LG Optimus 4X HD, Το πρώτο τετραπύρηνο smartphone

Το LG Optimus 4X HD είναι το πρώτο τετραπύρηνο smartphone με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 χρονισμένο στο 1.5GHz. Ενσωματώνει οθόνη 4.7 ίντσες τεχνολογίας True HD IPS LCD με ανάλυση 1280×720 pixels και μπαταρία 2150 mAh. Το τέρας από την Ανατολή θα παρουσιαστεί επίσημα αυτή την Κυριακή και αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα με Ice Cream Sandwich την άνοιξη.

LG Optimus 4X HD
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 3 Quad-core 1.5GHz
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.7 ίντσες, True HD IPS LCD, 1280×720 pixels
Κάμερα: 8 Megapixel, LED flash
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (?)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth, micro USB (MHL)
Μπαταρία: 2150 mAh
Διαστάσεις: ? χλστ.
Βάρος: ? γρ.

, LG Optimus 4X HD, Το πρώτο τετραπύρηνο smartphone

, LG Optimus 4X HD, Το πρώτο τετραπύρηνο smartphone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kats

Πολυ καλο φαινεται…!

paris

WOW! Απλά WOW!!
Μπορεί να συμφωνώ και εγώ με την άποψη πως τα κινητά έχουν ξεφύγει λίγο με αυτά τα τεχν. χαρακτηρηστικά ΑΛΛΑ το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!

vwgolf16

Όλα ωραία αλλά τα κινητά έτσι όπως πάνε θα τα χρησιμοποιουμε για Tablets
4,7 ίτζες τούβλο max 4 άντε 4,3 μετά ξεφεύγει πολύ παιδιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ειναι τερας πραγματικα…Μ’αρεσει !!!

kostis

μινι ταμπλετες που λειτουργουν και ως τηλεφωνα…..

Teo

Ειναι πολυ ομορφα τα.. μωρα που κρατανε τα πολυ ομορφα Oprimus 4X !

Κωνσταντίνος

Ο όρος “Τούμπανο” απλά επιβάλεται να χρησιμοποιηθεί!

md03582

δε βλεπω κανα σχολιο να αναφερεται στο οτι ειναι ιδιο με ολα τα υπολοιπα lg εμφανισιακα..

Kats

Md03582,
Πρωτα απ ολα δεν ειναι ιδιο ακριβως αλλα ελεος πιαρε φιλε.το τηλεφωνο ειναι υπερτουμπανο κι εσυ βλεπεις αυτο που θες να δεις;

Πάνος Λ.

Πολύ καλό πρωτοπορεί η LG πάλι όπως με το 2Χ, αν εξοπλιστεί και με “τίμια” τιμή και μάθει να υποστηρίζει με έγκαιρα updates κτλ τη συσκευή, τότε θα τα πάει καλά.

Αγγελος!

δεν μπορω παρα αν κυκλοφορησει ελλαδα θα το παρω 😀

versavel

Εχει παρα πολύ καλά specs,και για κάποιον που βιαζεται να παρει τετραπυρηνο είναι καλη προταση. Επισης βλεπω οτι εχει πολυ οθονη και λιγο πλαστικο,και αυτο ειναι πολυ καλο,οποτε δεν πρεπει να ειναι τοσο τεραστιο τελικα..Εγω προσωπικα επειδη ειμαι fan της HTC θα περιμενω την εταιρια μου..Παντως μου αρεσε που η LG πεταει και αυτη το γάντι και τρεχει τον ανταγωνισμο,ωστε να ακολουθησουν και οι αλλοι γρηγορα.

dpeponis

Φοβερό τηλέφωνο! Και πάλι πρώτα η LG!!!!
Γνωρίζετε ποιές εφαρμογές χρειάζονται πραγματικά 4 πυρήνες; Εκτός παιχνιδιών

takis1994

Eιμαι ΤΟΟΟΣΟΟΟ μα τοοοοσο περιεργος , να δω τι θα την κανετε τετοια τεραστια κατ εμε επεξεργαστικη ισχυ..σε ενα ΛΣ το οποιο δεν ειναι optimised ουτε καν για διπυρηνα κινητα..

