Lumia 930, 830 και 1520 θα τραβάνε βίντεο 4K

Η Nokia, εχμ.. συγνώμη.. η Microsoft ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης Denim update και οι κάτοχοι των Lumia 930, Lumia 830 και Lumia 1520 θα μπορούν να πραγματοποιούν λήψη βίντεο 4K με την κάμερα του κινητού τους. Γενικά αναμένεται να βελτιωθούν οι επιδόσεις της κάμερας των παραπάνω μοντέλων με αυτόματο HDR και επιλογές Dynamic Flash και Dynamic Exposure.

Αυτή τη στιγμή η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει να διατίθεται σε συγκεκριμένες χώρες (δεν έχει ανακοινωθεί ποιες είναι αυτές) ενώ σύμφωνα με τη Nokia μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει το μαζικό roll-out του update.

, Lumia 930, 830 και 1520 θα τραβάνε βίντεο 4K

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

επιτέλους θα πάρει τα πάνω της η microsoft…! θα δούμε πολύ σημαντικές βελτίωσης στα lumia ειδικά με τα windows 10.. προσωπικά είμαι κάτοχος του lumia 925 με windows 8.1 cyan και το έχω ευχαριστηθεί σαν κινητό…!

kostasb16b

Κώστα 4Κ recording μόνο αυτά με snapdragon 8xx δηλαδή 1520, 930, icon

Tom

Thumbs up!

Αλεξανδος

Πηγα να δω ενα βιντεο 4Κ του lumia 930 στο youtube και η cpu του πισι μου πατωνει και κολλαει..
(Phenom 2 x4 965)
Παντως δεν βλεπω τα πλεονεκτηματα του 4Κ σε σχεση με το FHD βιντεο..
Ισως σε 3-4 χρονακια να εχουμε 64gb εσωτερικη μνημη (low budget) κινητων και 4Κ monitors και τηλεορασεις για να εχουμε οφελος απο τα βιντεο 4K.

Γιάννης σε λέω

Παιδιά σήμερα παρήγγειλα απο τη wind το Lumia 930, εκμεταλλευόμενος την σούπερ προσφορά στα 299 €. Περιμένω να το πιάσω στα χέρια μου πως και πως και να το καταευχαριστηθώ. Τελικά αρχίζει και με κερδίζει ο κόσμος των windows phone ολοένα και περισσότερο.

Grigsgr

Φίλε Γιάννη έκανες πολύ καλή επιλογή και είναι ένα απο τα κινητά που θα ευχαριστηθείς περισσότερο. Μπράβο. Οθόνη εκπληκτική, κάμερα πολύ καλή και (ειδικά το πράσινο) πολύ ωραία χρώματα. Και κατασκευή σούπερ.

