LG Optimus Nexus E960 Mako

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο Google Nexus smartphone που όπως όλα δείχνουν θα είναι κατασκευής LG και φυσικά θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean (4.1 ή 4.2?). Σήμερα, η κωδική του ονομασία είναι Mako (E960) αλλά το εμπορικό του όνομα αναμένεται να είναι LG Optimus Nexus. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm S4 Pro 1.5 GHz με Adreno 320 GPU, τι άλλο?!

, LG Optimus Nexus E960 Mako

, LG Optimus Nexus E960 Mako

, LG Optimus Nexus E960 Mako

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος

Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες γι’αυτό το θηρίο…!!

xristos

και σε 5 ώρες απο τωρα θέλω να δω τα σχόλια για την lg και το ποσο χάλια είναι σαν εταιρία!!
Όπως είπε και ένας φίλος σε άλλη ανάρτηση θα φέρω και πατατάκια μαζι μου……

Panos7GR

Ωραίο deal από την LG!! 😉

Kostas

Καλα αυτη η Google τι κάνει ; Θα κάνει απο ενα Nexus για όλες τις εταιρίες στο τέλος ;

Μέχρι εχθες θα έβγαινε Nexus 2 ή Plus σε κάνα μηνα απο την Samsung και τώρα μας λένε για LG ;;

Aυτό το κινητό το υπολόγιζα και το περίμενα να το αγοράσω αλλα μου φαίνεται πως η Google οχι μονο θα εχει καποια συμφωνία για να ενισχύσει καποιες βασικές εταιρίες που χρησιμοποιούν Αndroid , να πάρουν όλες αυτες καποια συσκευή Nexus στην σειρά τους σε κάθε του έκδοση αλλα και συνεχίζει να κουράζει με το λογισμικό της και τις επιλογές της

Οι συσκευες Nexus υποτίθεται αναβαθμίζονται άμεσα και για αρκετό καιρό , πέρα των 18μηνων . Αυτός ειναι ο κύριος λόγος αγοράς της .Αν εγω δεν θελω LG ή HTC γιατι θα πρέπει να με οδηγει εκει πέρα , οταν εδω και 2-3 χρόνια εχει συνδέσει το nexus με την Samsung ;;

Μας βλέπω Samsung S3 mini που βγαινει σε λίγες μερες να τελειώνουμε

MEDS

Θα αναβαθμιστεί η LG αν συνεργαστεί με τη Google, αλλά τα NEXUS υποβιβάζονται 10 σκαλιά σύμφωνα με όσα λένε αυτοί που είχαν ή έχουν κάποιο LG κινητό και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι. Δεν είναι το φαινόμενο μόνο εδώ στο Techblog, παντού κράζουν τα LG.

Ioannis

>cVlachakis τι εννοείς με 4.1?εγώ έχω το galaxy nexus και φοράει jb 4.1.1…..
τώρα αν η lg θα έχει το επόμενο nexus κλάψτα…….

Panos7GR

@MEDS: Μην το λές πως οι Nexus συσκευές θα υποβαθμιστούν. Το Optimus Nexus (αν βγεί) μην ξεχνάς πως είναι καθαρά συσκευή της Google. Δηλαδή η Google θα έχει όλη την εποπτία για την κατασκευή της συσκευής από το hardware εώς το software. Αρα αν υπάρχουν προβλήματα θα φταίει καθαρά και μόνο η Google, όχι η LG. Η LG απλώς θα δώσει τις γνώσεις της, την εμπειρία της και τα εργοστάσιά της για την κατασκευή της συσκευής.

@Kostas: Οντως έχει ακουστεί πως η Google σκέφτεται να δώσει το ελεύθερο στις εταιρίες να κατασκευάζουν Nexus συσκευές (https://www.androidauthority.com/everyone-can-make-nexus-devices-119837/). Και σκεπτόμενος πως η Google κατασκευάζει και θα διαθέσει σύντομα μία stock (“καθαρή”) ROM για το Sony Xperia S (https://www.androidpolice.com/2012/08/17/sony-xperia-s-added-to-android-open-source-project-as-first-experimental-device/), που αυτομάτως θα γίνει η πρώτη ανεπίσημη Nexus συσκευή, τότε ναι. Μάλλον προς τα εκεί κινείται η Google. Εγώ πάντως το βλέπω θετικά. Αφού επιτέλους όλες οι “μεγάλες” εταιρίες θα έχουν συσκευές με Stock Android τότε θα είναι πολύ πιο γρήγορες (γιατί δεν θα έχουν το ανούσιο bloatware) και θα αναβαθμίζονται πιο γρήγορα από όλες τις άλλες συσκευές.