Για παραδειγμα στο gs2 , οσοι το εχετε , εχετε προβλημα ταχυτητας ? υπολειπεται σε κατι; Δεν το εχω εγω για να μπορω να απαντησω , αλλα νομιζω οτι ολοι ειναι ικανοποιημενοι σε αυτο το τομεα.. Και μιλαω παντα για stock καταστασεις..

Οπως και να εχει μπραβο στην LG , ξανα πρωτοπορα/…αλλα πρεπει να αλλαξει και το OS..

md03582

@Kats και @cVlachakis εχω κουραστει να βλεπω σχόλια πόσο “ίδια” ειναι τα htc και άρθρα του “πόσα πολλά” ειναι τα htc και αν θα επιστρεψει στην λογική και άλλα τέτοια ωραία. Ποτέ ξανά δεν εχω αναφερθει σε σχέδια κ μπαταρίες, είναι η πρώτη φορά και η τελευταία, αλλα δεν μπορώ να βλέπω χαϊδέματα σε κάποιες εταιρίες (lg samsung) και γελοίους χαρακτηρισμούς τύπου “fanboy” σε όσους υποστηρίζουν άλλες μη αρεστές. @kats φίλε δεν άνοιξα κουβέντα μαζί σου και δεν θέλω κουβέντες ούτε να συνεχιστεί συζήτηση γιατι το βλέπω να καταλήγει σε αντιπαράθεση και δεν το θέλω. @cVlachakis σε παρακαλώ πολύ δημοσίευσέ το

iwannis

οι 2 πυρηνες ειναι το + του απο το xperia s ας πουμε…μονο αυτο…δεν λεω πρωτοπορα η LG…αλλα δεν νομιζετε πως ειναι λιγο μοδα οι πολλοι πυρηνες?

ΗΛΙΑΣ Χ.

Πάντος εγώ προσωπικά δεν πηστέυω πως ενα κινητό πρέπει να έχει τόσο μεγάλο επεξεργαστή. ΟΚ μπορεί να ειναι πολύ ωραίο όλο αυτό με τα τετραπύρινα και τα διπύρινα, αλλά ακόμα και εγώ που το κινητό μου ( sony ericsson xperia neo v) το εχω για να παίζω παιχνίδια και να σερφάρω ειμαι ευχαριστημενος με τον μονοπύρινο που εχει. Ετσι κι αλλιως δεν πάυει να ειναι κινητό

panageor

Πρέπει να ξέρετε ότι ένας κινητό με διπύρηνο επεξεργαστή , ο δεύτερος πυρήνας είναι σχεδόν ανενεργός. Μια εφαρμογή κακογραμμένη , ή γραμμένη για απλό επεξεργαστή , τότε δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως 2ο πυρήνα, μπορεί μέχρι ενός σημείου που επιτρέπετε από τον πρώτο πυρήνα (μερικές φορές και όχι σε όλους τους επεξεργαστές).
Μια εφαρμογή “βαριά” , όχι γραμμένη για διπύρηνο , θα τρέχει καλύτερα σε ένα μονοπύρηνο 1,5GhZ παρά σε ένα 7πύρηνο με 700mhz χρονισμού π κάθε πυρήνας.

Άρα , αυτά που βλέπετε ότι βγαίνει τριπύρηνος τετραπύρηνος , ουάου αύριο θα βγει με i10xtreme edition για κινητά , είναι για κατανάλωση.
Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το πρώτο ρόλο για την κατανομή της “δύναμης” του επεξεργαστή την έχει το λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας και να βρείτε αν το android υποστηρίζει παράλληλη επεξεργασία δεδομένων , έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί 1+Ν πυρήνες.

pk

panageor αυτο αλλαξε με το ice cream sandwich.αυτα ισχυαν μεχρι την εκδοση gingerbread

Vagelis

Με τέτοια χαρακτηριστικά το κινητό θα πετάει!! Πάντως από όσο διαβάζω και ενημερώνομαι, θεωρώ ότι η Google έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις του λειτουργικού της, για αυτό οδηγούμαστε σε κινητά με τέτοια χαρακτηριστικά.

Οπότε κατά την γνώμη μου αυτό που χρειάζεται πιο πολύ βελτίωση είναι το λειτουργικό σύστημα και όχι τόσο τα χαρακτηριστικά των συσκευών. Δεν γίνεται μονοπύρηνα Windows Phone να σου προσφέρουν παρόμοια εμπειρία χρήσης και Android διπύρηνο και να μου ψιλοκολάει κάποιες φορές ή να μην είναι τόσο smooth.

