LG Optimus 2X, Αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread

Πριν από 10 ημέρες ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της LG Ολλανδίας αναστάτωσε τους κατόχους smartphones της σειράς LG Optimus αναφέροντας ότι προβλήματα καθυστερούν την πολυπόθητη αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread ενώ παράλληλα δεν έκανε λόγο για το πότε και αν θα δοθεί αυτή. Σήμερα με νέα ενημέρωση δηλώνει ότι αύριο 1 Νοεμβρίου ξεκινάει η διάθεση της αναβάθμισης.

Update Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 17:00: Παιδιά, έχω πληροφορίες μέσα από την LG Electronics Hellas. Επίσημα το ελληνικό update θα διατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Δεν γνωρίζω πως έγινε και καταφέρατε κάποιοι να αναβαθμίσετε. Ίσως να μην είναι αγορασμένα από Ελλάδα τα κινητά σας, εννοώ Vodafone και τέτοια. Όσοι αναβαθμίσατε μπορείτε να μας πείτε συγκεκριμένα από που έχετε αγοράσει το κινητό και με ποιο τρόπο κάνατε το update. Over the Air μέσα από το κινητό ή σε σύνδεση με τον υπολογιστή με το λογισμικό LG PC Suite;

LG Optimus 2X: από 1η Νοεμβρίου
LG Optimus 3D: από 21η Νοεμβρίου
LG Optimus Black: από 28η Νοεμβίου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

129 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis Gr.

αυτά είναι. γιαυτό πάντα αγοράζουμε κινητό με την τελευταία έκδοση και όχι με την προηγούμενη και ας λέει θα αναβαθμιστεί. γιατί δεν λένε ποτέ πότε θα γίνει. φτάσαμε στην έκδοση 4 και θυμήθηκαν την 2.3 αυτοί

Γιωργος Μ

παιδια θα κλαψω!!!!δεν μπορω να το πιστεψω!!!!

Dimos

Ένα δάκρυ θα το ρίξω κι εγώ!!!

teo

Απο γνωστο μου παντος εμαθα οτι μεσα γεναρη με τελος(μαλλον τελος) θα δουμε και ICS στα 2Χ και 3D.
Bεβαια ακομα δεν εχουμε δει 2.3
θα δειξει..

Aρης

λιγο καπως το ολο θεμα..να παιρνεις την αναβαθμιση για το προτελευταιο λογισμικο με το που βγαινει το τελευταιο…θα παραδεχομουν την LG αν εβαζε κατευθειαν ICS στα κινητα αυτα to make up για ολη την καθυστερηση με το gingerbread

lorentzos

κρατάω μια πισινή γιατί εδώ και 10 μέρες περίπου γίνετε παγκόσμια κατακραυγή στην lg απο Αμερική Πορτογαλία κλπ άνοιξαν online partical και τους έκραζαν μέρα νύχτα, και το λέω αυτό μέχρι να δούμε τη θα δώσουν, γιατί εαν αρχίσουν τίποτα κολλήματα φαντάζεστε τη έχει να γίνει και γιαυτό μάλλον μαγειρεύουν και ICS. Αναμονή μέχρι αύριο θα δούμε!!

tasos

επιτελους!!αν και βγηκε το παγωτο τωρα !!To μονο σιγουρο ειναι οτι ειμαι πολυ απογοητευμενος απο τη συγκεκριμενη εταιρια και δεν θα την ξαναπροτιμησω!!

βασιλης

εδω εγω παιδια σε huawei joy 845 του εχω περασει 2.3.7 απο το xda και τρεχει μια χαρα σφαιρα παει που κανει τωρα 89 ευρω μονο το τηλ.

Νιάνιος Ρωμανός

Άλλο XDA Βασίλη και άλλο Official , οι XDA μπορεί να έχουν βγάλει και για 4.0.1 αλλά το Official είναι που νοιάζει τον πολύ το κόσμο. 🙂

bec

Τα καλα τα νεα τα εμαθα απο εδω… Είδες τι σου κανει η αντιδραση; Δεν εχω διπλα μου wifi spot, την δοκιμασε καποιος σε hd youtube, flash sites κτλ; Ειναι σταθερη;

Dimitris

Κανένα update εδώ στην Ελβετία για το 2X σήμερα το πρωί. Να δούμε κατά το βραδάκι.. Είχα μια αναβάθμιση πριν από μέρες σε V10f.

Panos

Καλημερα σε ολους.

Απο το πρωι ειδα τα καλα νεα περι αναβαθμισης αλλα καθοτι καινουργιος κατοχος του 2x δεν ξερω ακομα πως να κανω την αναβαθμιση. (Προσπαθω μεσω του LG PC SUITE αλλα γενικως μου κολλαει ασχημα το program). Μηπως καποιος μπορει να βοηθησει δινοντας μου κανενα link με ακριβης οδηγιες?

Επισης, κανω καποια βλ**** και δεν μπορω να μεταφερω (με LG PC SUITE και συγχρονισμο) τις επαφες μου απο sim στον υπολογιστη για να τις διαχειριστω?

Aggelos

Παιδια καλησπερα!την αναβαθμηση μπορουμε να την κανουμε αμεσως απο το κινητο ή απο το pc?

dimitris

εγω εχω το lg optimus black…μακαρι να μπει η αναβαθμιση μεσα στα χριστουγεννα γιατι για 28 δεν τον κοβω και πολυ………ευτιχως μας θυμηθηκαν και εμας που εχουμε lg

παυλος

επιτελους ρε παιδια αν και θα προτιμουσα να καθιστερουσε λιγο ακομα κ να ερχοταν κατευθιαν με ics!

