LG Optimus Me, Προσιτό και ποιοτικό [δοκιμή]

Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε στα χέρια μας το LG Optimus Me μια νέα πρόταση της LG για την entry level αγορά κινητών. Το smartphone έχει οθόνη 2.8 ιντσών 320×240 με δυνατότητες multi-touch, ενώ το δυνατό χαρτί είναι η μπαταρία, η οποία είναι της τάξης των 1280 mAh. Το κινητό θα το βρείτε στην Cosmote στα 169 ευρώ.

Ποιότητα και σχεδιασμός
Η συσκευή είναι αρκετά ποιοτική και σου δίνει μια πολύ καλή compact αίσθηση όταν την κρατάς. Είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη από πλαστικό και το βάρος της αγγίζε τα 130 γραμμάρια. Στην μπροστινή πλευρά συναντάμε τέσσερα capacitive κουμπιά (αφής) τα οποία εκτελούν λειτουργίες Home, Back, Search και Menu, αλλά και δύο hard keys που χρησιμεύουν για την έναρξη/ απόρριψη κλήσεων. Τα κουμπιά αφής είναι υποφωτιζόμενα και ανταποκρίνονται άμεσα στο άγγιγμα. Τα hard keys διευκολύνουν υπό κάποιες συνθήκες, όπως αυτές τις οδήγησης, ενώ το κουμπί απόρριψης κλήσεων – το κόκκινο – λειτουργεί και ως κλείδωμα της οθόνης.

Χαρακτηριστικά και Απόδοση
Το κινητό χρησιμοποιεί την έκδοση Android 2.2 Froyo του Android και μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά σε ότι αφορά τις επιδόσεις με τα 140 ΜΒ μνήμης εσωτερική μνήμης και τον 600άρι επεξεργαστή. Η κίνηση στα μενού γίνεται χωρίς καθόλου lag, ενώ το user interface (UI) της LG, αν και δεν επιτρέπει πολλές παραμετροποιήσεις, είναι αρκετά βολικό και όμορφο. Το ιδιαίτερο που προσφέρει το UI της LG είναι η δυνατότητα δημιουργίας κατηγοριών στο μενού των εφαρμογών, ενώ εξ’ αρχής τα νέα προγράμματα που κατεβάζουμε παίρνουν θέση στην κατηγορία “Λήψεις”. Εκτός του UI η LG συνοδεύει το κινητό με κάποια χρήσιμα Widgets όπως αυτό της καθημερινής ενημέρωσης (η οποία είναι συμβατή με ειδησεογραφικά ελληνικά sites), αλλά και διάφορα ρολόγια, ημερολόγια και φυσικά το καθιερωμένο Widget για τον καιρό. Οι περισσότερες εφαρμογές που δοκιμάσαμε δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, ενώ η συμπεριφορά του όσο αφορά το browsing ήταν πολύ καλή. Η κάμερα του είναι της τάξης των 3 Megapixel και τραβάει video VGA με 24 fps. Αυτό που μας έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η οθόνη του κινητού, η οποία αν και αρκετά φωτεινή, υστερεί σε ευκρίνια (αν και η συγκεκριμένη 320×240 ανάλυση είναι η καθιερωμένη για αυτή την κατηγορία), ενώ στα πολύ θετικά μπορούμε να συμπεριλάβουμε την αυτονομία της μπαταρίας.

Συμπέρασμα
Η συνολική εμπειρία χρήσης του κινητού ήταν σίγουρα θετική, ιδιαίτερα για την κατηγορία τιμής του. Είναι μια συσκευή που θα ικανοποιήσει όσους την επιλέξουν, αφού συνδυάζει την απροβλημάτιστη χρήση της πληθώρας των Android εφαρμογών, μαζί με μια προσιτή τιμή (169 ευρώ από την Cosmote). Ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ έντονος και απέναντι του βρίσκει κινητά όπως το Sony Ericsson X8 και τα Samsung Galaxy Mini και Galaxy 550 τα οποία έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και λίγο υψηλότερη τιμή. Δείτε επίσης τα ZTE Blade, Huawei Ideos και X10 mini.

