LG Optimus Big, Διπύρηνο και μεγάλο με οθόνη τεχνολογίας NOVA

Η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία του μεγαλύτερου της smartphone μέχρι σήμερα που θα ακούει στο όνομα LG Optimus Big. Ο όρος Big αναφέρεται στο μέγεθος της οθόνης, η οποία θα είναι τεχνολογίας NOVA με διαγώνιο που αγγίζει τις 4.3 ίντσες. Θα φοράει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz και η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει από τις 28 Απριλίου στην αγορά της Κορέας.

, LG Optimus Big, Διπύρηνο και μεγάλο με οθόνη τεχνολογίας NOVA

Οι προθέσεις της εταιρίας για την παραγωγή ενός μεγάλου smartphone με οθόνη 4.3 ιντσών είχαν φανεί από καιρό, με το LG Optimus Big να είναι το νέο υπερόπλο στη φαρέτρα της κορεάτικης εταιρίας. Το μέγεθος του το φέρνει αντιμέτωπο με το αντίπαλον δέος που ακούει στο όνομα Samsung Galaxy S II, αλλά και με το εξ’ ίσου δυνατό HTC Sensation. Η τεχνολογία της οθόνης του θα είναι η NOVA, που είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο LG Optimus Black και είχε λάβει ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Από την άλλη η κάμερα του δεν εντυπωσιάζει, αφού θα είναι ανάλυσης 5 MP χωρίς να γνωρίζουμε αν θα μπορεί να κάνει λήψη βίντεο σε Full HD 1920×1080 pixels. Θα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 16 GB, όπως και όλα τα σύγχρονα standard χαρακτηριστικά των hi-end smartphones, δηλαδή Wi-Fi n, HDMI Out και μπαταρία 1500 mAh.

Η συσκευή θα έρχεται με το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo, με την αναβάθμιση σε 2.3 Gingerbread να θεωρείται δεδομένη. Οι προπαραγγελίες για την αγορά της Κορέας ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την κυκλοφορία της συσκευής την επόμενη Πέμπτη. Όσο αφορά το χρόνο στον οποίο θα δούμε το LG Optimus Big στη δική μας αγορά, αυτός είναι άγνωστος, όπως ακριβώς και η τιμή διάθεσης του.

LG Optimus Big
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2 Froyo
Επεξεργαστής: Dual Core 1GHz
Μνήμη RAM: ?
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, τεχνολογίας NOVA
Κάμερα: 5 Megapixel, auto-focus
Ενσωματωμένη μνήμη: 16 GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, HDMI out
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: ? χλστ.
Βάρος: ? γρ.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

Ε ρε προβληματα πασχαλιατικα.Κανα 2.3 θα μας δωσει η lg στο optimus one?
Καλη Ανασταση σε ολους!

Κώστας Βλαχάκης

Ναι, εχουν ανακοινωσει οτι Optimus One και Me θα αναβαθμιστουν σε Android 2.3. Δεν εχουν πει συγκεκριμενα ποτε, εχουν αρκεστει στην επιβεβαιωση και στο ασαφες “επομενο διαστημα“. Ριξε μια ματια στα σχετικα αρθρα του Techblog για αυτα τα δυο μοντελα.

Sotiris

512Mb Ram ?? Ξανα ?? LG … δεν μας τα λες καλαααα …. Οτι και να βγαλουν τσουπ … 512Mb τι να πω … το 1Gb θα το βαλουνε μαλλον απο του χρονου στα κινητα τους …

MANOS

Καλύτερα 512 DDR2 παρα 1024 DDR1

Solon

Γιατί 5mp κάμερα; Υποτίθεται πως θέλει να χτυπήσει τα ανταγωνιστικά μοντέλα.Πως θα το κάνει αυτό με παροχημένη κάμερα και μικρή ram;

Sotiris

@ Manos Εαν ειναι να βαλουν DDR2 τοτε το βλεπουμε .

Samo

Ο όρος Big αναφέρεται στο μέγεθος της οθόνης, η οποία θα είναι τεχνολογίας NOVA με διαγώνιο που αγγίζει τις 4.3 ίντσες.
Τεχνολογίας NOVA;
Δηλαδή;

Κώστας Βλαχάκης

Samo, H τεχνολογία NOVA υπόσχεται υψηλή φωτεινότητα και ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φως όπως του ήλιου και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 50% σε σχέση με τις οθόνες LCD και AMOLED. Η LG αναφέρει ότι είναι ιδανική για διάβασμα κατά το σερφάρισμα στο ίντερνετ.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αναμενόμενο LG Optimus Black που κυκλοφορεί στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες (σσ. το περιμένουμε σε τιμή 399 ευρώ).

Κοτσος Τ

Πολυ ωραίο!!!!

Samo

Να’σαι καλά Κώστα..
🙂

Akis

Παιδιά βρήκα μόλις σε ένα ταξί ένα τέτοιο τηλέφωνο. το μενού ήταν σε γιαπωνέζικα ή κορεάτικα (ναι,ντροπή μου αλλά το κρατησα).
Μπορώ να κάνω κάτι για να το χρησιμοποιήσω;

Κώστας Βλαχάκης

Akis, αν δεν έχει μέσα ελληνικό μενού θα πρέπει να το κάνεις root. Είναι μια διαδικασία ξεχωριστή για το κάθε κινητό την οποία δεν μπορώ να σου περιγράψω.

Akis

Ευχαριστώ.Βασικά το πήγα σε κατάστημα με κινητά. Μου είπαν οτι η συγκεκριμένη έκδοση που βρηκα δεν έχει ερθει ακομα στην Ελλαδα και έχει τη sim τσιπαρισμένη. Πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορω να αλλάξω και μου μένει αμανάτι αχρηστο ΤΕΤΟΙΟ τηλέφωνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.