Lumia 950 XL: Επίσημα με οθόνη 5.7 ιντσών και εντυπωσιακή κάμερα

Η μεγάλη μέρα έφτασε και τελικά ανακοινώθηκαν τα δυο πρώτα high-end Lumia της Microsoft τα οποία είναι τα πρώτα με Windows 10 Mobile. Tα Microsoft Lumia 950 XL και Microsoft Lumia 950 ενσωματώνουν 5.7 και 5.2 ιντσών οθόνη τεχνολογίας OLED με 564 ppi και 518 ppi αντίστοιχα.

Update: Μάθε τα πάντα για το νέο Lumia 950.

Το μεγαλύτερο από τα δυο είναι το Microsoft Lumia 950 XL το οποίο έχει οθόνη QHD, ClearBlack τεχνολογία που υπόσχεται τέλεια ορατότητα ακόμη και κάτω από το φως του ηλίου.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η κάμερα που συνδυάζει Carl Zeiss και PureView και φέρνει αισθητήρα 20 Megapixel (1/2.4″), 2160p video out of the box, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και triple-LED flash. Η selfie κάμερα είναι στα 5 Megapixel με δικό της LED flash.

Εδώ έχουμε τον αμφιλεγόμενο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810 ο οποίος θεωρητικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης χάρη στην liquid cooling τεχνολογία την οποία ενσωμάτωσε η Microsoft. Έχει, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB επεκτάσιμη, υποστηρίζει Qi wireless charging και ενσωματώνει μπαταρία 3340mAh.

H Microsoft ανακοίνωσε το Display Dock για το Continuum, έχει 1 υποδοχή HDMI και DisplayPort συν 3 θύρες USB για αξεσουάρ. Το νέο Windows Hello feature (προς το παρόν σε beta μορφή) χρησιμοποιεί την μπροστά κάμερα για να σε αναγνωρίσει και να ξεκλειδώσει την οθόνη.

Το Microsoft Lumia 950 XLκυκλοφορήσει Νοέμβριο στα 650 δολάρια.

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Επίσημα οι νέες ναταρχίδες, Lumia 950 XL: Επίσημα με οθόνη 5.7 ιντσών και εντυπωσιακή κάμερα

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Επίσημα οι νέες ναταρχίδες, Lumia 950 XL: Επίσημα με οθόνη 5.7 ιντσών και εντυπωσιακή κάμερα

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Επίσημα οι νέες ναταρχίδες, Lumia 950 XL: Επίσημα με οθόνη 5.7 ιντσών και εντυπωσιακή κάμερα

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Επίσημα οι νέες ναταρχίδες, Lumia 950 XL: Επίσημα με οθόνη 5.7 ιντσών και εντυπωσιακή κάμερα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nickos

Και τιμή 200€ κάτω απο τις υπόλοιπες ναυαρχίδες!!

Stelios

Κακάσχημο τίποτα το εντυπωσιακό που να το κάνει να ξεχωρίσει Κριμα

Teo

Το update σε windows 10 πότε με το καλό;

Dapitium

Αντίο android… Χάρηκα που σε γνώρισα..

Δημήτρης

διαβασα οτι η μπαταρια του ειναι χαλια…ελπιζω πως οχι αλλιως δεν το βλεπω για wp…!!!!v10 και z5 premium!!!

vangelissiros

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΟ ΑΝΤΡΟΙΝΤ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ …..Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ….

NLS

Μάλλον με τον dapitium είμαι…

Δημήτρη που ξέρουν για χάλια μπαταρία; Αφού δεν το έχουν πιάσει στα χέρια τους. Λέγεται για 3300+ μπαταρία αφαιρουμενη.

Τώρα όσοι δεν είδατε “τίποτα το εντυπωσιακό” προφανώς δεν είδατε την παρουσίαση. Επίσης ακόμα και στεγνά specs να πάρουμε, είναι on par με τα high end Android, φτηνότερα από αυτά. Ε δεν το λες και κακό…

NLS
παπαροκάς tiamat

Liquid cooling λογω 810 λεει….!! Χαχαχαα!!!

spirios1992

1/2.4 μεγεθος και εν ετη 2015 βρισκουμε 1/1.9… κατα τα αλλα ο.κ.

NLS

1) Το αστείο που βρήκαν μια λύση για δροσερό 810 που είναι; Την άλλη φορά ο άλλος γέλαγε με το διπλό μπουρί στο Z5 Premium. Αν δεν σας το έλεγαν θα το ξέρατε; Θα το βλέπατε κάπου;

2) spirios αν δεν ξέρεις για τι μιλάς, μη μιλάς καθόλου. Μπερδεύεις το μέγεθος του CCD (που όσο μεγαλύτερο είναι και καλύτερο) με το f (το οποίο το βρίσκουμε και f/1.8 στα LG). Τα 950/950xl έχουν f/1.9 το οποίο είναι άριστο.