Νίκος

@Γιάννης Σταθερότατο και ταχύτατο λειτουργικό δίχως προβλήμματα, αλλά στο θέμα των εφαρμογών έχει ακόμα θεματάκια που πρέπει να λύσει. Δεν είναι τέλειο, θέλει υπομονή αλλά βδομάδα με την βδομάδα λύνονται διάφορα προβλήμματα και προχωράει αργά μεν, αλλά σταθερά. Το μεγαλύτερο πρόβλημμα που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής, απο τις 80 εφαρμογές και παιχνίδια που έχω κατεβάσει, 3-4 συγκεκριμένα (πχ Sonic Dash, App Social) κλείνουνε στα καλά καθούμενα χωρίς λόγο. Οι περισσότερες εφαρμογές όμως που κατέβασα δουλεύουνε μια χαρά, γρήγορα και τον τελευταίο καιρό ανεβαίνουνε πολλά και καλά πράγματα στο Store το οποίο και αυτό σιγά σιγά ανεβαίνει. Θέλει ακόμα δουλειά όμως, πολλή δουλειά. Μην ακούς τους άλλους που λένε ότι δεν έχει εφαρμογές κτλ, μιλάνε χωρίς να έχουνε δεί Windows Phone ούτε ζωγραφιστό, ίσως να μην γνωρίζουνε κάν για τι πράγμα μιλάμε.. Βγήκε και πρίν λίγες μέρες και ενα πρόγραμμα απο την Microsoft, για να κάνεις σίγαση στίς εισερχόμενες κλήσεις, να απαντάς απλά τοποθετώντας το ακουστικό στο αυτί σου κτλ. Αναμένουμε σύντομα τις πρώτες εντυπώσεις σου. Και μην πολυκατεβάζεις εφαρμογές, αν πρώτα δεν ρίξεις μια ματιά στίς αρκετές που έχει ήδη μέσα το λειτουργικό, για μουσική, βίντεο, μπαταρία κτλ. Έχει αρκετό υλικό και με συνεχείς αναβαθμίσεις. Βγήκε σήμερα και το Angry… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Νίκος έχω ξαναχρησιμοποιήσει windows κινητό, παράλληλα με android. Συγκεκριμένα είχα αγοράσει σαν δεύτερη συσκευή, για να δουλέψω το λειτουργικό από περιέργεια, το Huawei Ascend W1. Γνωρίζω ότι οι εφαρμογές και τα παιχίδια είναι λιγότερα απ’ ότι στα android. Αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια που δουλεύω android συσκευές, πάντα χρησιμοποιούσα τις βασικές εφαρμογές, που όπως παρατήρησα υπάρχουν όλες στα windows phone. Οπότε δε θα έχω κανένα θέμα με το Lumia 930, το οποίο πραγματικά σε αυτά τα χρήματα, 299 €, είναι μοναδική ευκαιρία αγοράς. Έχεις δίκιο πάντως όσων αφορά τον κάθε άσχετο που κράζει τα windows phone, ότι δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια τέτοιο τηλέφωνο. Εγώ έκανα την κίνηση με το Huawei Ascend W1, και με 129 € που είχα δώσει πριν 9 μήνες για την αγορά του, έμεινα υπερικανοποιημένος από τη σταθερότητα του λειτουργικού και απ’ αυτά που προσφέρει. Ελπίζω όλοι οι κολλημένοι με το android λειτουργικό, να κάνουν την κίνηση έστω μια φορά και να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Κανείς δε χάνει δοκιμάζοντας.

Θα είμαι εδώ και θα σας ενημερώσω για εντυπώσεις! 🙂

Makis

Εγώ το έχω από χθες με αυτήν την προσφορά. Με ξενίζει αλλά θα το μάθω. Κατ’ εμέ με IE browser δεν πας πουθενά. Φτυνω αίμα να συγχρονήσω bookmarks. Εχει μεν και άλλους browsers αλλά είναι της πλάκας. Επίσης η μπαταρία του μετριότατη σαν του nexus 4. Και είναι επίσης σοβαρό χωρίς τα καρτουνίστικα του android με ότι αυτό συνεπάγεται. Nova launcher επί πληρωμή αλλά smooth όπως iphone. Camera κάτσε καλά αλλά panoramic application για κλωτσιές. Αυτά… Προς το παρόν… 🙂

parastas

Το τσίμπισα και εγώ πριν από λίγες ώρες με την προσφορά.
Από 920 σε 930 είναι μεγάλο το upgrade! Πραγματικά ο 800άρης snapdragon δεν παίζεται! Και η οθόνη… Αχ αυτή η οθόνη!!!
Από κάμερα όμως περίμενα κάτι καλύτερο.. (μάλλον είχαν ήδη κάνει τρομερή δουλειά στο 920) τώρα περιμένω το Denim πώς και πώς!!