Antonis

Πως το επαθαν ?

mike_x_

Μέχρι τώρα τίποτα πάντως για το 2x…

Γιωργος Μ

παιδια αυτο που μπορω να σας πω εγω που το εχω το 2x ειναι οτι στην ενημερωση λογισμικου κατω κατω λεει επομενος ελενχος για ενημερωση λογισμικου 2/11/2011 οποτε ελπιζουμε για αυριο!

Nikolas

προσπάθησα μεσω pc αλλα μου εσπασε τα νευρα. με το εργαλείο για update μου ελεγε οτι εχω το νεότερο λειτουργικο. Μετα ανοιγω το pc suite κανω ελεγχο και μου λεει υπάρχει νεοτερη εκδοση. Παταω update και μου ξανανοίγει το update tool οπου μου λεει οτι δεν υπαρχει νεοτερη εκδοση. κανω επανεκκίνηση και τελικά μου λενε και τα δυο οτι υπάρχει νεο λειτουργικό. Παταω update και ανοίγει αλλο εργαλείο που ξανακάνει έλεγχο σύνδεσης της συσκευής και ελεγχο για ενημέρωση και μου λεει οτι δεν υπάρχει νεότερο λειτουργικό.
Τα παραπάνω εγιναν αρκετες φορες και με διαφόρους συνδυασμούς ώσπου βαρέθηκα!
…στα μούτρα τους μας εχουν βγάλει την ψυχή (οχι οτι αυτο το πρόβλημα ζωης μου αλλα μπλεχτεικα σήμερα και αγανακτησα).

Stefan

@Γιωργος Μ : Και εμενα λεει επομενη ενημερωση στις 6/11/2011 δεν πιστευω οτι παιζει καποιο ρολο αυτο.

tasos

δεν παιζει κανενα ρολο αυτο!!απλα καθε μηνα απο την τελετυταια φορα που πατησατε να κανει ενημερωση κανει αυτοματη ενημερωση

bec

Σε οσους δεν κανει νεο ελεγχο αλλαξτε την ημερομηνία και θα κανει

αλεξανδρος

παιδια οποιος κανει ενημερωση να το πει και σε μας.βαρεθηκα να περιμενω…..

αλεξανδρος

με την lg που μιλησα μου ειπαν περιπου σε 10 μερες αλλα και αυτοι δεν γνωριζουν ακομα ακριβως. μπορει νωριτερα η αργοτερα. περιμενουν και αυτη απαντηση απο κορεα. απο την lg μου ειπαν επισης οτι μπορει να το κανει update και χωρις το εργαλειο της lg. μεσω OTA κατευθειαν απο το κινητο.

Γιωργος Μ

@stafan o tasos μας έδωσε την απάντηση

galatis

η αναβαθμιση ειναι πραγματικοτητα…

Δημητρης

η αναβάθμιση σε 2.3 είναι διαθέσιμη. μεσώ pc .μόλις το αναβάθμισα …

Aggelos

παιδια η αναβαθμιση μεσω pc πως γινεται?

αλεξανδρος

εγω δεν βρηκα κατι ακομα…

nikolas

Μου εχει σπασει τα νευρα. LG PC Suite μου λεει οτι υπαρχει αναβαθμισει. Παταω αναβαθμιση και μου ανοίγει το New LG mobile update μου λεει κι αυτο οτι υπαρχει νεα εκδοση, πατάω αναβάθμιση και μου ανοίγει τρίτο εργαλείο!! Το οποίο αφου με βαζει να βγαλω μπαταρια κλπ τελικα μου λεει οτι δεν χρειάζομαι αναβάθμιση και οτι εχω το νεότερο λειτουργικό.
Δεν φτάνει που μου εσπασε τα νεύρα με δουλεύει κι απο πάνω..ακου εκει το νεοτερο λειτουργικό.

vassilis

αναβαθμιζω τωρα.. Θα ενημερωσω μολις τελειωσει

αλεξανδρος

τι γραφει το εργαλειο αναβαθμισης της lg.πας στην “ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ” και πας “ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ” βγανει ενας πινακας που γραφει:
EUROPE OPEN LGP990 V20L
GREECE LGP990 V20L ενω για vodafone γραφει
VODAFONE LGP990 V10D.
πηρα τηλεφωνο στην lg και μου ειπαν πως αυτο δεν ειναι το 2.3 αλλα update του filmware.παρολα αυτα τους λεω οτι εμενα δεν μου το κανει update.και η απαντηση ειναι οτι δεν το εχει εγκρινη η vodafone.κωστα παιζει κατι τετοιο?πες και εσυ αν γνωριζεις κατι παραπανω γιατι μας εχουν σπασει τα νευρα.ευχαριστω.

vassilis

Εγινε update σε 2.3.4 εκδοση V20Ι μεσω υπολογιστη κανονικοτατα..
Δε χρειαστεικε μαλιστα να βαζω και να βγαζω μπαταρια και αλλα τετοια..

