LG Optimus 2X εναντίον Nokia N8, Κόντρα στις κάμερες Full HD και HD

LG Optimus 2X με κάμερα 8 Megapixel και δυνατότητα λήψης βίντεο έως και 1920×1080 pixels. Nokia N8 με κάμερα 12Megapixel και δυνατότητα λήψης βίντεο έως και 1280×720 pixels. Το Optimus 2X τραβάει Full HD, το N8 τραβάει HD. Αν γνωρίζετε ήδη τον νικητή, μην δείτε τα βίντεο που ακολουθούν!

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του LG Optimus 2X.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί ταυτόχρονα.
Πρώτα κόντρα 1920×1080 vs 1280×720 και μετά 1280×720 vs 1280×720.

1920×1080 LG Optimus 2X

1280×720 Nokia N8

, LG Optimus 2X εναντίον Nokia N8, Κόντρα στις κάμερες Full HD και HD
Σημείωση: Το μοντέλο LG Optimus 2X το οποίο χρησιμοποιήσαμε είναι προ-παραγωγής.

1280×720 LG Optimus 2X

1280×720 Nokia N8

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MoreAndroid

To LG έχει πιο καθαρό ήχο ή είναι η ιδέα μου;

sdaoulas

εχω την εντυπωση οτι το βιντεο του LG (και τις 2 φορες 720p και 1080p) κοκκινιζει. προσεξτε την ασφαλτο και στα 2 ρευματα κυκλοφοριας. δεν εχει ενα τονο κόκκινο? καντε την συγκριση με το N8 οπου η ασφαλτος φαινεται μια χαρα.

ceron

Στο n8 επιλεξτε την επιλογη Vivid για πιο ζωηρα χρωματα.

giannis

πολύ καλά βίντεο και απο τα δύο.Πάντως αν και απλο HD(που φτάσαμε να το λέμε και απλό) του Ν8 νομίζω πως έιναι πολύ καλύτερο τουλάχιστον στα χρώματα

Kostas

Μήπως υπάρχει κάποιο δάχτυλο κάτω αριστερά? Γιατί τέτοιο φαίνεται. Μπορεί να είναι και αυτό που δημιουργεί τις κοκκινήλες (από τις αντανακλάσεις).

Βασίλης

κάνεις πάντως κάτι συγκριτικά ένα και ένα για τους κινητοτρελαμένους.

Nikos

Απίστευτα χάλια και τα δυο τους…
Όταν γινόταν κάποιο δυστύχημα στα Τέμπη, στο πέταλο κλπ., πάντα έβγαιναν και έδιναν συνέντευξη κάποιοι φορτηγατζήδες οι οποίοι περιέγραφαν τις άθλιες συνθήκες κάτω υπό τις οποίες εργάζονταν και επίσης για τα θεόστραβα φορτηγά/νταλίκες, των οποίων από τους καθρέπτες τους *έβλεπαν μόνο την μία πίσω τους πλευρά και όχι την άλλη* (θέλοντας δηλ. με αυτό τον τρόπο να τονίσουν πόσο στραβές ήταν οι νταλίκες από τα τρακαρίσματα κλπ. και πόσο επικίνδυνες να κυκλοφορούν στο δρόμο).
Τώρα, δεν χρειάζεται πια να έχουμε τρακαρισμένες νταλικές! Τραβήξτε ένα video με τα ως άνω κινητά και όλα (μα όλα!) τα αμάξια που θα τραβήξετε, θα είναι θεόστραβα! Ακόμα και αυτά που βρίσκονται στην ακριβώς από κάτω από εσάς λωρίδα.. Μόνο κάτι πατημένα παπάκια αν τα βλέπεις από πίσω είναι τόσο στραβά: αλλού πάει η μπροστινή ρόδα και αλλού η πίσω.
Επίσης, το Nokia κάνει τρομακτικό barrel στο μέσα του κάτω μισού του – νομίζεις οτι έχει πάθει καθίζηση ο δρόμος ή οτι τα οχήματα περνάνε κάτω από μια αόρατη πρέσα/ρολό και τα πατάει προς τα κάτω 🙁

Ιάσονας

Υπάρχει sample για το Arc; Εκεί ίσως δούμε καλή κάμερα.