Γιάννης σε λέω

@Makis όλα είναι θέμα συνήθειας. Εγώ ας πούμε στο W1 μπαίνω από bing και δίνω στη συνεχεια στο search το google. Όλα δουλεύουν ρολόι, αν και διπύρινο τηλέφωνο με μόνο 512 mb μνήμη ram, το λειτουργικό είναι εξαιρετικά στσθερό χωρίς το παραμικρό κόλλημα. Φαντάσου πόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία χρήσης στο Lumia 930. Το ξαναλέω, όποιος δεν ξεψειρίζει τις εφαρμογές και ασχολείται μόνο με αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη από ένα smartphone, τα windows phone δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τα android. Σε συνδιασμό δε με την εξαιρετική κάμερα που προσφέρει το 930 και το εξαιρετικά σταθερό και γρήγορο λειτουργικό windows 8.1, η συγκεκριμένη συσκευή είναι πολύ καλύτερη από πολλά android smartphone. Γνώμη μου πάντα!

gericho

@makis
“με IE browser δεν πας πουθενά. Φτυνω αίμα να συγχρονήσω bookmarks”
Και όμως, από τον ΙΕ στα Windows 8 συγχρονίζονται πανεύκολα και αυτόματα μέσω cloud

“Εχει μεν και άλλους browsers αλλά είναι της πλάκας.”
Καθόλου, Πχ ο UC browser είναι εκπληκτικός.

“Camera κάτσε καλά αλλά panoramic application για κλωτσιές.”
Διαφωνώ. Βάλε πχ Photosynth να δεις.

tom_papa

καλημερα …ποια ειναι η προσφορα με τα 299ευρω?
Μηπως μπορει να με ενημερωσει καποιος?

παπαροκας tiamat (πρωην tiamat)

@Makis, γενικως με windows δε πας πουθενα !

george

παιδια, εσεις που το παραγγειλατε απο wind, δινουν μονο συσκευη η θα πρεπει να κανεις και συνδεση; ψηνομαι να το παρω, παρακαλω απαντηστε το συντομοτερο, ευχαριστω!

parastas

Χωρίςσυμβόλαιο το παίρνεις. Εγώ πήγα σε ένα κατάστημα και μου λέει ο πωλητής… Να έχει μείνει ένα τελευταίο κομμάτι και το έχω κρατημένο για έναν που μου είπε ότι θα κάνει συμβόλαιο, αλλά αν κάνεις εσύ συμβόλαιο θα το δώσω σε εσένα. Αν δεν έρθει δώσε μου το τηλ. σου να σε πάρω (Βλακείες λέω από μέσα μου, αφού το έχει κρατημένο, αν κάνω συμβόλαιο πώς θα μου το δώσει;) τελικά πήγα σε ένα άλλο κατάστημα, έσκασα €300 το πήρα εκείνη την ώρα. Και με το ευρώ που περίσσεψε πήρα καφέ από τα todaylicious.

Makis

@ george

Συσκευη μονο φιλε, το παιρνεις και φευγεις. Δες και στα public, ισχυει και ´κει.

@ gericho
Thanks, θα τα δω αν και ο uc δε μ´ αρεσει. Θα προσπαθησω μεσω cloud που κι´ αυτο δε μ´ αρεσει, επρεπε να συγχρονιζει πιο ευκολα, μιλαμε IE σε pc με IE στο 930. Ευχαριστω, παντως.

george

σας ευχαριστω πολυ για την εμμεσοτητα παιδες…θα φροντισω να το αποκτησω οσο εχουν ακομα αποθεμα!!!

Makis

@ Ο/Η παπαροκας tiamat (πρωην tiamat)

Καλά που υπάρχουν και τα windows και έχεις υπολογιστή, και μη που πεις ότι στέλνεις από το lag-Note…ή από κανένα Mac, παπαροκά μου εσύ…καλά αυτό το όνομα από που το ξέθαψες…

Sent by Mac Book Air i7 🙂

Μιχαλης

Παιδιά καλησπέρα..ξερει κανεις να μου πει αν χρειάζεται κάτι άλλο πέρα απ την αναβάθμιση για να τραβήξω βίντεο 4k? Π.χ κάποια ρύθμιση της κάμερας; ευχαριστώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.