αλεξανδρος

vassilis το πηρες απο wind η vodafone?

tasos

παιδια εγω το πηρα την πρωτη μερα κυκλοφοριας του απο το πλαισιο!!δεν μου βγαζει να κανω ομως αναβαθμιση!μου λεει παντα οτι εχω το νεοτερο λογισμικο!!εκλεισα το τηλεφωνο και εβαλα το usb ενω ηταν κλειστο το κινητο!!τοτε μου εβγαλε διαθεσιμη ενημερωση!!παταω να την κανει προχωραει λιγο η διαδικασια και μου λεει οτι εχω ηδη το νεοτερο λογισμικο!!
ελεος!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ!

Sterios

Μόλις έκανα την αναβάθμιση μέσω του LG PC Suite IV (2.3.4 έκδοση V20l) 🙂

Γιωργος Μ

αλεξανδρος το V20L ειναι η καινουρια εκδοση που δεν σου εχει ερθει ακομα (ουτε και μενα)

Γιωργος Μ

stelios κατευαζω και γω το pc suit IV μπας και δω καμια ασπρη μερα

αλεξανδρος

Γιωργο Μ δοκιμασα και το pc suit IV και το LGMOBILE UPDATE αλλα και απο το κινητο μεσω OTA (OVER THE AIR) και ακομα τιποτα.οποιος βρει κατι καπως ας πει και σε μας…..

Sterios

Γιωργος Μ: Εγώ σύνδεσα το κινητό, άνοιξα το LG PC Suite IV και πάτησα πάνω εκεί που λέει: Εργαλεία -> Ενημέρωση λογισμικού τηλεφώνου και από εκεί και πέρα τα έκανε όλα μόνο του..

Sterios

Εγώ το κινητό το αγόρασα από την WIND (έχω,όμως, Cosmote κάρτα μέσα) και την αναβάθμιση την έκανα μέσα από το LG PC Suite IV…

Γιωργος Μ

παιδια μολις κατευει το pc suite IV θα σας πω και γω αν τελικα μου κανει το update και ακομα το δικο μου lg 2x το αγορασα απο το easy buy world και το κουτι του ειναι ολανδικο

αλεξανδρος

κωστα αν δεις το σχολιο που εχω λιγο πιο πανω πρεπει να παιζει ρολο η αγορα της συσκευης(εννοω απο vodafone η wind).γιατι γραφει:GREECE LGP990 V20L
ενω για vodafone γραφει:VODAFONE LGP990 V10D
ο sterios το αγορασε απο wind.
ας μας πει καποιος που το αγορασε απο vodafone ελλαδος αν το εκανε update και πως.
ευχαριστω και παλι.

Γιωργος Μ

αλεξανδρος και μενα το ιδιο μου βγαζει και οποως ειπα παραπανω το κινητο μου δεν ειναι αγορασμενο απο vodafone (αυτο μου το βγαζει στο pc suit στο pc suit IV δεν ξερω ακομα κατεβαίνει)

Δημητρης

Εγω το αγόρασα από Saturn το καλοκαίρι. την αναβάθμιση σε 2.3.4 την έκανα μέσο LG PC Suite IV σήμερα το μεσημέρι.πρέπει να έχετε κ το LGMobile update στο pc για να γίνει. μόλισ πατήσετε STAR βγαίνει άλλο παράθυρο κ γίνετε η αναβαθμιση αυτόματα.15 λεπτα περιπου όλη η διαδικασία. με ΟΤΑ δεν εβρισκε τίποτα μου έλεγε πως έχω την πιό αναβαθμισμένη έκδοση .

Nikolas

Την “περιπέτεια” μου την εγραψα, να πω μονο οτι κινητό ειναι απο Vodafone και εχω το LG pc suite IV.

Kyriakoslp

Παιδια και εγω μετα απο λιγη προσπαθεια εκανα update .Οδηγος Για Ολους Οσους Παιδευεστε:
1. Συνδεστε το τηλεφωνο σας στο Pc και καντε κλικ στο Lg Mobile Sypport Tool
2.Καντε κλικ στο ευρεση συσκευης.
3.Μολις βρει το κινητο,καντε κλικ στην αναβαθμιση λογισμικου.
4.Αφηστε το 1 εικοσαλεπτο μονο του να κατεβασει και να κανει update και μετα θα ειναι ετοιμο.

Kyriakoslp

Μια ερωτηση ηθελα να σας κανω ασχετη.Οταν παω να το ξεκλειδωσω το κινητο, εχω βαλει pattern για ξεκλειδωμα και οταν το σχεδιαζω,δεν μου συνδεει τς κουκιδες μεταξυ τους αλλα παρολα αυτα ξεκλειδωνει κανονικα.Μπορω να κανω τιποτα?

tasos

ξερει κανεις πως μπροουμε να δουμε αν το τηλεφωνο μας ειναι εισαγωγης vodafone?

Basilis

εχω προβλημα με το pc suite iv γιατι μου λεει οτι τα αρχεια ελγχου ενημερωσεων δεν εχουν εισαχθει απο τον διακομηστη ενημερωσεις η το κινητο τηλεφωνο δεν ειναι συνεδεμενο αλλα το εχω συνδεδεμενο τι πρεπει να κανω? οσο για το λγ θπατερ μου λεει οτι εχω την πιο νεα εκδοση

Nikolas

και σε μενα το ειπε σε καποια φαση μετα απο αρκετες προσπαθειες για αναβάθμιση. κανε καμια επανεκκίνηση και θα στρώσει.