Antonia

Κάτοχος Lumia 930 από τον Φεβρουάριο και ήδη βρήκα το νέο μου κινητό… Δεν ξέρω αν ισχύει αυτά που λένε για την μπαταρία, αλλά με τέτοια χαρακτηριστικά και αν όντως κρατήσουν αυτή τη τιμή πιστέυω θα πάει πολύ καλά και σίγουρα θα το προτιμίσω…..

Θεωρώ πως θα “φάει” πολλές android ναυαρχίδες, και προσωπικά, καλά θα κάνει…. που έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε 2 & 3 μηνιάτικα για ένα κινητό τέτοιων χαρακτηριστικών, που ένα ποσοοστό 60% τα πέρνουν μόνο για τη μόστρα…

Φιλικά πάντα, γιατί μπορεί να πέσουν να με φάνε… 🙂

Ilias

Πολύ ωραίο, τούμπανο απο χαρακτηριστικά και σίγουρα σε χαμηλότερη τιμή από Android ναυαρχίδες και iPhone…
Good job Microsoft 👍

Gvirginia

@Δημήτρης Αν σου είναι εύκολο βάλε και πηγή από όπου το διάβασες. Αν ήταν σχόλιο σε κάποιο φόρουμ, τότε και εγώ λέω “Η μπαταρία του κρατάει 2 μήνες παίζοντας παιχνίδια 24/7”.

stavros

μαθαμε αν τελικα θα ερθουν google apps οπως yotube στα win10?

NLS

Ο Σταύρος κάνει τη σωστή ερώτηση.
Αν και προσωπικά μάλλον το μόνο που θα μου λείψει είναι google maps.
Πάντως αν κάποιος επαγγελματικά χρησιμοποιεί google docs κλπ. ναι είναι έλλειψη.
Ελπίζουμε όπως ακούστηκε η Google να περάσει στο Win10 πολλά από τα apps της, όπως η MSFT έκανε το ίδιο προς Android.

Bloodmaster

Καλα υδροψυκτο το 950/950xl. Μπραβο αλλα αυτο μονο οι υπολογιστές δεν το ειχαν? Βρηκαν τροπο να ψυξουν το 810 .

Nikos

Απλο λιτο και απερριτο, αλλα με λιγα λεφτα πιο κατω παιρνεις lg g4.

NLS

Ναι οκ Νίκο… για ποιο λόγο όμως δεν μας είπες.

Nio

Φαίνεται φοβερό αλλά εμένα μου άφησε άσχημη εντύπωση το lumia 720 για τα Windows.
Ας το δοκιμάσουν άλλοι αυτή τη φορά και θα ακούσω εντυπώσεις.
Άσχετο. Με 400 ευρώ το G4 το μυρίζω σα ζεστό καρβελι ψωμί.

Costas

Προτιμώ το “μικρό” με τον δροσερό 808 παρά να δώσω 700+ ευρώ για να ρισκάρω με το καμένο χαρτί τον 810. Μόνο και μόνο ο επεξεργαστής είναι αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς.

NLS

Ο 810 είναι καμένο χαρτί μόνο για όσους δεν τον έχουν χρησιμοποιήσει.

Costas

@NLS έχεις δίκιο, η samsung έβγαλε τη “φήμη” για υπερθέρμανση. Και κάηκαν όλες οι ναυαρχίδες με τον 810….

nik

θα το πάρω

spirios1992

nls δε χρειαζεται να κανεις τον εξυπνο το ξερεις ετσι; προφανως και νομιζα οτι μιλαει για aperture στο αρθο. δε χρειαζεται να το παιζεις ξυπνιος λογω ευκολης ανωνυμιας ουτε να εκφερεις επιθετικοτητα φιλε.

Λεωνίδας

Eγώ βλέπω ένα λιτό αλλά πολύ όμορφο τηλέφωνο με δυνατά χαρακτηριστικά…! Αν έπαιρνα τώρα τηλ, αυτό θα έπαιρνα!

Gvirginia

@Bloodmaster Νομίζω το 950 δεν έχει τέτοια, μόνο το XL. Επίσης η “υδρόψυξη” στα κινητά κτλ δεν έχει καμία σχέση με αυτή των υπολογιστών. Είναι απλά heatpipes που αντί για αέρα μέσα, έχουν υγρό. Παρόμοιο στυλ έχει το Surface (έχει και ανεμιστήρα), το Z3 και το Ζ5.

Επίσης πάλι κάποιοι κάνουν το λάθος να συγκρίνουν τιμές ανακοίνωσης με τιμές skroutz. Οι αλυσίδες έχουν το G4 στα 750€ όχι 400€. Οι αλυσίδες θα έχουν το 950XL στα 650$, όχι τα σκρουτζομάγαζα. Όταν περάσουν 4 μήνες με το 950XL στην αγορά, τότε συγκρίνετε τις τιμές. Το G4 είχε περίπου 650$ όταν ανακοινώθηκε.