Djore

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος για την lg… Από άποψη hardware τα έβρισκα πάντα συμπαθητικά τα κινητά της, αξιόπιστα και σε καλή τιμή. Εν θέμα με τις αναβαθμίσεις της στα ANDROID είχε άλλα ως εκεί… Τα τελευταία 3 μου smartphone ήταν lg ( windows phone, android, Windows Mobile). Ειδικά για την Ελλάδα η lg έχει ένα από τα καλύτερα after sale support οπότε με την συνεργασία της με την Google μάλλον θα με αναγκάσει να αγοράσω και τέταρτο κινητό στη σειρά απο lg

Αποστόλης

Ωραία συσκευή… θυμίζει σχεδιαστικά (αρκετά θα έλεγα) το SGS3.
Δυνατό εργαλείο.

Antonis

Επιτελους!!! Ενα lg το οποιο θα αναβαθμιζετε αμεσα!!! :p

xperiakias

σιγα σιγα να βγαλει και η SONY ενα 😛

Apostolos

ίσως το σκεπτικό της Google είναι εγώ σε δίνω την βάση η οποία για όλα τι κινητά είναι ίδια..και ότι το οποιοδήποτε skin launcher θα έρχεται σαν third party(όπως ο nova launcher κτλ). Άρα θα μπορείς να δώσεις αναβάθμιση στο κινητό…αλλά τα υπόλοιπα θα είναι θέμα software. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει η google εδώ και καιρό να περιορίσει κάπως το πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις. Θα δούμε πως θα κινηθεί εν καιρώ.

frastgr

το πιο όμορφο και καλοστημένο Nexus μέχρι στιγμής. Μπράβο στην LG για την υλοποίηση ενός ”Τέρατος” Nexus για πρώτη φορά και ίσως ήρθε η στιγμή να τιμήσω τη σειρά Nexus.

ιωαννης

καθολου ιδιαιτερο design αλλα κορυφαια specs!
τιμουλα ομως?

KonstasK

Άντε μπάς και δούμε ένα Nexus εκτός απο εσωτερικά να είναι και εξωτερικά δυνατό.

Kostas K.

Πάμε για Nexus από Samsung,HTC, LG και Sony φέτος όπως πάνε τα πράγματα.. Επιτελούς θα χουμε και δικαίωμα επιλογής! Δεν καταλαβαίνω γιατί κράζετε κάποιοι? Τα LG από θέμα hardware μια ζωή ήταν πρωτοπόρα… Αλλού τα χάλαγαν.. Σκεφτείτε ένα lg με quallcom s4 pro, 2gb ram, adreno 320 και stock jeally bean android από την Google (που στο δικό μου ταπεινό galaxy nexus με τον διπύρηνο ti omap πετάει φωτιές!) και αναβαθμίσεις κατευθείαν από τη Google..Τι άλλο θέλετε δηλαδή? Τάσο καιρό μας πρήζατε ότι καλό το android αλλά πάσχει από fragmentation, αναβαθμίσεις κλπ κλπ.. Τώρα που φαίνεται να το παίρνει πάνω της η google πάλι κράζετε…

Βαγγέλης

Ακούγεται για Nexus Plus απο Σαμμυ, τώρα Lg, για να δούμε πως θα εξελιχθεί το πανηγύρι.

kar

Το samsung nexus παντως που εχω εδω και κανενα 2μηνο δεν με βλεπω να το αλλαζω για LG..

george

@ kar

Φίλε μου αν αληθεύουν τα specs του LG τότε λυπάμαι που το λέω αλλά συγκρίνεις τα αστέρια με τα περιστέρια από κάθε άποψη (ακόμη και ποιότητα κατασκευής).

lefteris

μετα απο το optimus 2x το οποιο ηταν το μονο lg που ειχα την τυχη [?] να κρατησω στα χερια μου θα επιλεξω να παραμεινω στον αδιαμφισβητητο βασιλια Galaxy S3.. εντυπωσιακα τα specs αλλα καλως η κακως δεν με πειθει προσωπικα

Tony Cool

Aπο τη στιγμη που το hardware σας καλυπτει για ποιο λογο να γκρινιαξει καποιος για το ποια εταιρια θα φτιαξει το κινητο;Παιζει καποιον ρολο και δεν το εχω καταλαβει;Ειτε ειναι htc,ειτε samsung,ειτε lg ειτε sony το τηλεφωνο θα ειναι google οποτε καμμια διαφορα.Τωρα οσον αφορα την προταση της lg:κατω απο το καπο φοραει οτι δυνατοτερο κυκλοφορει,σαν design ειναι κομψο και μετρημενο αλλα ανεμπνευστο μεχρι αηδιας.Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως δεν προκειται να ειναι αυτο το νεο nexus.

Κostas K.