Γιωργος Μ

ρε παιδια εγω ανοίγω κανονικα το pc siut IV και μου λεει οτι υπαρχει διαθέσιμη καινουρια εκδοση λογισμικού κανω κλικ και με βγαζει στο lg pc suit και δεν μου βρισκει τιποτα..τι παιζει???

αλεξανδρος

Basilis το ιδιο προβλημα εχουμε ολοι που προσπαθουμε να κανουμε update.το τηλεφωνο μας ειναι συνδεδεμενο οποτε δεν εχει ενημερωθει απο τον διακομιστη(lg).μπορεις ομως να κανεις update(οταν βγει) και απο το εργαλειο αναβαθμισεις της lg.
θα το βρεις εδω:https://www.lg.com/gr/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp
αν κανεις update ενημερωσε και μας.

Basilis

ok thanks nikolas

Γιωργος Μ

παιδια μολισ βρηκα τον λογο που δεν (μας) αναβαθμιζεται το lg 2x με την εκδοση V10D αν πατε στο LG mobile support tool στην υποστηριξη πελατων και μετα υποστηριζομενα μοντελα θα δειτε πως δεν υποστηριζει το V10D αλλα μμονο το V20Ι δεν ξερω τι παιζει…..

vassilis

Το κινητο το αγορασα απο μαγαζακι που συμετεχει στο σκρουτζ

Theofilos G

παιδιά εμένα είναι αγορά από multirama και πριν κάνω update είχα την v10d. έγινε update σε 2.3.4 v20l. η αναβάθμιση έγινε μέσο PC SUITE IV. να σημειώσω ότι δοκίμασα μέσο της ενημέρωσις λογισμικού από το κινητό (WiFi) χωρίς αποτέλεσμα. πιθανόν να είναι σαν beta έκδοση μέχρι το τελικό update την ερχόμενη εβδομάδα όπως έχουν γράψει και στο site της LG.
πρώτη εντύπωση: όλα δείχνουν ok αλλά το μενού των εφαρμογών δεν είναι τόσο smooth όσο με την 2.2.2! 😛

vassilis

Συμφωνω σε ολα με τον προλαλησαντα

antonis

παιδια καλησπέρα σε ολους.παιδεύομαι κι εγώ με την αναβάθμιση.μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται και με το optimus black?
επίσης μετά από την αναβάθμιση χάνονται τα δεδομένα μας?

vassilis

Στο quadrant ανεβασε βαθμολογια στο 2479 μετα την αναβαθμιση..

Γιωργος Μ

ρε παιδια εγω ακομα τιποτα….. κολλημένος στη 2.2.2….

Sterios

Παιδια, νομιζω πως εχει σχεση το IMEI της συσκευης…δηλαδη ο server ελεγχει το IMEI και αναλογως με αυτο, βλεπει αν υπαρχει αναβαθμιση η οχι…

Sterios

Επισης, μολις ειδα πως εβαλαν οδηγιες για το πως γινεται το update στο fb, στην σελιδα της LG “LG Mobile”. Αν θελετε ριξτε μια ματια, μηπως σας βοηθησει αυτο..

Δημητρης

μετά την αναβάθμιση μου έβγαλε πρόβλημα στο gps ….. χάνετε το σήμα. έκανα format μπας κ διορθωθεί….

MANOZzz

Και εμενα μετα την αναβαθμιση μου κανει νερα το gps,ξερει κανεισ την λυση???

Γιωργος Μ

ρε παιδια μπας και μπορει καποιος να μου δείξει πως γινεται μεσω skype (με κοινη χρηση) γιατι κανω οτι πρεπει νξα κανω αλλα δεν μου γινεται τιποτα..νεοτερη εκδοση μου βγαζει παλι….

Nikolas

μηπως απλα χάθηκαν τα δεδομενα των δορυφόρων και αργει να κανει fix? κατεβαστε κανενα εργαλείο που να που να βρισκει τη θεση τους μεσω ίντερνετ οπως το gps status.

Θανάσης

Έκανα αναβάθμιση μέσω του Lg PC Suite και πλέον έχω την έκδοση 2.3.4 android. Όλα “τρέχουν” πιο γρήγορα αλλά αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα με το gps, το NDrive δεν το ανοίγει ενω το Sygic δεν βρίσκει σήμα.

Γιαννης

Παιδια εγω τωρα αναβαθμιζω με το εργαλειο της LG mobile update το κινητο μου τα εχω αγορασει απο Ελλαδα (Πλαισιο)!!!

Γιαννης

Παιδια πριν απο λιγο εκανα update 2.3.4 V20L και ειναι τελιο!!!!!

Δημήτρης

Και εμένα δε μου το αναβαθμίζει το update tool ενώ το PC Suite λέει ότι υπάρχει νεότερη έκδοση.
Το αγόρασα απο ένα μικρό μαγαζί στην Αγία Παρασκευή.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Πιθανότατα τις επόμενες μέρες να μπορέσω…

Δημήτρης

Παιδιά,

Το LG μου ήταν Κορεάτικο τελικά και για το λόγο αυτό δεν έπαιρνε το update.
Ακολούθησα όμως τις οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο και τα κατάφερα
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1327929

Την πρώτη φορά μου κόλησε, αλλά μετα από reboot κινητού και υπολογιστή έγινε η δουλειά!!

Καλή τύχη

GeorgeTF

εγώ παιδιά έχω την v10s custom rom και ακομα περιμένω.μου λέει οτι έχω το τελευταίο λογισμικό

Γιωργος Μ

δημητρη μπορεις να να πεις πιο αναλυτικά πωσ το εκανες γιατι εγω δεν βγάζω ακρη..

