LG Nova Display, Βρέθηκε αντίπαλος για τις Super Amoled+ και Retina;

Η LG αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών και κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Κατά συνέπεια ήταν αναμενόμενο να περιμένουμε κάποια στιγμή την κυκλοφορία μιας σειράς οθονών για smartphones που να είναι αντάξια του ανταγωνισμού. Αυτή η σειρά γεννήθηκε πριν λίγο καιρό με το όνομα NOVA και πλέον βλέπουμε τις ικανότητες της πάνω στο LG Optimus Black.

, LG Nova Display, Βρέθηκε αντίπαλος για τις Super Amoled+ και Retina;

Το γνωστό για τα αντικειμενικά τεστ του Gsmarena αυτή τη φορά έφερε αντιμέτωπες πέντε οθόνες που αντιπροσωπεύουν την αγορά των smartphones. O λόγος για τις οθόνες των iPhone 4, Samsung Galaxy S I και II, αλλά και των LG Optimus Black και LG Optimus 2X.

Τα αποτελέσματα είναι μάλλον διφορούμενα καθώς αν και η οθόνη NOVA καταφέρνει να πιάνει εντυπωσιακές τιμές του λευκού υστερεί σημαντικά στον τομέα του μαύρου. Συγκεκριμένα στο λευκό background προσφέρει φωτεινότητα της τάξης των 749 cd/m2, τη στιγμή που η Retina φτάνει στα 483 cd/m2 και η Super Amoled Plus στα 362 cd/m2. Αντίθετα στο μαύρο background οι Amoled οθόνες της Samsung είναι πρακτικά κλειστές παράγοντας 0 φωτεινότητα, ενώ η επίδοση της NOVA απέχει πολύ και από αυτή της Retina με την οθόνη made by Apple στο 100% της φωτεινότητας να παράγει 0.39 cd/m2 με τη NOVA να φτάνει τα 0.65 cd/m2.

Στον τομέα της ευκρίνειας η Retina κρατάει γερά τα σκήπτρα, αν και η NOVA οθόνη του LG Optimus Black καταφέρνει να αποδίδει καλύτερα σε σχέση με την Super Amoled Plus του Samsung Galaxy S II. Το ίδιο συμβαίνει και με το LCD panel που φοράει το LG Optimus 2X, το οποίο μοιάζει σχεδόν ίδιο σε pixel density με το NOVA. Μπορείτε να δείτε την διαφορά στο κολλάζ φωτογραφιών που ακολουθούν, αν και κατά την άποψη μας η μάχη των pixels είναι μάλλον ανούσια, αφού το ανθρώπινο μάτι έχει κάποια συγκεκριμένα όρια.

Νικητή δεν μπορούμε να αναδείξουμε, όμως μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια της LG με τη NOVA είναι πολύ καλή και σαν σύνολο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα τους μεγάλους αντιπάλους της.

, LG Nova Display, Βρέθηκε αντίπαλος για τις Super Amoled+ και Retina;
, LG Nova Display, Βρέθηκε αντίπαλος για τις Super Amoled+ και Retina;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagosnet

αν η samsung βρει τροπο να θερμανει λιγο τα χρωματα της super amoled νομιζω οτι για μια πενταετια δεν μπορει να την φτασει καμια οθονη!!!!!

Nightmare

Πολύ μου αρέσει αυτή η μάχη των οθονών!
vagosnet έχεις δίκιο, οι SAMOLED έχουν μια κυανή απόχρωση! εγώ προσωπικά στο Galaxy S μου το έχω αλλάξει βέβαια αυτό αλλά γενικά μιλώντας ναι είναι ένα θέμα και ειδικά στον τρόπο που αποδίδει το άσπρο!
Η επόμενη τεχνολογία Amoled που θα βγει πρέπει οπωσδήποτε να ανεβάσει φωτεινότητα, να βελτιωθεί το άσπρο και όσο για την ανάλυση οκ, αυτό έχει να κάνει με το κινητό, ελπίζω να ανέβουν κι άλλο οι αναλύσεις αν και δεν είναι τόσο σημαντικό αφού το ανθρώπινο μάτι είναι για τα μπάζα :/ 😛

Spiros

Καλα το iphone 4 τι μπαινει στην στην συγκριση με τα αλλα τηλ με μια οθονη 3,5 ιντζες ας βγαλει μια 4 αρα οθονη και τοτε ναι να την κανεις την συγκριση.

domigr

spiros σημασια δεν εχου μονο οι ιντσες αλλα και η τεχνολογια της οθονης για αυτο δεν μπαινει αδικα στην συγκριση…

Alan

Καλή η NOVA αλλά από το πλάι… και το LG Cookie μου καλύτερα φαίνεται… Τα χρώματα της μου φάνηκαν λίγο έντονα σε σχέση με τις άλλες στην 1η φώτο.

