LG, ετοιμάζει χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας οθόνες smartphones

Η LG πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones και οικιακών συσκευών, επενδύει και στην κατασκευή οθονών. Το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με την τεχνολογία οθονών είναι η LG Display και είναι η πρώτη που ουσιαστικά έφερε συσκευή ευρείας κυκλοφορίας με εύκαμπτη οθόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κορεάτικα media η LG εργάζεται σε δυο νέες οθόνες οι οποίες στοχεύουν να είναι λιγότερο ενεργοβόρες αλλά ταυτόχρονα καλύτερης ποιότητας. Μιας και όπως έχουμε ξαναπεί η τεχνολογία στον τομέα των μπαταριών δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα και μάλλον δεν θα το κάνει στο εγγύς μέλλον, η LG στρέφεται στις οθόνες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Ο νέος τύπος οθόνης για smartphones (AH-IPS – Advanced High Performance In-plane Switching – LCD) λέγεται ότι θα μπει στη μαζική παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Το νέο panel της LG δεν θα έχει μια, αλλά ενσωματώνει 2 νέες τεχνολογίες-UV Alignment και N-Type Liquid Crystal.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στην νέα τεχνολογία η οθόνη θα έχει 12% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένη αναλογία contrast και brightness (30% και 20% αντίστοιχα).

Δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε κάποια συσκευή να φοράει το συγκεκριμένο panel, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι που θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε.
, LG, ετοιμάζει χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας οθόνες smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρέας

Οι οθόνες θα είναι FHD όπως της εικόνας η QHD?

Darth

@Ανδρέας ας ειναι fhd καλυτερα αφου μας ενδιαφερει μπαταρια να πανε τα qhd στα ταρταρα

GiorgosM.

ΈΤΣΙ καλή φάση!

Manos Vs

Συνεχιζει να ειναι η μονη που καινοτομει η LG. Καλα νεα.

Ανδρέας

@Darth αυτό όμως έχει μεγάλη σημασία! Αν είναι FHD σημαίνει ότι η LG έβγαλε για ακόμη 1 φορά τα μάτια της! Νομίζω είναι ξεκάθαρα τα συμπεράσματα! Να δω τώρα τι θα πει ο @nikos για να το σώσει εδώ.
@Manos Vs χαχαχα πραγματικά συνεχίζοντας να βλέπω τα σχόλια σου σε διάφορα ποστ καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο φανμποι είσαι! Συγχαριτήρια για την συμμαχία σου με τον νικο. Συνεχίστε έτσι και οι δύο!

giannogeorge

Σαφώς υπάρχει διαφορά από 720p σε Full HD αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι παραπάνω θα προσφέρει μια υψηλότερης ανάλυσης οθόνη. Καλύτερα να μείνουν ως εκεί. Ειδικά αν καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

THE TRUTH

Manos vs μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε……

Nio

Αυτήν την στιγμή η LG είναι σε πολύ καλό δρόμο. Διαγραφει πολύ καλή πορεία. Και την qhd μην την υποτιμάτε. Η ποιότητα της ανάλυσης αγγίζει την πραγματικότητα. Δείτε το πρώτα από κοντά και μετά κρίνετε. Όσο για την μπαταρία μια χαρά θα διαρκεί. Αυτά είναι σκόπιμα. Και την νέα της τεχνολογία θα την εφαρμόσει και σε qhd. Δεν μπορεί να συγκρίνει qhd με fhd. Είναι κρίμα.

Manos Vs

Ορισμενοι ειστε τελειως βλακες εδω μεσα. Επειδη λεω αυτο που βλεπω σημαινει οτι ειμαι φανμποι. Καλυτερα να σας αγνοησω γιατι ειστε υπερβολικα ανεγκεφαλοι.

nikos

@Ανδρέας μάλλον δεν διάβασες καθόλου το άρθρο… ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η lg θα χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνολογία στις οθόνες της για μικρότερη κατανάλωση! Εννοείται ότι αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί ακόμη να ενσωματωθεί σε QHD οθόνη!Για αυτό δεν θα τη δούμε και σύντομα σε ναυαρχίδα της! Όσο πιο υψηλή η ανάλυση τόσο πιο δύσκολο να την ενσωματώσεις σε νέα τεχνολογία! Είναι σαν να λες στους κατασκευαστές oled οθονών να βάλουν QHD ανάλυση στα κυρτά smartphone! Μα είναι δυνατόν να κάνει κανείς κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή;! Δεν είπε κανείς ότι η lg έχει πρόβλημα με την αυτονομία (αντιθέτως είναι κορυφαία σε αυτόν τον τομέα) απλά προσπαθεί να κάνει το πολύ καλό ακόμη καλύτερο! Πραγματικά ρε Ανδρέα μπαίνεις στα άρθρα της lg μόνο και μόνο για να κράξεις και μετά λες του άλλους! Εντωμεταξύ χθες σου ζήτησα κάτι αλλά δεν βλέπω να το τηρείς… Πραγματικά είσαι αξιολύπητος….