Nikolas

Υπάρχει κανεις που τα εχει παρει απο Vodafone και εχει αναβαθμιστεί?

mike_x_

Συσκευή απο Πλαίσιο. Μόλις αναβάθμισα απο PC suite. Τεστάρω σήμερα και αν έχω πρόβλημα θα σας έχω update από εδω… (ελπίζω να μην έχω). Δεν ήξερα οτι είναι ΒΕΤΑ μέχρι την αλλη εβδομαδα!!!

mike_x_

To pc suite mou leei oti yparxei k alli anavathmisi parolo pou anavathmistika epityxws se 2.3.4 V20L. patisa start updating apo periergia k mou leei oti i sigekrimeni siskevi dn mporei na anavathmistei.Telospantwn eimai anavathmismenos alla einai periergo pou mou leei akoma oti yparxei k alli enimerwsi….

Theofilos G

θα συμφωνήσω με τον @mike_x_. Τώρα για το αν είναι beta δεν ξέρουμε μια και από την LG ανακοίνωσαν ότι στην Ελλάδα θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα.. Μου εμφανίζει και εμένα update χωρίς να προχωράει σε αναβάθμιση. λίγη αναμονή πάντως γιατί σίγουρα θα παίρνει μικρο-update!! Στην 2.2 π.χ. εγώ είχα πάρει 4 update για αναβάθμιση μέχρι να φτάσουμε εδώ στην 2.3.

mike_x_

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η LG… οντως το GPS δεν λειτουργει… ελπιζω να ειναι λογω beta! για XDA με βλεπω συντομα.

Δημητρης

για το gps σε μένα, αν δεν λειτουργήσει με την πρώτη φορά, κάνω επανεκίνηση το τηλέφωνο κ λειτουργεί μια χαρά…ελπιζω όντως να είναι ΒΕΤΑ αυτη η έκδοση κ να διορθώσουν το πρόβλημα…

Theofilos G

μία παρατήρηση… οι εκδόσεις 2.3 έχουν kernel 2.6.35.x ενώ το update δίνει το ίδιο kernel (2.6.32.χ) με την 2.2 που είχαμε. σαν κάτι να με ανησυχεί.. η όχι?

αλεξανδρος

σημερα μιλησα με την lg hellas και μου ειπαν οτι η αναβαθμιση εχει βγει κανονικα(οποτε οσοι την κανατε δεν ειναι beta)αλλα για “ξεκλειδωτες” συσκευες απο παροχο.δηλαδη εγω που πηρα το κινητο με συμβολαιο vodafone πρεπει να περιμενω την vodafone να τσεκαρει το update της lg και μετα θα το κανω(ελπιζω συντομα).για wind δεν ισχυη κατι τετοιο.οποτε οσοι το πηραμε με συμβολαιο το κινητο απλα υπομονη…….

αλεξανδρος

εσυ κωστα γνωριζεις γιατι γινεται αυτο με την vodafone?αν μπορεσεις να μαθεις ποτε θα παρουμε και εμεις το update……ευχαριστω.

nikolas

Τωρα τι έγινε, ήρθε η ωρα να κραξουμε τη vodafone? Της έχω κι αλλα μαζεμένα!

panos

παίδες και γω το πήρα από τη vodafone από φέτος το πάσχα και ακόμα δεν ήρθε τίποτα ούτε σε μένα..

tasos

εγω δεν το πηρα απο βονταφον αλλα απο πλαισιο και ακομα περιμενω!!μηπως ειναι εισαγωγης βονταφον?

Npapanikolaou

Kι εγω εκανα αναβαθμηση στο xperia play του ανηψιου!
στο 2Χ που εχω, ακωμα δεν βλεπω φως.
βρε τι προσπαθησα με τον ενα τροπο,
βρε με το PC SUITE IV τι-πο-τα!
που ειναι η LG εδω στην Θεσσαλονικη; για να παω να τους κραξω!

panos

Παίδες ακόμα τίποτα για κινητά που πήρατε με συμβόλαιο από vodafone??Εμένα τίποτα ούτε με το WiFi ούτε μέσω Pc suite..

lorentzos

μου φαινεται οτι οσα ειναι απο vodafon θα την παρουν στο τελος!!

panos

Παιδιά σήμερα πήγα σε κατάστημα vodafone και μου είπαν ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο..

tasos

τι δεν ισχυει φιλε πανο?

panos

Κάποιος ανέφερε πιο πάνω ότι όσοι έχουν συμβόλαια vodafone θα πάρουν το update στο τέλος και αφού ελεγχθεί το λειτουργικό από τη vodafone..