Spiros

Και τι εχει σημασια domigr?

Kostashd2

βελτιωθηκε στο galaxy s2 αισθητα αλλα εγω προτειμω νοβα ειδικα αμα ηταν οσο λεπτη ειναι η SAmoled+
η ρετινα ειναι της LG οποτε σιγουρα ειναι καλυτερη απλα με μικροτερη αναλυση και μεγαλυτερα pixel Λογο μεγεθους

απο το πλαι η super amoled ειναι καλυτερες για των απλο λογο οτι το digitizer και τα λοιπα ειναι ολα ενα και δεν υπαρχει αποσταση απο την κυρια οθωνη ως το τελευταιο στρωμα γυαλιου το οποιο και διαθλαει το φως αλλα και την εχει και πιο μεσα…

το αλλο κακο αλλα ωραιο στο ματι ειναι τα ψευτικα χρωματα των samsung οθωνων ακομα και αν ειναι για τηλεωραση… βλεπεις τοσο πρασινο το λιβαδι που ειναι φωσφοριζε κατι που δεν ειναι στα αληθεια ετσι.. αλλο που μας αρεσει..

steve

@Kostashd2 η retina display ειναι τεχνολογια της apple…οχι της LG
και μην λεμε οτι νανε εχω συγκρινει ολες τις οθονες αυτες και ολες φαινονται χρωματα μικι μαους σε σχεση με της retina…και ειναι η πρωτη εταιρεια που καταφερε να συγκεντρωσει 960χ640 πιξελς σε οθονη 3.5 ιντζων κ οι αλλες εχουν 4 ιντζες με 800χ480…

Panos

καλα οτι και να λεμε, την retina του iphone δεν την φτανει κανεις 😛

nick

@steve τις retina τις φτιάχνει η LG.επίσης και η τεχνολογία ips είναι LG

domigr

@spiro σου απαντησαν απο κατω 😉 ναι μεν παιζει ρολο το ποσες ιντσες ειναι αλλα παιζουν ρολο και οι αναλυσεις και τα ips και τα χρωματα και τα παντα ολα 😉 ειχα samsung galaxy s για πολυ καιρο και τωρα εχω iphone4..το μονο που μου λειπει ειναι οι ιντσες..αν καταλαβαινεις τι εννοω 😉

domigr

επισης ξεχασα να πω ειχα και το 2x 😉

Spiros

Και εγω ειχα galaxy S αλλα εχω δει και το iphone 4 και μην ξεχνας πως η οθονη της apple ειναι τεχνολογια samsung και καμερα της sony ericsson αν δεν το ξερεις αυτο, που μαλλον οχι, το μονο που εκανε η apple στο iphone σε μια μικρη οθονη εβαλε μεγαλυτερη αναλυσει, αυτο δεν ειναι τεχνολογια η μαγκια ειναι να το κανεις σε μια μεγαλη αυτο, ας δουμε τωρα τι θα κανει η apple για την οθονη της με ποια θα κανει συνεργασια ο καιρος θα δειξει.

vagosnet

η retina ειναι της lg οθονη..απλα την σχεδιασε η apple…

domigr

spiro η οθονη του iphone ειναι της lg οπως λεει και ο vagosnet και ο σχεδιασμος δικος της (μην λεμε οτι δεν κανει τιποτα αυτη για να μην σου θυμισω πoιος εκανε ολα τα smartphones να γινουν ανταγωνιστικα και ποιος εφερε multitasking)οσο για την καμερα πρωτη φορα το ακουω αυτο και δεν νομιζω οτι ισχυει..οπως και να εχει βλεπω μια πολυ καλυτερη καμερα η καλυτερη τοτε για τα κινητα που ειχαν βγει εκεινη την περιοδο και μια οθονη τελεια μονο λιγο μικροτερη απο αυτες που εχουν οι ανταγωνιστες της..οπως και να εχει στο 5αρι θα βαλει οθονη η 4ιντσες η 3.7 και σιγουρα θα ειναι πολυ καλη..πιστευω οτι θα ειναι τα ιδια pixels…

NikosVolos

Και εγω πιστευω οτι η Retina ειναι η καλυτερη ασχετα με το μεγεθος,οπως και να το κανουμε ειναι 640×960 pixel σε 3.5 ιντσες,αυτο λεει πολλα!

Spiros

Εντούτοις, αναλυτές της αγοράς στρέφονται στις στενές σχέσεις των δύο εταιρειών και αποδίδουν την ανταλλαγή πυρών στην ταχύτητα με την οποία η Samsung ανταγωνίζεται την Apple «στο γήπεδό της». Το Μάιο πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχικά στη Νότια Κορέα το νέο Samsung Galaxy S (το μήλον της έριδος κατά Apple), ένα προϊόν στο οποίο φέρεται να βασίζεται η Samsung για να επιτύχει το στόχο των πωλήσεων 60 εκατομμυρίων smartphone το 2011.

