LG Optimus One, Αναβάθμιση σε Gingerbread 2.3 μέσα στο Μάιο;

Όταν η LG έφερνε στην κυκλοφορία το LG Optimus One είχε μεγάλα σχέδια για αυτό. Τόσο μεγάλα που προέβλεπαν πωλήσεις εως και 10.000.000 κομματιών. Φαίνεται πως η δημοφιλής εταιρία δεν έχει ξεχάσει τον αρχικό της στόχο γι’ αυτό και συνεχίζει την υποστήριξη του κινητού με την επικείμενη αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread.

, LG Optimus One, Αναβάθμιση σε Gingerbread 2.3 μέσα στο Μάιο;

Η πορεία του Optimus One δικαίωσε σύντομα την Κορεάτικη εταιρία, αφού μόλις 40 μέρες μετά την κυκλοφορία του ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις, ενώ ένα μήνα μετά ο αριθμός αυτός έφτασε τα 2 εκατομμύρια (στόχος τα 10 εκ. τεμάχια). Με τόσο μεγάλο εύρος χρηστών η LG δεν θα μπορούσε να αφήσει στη μοίρα του το οικονομικό της smartphone και μάλλον ο Μάιος θα είναι και ο μήνας της αναβάθμισης του λογισμικού του κινητού σε Android 2.3 Gingerbread.

Η LG Ινδίας είναι υπεύθυνη για την διαρροή της είδησης, αν και λίγες ώρες μετά, με επίσημη ανακοίνωση η εταιρία διέψευσε το γεγονός. Συνήθως όμως, όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis

Ευχάριστο αυτό.
Πέρα από το ότι είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ καλή συσκευή και σε πολύ καλή τιμή, η LG δείχνει ότι ρίχνει βάρος στην ικανοποίηση των πελατών της προσφέροντας καλή υποστήριξη.
Θα μπορούσε να το αφήσει στην τύχη του και να προσπαθήσει να τραβήξει κόσμο στο 2x ή στο 3D.
Είναι ένα πολύ καλό βήμα για την εταιρία και σίγουρα θα κερδίσει πόντους στην εκτίμηση των αγοραστών. Μακάρι να είναι αλήθεια η είδηση και μακάρι να συνεχίσει με αυτόν τον προσανατολισμό η LG αλλά και όλες οι υπόλοιπες εταιρίες.
Θα είναι “πολυτέλεια” να μπορούμε να επιλέγουμε συσκευή μόνο και μόνο με κριτήριο την ποιότητα χωρίς να μας απασχολεί αν η εκάστοτε εταιρία θα βγάλει αναβάθμιση λογισμικού για κάθε συσκευή. Όλες οι συσκευές πρέπει να υποστηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Manos

Ανεξάρτητα από το αν ισχύει, είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.

Vasilis

“Ανεξάρτητα από το αν ισχύει, είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.”

Συμφωνώ και’γώ. Το κινητό είναι super.

ppantelis

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑ!! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ?

Κώστας Βλαχάκης

Σίγουρο δεν είναι. Το άρθρο μεταφέρει πληροφορίες από την LG Ινδίας που κατόπιν η ίδια έσπευσε να διαψεύσει.
Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με LG Hellas και ρωτάμε για την Ελλάδα και αναμένουμε κάποια απαντηση 😀

ppantelis

Οκ, ευχαριστω πολυ!! Αν μαθεις τιποτα σε παρακαλω ενημερωσε μας! 🙂

Giorgos

ΠΑιδια ΕΡΩΤΗΣΗ …Το κινητο μπορει να παιξει ανετα .avi αρχεια ;

vaskor

Πραγματικά να και μία καλή είδηση!
Το κινητό είναι όντως πάρα πολύ καλό για την τιμή του, βέβαια επειδή έχω ένα πιο ακριβό σκόπευα να το πουλήσω. Όμως τώρα το κρατάω και περιμένω αναβάθμιση και άσε τους άλλου με τα ακριβά τύπου ναυαρχίδας και κάτι τέτοια να είναι στο περίμενε…

Tsints

Το κινητό το έχω εδώ και λίγες μέρες… είναι άψογο αλλά και άθλιο ταυτόχρονα! Και αυτό γιατί ενώ είναι τέλειο σε όλους τους τομείς, όταν ακουμπάς την οθόνη, ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100% με αποτέλεσμα εφαρμογές και scrolling στα μενού να κολλάνε απίστευτα. Αυτό το είχα διαβάσει και το ήξερα πριν το αγοράσω, αλλά ήλπιζα στην αναβάθμισή του σε 2.3 μήπως λυθεί αυτό το πολύ μεγάλο bug. Για να δούμε…

Tsints

Επικοινώνησα με το Customer Service της LG μέσω e-mail και αυτή ήταν η απάντηση που έλαβα…

