H LG διαθέτει πρώτη στην αγορά την 4K OLED TV

Η LG Electronics ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης στην αγορά της πρώτης παγκοσμίως OLED TV με ανάλυση 4K 3840×2160 pixels). Διαθέσιμες σε 77 και 65 ίντσες (μοντέλα 77EG9700 και 65EC9700), οι κυρτές τηλεοράσεις 4K OLED της LG διαθέτουν άριστη ποιότητα τεχνολογίας οθόνης και βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα WebOS.

Η 4K OLED TV της LG είναι εξοπλισμένη με ένα προηγμένο πάνελ ανεπτυγμένο από την LG Display, που διαθέτει την αποκλειστική τεχνολογία της LG “Four-Color Pixel WRGB”. Έτσι, τα 33 εκατομμύρια υπό-pixel αναπαράγουν τα πιο ζωντανά χρώματα και την πιο ρεαλιστική αναλογία αντίθεσης, με αποτέλεσμα οι θεατές να νιώθουν ότι κοιτούν πραγματικά αντικείμενα και όχι εικόνες. Με πλουσιότερες, πιο φωτεινές και φυσικότερες αποχρώσεις, τα αυτόφωτα pixel εγγυώνται επίσης πιο σκούρα μαύρα σημεία, ενώ ο γρήγορος ρυθμός ανταπόκρισης και εναλλαγής τους επιτρέπει την άψογη προβολή κινούμενων εικόνων, χωρίς θολούρες ή τρεμόπαιγμα της εικόνας (flicker).

Η LG θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για τις 65- και 77-ιντσών 4K OLED τηλεοράσεις ξεκινώντας από την Κορέα αυτή την εβδομάδα, ενώ τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε βασικές αγορές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αμέσως μετά.

LG OLED TV 4K IFA 2014, H LG διαθέτει πρώτη στην αγορά την 4K OLED TV

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξανδρος

Τι να πεις… απιστευτη…LG ειναι μονοδρομος πια σε οθονες.. αντε και samsung μαζι

Βασίλης

Δεν τολμώ να ρωτησω τιμή καν…Καλυτερα να αγοράσω μια jaguar xj coupe

Junkermann

Δεν υπάρχει εταιρεία που μπορεί να συγκριθεί με την Sony στο design.
Στην τομέα της απόδοσης (performance) έχει ισάξιες επιδόσεις για να μην πω καλύτερες.
Εκεί που δεν «παίζονται» οι δύο κορεατικοί γίγαντες είναι στο κόστος και στις multimedia/application σαχλαμάρες.
Μέχρι βέβαια να μπουν περισσότερο στο παιχνίδι οι Κινέζοι…

Οι LG είναι φοβερές, value for money, έχω αγοράσει δύο «μικρές» για υπνοδωμάτιο.
Για μεγάλη, «καλή» τηλεόραση στο living room/play room, «μονόδρομος» για εμένα είναι η Sony.

_Junkermann

costas

@junkemann την sony την πληρώνεις με καπελο και εχει και κινεζικο Panel γιαυτό εχει φαει τα μουτρα της. Αν γινει η συνεργασία sony-panasonic για τις oled βλεπουμε

nickgk

fantasteite na vgoun thleoraseis 4k kai 3d. ekei protimas kai jaguar kai ferrari

Kostasrodos

Την θελωωωωωωωω απιστευτη ειναι.!!

Junkermann

Για χρόνια τα πάνελ ήταν κορεάτικα, σίγουρα Samsung, ίσως και LG. Η Sony έβαζε τον δικό της επεξεργαστή και design. Για εμένα, οι Κορεάτες κάνουν πάρτι στην αγορά των TV για 3 λόγους: 1) Κόστος. Η Sony άργησε να συμμαχήσει με τους άλλους Ιάπωνες ή Κινέζους κατασκευαστές. Όταν ο ανταγωνιστής σου είναι και ο προμηθευτής σου, υπάρχει ποτέ περίπτωση στο εκατομμύριο οι δικές σου TV να είναι φθηνότερες; 2) R&D. Τελείως διαφορετικό πράγμα βέβαια η τεχνολογία από το design και το branding. 2) Android. Η Samsung εκμεταλλεύτηκε τις τρελές πωλήσεις σε κινητά και ταμπλέτες και την δημοφιλία που απέκτησε όντας η «ιέρεια» του Android. Από κοντά φυσικά και η LG. 3) Marketing. Οτιδήποτε δεν είχε σχέση με την εικόνα ή τον ήχο της TV. Ίντερνετ, εφαρμογές, κινήσεις (gestures), παιχνίδια, υπηρεσίες και έπεται συνέχεια. Θυμάμαι την εικόνα με το σταντ της Sony και το διπλανό της Samsung με παιδιά που έπαιζαν angry birds. Δεν ήταν δύσκολο να μαντέψετε ποια TV θα αγόραζε ο μπαμπάς τους. 3.1) Media player. Για χρόνια οι Samsung & LG «έπαιζαν» τα πάντα, δηλαδή όλα τα κατεβασμένα, ενώ η Sony τίποτα, έχοντας εδώ που τα λέμε και την πρόφαση της Sony Pictures. Η συντριπτική πλειονότητα του καταναλωτικού… Συνέχεια »

panos

Junkermann, διαφωνω! Η Sony εκεί που ηταν μπροστά, ηταν στις παλιές tv βλ. Trinitron σειρές!
Όταν το 2009 πήγα να πάρω εγώ tv, η Samsung στις lcd έπαιζε πολύ δυνατά (σειρές b650, b750), και ολοι προτειναν αυτες καθως σε ποιότητα ηταν στα ίδια με την Sony η και καλυτερες, ενώ είχε μόλις λανσάρει τις led που σε design ήταν φανταστικές, όπως και σε χρώματα, και ας είχαν κάποια προβλήματα απεικόνισης πχ διάχυση φωτός στα πλαϊνά!
Η sony σε led τοτε, ουτε καν!
Οι δε φαν του σινεμά, έπιναν /και ακόμα πίνουν!!!/ νερό στις plasma της pioneer και panasonic, της σειράς Kuro.
Η δε LG τότε ηταν β’ επιλογή, απλα καλής τιμής προς απόδοση.
Αυτό σημαίνει οτι έχει κανει βήματα!
Εκεινη που έχει χαθεί τελείως, είναι η philips!!!

Η Sony απλα έχει οικοδομήσει ενα δυνατό brand name, με αυτό πουλάει κυρίως!

edd

Σε όλες τις εταιρίες και κακά πάνελ. Προσωπικά θέλω να βλέπω από κοντά κάτι πριν το αγοράσω γι’αυτό το λόγο. Δε ξέρω ποια βγάζει καλύτερες τηλεοράσεις, έχω σε υψηλή εκτίμηση και τους 4 μεγάλους κατασκευαστές Panasonic, Sony, Samsung, LG. Το όνομα το χτίζει μία εταιρία με καλά προϊόντα και εισοδεύει από αυτό με τη μορφή καπέλου. Όλα παγκοσμίως είναι κινέζικα, αλλά ακόμα και στο ίδιο εργοστάσιο να φτιάχνονται, δεν έχουν ίδιες προδιαγραφές. Η philips χάθηκε γιατί σκάρτεψε τα προϊόντα της. DVD-recorder που είχα, χάλασε 15 μέρες πριν τη λήξη της εγγύησης, το άλλαξαν βέβαια. Ο πατέρας μου είχε πάρει μια philips 37″ 1000 ευρώ όταν οι άλλες έκαναν 500 η οποία χάλασε στα 4 χρόνια. Κάπως έτσι έχασε όλους τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.