LG Optimus G, Επίσημα η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας

Μπορεί να έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα αρκετές πληροφορίες για τη νέα ναυαρχίδα της LG, το Optimus G, αλλά τώρα έρχονται στο προσκήνιο οι επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον τετραπύρηνο Qualcomm Krait APQ8064, ο οποίος αυξάνει κατακόρυφα την ένταση στον ανταγωνιστικό κόσμο των smartphones.

Μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το πολύ λεπτό προφίλ του, το ειδικό πολυμερές της LG στην μπαταρία, η οθόνη 4.7 ιντσών IPS, καθώς και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαμορφώσεων για την κάμερα, η μία είναι με αισθητήρα 8 megapixels και η άλλη με μεγαλύτερο αισθητήρα 13 megapixels.

LG Optimus G
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 ICS (αναβαθμίσιμο σε 4.1 JB)
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 1.5GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 320
Μνήμη RAM: 2GB
3G/ LTE
Οθόνη: 4.7 ίντσες, LCD IPS, G2 Touch Hybrid Display, 1280×768 pixels
Κάμερα: 13.2 Megapixel ή 8 megapixels
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: όχι
Bluetooth 4.0, Wi-Fi n, USB2.0 HS, A-GPS, DLNA, NFC
Μπαταρία: 2100 mAh
Διαστάσεις: 131.9×68.9×8.45 χλστ.
Βάρος: 145 γρ.

, LG Optimus G, Επίσημα η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konstantinos

Εχω το lg optimus 4x HD και το κινητο δεν ηπαρχει και η οθονη τπυ απιστευτη τωρα με αυτο μας βαζει φωτιες η lg ειναι καλητερος ο επεξεργαστης απο τον tegra 3

Αντώνης Μαρίνος

Επιτρέπεται να ανακοινώνει αυτή η εταιρεία (της οποίας -δυστυχώς- έχω κινητό στην κατοχή μου) την ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ναυαρχίδα της, συσκευή που ΘΑ ΔΟΥΜΕ δηλαδή σε μερικούς μήνες, ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ICS ?!?!?!?!

Ρε LG, ήμαρτον δηλαδή, ήμαρτον και έλεος…άντε μην σουτάρω το 2X από το παράθυρο…

Τουλάχιστον κάντο όπως η Παπαρήγα: βγες και πες ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρομαι και δεν ασχολούμαι καν με την υποστήριξη των χρηστών, και οι συσκευές αγοράζονται “as is”, χωρίς καμία προοπτική αναβάθμισης…τουλάχιστον να ξέρουμε εκ των προτέρων….

azriel84

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 ICS (αναβαθμίσιμο σε 4.1 JB)

Γελάει και ο κάθε πικραμένος…

ton

Βασικά οι τυπαδες στην lg γελάνε, το 4x που κυκλοφορεί λιγους μήνες θα πάρει jb; 700 ευρώ αυτό 430 το 4x, το xiaomi mi–two των miui developers είναι μακράν πιο αξιόπιστο σε αναβαθμίσεις klκαι στη μισή τιμή.

Demis

από ότι λένε οι φημες θα βγει με το android 1.6 (Donut) και θα πάρει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια το 2.1 Eclair

Kostas

Βρε παιδιά εχετε δίκιο η LG όπως και αλλες εταιρείες με τις αναβαθμίσεις ειναι “μαλωμένοι” .

Αλλα όποιος θέλει άμεσα την νεα έκδοση του εκάστοτε android και χωρίς κολλήματα ας αγοράσει Samsung Nexus που είναι το επίσημο κινητό της Google . Κοστίζει και 369 ευρώ και οχι 500 και 600 .

Απο την στιγμη που οι αναβαθμίσεις είναι θέμα εταιρείας και οχι της Google , ας προσαρμόσουμε και εμεις τις επιλογές μας ανάλογα των απαιτήσεων μας . Ακόμη και το S3 παίρνει Jelly Bean μετα απο 3 μήνες , οχι αμεσα και ας είναι Samsung . H Motorola παρόλο που εξαγοράστηκε απο την Google τώρα παίρνει ICS

Kαι εγώ εχω LG είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλα για Nexus οδεύω να αγοράσω ώστε να εχω το κεφάλι μου ήσυχο αφού και εγώ δεν θελω να περιμένω και να παρακαλάω για μια αναβάθμιση