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται να είναι διαθέσιμη σύντομα η αναβάθμιση του LG P500 σε έκδοση Android 2.3, αλλά δεν υπάρχει η πληροφορία για την ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμη.”

lukas

παιδια πρωτη φορα αγοραζω τετοιου ειδους κινητο…πειτε μου αξιζει τα λεφτα του??το εχω ψαξει πολυ το θεμα και εχω καταληξει σε αυτο…ειδικα αν ισχυει αυτο με την αναβαθμιση τοτε το παιρνω με κλειστα ματια…το προβληματακι στην καμερα δεν με πολυενοχλει…αξιζει λετε ε??

mitsos

Φίλε lukas το κινητό στην έκδοση 2.2 έχει touchscreen bug, δηλαδή όταν αγγίζεις την οθόνη η cpu λειτουργεί στο 100% και έχει αρκετό lag σε μενού, games οπως angry birds είναι unplayable και μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας.
Το πρόβλημα αυτό μάλλον θα διορθωθεί με το Android 2.3, αφού η LG χρησιμοποίησε στο optimus V από ότι δίαβασα το fix που έκανε παιδί από το xda-developers.
Στην xda (https://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=839) υπάρχουν ήδη καλές ROMs με Android 2.3 και γενικά το υποστηρίζουν καλά το κινητό, αν έχεις φυσικά όρεξη να ασχοληθείς με root και flashάρισμα.

lukas

λοιπον εγω αυτο που θελω κυριως ειναι η ευκολη χρηση του,το γρηγορο ιντερνετ,να εχει αρκετες εφαρμογες…η μπαταρια ποσο περιπου κραταει?και να κρατησει για 2 χρονακια…το συνιστατε???η μου προτεινετε να παρω καποιο αλλο περιπου στην ιδια τιμη??

lukas

επειδη δεν πολυσκαμπαζω απο τεχνολογια…η αναβαθμιση σε 2.3 θα γινει αυτοματα??πως ακριβως θα γινει???

lukas

λοιπον εγω αυτο που θελω κυριως ειναι η ευκολη χρηση του,το γρηγορο ιντερνετ,να εχει αρκετες εφαρμογες…η μπαταρια ποσο περιπου κραταει?και να κρατησει για 2 χρονακια…το συνιστατε???η μου προτεινετε να παρω καποιο αλλο περιπου στην ιδια τιμη????

καλλιοπη23

η αναβαθμιση σε 2.3 πως γινεται ?

Κώστας Βλαχάκης

Θα σε γίνει μέσα από το κινητό με απλά βήματα. Θα σε ενημέρωσει το κινητό όταν γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση.

Tsints

bill, λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση σε 2.3 και στην χώρα μας. Ήδη έχει έρθει στη Ρουμανία και σύμφωνα με το XDA Forum, το touch screen bug έχει διορθωθεί στην 2.3. Αυτό βέβαια αν δεν θες να ασχοληθείς και να πειράξεις το κινητό σου, γιατί με μια ωραία custom rom, το κινητό θα πετάει!

Tsints

To X5 έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, αρκεί να μην έχεις θέμα με την Κινέζικη προέλευση του κινητού. Επίσης απ΄ότι ξέρω δεν μπορείς να το πάρεις από Vodafone. Το Optimus One είναι το καλύτερο αυτή την στιγμή στην κατηγορία του. Με καλή οθόνη, μεγάλη μπαταρία και 512MB RAM (δεν το συναντάς συχνά σε κινητά τέτοιας κατηγορίας). Πιστεύω ότι έχει πολύ καλή σχέση απόδοσης-τιμής και με το 2.3 που θα πάρει, σου το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Tsints

Όχι, έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής (ARM V6) δεν υποστηρίζει flash.

Κώστας Βλαχάκης

Huawei X5 με κάτω από 199 ευρώ σε Android ή σε Windows Phone από Vodagone με 199 ευρώ (αν έχει μείνει κανένα) σου προτείνω LG Optimus 7 ή HTC Trophy 7.

JGeorge

Παιδιά,το τηλεφωνάκι πολυ καλό.
Bέβαια με το ότι δεν υποστηρίζει flash είναι πρόβλημα, δεν έχεις web tv και πολλά παινίδια on-line.
Έχω δύο ερωτήσεις, εάνξέρει κάποιος.
1. Υπάρχει κάποιο application που να μπορει να υποστηρίξει το flash (οχι adobe)
2. Εκανα ανβάθμιση μέσω του site της LG τον προηγούμενο μήνα. Σαν διαδικασία δεν ήταν ούτε απλή, ούτε γρήγορη. Μετά την αναβάθμιση το τηλέφωνο γράφει ότι τρέχει την εκδοση 2.2.2 και όχι την 2.3 Είναι κάτι ενδιάμεσο και να περιμένουμε το 2.3 ή μέχρι εδώ ήταν;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.