Legend7

έχω βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που έκανα αναβάθμιση σε 2.3. έχω συσκευή ελεύθερη απο πάροχο και έκανα αναβάθμιση το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Από τότε έχω διαπιστώσει ότι 1.το μενού δεν κυλάει σωστά δεν είναι δηλ. smooth.
2. μου έκανε κόλπα με το mobile internet, δηλ. δεν συνδεόταν με τίποτε, το έψαξα στο νετ σχετικά με συμβατότητα ril & baseband αν θυμάμαι καλα. πείραξα διάφορα και τώρα προς το παρόν δουλευει.
3. και το κυριότερο, το gps δεν πιάνει με τίποτε ούτε ένα δορυφόρο… κάποια στιγμή έκανε πως πιάνει 4, αλλά τους έχασε αμέσως και μετά τίποτε…
πλήρης απογοήτευση, μακάρι να γυρνούσα στην προηγούμενη έκδοση…

αλεξανδρος

panos εγω το ειπα αφου με ενημερωσε αντιπροσωπος της lg hellas.συγκεκριμενα μου ειπε οτι σε αυτα τα τηλεφωνα (android) οταν τα αγοραζεις με συμβολαιο ο παροχος(vodafone) κλειδωνει την συσκευη 1ον για να μην την δουλεψεις με αλλον παροχο και 2ον να βαζει ισως καποια δικα της καλουδια.απλα πρεπει να τσεκαρουν το update της lg και να προσαρμοσουν το δικο τους λογισμικο πανω σε αυτο.για αυτο το λογο οσοι εχουμε το κινητο με συνδεση δεν εχουμε κανει ακομα update.απλα θα αργηση λιγο σε σχεσει με τους αλλους.μπορεις να το τσεκαρεις και μονος σου αυτο που σου λεω εαν πας στο εργαλειο αναβαθμισεις της lg.οχι το pc suit.ανοιγεις το lgmobile update που θα το βρεις εδω: https://www.lg.com/gr/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp και πας εκει που λεει “υποστηριξη πελατων” και διαλεγεις “υποστηριζομενα μοντελα” αν κατεβεις τερμα κατω στην λιστα θα δεις οτι λεει:GREECE LGP990 V20L
ενω για vodafone γραφει:VODAFONE LGP990 V10D.οποτε αυτους στο καταστημα μην τους ακους γιατι τους ενδιαφερει μονο να πουλησουν.

panos

OK τότε πάσο..άν και άκουσα και γω ότι το gingerbread της LG είναι προχειροδουλειά και κάνανε και έναν αιώνα για να το βγάλουνε..δεν πρόκειται να αγοράσω τίποτα ξανά από LG..απογοητευτικοί..

Μανος

Περασαν 10 μερες απο την ανακοινωση και ακομα στο (θα) εχει μεινει το update…. πληρης απογοητευση… και τουλαχιστον να εκαναν κατι καλο να πω χαλαλι στις μερες που περιμεναμε ολοι εμεις.

GeorgeTF

το μόνο σίγουρο Μάνο είναι οτι το επόμενο κινητό μου ΔΕΝ θα είναι LG

Θανάσης

Και το προβλημα με το gps μετα την αναβαθμιση, εξακολουθει να υφισταται…Καμια ιδεα;;;; Οσο ημουν σε Froyo δεν ειχα κανενα προβλημα.

Νικος

Απλά απαράδεκτη η LG…

Πήρα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και μου είπαν πως πρέπει να πάει το τηλέφωνο εκεί για να γίνει η αναβάθμιση! Ή να το πάω εγώ ή να το στείλω με courier και να περιμένω χωρίς τηλέφωνο μέχρι να την κάνουνε…
Είχε και υφάκι ο υπάλληλος λες και μου έλεγε “αν σου αρέσει φιλαράκι” όταν τον ρώτησα αν μπορεί να γίνει με κάποιον άλλο τρόπο! Φυσικά δεν έδωσε καμία απάντηση στο γιατί δεν γίνεται η αναβάθμιση μέσω του LG mobile support tool όπως και θα έπρεπε!
Το κινητό είναι αγορασμένο από vodafone, αν και δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει…
Μου έδωσε την εντύπωση πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι του έλεγα!

Νικος

Ωραία τηλεφωνική υποστήριξη… Απάντηση μέσω online chat Spiros *******: Γεια, Νίκος. Πως μπορώ να σας βοηθήσω; Νίκος: Περιμένοντας από το καλοκαίρι την αναβάθμιση σε gingerbread, από την αρχή του μήνα που βγήκε η ανακοίνωση σας, προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα να την κάνω. Το κινητό είναι αγορασμένο από την vodafone και αν έχω καταλάβει καλά, για ακόμα μια φορά, δεν είναι έτοιμη… Spiros *******: Το υλικολογισμικό της συσκευής σας αυτή την στιγμή δεν επιτρέπει την αναβάθμιση σε 2.3 προς το παρών. Νίκος: και γιατί από την τηλεφωνική υποστηριξη μου είπαν να το στείλω με courier ή να το φέρω ο ίδιος για να γίνει η αναβάθμιση? Αυτοί είναι άσχετοι? Spiros *******: Σε κάποιες συσκευές γίνεται η αναβάθμιση από το service μας. Δώστε μου το τηλέφωνο σας να ελέγξω τι ακριβώς αναφέρετε ότι σας είπαν. Νίκος: ********** Νίκος: Και πότε με το καλό θα έχουμε επιτέλους την αναβάθμιση? Έχουμε κάποια ένδειξη να ελπίζουμε? Spiros *******: Το όνομά σας? Δεν βλέπω να υπάρχει καταχώρηση με αυτό το τηλέφωνο. Νίκος: ********** Νίκος. Πήρα σήμερα το πρωι… Spiros *******: Με αυτό το νούμερο δεν βρίσκω καταχώρηση. Σε αυτό που ρωτάτε να σας ενημερώσω πως υπάρχει θέμα στα κινητά που έχουν λογισμικό και έχουν εισαχθεί από την… Συνέχεια »

nikolas

Μήπως μιλούσες με το Siri?
Τις ίδιες αόριστες απαντήσεις θα σου έδινε.