Οταν καταλαβετε τι σημαινει Nexus τοτε μπορει επιτελους να σταματησουν τα σχολια “οπως ειναι Lg δεν το παιρνω κλπ κλπ…” Oταν μιλαμε για Nexus ΔΕΝ εχει σημασια ποια εταιρια το κυκλοφορει αφου το τηλεφωνο φτιαχνετε απο την google..Αν βγει με αυτα τα specs θα ναι το πρωτο nexus που βγαινει με top χαρακτηριστικα ever..
P.S Καλυτερα που ειναι LG γιατι πολλοι δεν θα το παρουν γ αυτο τον λογο και θα πεσει η τιμη του γρηγορα για να το παρουμε εμεις.. 😛

Γιώργος

Συμφωνώ με τον Κostas K. Μακάρξ να μην το αγοράσουν πολύ μπας και μπορέσουμε να το πάρουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί!

Γιώργος

Παιδιά μια ερώτηση. Η adreno 320 ειναι πιο δυνατή και απο την 12πυρηνη GPU του nexus 7; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Ευχαριστώ.

Wolf

Πολύ όμορφο είναι και φοβερά χαρακτηριστικά έχει με μοναδικό μειονέκτημα για μένα ότι λογικά δεν θα δέχεται micro sd..! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ότι είναι LG αφού στην πραγματικότητα το μόνο πρόβλημα της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οι αναβαθμίσεις της το οποίο και λύνεται αυτόματα λόγο nexus…! Επιπλέον νομίζω ότι λείπει από την LG ένα δυνατό όνομα συσκευής όπως Π.χ. το galaxy της Samsung η το razr της motorola,κτλπ..!!

kostas

Τι να πω… παντως αν συμβει αυτο το Optimus G θα παει απατο…. Ποιος λογος να το επιλεξεις και να μην παρεις το nexus απ την στιγμη που θα εχει τα ιδια specs και φυσικα θα εισαι σιγουρος για την αναβαθμιση του… Χαζομαρα της LG…

Βαγγέλης

Εδω στην σκέψη σου είσαι λίγο λάθος. Ιστορικά αν το δεις το Nexus έχει ιδιο H/W με την εκάστοτε ναυαρχίδα της κάθε εταιρείας που συνεργάζεται.

Το πρώτο Nexus με την HTC είχε το ίδιο H/W με το Desire. Απειροελάχιστες διαφορές.

Επίσης τα ίδια έγιναν με το Galaxy S2 και το αντίστοιχο Nexus.

kostas

@Βαγγελης Οσο αναφορα για το πρωτο NEXUS υπηρχαν διαφορες απλα μικρες… Τωρα οσο αναφορα εκεινα που εγιναν απο samsung ειχαν τεραστιες διαφορες απο τις ναυαρχιδες… Δες το τελευταιο μονο η αναλυση στην οθονη φτανει 800χ480 και 1280χ720 το αλλο…. Οπως και ο επεξεργαστης,το NFC… Υπαρχουν τεραστιες διαφορες…

Tony Cool

kostas δεν ειναι ακριβως ετσι.Το galaxy s και το nexus s ειναι σχεδον ομοια αν εξαιρεσουμε καποιους περιορισμους της google οπως η micro sd και το radio fm.To galaxy s2 ειναι αρκετα ανωτερο του galaxy nexus (rgb αντι για pentile οθονη,ραδιο,micro sd,επεξεργαστης,gpu,μπροστινη και πισω καμερα,gorilla glass,βαρος κ.α. ενω το galaxy nexus υπερτερει μονο σε αναλυση οθονης).Φυσικα τα 2 αυτα μοντελα της samsung πουλησαν πολλα εκατομμυρια περισσοτερα απο τα αντιστοιχα της google.
Eκει που συμφωνουμε ειναι πως ΕΑΝ τελικα το νεο nexus βασιστει στο κινητο της lg τοτε οντως το optimus g θα παει απατο,συγκριτικα παντα.

Kostas K.

@ Tony cool συμφωνω για το nexus s αλλα για τα s2- galaxy nexus θα διαφωνισω..ειδικα για την οθονη…επειδη τα χω και τα 2 η διαφορα στις 2 οθονες ειναι χαωδης! Και ας ειναι pentile…σε ολα τ αλλα με βρισκεις συμφωνο.

Βαγγέλης

Oπως και να το δείτε η LG είναι κερδισμένη.

1ον. Ανεβάζει το brand name της απο την στιγμή που την επιλέγει η Google για το επόμενο κινητό της.

2ον. Ποιος σας είπε οτι δεν θα πουλήσει το optimus; Τα nexus δεν έρχονται σε όλες τις χώρες και σε αρκετές με μεγάλη καθυστέρηση (βλέπε Ελλάντα). Οπότε είναι ενας καλός λόγος και διαφήμιση και για την LG αλλα και για την ναυαρχίδα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.