, LG Optimus Me, Προσιτό και ποιοτικό [δοκιμή]
, LG Optimus Me, Προσιτό και ποιοτικό [δοκιμή]
, LG Optimus Me, Προσιτό και ποιοτικό [δοκιμή]

LG Optimus Me P350
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2
Επεξεργαστής: 600 MHz
Μνήμη RAM: ?
3G/ HSPA
Οθόνη: 2.8 ιντσών, LCD, capacitive, 240×320 pixels, 262k. χρώματα
Κάμερα: 3 Megapixel, Video VGA 24fps
Ενσωματωμένη μνήμη: 140 MB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi, GPS, Bluetooth v2.1 with A2DP, micro USB, 3.5mm jack
Μπαταρία: 1280 mAh
Διαστάσεις: 108x53x12.5 χλστ.
Βάρος: 130 γρ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fg

Η αυτονομία του είναι ικανοποιητική; Το σκέφτομαι για δεύτερο κινητό και είμαι μεταξύ αυτού, του galaxy mini και του X8 λόγω του ότι θέλω να κάνω χρήση μίας επιδότησης cosmote…Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις…:D

thanos

Τιμια προταση αλλα με 30 ευρω παραπανω παιρνει κανεις το optimus one που ειναι ανωτερο και με δωρο βαση+φορτιστη αυτοκινητου

Alan

Πολύ καλό κινητό και αρκετά όμορφο κατά την γνώμη μου. Είναι μια πολύ καλή πρόταση για την τιμή του αν και έχουμε και Blade και σχετικά στην ίδια κατηγορία… Αλήθεια πώς και δεν έκανες κανονικό review;;;

Marios Basileiou

@fg Με 10 ευρω περισσοτερα ειναι το Galaxy mini το οποιο εχει πιο μεγαλη οθονη,50mah περισσοτερη μπαταρια και ειναι πιο ομορφο κατα εμενα…..
Αλλα εγω θα συνιστουσα το Optimus one με 30 ευρω περισσοτερα, οπως ειπε και ο thanos ,γιατι εχει πιο μεγαλη οθονη με καλυτερη αναλυση,μεγαλυτερη μπαταρια και θα παρει και την 2,3 μαλλον

Marios Basileiou

Μια διορθωση(σε εμενα),το optimus me εχει 80 mah περισσοτερα απο το galaxy mini…..
και θα παρει και αυτο την 2,3 μελλοντικα αποτι γραφει στην σελιδα της LG οπως και το optimus one..
Αναρωτιέμαι ομως γιατι στην Αγγλια εχει 1500 mah μπαταρια ενω εδω θα ερθει με 1280mah??

georgecm

Για Αγγλια που το ειδες οτι εχει 1500? Σε πολλα sites ειδα να το λενε, αλλα μπορει να ειναι πληροφοριες και οχι απο αληθινο μοντελο.

Marios Basileiou

Στην σελιδα της LG τυχαια 😛 ,δες https://www.lg.com/uk/mobile-phones/all-lg-phones/LG-android-mobile-phone-P350.jsp
Δεν ειναι παραξενο ομως που σε δυο χωρες της Ευρωπης θα κυκλοφορησει με διαφορετικη μπαταρια???

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παιδιά το είδατε το Samsung Galaxy 551 (i5510) στο plaisio μόνο με 180 Ευρώ. Κώστα κάνε τα αδύνατα δυνατά για hands on please!!!

farcry

στην αγγλια κανει 90 λιρες=103 ευρω.
ειπαμε ελλαδα σε ληστευουν

https://direct.tesco.com/product/default.aspx?r=210-6297

dionisis

Προτιμώ το blade με λιγότερα χρήματα και απίστευτη υποστήριξη σε custom rom
Περιμένω να δω βέβαια το ideos x5 αν έρθει στην τιμή των 200 Ε τότε θα είναι το επόμενο κινητό μου

georgecm

To κινητό της δοκιμης έχει 1280 mAh. Παντως παρα τις διαφορετικες μπαταριες, εχουν ιδια αυτονομια 😛

Κώστας Βλαχάκης

farcry, κανένας δεν σε “ληστεύει”.

Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το link που μας έδωσες γιατί δεν είναι κάποιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας π.χ Vodafone Αγγλίας ή O2. Ανακάλυψες ένα κατάστημα που το πουλάει τόσο. Και εδώ αύριο μεθαύριο τόσο θα το βρίσκεις στο skroutz 😉

Σε παρακαλώ πρόσεχε τις λέξεις που χρησιμοποιείς “ληστεύουν” γιατι δημιουργείς εντυπώσεις που δεν ισχύουν. Φιλικά…

Δημητρης

To καταστημα που εγραψε ο farcry ειναι ΚΑΙ εταιρια κινητης τηλεφωνιας. Αλλωστε, το κινητο θα δεχεται την καρτα της συγκεκριμενης εταιριας, εκτος βεβαια και αν το ξεκλειδωσεις για να δεχεται και τις υπολοιπες.

Οι σκληρες εκφρασεις οντως δε βοηθουν σε κατι, αλλα ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα θα πωλειται 70% πιο ακριβα απο Αγγλια. Κατα τη γνωμη μου λειτουργει δυνατος ανταγωνισμος στο εξωτερικο και συχνα πυκνα κανουν μεγαλες προσφορες οι εταιριες. Κατι τετοιο δε συμβαινει στην Ελλαδα.

XperiaNick

Έχω το X8 και είμαι πολύ δυσαρεστημένος,δοκίμασα χτές το optimus me σε κατάστημα γερμανός και πιστέυω πως με το Launcher App απο το market γίνεται ιδανικό smartphone σε προσιτή τιμή.Αν χρειαστεί να κινηθώ ξανά σε αυτή την κατηγορία τιμής,θα το προτιμούσα

Γιαννης

ωραιο κινητουλι, πολυ ωραιο μουσικο χαλι!

farcry

οπως ειπε και ο δημητρης προσφερει και τετοιες υπηρεσιες γιατι συνεργαζεται με το δικτυο της O2. υπαρχει tesco sim card οπως μπορεις να δεις και ειναι κλειδωμενο οπως και ολα τα κινητα που προσφερονται στην αγγλια απο τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας. οποτε μπορω να κανω κανονικα συγκριση. δεν ειναι unlocked device. απο εκει και περα αν αυτο δεν ειναι ληστεια τοτε τι ειναι? 😛

Κώστας Βλαχάκης

farcry, Είπες τη μαγική λέξη “κλειδωμένο”, ρώτα τους πόσα ζητάνε για να σου δώσουν των κωδικό ξεκλειδώματος.
Anyway παιδιά σεβαστείτε το γεγονός ότι τα άρθρα Δοκιμών παραμένουν reference για μήνες μετά την δημοσιευσή τους, με κατόχους του κινητού που θα μας βρούν εδώ για να λύσουν απορίες τους. Ας λήξει εδώ το θέμα με τους “ληστές” και τις “ληστείες”. Ευχαριστώ.

Marios Basileiou

Θα συμφωνησω με τον Κωστα και πολυ απλα θα προσθεσω αν νομιζεις σε ληστευει καποιος ελευθερη αγορα εχουμε μπορεις να το παρεις απο αλλου,κανεις δεν σε αναγκαζει…..

@georgecm Βασικα αν προσεξεις στις σελιδες της LG(gr και uk) το ελληνικο αν και με 1280mah μπαταρια εναντι του αγγλικου με 1500 mah,εχει περισσοτερη αυτονομια στο χρονο ομιλιας:P(7-7,5ωρες το ελληνικο,μεχρι 5ωρες το αγγλικο).Αυτο και αν ειναι κουφο ε??,αν σκεφτεις οτι και οι δυο ειναι χωρες της Ευρωπης και εχουν σχεδον τις ιδιες συχνοτητες (μια παραπανω το αγγλικο)??:P

KoulisHHH

Ρε παιδιά πως και σκρολλάρει ποιό smooth απο το Optimus One P500? εμένα το έχει το lagάκι του…

Tsints

@ KoulisHHH: Δυστυχώς το Optimus One έχει ένα bug που όταν ακουμπάς την οθόνη, ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100%… με αποτέλεσμα το scrolάρισμα και κάποιες εφαρμογές να κολλάνε. Ελπίζω να διορθωθεί με την αναβάθμιση σε 2.3 (αν βγει ποτέ).

Tsints

^ Η αναβάθμιση βγήκε και το bug διορθώθηκε.

GavrielRgSuper!!!!

Φίλε, την ξέρω την μνήμη: 256 ΜΒ! Τούμπανο! Και 600 επεξεργαστής όπως το X10 mini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.