panos

Έλεος από ότι κατάλαβα δεν πρόκειται να πάρουμε το update ποτέ…ανοργανωσιά στο φούλ η LG..ερασιτεχνισμός σε όλα τα επίπεδα…και δεν μπορώ από την άλλη να καταλάβω γιατί η vodafone μπλοκάρει το update…τα bug fixes για το 2.2 μας ήρθαν μια χαρά..τώρα τι τους έπιασε…

lorentzos

Έχω έκδοση vodafon Germany v10e. Χθες για πρώτη φορα μου βγάζει μήνυμα οτι εχω νεα έκδοση. Το συνδέω λοιπον στο pc lg update tool ξεκινάει διαβάζει φτανει στο καντε bakup οκ συνεχίζει και ξαφνικα το τηλεφωνο δεν υποστηρίζει αναβάθμιση??? Ρε δεν παμε καλα λεω, παμε παλι, 2η φτανει παλι στο bakup το τηλεφωνο εχει την τελευταια εκδοση?? Παμε παλι συνδεση το τηεφωνο εχει την τελευταια εκδοση!!! Λοιπον αυτα ειναι γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια το λιγοτερο ενα χρονο μας εβγαλαν το λαδι και ακομα και τωρα δεν μπορουν να φτιαξουν ουτε την αναβαθμιση που ολα μπλοκαρουν,Ανοίξτε τα στραβα σας ρε και δειτε τη εκανε η apple σε 3 μερες πηρε ολος ο πλανητης την ios5 Και θελουν να φτιαξουν και ICS? Ουτε για αστειο δεν κανουν εκει στην lg Τελος!!!

georgetf

Λοιπον απλα τα πραγματα παιδια.στο xda εχει την επισημη rom για Ελλαδα.την κατεβαζετε και την περνατε στο κινητο με το smartflash.απλα και ωραια.ετσι το εκανα και σε 10 λεπτα ειχα ginger…

panos

georgetf έχεις το link??

panos

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1035041 απο εδώ την έχει official για όποιον ξέρει να την κάνει..

Δημήτρης

Έχω κινητό αγορασμένο απο Vodafone και update σε 2.3 ακόμα

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της καθυστέρησης

nikolas

Αρχίζουν να μου μπαίνουν ιδέες. Η Vodafone έκανε ειδική παραγγελία τα 2Χ, τα είχε σε πολύ καλη τιμή (300€) και δεν έχουν Vodafone Live κλπ. Μήπως εχεί κανα μουφε hardware μέσα?

Legend7

Για τα θέματα 3g & gps που δημιουργήθηκαν με την αναβάθμιση έστειλα μεϊλ στην lg και μου απάντησε ότι πριν την αναβάθμιση θα επρεπε να εχω κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων… άκουσον ακουσον…. το εψαξα περαιτέρω και βρήκα τις εξης λύσεις που αν και απαράδεκτες για το τηλ/νο τουλαχιστον ανέκτησα το χαμένο mobile internet kai gps signal. για το νετ επαιξα με την αυτοματη ενημέρωση ώρας και την απενεργοποίησα, έκανα επανεκκινηση το τηλ/νο και τσουπ συνδέθηκα στο νετ… για το gps, μέσω του app gps status, έκανα reset τις ρυθμίσεις, μετά ενεργοποίησα το gps, επανεκκίνησα το τηλ/νο με ενεργοποιημενο τον δεκτη, και μετά την εκκίνηση, ενεργοποίησα το internet mobile, και τσουπ σε 5 δευτερόλεπτα κλείδωσε 9 δορυφόρους. Για το θέμα κύλισης του μενού, δεν έχω βρει ακόμα λύση… αυτά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ledend7 είσαι σίγουρος για το gps? το πρόβλημα με το gps λύνεστε μόνιμα? γιατί στο δικό μου χωρισ να βάλω το gps status k να κάνω reset αν δεν δούλευε με την πρώτη φορά το gps κάνω επαν. το τηλ κ δουλεύει μια χαρά μήπωσ δεν έχει να κάνει με το app που έβαλες. την επόμενη φορα που θα κάνεισ επαν το τηλ παρακολούθησε το.

Legend7

φίλε Δημήτρη, αυτά που αναφέρω δεν τα έχω βγάλει απο το μυαλό μου, με το συμπαθειο, έψαξα πολύ στο νετ για να λύσω τα θέματα αυτά… αυτό που έκανες εσυ το έκανα και δεν είχα κανένα αποτέλεσμα!!! παντως η lg παρόλο που βγαζει φοβερα μηχανήματα δεν τα υποστηρίζει καθόλου… γι’αυτο οσοι έχουν lg τηλ/να κάνουν cyanogenmod και αλλα παρόμοια σχετικά…

panos

Εγώ δεν περίμενα τη vodafone…το έκανα από το xda developers που έχουν ανεβάσει τον official φάκελο του λειτουργικού και το μόνο πρόβλημα είναι το gps για μένα…

Sterios

Legend7, όταν λες reset εννοείς πως έκανες επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων;

Νικος

Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη με το LGMobile update και για τα κινητά από vodafone!
V20l android 2.3.4

Στην πρώτη προσπάθεια έχασε το κινητό την επικοινωνία και μου ζήτησε να αποσυνδέσω και να βγάλω μπαταρία πριν πατήσω επανάληψη. Το έκανα αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα. Κρύος ιδρώτας… Ευτυχώς το κινητό λειτουργησε με την παλιά έκδοση μετά από αυτό και ξαναδοκίμασα. Το κινητό έχασε πάλι την επικοινωνία και έβγαλε το ίδιο μήνυμα. Αυτή τη φορά πάτησα επανάληψη χωρίς να αποσυνδέσω και να βγάλω μπαταρία και όλα έγιναν κανονικά από εκεί και μετά.