το n8 εχει πιο καλα χρωματα οντως…το lg ειναι προπαραγωγης και δεν μπορω να πω ειναι χαλια…οποτε θα το δουμε τοτε…δεν συμφωνω με αυτα που λεει ο νικος…με μια unsigned application για το nokia μπορει να τραβαει βιντεο 720p στα 30 καρε και οχι στα 25 που τραβαει τωρα….μεγαλη η διαφορα!

Panos

Φίλε Νίκο νομιζω πως υπερβάλλεις λίγο 🙂 Εγω τα βρίσκω και τα 2 εξαιρετικά. θα συμφωνήσω πως το LG έχει ένα κόκκινο τόνο παραπάνω, αλλα υπερτερεί σε ήχο. Το N8 έχει αρκετά ρεαλιστικά χρώματα.

Κώστας

Παιδιά να σας πω την αλήθεια και στα 720p και στα 1080p το LG χάνει στα χρώματα του,υπάρχει μια κοκκινίλα γενικά όχι μόνο στην άσφαλτο ενώ στο N8 μου φαίνονται πιο φυσιολογικά τα χρώματα και πιο ζωντανά.

Βασίλης

Καλύτερα χρώματα Ν8,καλύτεερη ροή βίντεο LG.

Βασίλης

“Τώρα, δεν χρειάζεται πια να έχουμε τρακαρισμένες νταλικές! Τραβήξτε ένα video με τα ως άνω κινητά και όλα (μα όλα!) τα αμάξια που θα τραβήξετε, θα είναι θεόστραβα! Ακόμα και αυτά που βρίσκονται στην ακριβώς από κάτω από εσάς λωρίδα.. Μόνο κάτι πατημένα παπάκια αν τα βλέπεις από πίσω είναι τόσο στραβά: αλλού πάει η μπροστινή ρόδα και αλλού η πίσω”
Κι’ όμως έχει δίκιο ο φίλος Νίκος.
Ειδικά την πίσω αριστερά όψη την δείχνουν θεόστραβα.
Θέλουν πολλά ψωμιά ακόμα για να γίνουν και βιντεοκάμερες.
Ειλικρινά τι να το κάνω το HD όταν είναι τέτοιο το αποτέλεσμα;

Kevin Lee

Can you make a comparison between those 2 picture quality ? : )

Kevin Lee

nvm,it’s ok : )

orestis

Εμένα μου φαίνεται καλύτερη του ν8! Και σε ανάλυση αλλά και πολύ πιο smooth από το lg σαν να παίζει περισσότερα καρέ τ δευτερόλεπτο..

lorentzos

Άποψη μου…το lg έχει πιο έντονα χρώματα το N8 πιο φυσιολογικά, οσο για την κίνηση των βίντεο το lg έχει λίγο παραπάνω λαγκαρισμα απο το N8. Νομίζω οτι σε αυτή την αναμέτρηση το Ν8 είναι μπροστά!!!

antonis

κωστα τα βιντεο εχουν αναρτηθεί στο gsmarena και έχουν το ίδιο θέμα.σύγκριση

Σωτηρης

Πολυ καλο συγκριτικο. Ειμαι μεταξυ των 2 για αγορα καθως θελω ενα καλο φωτογραφικο κινητο περα απο το Desire και με βοηθησε πολυ το θεμα. To ανηρτησε και το GSMArena… https://blog.gsmarena.com/heres-a-lg-optimus-2x-vs-nokia-n8-video-shootout-you-bring-the-popcorn/

Nickolas

Νομίζω πως προτιμώ το Ν8, αν και το Lg δεν έχει κυκλοφορήσει κανονικά, οπότε δε μπορούμε να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά σε σχέση με τις κοκκινες αποχρώσεις που παρατήσησαν πολλοί, που τελικά μπορεί και να μην υπάρχουν στο τελικό προϊόν. Πάντως και τα δύο κινητά φαίνονται εξαιρετικά και μιλάμε πάντα γι’αυτά που μπορούν να προσφέρουν στο μέσο χρήστη, γιατί κανένας δε είπε οτι τα κινητά θα αντικαταστήσουν τις κανονικές κάμερες. Για καθημερινή χρήση όμως ή στις διακοπές όπου δεν έχουμε πάντα μαζί μας μια κάμερα, είναι ότι πρέπει. Επίσης να αναφέρω οτι όσον αφορά τον ήχο, το Ν8 βιντεοσκοπεί στέρεο και έχει noise reduction, οπότε μόνο αν ακούγαμε ομιλίες θα καταλαβαίναμε τη διαφορά στην ποιότητα, γιατί αυτό που προσπαθούσε να κάνει το Ν8 στα βίντεο που είδαμε ήταν να μειώσει το θόρυβο από τον αέρα και τα αυτοκίνητα!

