Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν τα προσωπικά και εταιρικά στοιχεία ενώ το 50% επιστράφηκε στους κατόχους τους (τη Symantec).

, Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Στην ελλαδα , το 5% θα ειχε επιστραφεί..Αλλα ετσι οπως γιναμε , νομιζω δικαιολογημένα..

GiannisMix

εμενα 2 φορες εχει τυχει να βρω συσκευη στο δρομο και τις 2 το επεστρεψα.. ασχετα απο την ηθικη του καθε ενα ανθρωπου νομιζω πως οι περισσοτεροι ειναι ικανοποιημενοι απο τη δικη τους συσκευη οποτε δεν χρειαζονται καποιο αλλο…

nicholas

Οι μόνες φορές που δεν έχω επιστρέψει κινητό ήταν μερικές που τα είχαν πατήσει αυτοκίνητα και δεν λειτουργούσαν πλέον. Αλλιώς γιατί να μην επιστραφεί;

Marinos

Μιλάμε για την κουλτούρα και την νοοτροπία κάθε λαού. Στην Ελλάδα όλοι κλέβουν τον διπλανό τους. Είναι το DNA των βαλκανίων στη μέση. Δεν υπάρχει σωτηρία. Το να επιστρέψει κάποιος το κινητό είναι η εξαίρεση. Δυστυχώς. Είμαστε η χώρα της λαμογιάς και της οπισθοδρόμησης. Να πηγαίνουμε εμείς μπροστά και οι άλλοι μακάρι να πέσουν κάτω απο το 0…

EliasKir

Εγω βρηκα ενα Motorola Μια φορα μεσα σε ενα μπαρ και οταν με πηρε το παιδι που το εχασε το σηκωσα και του το εδωσα. Μετα καταλαβα οτι ηταν το Atrix… : (

Haduuken!

Εχω χασει ενα σωρο συσκευές , δε επεστραφη καμμια. Η τελευταια ενα Motorola Fire στη θεση συνοδηγου στο ταξι και ο ταριφας εκλεισε τη συσκευη στη δευτερη κληση να το παρω πισω . Για καλο το’κανε να μην πληρωνω.

Nikos93

Παιδια δεν γνωριζουμε πολλα στοιχεια για αυτο το πειραμα που εγινε.Πρωτα πρωτα δεν γνωριζουμε τι κινητα χαθηκαν.Εγω προσωπικα μια φορα βρηκα κινητο και το επεστρεψα αλλα ηταν
απλο κινητο(οχι smartphone).Θελω να ελπιζω οτι θα επεστρεφα οποιοδηποτε κινητο και αν εβρισκα ωστοσο δεν ειμαι σιγουρος.Θελω να πω οτι δεν γνωριζουμε αν high end συσκευες για παραδειγμα…

https://antoniskepseismou.blogspot.com/

Και εγώ έχω μπει στον πειρασμό (πάντα μέσα στην σκέψη) αν θα έβρισκα ένα smartphone (από τα ακριβά) αν θα το επέστρεφα ή όχι… αλλά πάντα συλογίζομαι πως θα ένιωθα εγώ και πιστεύω θα το επέστρεφα. Εν το μεταξύ κανείς δεν σχολιάζει ότι το 80% έλεξε/κουτσομπόλεψε τα στοιχεία/ τί έχει μέσα το κινητό???!!!!

παναγιωτης

ειχα χασει το Iphone 3g στο τρολευ και μου το επεστρεψαν την επομενη μερα που ειχαμε συννενοηθει. πιστευω πως ο καθενας που δε θα ηθελε να χασει το κινητο του θα επεστρεφε ενα αλλο.

kkouzinas

εγω αν εβρησκα iphone η καποιο αλλο κηνιτο ανολογης αξιας θα του το πουλαγα 50 ευρω χαχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.