Αντώνης Μαρίνος

Για να μην νομίσει κανείς ότι περιμένουμε την LG σε στυλ “σφάξε με αγά μου να αγιάσω”, σχεδόν όλοι οι -σοβαροί- χρήστες του 2X και του 3D έχουμε περάσει μια ωραία custom CM/Kang/κ.α. και έχουμε όλοι μας ήδη είτε Honeycomb, ICS ή ακόμα και JB. Και αυτό εννοώ στο thread του iP5 ότι η υποστήριξη της κοινότητας είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από της Apple…

Από την άλλη όμως, είναι γελοίο να περιμένεις να πάρεις αναβάθμιση ΜΕΤΑ από μήνες, έκδοσης λειτουργικού που άλλες συσκευές (κατώτερες και φθηνότερες) είτε έχουν από κουτιού, είτε πήραν εντός ολίγων εβδομάδων….

GiannisMix

Παιδια ξεκολληστε απο το τρυπακι του ” θελω κ εγω update”… Δηλ αν δεν παρει ποτε αυτη η συσκευη αναβαθμιση;; Τι θα γινει;; Θα χαλασει το γλυκο; Θα σταματησει να ειναι τουμπανο;;; Θα σταματγσει να εχει δυνατοτητες;; φιλικα παντα

Αντώνης Μαρίνος

@GiannisMix: συνήθως κάθε επόμενη έκδοση επιλύει κάποια από τα προβλήματα της προηγούμενης, σύμφωνα με τα όσα είδαν ο κατασκευαστής και οι χρήστες με την χρήση της συσκευής. Επίσης προστίθενται features και λειτουργίες που δεν υπήρχαν. Και τέλος, δεν φταίει κανένας αν η ίδια η LG ανακοινώνει κάτι και τελικά αποτυγχάνει να το τηρήσει….(όπως έχει γίνει στην περίπτωση του 2Χ)….

GiannisMix

Σαφως στη περιπτωση ανακριβειας και μη τηρησης των λεγομενων της εταιρειας ολη η ευθυνη βαραινει την ιδια. ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΓΩ Κ ΤΙΣ ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ. αλλα δεν κανει η αναβαθμιση τουμπανο μια συσκευη. μη εκμηδενιζουμε τη συσκευη και τις δυνατοτητες της επειδη εχει προβλημα στον εγκεφαλο η LG στο κομματι της υποστηριξης

azriel84

@GiannisMix

Έχεις δει πόσο smooth έχει γίνει το Android με το JB; Πόσο πιο γρήγορο; Αν δεν το θες εσύ πάσο, εγώ θα το ήθελα όμως στο κινητό του ενός μηνιάτικου σε €.

GiannisMix

@azriel84
Νομιζω ημουν ξεκαθαρος στο προηγ σχολιο μου οσον αφορα την παρεμβολη μου στη συζητηση. Κ εγω θα το ηθελα και θα το απαιτουσα απ την εταιρεια να μου το παρεχει. Αλλα μην εκμηδενιζουμε τη συσκευη κ τα χαρακτηριστικα της επειδη δεν εχει καλη υποστηριξη η εταιρεια. Η συσκευη ειναι οντως υπεροχη και αξιζει να ειναι ναυαρχιδα ασχετα απο την υποστηριξη της εταιρειας που εχει απο πισω

ton

GiannisMix τι πρωτιμας,να λες οτι εχεις ναυαρχίδα της lg των 700 ευρω που θα παρατήσει η ίδια lg στο τετράμηνο ακομα και αν βγαλεο προβληματα και θα έχει πέσει η τιμή του 300 ευρώ όπως έγινε με τα 2x και το 4x για να περιμένεις ενα χρονο για ενα παιχνιδι που θα απαιτεί adreno 320 ή να λες εχω android που τρεχει σφαίρα και θα γίνεται καλύτερο καθε χρονο με τα μισα χρήματα;Θεμα λογικής ειναι οχι ναυαρχίδας,στον ορο ναυαρχίδα δεν του δινουν αξια ουτε οι μέτοχοι της lg ετσι που τα εχουν γραμμένα τα κινητά τους περα απο tech fans και αυτό δηλώνουμε εδώ πέρα ότι τελείωσαν αυτά

iceman(the original)

για να δουμε,… εχει τον καλυτερο επεξεργαστη μεχρι σημερα, τη μεγαλυτερη ram μεχρι σημερα, την καλυτερη gpu μεχρι σημερα, την καλυτερη οθονη αφης μεχρι σημερα, την καλυτερη μπαταρια απο πλευρας καταναλωσης και υλικου κατασκευης(πολυμερεις κυψελες), μεγαλυτερη καμερα, και εσεις καθεστε και ασχολειστε με την ics και την jb….. εσεις οι android funs δεν την παλευετε με τιποτα…..

azriel84

@GiannisMix

Σίγουρα δεν εκμηδενίζω κάτι εγώ. Η ίδια η LG το κάνει με την υποστήριξή της. Μακάρι να αλλάξει αυτό.