Από την άλλη, η επιτυχία των iPhone και των iPad σημαίνει περισσότερα έσοδα για τη Samsung, καθώς η Apple προμηθεύεται τσιπ και οθόνες από αυτή. Το 2010, η Apple ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Samsung μετά την Sony και της απέφερε 6,2 τρις κορεάτικα γουάν (περίπου 3,47 δισ. ευρώ). Το 2011 αναμένεται να περάσει στην πρώτη θέση. Επιπλέον, η Samsung θεωρείται η μόνη που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της Apple σε τεχνολογία και δυναμικότητα.

domigr

εγω αυτο που ξερω(οπως και ολοι οι αλλοι) ειναι οτι η retina δεν ειναι της samsung(σε αυτο που δημοσιευσες δεν αναφερει πουθενα την retina…)!!!! η apple θα εβαζε amoled στο επομενο μοντελο της για αυτο ειχε και συμφωνια με την samsung (που την εκανε το 2010 και θα ηταν για το 2011) μονο που αυτη η συμφωνια ακυρωθηκε (η samy δεν θα μπορουσε να παραγει τοσες πολλες οθονες ηδη δεν φτανουν για αυτην-βλεπε καποια μοντελα της που καπου βγαινουν με amoled και αλλου με s-lcd)για αυτο και επεσαν οι μηνυσεις απο την apple στην samsung μετα οι οποιες μηνυσεις δεν ηταν για αυτο το θεμα απλως τις εκανε αυτην την περιοδο λογω της στασης της samy…

Γιώργος

Παιδιά καλά όλα αυτά που αναφέρετε πέρα το ότι τα συγκεκριμένα κινητά είναι κορυφαία αλλά προτεραιότητα δίνω στην αξιοπιστία γιατί έχω “καεί” απο καμένα pixel και ειδικά αν είναι και αφής είναι μεγάλο ξενέρωμα και να τό χεις χρυσοπληρώσει και απο πάνω…

Κώστας

Φίλε Γιώργο μην νομίζεις ότι για να αγοράσεις καινούρια οθόνη πρέπει να την χρυσοπληρώσεις.Η οθόνη είναι φθηνή να την αγοράσεις αν σου καεί pixel ή γενικά η οθόνη.

*Όσο για την σύγκριση όντως τα χρώματα της NOVA είναι πολύ έντονα και όμορφα αλλά από το πλάι δεν φαίνεται καθόλου καλά και ίσως αυτή να είναι η αιτία των τόσο καλών και φωτεινών χρωμάτων.

*Για την SAMOLED βλέπω πολύ καλή απόδοση,μικρή ενεργειακή κατανάλωση που μετράει πολύ σήμερα για τα smartphone και γενικά η τεχνολογία της που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς την οθόνη χωρίς να την κλείσεις καθόλου και να φοβάσαι μην καεί από την υπερβολική χρήση.
Για παράδειγμα το N8 μου που έχει AMOLED λειτουργεί η οθόνη χωρίς σταματημό,ακόμα και το ScreenSaver που έχω βάλει ένα πολύ ωραίο ρολόι λειτουργεί μέρα νύχτα από την στιγμή που αγόρασα το κινητό.

*Όσο για την Ret(s)ina 😛 όντως έχει πολύ καλή ανάλυση αλλά νομίζω αυτό γίνεται λόγω της υψηλής ανάλυσης των pixel μέσα στις 3.5″ ίντσες.Για αυτό αν η apple αποφασίσει να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης θα μειωθεί η ανάλυση της.

Κώστας

Εκεί που γράφω για την Retina εννοώ λόγω της υψηλής συμπίεσης των pixel μέσα στις 3.5″ ίντσες.

Γιώργος

Φίλε Κώστα σ’ευχαριστώ για της πληροφορίες βασικά όπως καταλαβαίνεις είμαι ένας απο τους αναποφάσιστους αγοραστές και πραγματικά με την ραγδαία αύξηση νέων μοντέλων κάθε χρόνο είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς. και όντως για μένα προσωπικά και νομίζω πώς οποιοσδήποτε που θα προβεί στην αγορά ενός smartphone είτε αυτό είναι 3.5” η 4.3” να έχει κορυφαία χαρακτηριστικά σε ότι αφορά της οθόνες και εκεί κατα την γνώμη μου δεν πρέπει να τσιγκουνεύονται καθόλου η εταιρίες γιατί ουσιαστικά έχουμε ξεφύγει πιά απο την αγορά ενός απλού κινητού τηλεφώνου και πραγματικά φτάνουμε στο σημείο να αγοράζουμε PC!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.