Κώστα όντως σχόλια του τύπου αυτό μοιάζει με κείνο αντιγράφει και τα λοιπά καταντάνε λίγο κουραστικά. Από την άλλη όμως το Design της συσκευής, για κάποιους απόεμάς παίζει σημαντικότατο ρόλο και δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο, ιδίως όταν πρόκειται για συσκευή με φοβερά χαρακτηριστικά αλλά αδιάφορο σχεδιασμό. Επίσης πιστεύω παίζει σημαντικότατο ρόλο για όλους μας και η μπαταρία του τηλέφωνου.

Φιλικά πάντα.

Tony Cool

@takis1994
Εχεις πολυ δικιο σε αυτο που λες.Κατα τη γνωμη μου ο μονος λογος για να παρεις ενα κινητο με τοσο δυνατο επεξεργαστη ειναι ο εξης:Για ανθρωπους που δεν αλλαζουν καθε 6 μηνες κινητο να μενουν up to date στο λογισμικο τους ακομα και οταν η εταιρια ‘αποφασισει’ πως το κινητο τους δεν θα υποστηριζεται πλεον απο αναβαθμισεις.Για παραδειγμα οταν αγορασα εγω το sgs2 δεν το πηρα επειδη ανοιγε τη σελιδα σε 1 δευτερολεπτο ενω ο ανταγωνισμος σε 1.2 δευτερολεπτα.Το πηρα επειδη εαν η samsung σταματησει να το υποστηριζει μετα το ics εμενα δε με ενδιαφερει καθολου γιατι μεσω custom roms θα του φορεσω μπολικες ακομα εκδοσεις android(και οχι μονο!).Κακα τα ψεμματα αν ειχα παρει καποιο λιγοτερο δυνατο smartphone δυσκολα θα το εκανα αυτο.Τωρα αν καποιον δεν τον ενδιαφερουν αυτα και αλλαζει συχνα κινητα καλα θα κανει να προτιμησει πχ το xperia s η το motorola razr αντι για καποιο 4πυρηνο,καθως μπορει να εχουνε 2 πυρηνες λιγοτερους αλλα ειναι πανεμορφα,φτηνοτερα και στο φιναλε θα κανουνε ακριβως τα ιδια πραγματα.

dimpep

Άρα τα πολυπύρηνα είναι μόνο για όσους μοντάρουν το κινητό τους; Νομίζω πως είναι και διαφημιστικό τρικ, γιατί και τα windows phone δεν είναι πολυπύρηνα, αλλά τρέχουν καλύτερα από κάθε τι android στο ίδιο hardware

Tony Cool

Δεν ειναι μονο για οσους το μονταρουν,απλα τουλαχιστον στην τωρινη εκδοση του android δε προκειται να δεις καμμια ουσιαστικη διαφορα.Για αυτο ειπα οτι ειναι κυριως για μελλοντικη χρηση.Οσο για τα wp οντως ειναι απιστευτα smooth και γρηγορο λογισμικο,ομως μη ξεχνας πως συγκριτικα με το android ειναι σχεδον ”γυμνο”,οποτε δεν ειναι και κανενα τρομερο επιτευγμα,λογικο ειναι.

ΗΛΙΑΣ Χ.

@dimpep, τα WP δεν ειναι πολυπυρινα γιατι το λειτουργικο συστημα δεν υποστηριζει παραπανω απο 1 πυρινα…
παντως δεν ξερω αν η μπαταρια του κραταει πολυ με 4 πυρινες. Στην πραξη θα το δουμε αυτο.

dimpep

Δεν υπάρχει λόγος σε τηλέφωνο να είναι πολυπύρηνο. Μόνο σε tablet (κατά τη γνώμη μου). Γενικά το android (και κάθε Unix like) χρειάζεται μνήμη! Και όχι πολλούς πυρήνες. Δυσκολα μια εφαρμογή θα είναι παράλληλη, πόσο τι σε κινητό!

Κώστας Λιάπης

Απλά θέλω να ενημερώνομαι για το συγκεκριμένο τηλέφωνο μέχρι να μπει στις προθήκες των καταστημάτων και το πιασω στα χέρια μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.