Σταμάτης

Όταν κουνάς την κάμερα, φαίνεται να έχει μία καθυστέρηση σε διάφορα σημεία, σαν να τρεμοπαίζει. Κυρίως φαίνεται στο άλλο που έκανες στο λιμάνι. Αυτό το βλέπω σαν γενικό πρόβλημα των κινητών με κάμερα, αλλά αυτά τα δύο έχουν ωραία καταγραφή και ας λένε οι άλλοι βλακείες για το ότι τα δείχνουν στραβά…στραβά αρμενίζουν κάποιοι μου φαίνεται.

Κωστας

Αυτο το ροζ που βλέπουμε στο LG δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ξεκίνησε στο HD2 πολυ πιο έντονο, το έχει και το galaxy S αλλα και το desire HD.
Προφανώς οφείλεται στην κάμερα που χρησιμοποιούν οι Κορεάτες αφου δεν έχει να κάνει με λειτουργικο η συγκεκριμένη συσκευη.

Είχα τα HD2 και Galaxy S. Φαίνονταν πεντακάθαρα αν τραβουσες βίντεο σ ένα λευκό τοίχο.

Νομίζω το N8 είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Και γενικα απ όσες συσκευές έχω χρησιμοποιήσει, πρώτη στον τομέα αυτο είναι η ΝΟΚΙΑ ενω στα smartphone το iphone4.
Για μένα αν κάποιος θέλει φωτογραφικό κινητο η ΝΟΚΙΑ είναι μονόδρομος με τους τόσο ποιοτικούς φακούς.

Φίλιππος

Ρε μπαγασα Κωστα μας καις καθε φορα που κανεις ενα συγκριτικο!:P bravo σου που ασχολεισαι τοσο πολυ αυτο κανει τι διαφορα..συνεχισε ετσι !!!

artemios

το νοκια πολυ καλυτερο και στα δυο

Danielsan
telis

παιδια αν θελετε να δειτε ποιοτητα σε βιντεο κινητου ριξτε μια ματια στο samsung wave. απιστευτο…

Johnny

Παιδια θα ηθελα αν γινεται να σχολιασω και εγω και να συμετασχω και εγω στην παρουσα στο παρον αρθρο.(ισως γινει και λιγο βαρετο, ισως παλι μπορει να βοηθησει καποιους να δουν με πιο καθαρο ματι) Χρεισιμοποιω εδω και 6 χρονια την LG. εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο καθε μοντελο της. και Οσον αφορα τις Καμερες, τα 2 τελευταια χρονια αν θυματε κανεις με το Viewty Smart,και το LG Secret, εχουν περασει φακους Schneider Kreuznach(professional kodak) που εχουν και την ρυθμηση IS=inteligent Shoot και στο βιντεο. το μοβ-ροζ χρωμα ειναι οταν φευγεις απο την αυτοματη ρυθμηση του φακου και πας στα κλασικα χειροκινητα (οπως ημερα-φθοριου-νυχτα κτλ) εχω τσεκαρει καθε παραμετρους στα LG shine – secret – viewty smart- mini – bl40(chocolate) – optimus one. Επισεις οι παραμετροι στο Νοκια στο video ειναι ατοματα ρυθμιζομενοι. Οσοι κανετε τις τρελες παρατηρησεις δειτε στο Νοκια την εναλλαγη που παιζει στα χρωματα και δειτε και στο LG την αντιστοιχη. Αυτο που εχω να πω παντος ειναι οτι στα παρον Video το LG υπερτερει σε ηχο και στην ποιοτητα καρε και πιο πολυ στο 720HD, γιατι γραφει με 30fps.Το Νοκια οντως εδω εχει πιο ρεαλιστικα χρωματα αλλα δεν κανει σωστο διαμελισμο στα καρε του Και καποιος… Συνέχεια »

djfapples

εχω να παρατηρησω οτι στο lg ο ουρανος στο βαθος εχει γαλαζιο χρωμα ενω sto nokia γκριζαρει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.