Λειτουργούν όλα χωρίς πρόβλημα! 3G, wifi, GPS όλα οκ! Τα μενού τέλεια και ταχύτατα με διαφορετικό μόνο εφέ όταν φτάνεις στο τέλος του μενού. Αν αν και αισθητικά στην αρχή δεν βλέπεις διαφορά και αναρωτιέσαι αν έγινε αναβάθμιση, η απόκριση στις εντολές δείχνει πολύ πιο άμεση.

Nikolas

Αναβαθμιστικε! Αναβαθμισε πρώτα το LG updater, κατέβασε και καινούριους drivers για το τηλέφωνο και μετα κατέβασε την 2.3 και τελος κοιμηθηκα! οταν ξύπνησα ειχε την 2.3 και δουλευε.

Nikolas

Οι διαφορες ποιες είπαμε οτι ειναι;

αλεξανδρος

δυστηχως ο Legend7 εχει δικιο.με το κολλημα τις οθονης τι κανουμε παιδια??????μια αναβαθμιση εβγαλε η lg κατα ιδρωμενη και τελευταια και παλι χαλια την εβγαλε….

αλεξανδρος

παιδια βρηκα την λυση.λιγο μπελας αλλα ολα δουλευουν ρολοι μετα την αναβαθμιση.αφου εχουμε το τηλ κλειστο κανουμε hard reset.αποθηκευστε πρωτα της επαφες σας στο pc suit και μετα καντε το.επισης οτι εχετε κατεβασει απο android market χανονται.υπομονη να τα ξανακατεβασετε.

panos

ρε παιδιά ξέρει κανείς πως να σταματήσει να κολλάει το κινητό στο scrolling..?? με έχει σπάσει τα νεύρα το gingerbread…

sakis

Και εγω εκανα την αναβαθμιση και το κινητο εχει γινει κατα πολυ χειροτερο.Κολαει αφανταστα,και η μνημη ram πεφτει ευκολα κατω απο 100mb.Ελεος .Hd video ,ακομα να καταφερω να δω στο νετ.

vasilis

Εμένα ακόμα μου βγάζει ότι έχω την ποιο πρόσφατη έκδοση (v10d) τώρα τι παίζει δεν μπορώ να καταλάβω. Όταν συνδέω το κινητό με το pc suite μου λέει ότι έχει νέα αναβάθμιση με γυρίζει αυτόματα στο προγραμματάκι της lg για την αναβάθμιση και εκεί μου λέει ότι έχω την ποιο πρόσφατη. Δεν βγάζω άκρη. Εσείς ρε παιδιά όλοι αναβαθμιστήκατε?

Mperdemenos

Παιδιά θέλω να αγοράσω το lg optimus 2x και όλοι λένε ότι έχει προβλήματα πχ κλείνει μονο του κλείνει στη φόρτιση δεν χτυπάει το ξυπνητήρι και αλλα τέτοια επίσης για την lg τα χειρότερα ισχύουν όλα αυτά… έχω μπερδευτεί αν μπορεί κάποιος που το έχει και ξέρει ας βοηθήσει… 🙁

Nikolas

Το δικο μου δεν κανει τίποτα απο τα παραπάνω.
το βασικό πρόβλημα ειναι η αναβάθμιση αλλα για σενα που θα το πάρεις τώρα δεν ειναι θεμα.
τα πάντα εχουν να κανουν με την τιμη. εγω το αγόρασα 400€ απο βονταφον (με την επιδότηση εδωσα 70) κ δεν προκειται να σκασω για το αν είναι πιο αργο απο το sII που εχει 650€.

Legend7

Τα εχω κανει ολα, ακομα και hard reset, με αποτελεσμα να χασω ολες τις εφαρμογες, βλακεια μου βεβαια γιατι θα μπορουσα να τις κανω backup, αλλα αποτελεσμα κανενα! το μενου εχει προβλημα στο scrolling, οπως προβλημα συνεχιζει να εχει το gps και πρεπει να κανω οτι αναφερω πιο πανω! κριμα, τετοιο εργαλειο και η lg δεν το υποστηριζει! προσπαθησα να κανω root για να του περασω cyanogenmod αλλα δεν τα καταφερα!

Legend7

Εχω ηδη επικοινωνησει με την lg στην Ελλαδα, και μου απαντησαν οτι ισως θα επρεπε πριν την αναβαθμιση να εχω κανει επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων γιατι ισως παλι καποια εγκατεστημενη εφαρμογη δημιουργει τα θεματα αυτα… αν αυτη ειναι σοβαρη απαντηση, να μου πεις κι εσυτην αποψη σου! επομενο βημα παραπονα στην μαμα lg !

Nikolas

Δεν νομιζω οτι υπάρχει κατι τέτοιο στις οδηγίες για αναβάθμιση.
Παρεπιπτόντως υπάρχει τέτοια επιλογη; εγω δεν εχω βρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.