Ανδρέας

@nikos ανακοινώνει smartphone με QHD οθόνη και ξαφνικά θα πάει πίσω στις FHD με αυτήν την νέα τεχνολογία.. Δεν γίνεται απο την στιγμή που η ίδια αποφάσισε να ανακοινώσει κάτι καλύτερο να προσπαθεί να καλυτερέψει κάτι παλαιότερο. Οι οθόνες μπαίνουν για μαζική παραγωγή τρίτο τρίμηνο δηλαδή απο Σεπτέμβρη οπόταν πολύ σύντομα θα μπορεί να το δουλέψει πάνω στις QHD για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σαν πολλές συμπτόσεις συμβαίνουν τελευαία με την LG δεν νομίζεις και εσύ? Αλλα ξέχασα άλλα λέει το “ξαδερφάκι” απο την κορέα..! 😊

nikos

@Ανδρέα για να δουλέψεις πάνω σε μια καινοτομία πρέπει να αρχίσεις από τα χαμηλά (FHD) για να φτάσεις στα ψηλά (QHD) δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τις οθόνες που χρησιμοποιεί στο g3 γιατί είναι διαφορετικής τεχνολογίας. Απλούστατο! Είναι σαν να την κατηγορείς επειδή έβαλε HD οθόνη στο g flex ενώ είχε FHD στο g2, γίνεται? Δεν γίνεται… (βασικά για εσένα γίνεται γιατί τόσο πολύ που μισείς την lg μπορεί να την κράξεις και για το g flex που ήταν πραγματική καινοτομία). Το ότι η οθόνη μπαίνει σε παραγωγή δεν σημαίνει ότι θα την ενσωματώσει στο g4 ή στο g pro 3!Ξέρεις ότι όλες οι εταιρείες που θέλουν να τεστάρουν κάτι το βάζουν σε μια νέα σείρα και όχι σε κάποια που υπάρχει ήδη γιατί δεν θέλουν σκαμπανεβάσματα στις πωλήσεις… Εγώ δεν σου είπα για ξαδερφάκι από την Κορέα αλλά για φίλο που παρήγγειλε το g3 από εκεί… Ακόμη περιμένω απάντηση για το σαιτ που το πήρε, το θες τελικά ναι ή όχι? Μην φοβάσαι θα στο στείλουν με δέμα και δεν πληρώσεις τελωνείο :P. Τι λες λοιπόν? Ενδιαφέρεσαι για ένα g3 από Κορέα???

Ανδρέας

@nikos τι να κάνω το g3 απο την στιγμή που έχω το σ5? Θα πάρω και 4.4.3 μέσα στις μέρες οπόταν 👌
Γενικά στο σύντομο μέλλον δεν με βλέπω ποτέ να παίρνω LG 😊 HTC μπορεί(ειδικά αυτή η εταιρία με έβαλε σε πειρασμούς 2 φορές όμως λόγω κάμερας προτίμησα σ4&σ5 κρίμα γιατι έχει πολύ αξιόλογες και ποιοτικές συσκευές.) Apple μπορεί όχι όμως άλλη εταιρία μέχρι εκεί.

nikos

Οκ δεκτό,εγώ μια πρόταση έκανα… :P.Όσο για την HTC δίκιο έχεις.Αν είναι δυνατόν να έχει τα πιο όμορφα κινητά,το πιο lag-free ui στα android(μετά το pure android του nexus φυσικά),τον καλύτερο ήχο ever και να υστερεί στην κάμερα που είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή κινητού(για εμένα τουλάχιστον).Όσο για apple,αν μεγαλώσει την οθόνη( στο iphone6 λογικά θα πάει στις 4,7 αλλά apple είναι αυτή δεν ξέρεις),βάλει bluetooth νσ μπορούμε να στέλνουμαι και κανένα αρχείο με άλλη συσκευή εκτός iphone και card slot τότε θα την επιλέξω σίγουρα γιατί οι συσκευές της είναι ποιοτικότατες,λατρεύω το απλοποιημένο και ελαφρύ λογισμικό της και την υποστήριξή της στα updates!Ο