@iceman(the oroginal)

Όλα αυτά που λες καλύτερα μένει να φανούν στην πράξη σε σχέση με το iPhone 5. Και ναι, φυσικά και θα ασχοληθούμε με τις αναβαθμίσεις. Το software αλλάζει τα smartphone χρόνο με το χρόνο όχι το hardware που μένει ίδιο. Αν το Android 5 φέρει τα πάνω κάτω και η LG δεν το δώσει στο τούμπανό της, τι να το κάνω…αναβαθμίσιμο κινητό αγοράζω όχι αμάξι. Και δεν μιλάω για custom roms αλλά πάντα για official updates.

iceman(the original)

συγνωμη κιολας αλλα μου φαινεται πως τον ουρανο με τα αστρα να σας δωσουν δεν ειστε ευχαριστημενοι! και αν το android εχει τοοοοοσα πολλα προβληματα γιατι ειστε κολημενοι σε αυτο; αν κρινω παντως απο γνωστους και συναδελφους οι περισοτεροι εχουν κινητα με 2.3.6 που δεν θα αναβαθμιστουν ή καν δεν τους νοιαζει… ειστε υπερβολικοι νομιζω! -γνωμη μου, και παντα φιλικα!-

GiannisMix

@ton
Φιλε ton με ρωτησες τι απο τα παρακατω δυο προτιμαω: “… να περιμένεις ενα χρονο για ενα παιχνιδι που θα απαιτεί adreno 320 ή να λες εχω android που τρεχει σφαίρα και θα γίνεται καλύτερο καθε χρονο…”
Σου απανταω οτι θελω να εχω μια συσκευη ανεξαρτητου OS (χεστικα αν ειναι iOS, Android, Symbian, WP – τα εχω δοκιμασει ολα) η οποια να κανει παπαδες (απο λειτουργικο εως καμερα). Κατεμε το πιο υπεροχο και smooth λειτουργικο ειναι της microsoft αλλα δυστυχως σε περιοριζει οπως και το iOS, χωρις ομως να παυουν και τα δυο να ειναι εργαλεια. Απ εκει κ επειτα γουσταρω οποιαδηποτε συσκευη μπορει να κανει πολλα.. Και αυτη θεωρω οτι μπορει να κανει πολλα ετσι οπως ειναι. Χεστικα για τις αναβαθμισεις ποτε θα τις παρω. Δεν θα παψει να ειναι πολυεργαλειο το κινητο επειδη καθυστερισα να παρω την αναβαθμιση. Σιγα τις τεραστιες διαφορες που εχει καθε αναβαθμιση. Αν ηθελα αναβαθμισεις θα επελεγα το εξαιρετικο SAMMY NEXUS..
Φιλικα παντα

Nikos

Δηλαδη παιδια το 2Χ δεν θα αναβαθμιστει σε ICS τελος ???

Αντώνης Μαρίνος

@Nikos: η γνωστή ιστορία με το tweet -που επιβεβαιώθηκε- για τον Καναδά μας τρόμαξε λίγο (έλεγε ότι δεν θα βγει ICS για εκεί), αλλά μετά από 1-2 βδομάδες βγήκε επίσημα η LG και είπε ότι το late Q3 που έλεγε αρχικά θα *προσπαθήσει* να το τηρήσει, και ότι το 2X και το 3D θα πάρουν κανονικά ICS. Βέβαια “ξέχασαν” να πουν ότι αρχικά ήταν Q2, μετά έγινε early Q3, τώρα είμαστε στο late Q3 και βλέπουμε….δεν πειράζει, 15 μέρες μείνανε, που θα πάει….

Πάντως η ίδια η LG φαίνεται να κατάλαβε ότι θάβει μόνη της τις συσκευές της και απογοητεύει τους αγοραστές της…οι οποίοι αν φύγουν δύσκολα θα ξαναγυρίσουν. Οπότε προσπαθεί να το γυρίσει το κλίμα….είδωμεν….

JohnWave

Πραγματικά πανέμορφο κινητό και τρομερά χαρακτηριστικά ! Ε κ π λ η κ τ ι κ ό ! Θα είναι το επόμενο κινητό μου αν έρθει σε καλή τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.