NLS

spirios δεν το λέω επιθετικά.
Ήταν φανερό τι λέει το άρθρο.
Και δεν κρύβομαι πίσω από καμία ανωνυμία. Ευχαρίστως να σου πω το ονοματεπώνυμο μου αν μου βρεις τρόπο να το κάνω in private. 😀

Τέσπα τώρα που βλέπεις τι εννοεί και ξέρεις ότι το aperture είναι f/1.9, τι έχεις να πεις;

spirios1992

nls,
συμπερασματικα η καμερα ειναι αρκετα δυνατη (θα δειξει στην πραξη)
τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα εχει οσα εχουν και οι υπολοιπες ναυαρχιδες οποτε αποτελει αξιολογει προταση στα 650δολ αρχικη. ας δουμε ποσο θα ερθει ελλαδα. προσωπικα εγω ακομη δεν ειμαι πεποισμενος για το OS, αλλα αυτο ειναι σχετικο!

Άκαρδος

Αχ ρε Microsoft. Πάλι σε έξοδα μας έβαλες, το κέρατο μου…

teos

Πολυ ωραιο και με σοβαρο λογισμικο και χαρτες, οχι game boy!! +10!!

NLS

Έχω αρχίσει και ψήνομαι περισσότερο από το Z5 Premium (που κάτι δεν μου έκανε κλικ στο σύνολο) και το V10 (που δεν μπορώ να ξεπεράσω τον 808 αν και όλα τα άλλα τα έκαναν σωστά)…

spirios1992

nls,
καλα ειναι τα 2 που αναφερεις
εγω περιμενω μαλλον 820 να δω τι θα προσφερει σε σχεση με τα φετινα, αλλιως και γω προς εκει θα κινομουν
το v10 δε θα με χαλαγε αν η 2η οθονη επιανε ολο το επανω μερος της κανονικης οθονης, δλδ συμμετρια και πληρης notification bar

NLS

Είσαι στο μυαλό μου. Και μένα με τρώει να περιμένω να δω τι λέει ο 820 που φαίνεται ότι είναι τόσο καλός που όλοι θέλουν να τον βάλουν. Απλώς έχω μείνει καιρό χωρίς σύγχρονο κινητό ενώ κινούμαι μέσα στην τεχνολογία και περνάν τόσα από τα χέρια μου που δεν ξέρω αν θα αντέξω. (και όταν βγει ο 820 θα λένε για τον 830 ή για τον επόμενο Exynos και ποτέ δεν θα πάρουμε τίποτα χαχαχα) Συμφωνώ απόλυτα για την “δεύτερη” οθόνη του V10. Ειδικά αφού το κομμάτι το έκοψαν για κάτι παντελώς άχρηστο σε μένα. Βέβαια με την ίδια λογική, φτιάχνεις ένα custom kernel (εννοώ ως κατασκευαστής) που να κρατά το πραγματικό notification bar ανοιχτό συνεχώς αντί πατέντες. Φυσικά έχει νόημα μόνο σε AMOLED από πλευράς ενέργειας (που το V10 ΔΕΝ έχει). Βέβαια και το Android 5.X και τα Win 10 έχουν “glance” notifications με “σχεδόν κλειστή” οθόνη, οπότε γενικά αυτή η δεύτερη οθόνη εκεί που είναι και όπως είναι, δεν μου λέει πολλά. Να είχε μια τέτοια AMOLED μπάρα στην πλάτη (κάθετα ίσως), το συζητάγαμε. Εδώ όμως μιλάμε για άλλο κινητό και είναι κινητάρα. Ακόμα και το “μη premium” της πλάτης το ακούω βερεσέ. Ήδη διαφημίζουν πλάτη δερμάτινη με… Συνέχεια »

Bloodmaster

@Gvirginia
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Εγω δεν καταλαβα σωστα. Αλλα κατευθειαν εκει πηγε το μυαλο μου με το που το ακουσα

stavros

το περιμενω πως και και πως.βαρεθηκα τα λαγκαρισματα και 1000 updates καθε μερα απο τα android.καθε φορα που βγαινει up date στο android παιζεις τζοκερ.τα windows phone apo τα 8.1 και μετα τρεχουν ακομα και με 512 ram απροβλημτιστα…ειναι το ποιο ελαφρυ λογισμικο..δε ειχα παρει windows μεχρι τωρα γιατι ελειπαν καποια πραγματακια..τωρα εδω βλεπουμε εαν υπολογιστη χειρος..θα γινει χαμος οταν βγει..ημουν κολημμενος android αλλα τωρα περιμενω αυτο!!

Gio

Τελειο κινητο μπραβο ms ! Και αφηνει πισω το lagdroid !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.