nikos

Οκ δεκτό,εγώ μια πρόταση έκανα… :P.Όσο για την HTC δίκιο έχεις.Αν είναι δυνατόν να έχει τα πιο όμορφα κινητά,το πιο lag-free ui στα android(μετά το pure android του nexus φυσικά),τον καλύτερο ήχο ever και να υστερεί στην κάμερα που είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή κινητού(για εμένα τουλάχιστον).Όσο για apple,αν μεγαλώσει την οθόνη( στο iphone6 λογικά θα πάει στις 4,7 αλλά apple είναι αυτή δεν ξέρεις),βάλει bluetooth νσ μπορούμε να στέλνουμαι και κανένα αρχείο με άλλη συσκευή εκτός iphone και card slot τότε θα την επιλέξω σίγουρα γιατί οι συσκευές της είναι ποιοτικότατες,λατρεύω το απλοποιημένο και ελαφρύ λογισμικό της και την υποστήριξή της στα updates!Οι 2 τελευταίοι είναι και δύο από τα στοιχεία που με έκαναν να πάρω windows phone…

Ανδρέας

@nikos η apple για εμένα με το app store δεν πιάνεται. Το θετικότερο εχτος απο το πλήθος των εφαρμογών θα βρείς πολύ περισσότερες ποιοτικές εφαρμογές απο ότι στο google play & στο windows store..! Επίσης τρομερό το ότι τα πλείστα αξεσουάρ για iphone κατασκευάζονται και τώρα δειλά δεολά βρίσκεις πιο εύκολα και ποιοτικά αξεσουάρ και για σάμμυ ναυαρχίδες. Δηλ. αν υπήρχε σ5 με ios και app store μιλάμε θα ήταν το ΤΟΠ smartphone! Πολλά ζητάω? 😀

nikos

@Ανδρέας για 2η φορά σήμερα συμφωνώ μαζί σου(και αυτό με κάνει και ανησυχώ :P).To app store δεν εχει μόνο πλήθος εφαρμογών όπως το google play αλλά και τεράστια ποιότητα.Γενικώς θεωρώ το ios το κορυφαίο λογισμικό στην πιο λάθος συσκευή!Αντιθέτως στα tablets η apple έχει κάνει εξαιρετική δουλειά…Οπότε και εγώ λοιπόν θα ήθελα ένα κινητό με το τοπ h/w που έχουν οι android flagships αλλά να τρέχει android.Όμως όπως είπες και μόνος σου ζητάμε πολλά…
Θα συμφωνήσω επίσης και για τα αξεσουάρ,τόσο για την apple όσο και για την samsung.Νομίζω ένας λόγος που κυκλοφορούν τόσα πολλά αξεσουάρ γαι τα κινητά των συγκεκριμένων εταιρειών είναι το δυνατό brand name που έχουν δημιουργήσει.

nikos

αλλά να τρέχει ios εννοούσα…

Ιωάννης

Αυτά για την φοβερή αυτονομία τις lg πιστεύω πως κατα κάποιο τρόπο καταρίπτονται απο αυτό το άρθρο, θα μπορούσε κανείς πολύ ευκολα να βγάλει το συμπέρασμα ότι η lg πονάει σε αυτόν το τομέα και προσπαθεί να τον βελτιώσει.. Πιθανότατα ισχύει κάτι τέτοιο!
Αν κοιτάξει καλύτερα κάποιος τις οθόνες απο τα μοντέλα τις lg θα δει ότι στα περισσότερα απο αυτά η αντίθεση και η φωτεινότητα τις οθόνης κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα και ίσως τα μοναδικα που τα πηγαίνουν σχετικά καλά σε αυτoύς τους τομείς είναι το g2, τα nexus 4-5 και το αρκετά παλιότερο optimus 4X ίσως και μερικά ακόμη που μπορεί να ξέχασα…
Αν δε πέφτω έξω και ισχύουν τα παραπάνω, τότε μιλάμε για μια εταιρία η οποία είναι λογικό να έχει σχετικά καλή αυτονομία απο την στιγμή που οι οθόνες τις δεν έχουν μεγάλη αντίθεση και φωτεινότητα…
Φυσικά το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι υπόλοιπες εταιρίες σε αυτόν το τομέα θα κάνουν προσπάθειες για να βελτιωθούν και όχι μόνο η lg
Βρε mano vs την καινοτομία που την είδες ρε συ?? πλάκα μας κάνεις?? Αν είναι δυνατόν!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.