Πάνω από 50 εκ. Lumia συσκευές έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα

Περισσότερες από 50 εκ. συσκευές Lumia έχουν ενεργοποιηθεί από το 2011 και μέχρι σήμερα ενώ το Windows Phone Store μετράει πλέον πάνω από 320.000 εφαρμογές σύμφωνα με ανακοινώσεις της Microsoft σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. Αρκετά καλά τα νούμερα του οικοσυστήματος της Microsoft αλλά αρκετά πίσω ακόμα από τον ανταγωνισμό.

Ένας ανταγωνισμός βέβαια που ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από τη Microsoft και αναφερόμαστε στα περισσότερα από 40 εκ. iPhone που “έσπρωξε” η Apple το τελευταίο τρίμηνο αλλά και τις 1 εκ. και πάνω εφαρμογές που διαθέτουν τα application stores των Apple και Google.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το πρώτο Microsoft Lumia 535 και ο κολοσσός από το Redmond συνεχίζει το ταξίδι χωρίς το όνομα Nokia.

50 εκ. Lumia συσκευές, Πάνω από 50 εκ. Lumia συσκευές έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
loulis

Εγώ εάν ήμουν microsoft θα τηρούσα το στόχο να ενοποιήσω τα λειτουργικά από pc έως ταμπλέτες ή τηλέφωνα. Ύστερα θα όριζα τρεις μοντέλα εξοπλισμού τηλεφώνων με απόλυτα διακριτά χαρακτηριστικά και κατηγορία τιμής ώστε να μην μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο (βλέπε samsung). Άρα έχω ένα προσιτό ένα μεσαίο και ένα premium μοντέλο. Με τρικ του στιλ iphone plus κάποια κατηγορία ίσως να αποκτούσε ένα αδελφάκι σε μέγεθος παντόφλα ή δίκαρτο αλλά έως εκεί. Η όποια αναβάθμιση στις κατηγορίες A,B,C, θα ήταν από μόνο του γεγονός (κάτι από iphone αναβαθμίσεις) και θα ήξεραν και οι καταναλωτές τι θα περιμένουν από το καθένα. Αλλιώς εάν συνεχιστούν τα 520, 525, 625, 635, 766&1/2, 880&κάτι ψιλά της Νοκια θα καταλήξει σαν τη Merchedes που εάν πεις σε κάποιον cls δεν ξέρει εάν είναι φορτηγό sedan ή πατίνι. ΑΥΤΑ και τέλος. Κατά τα λοιπά μένω οπαδός του iOS & WPhone κλειστών λειτουργικών που σέβονται τους καταναλωτές και οι αναβαθμίσεις αφορούν το σύνολο σχεδόν των μοντέλων τους και βλέπω με συμπάθεια τους fan του ξεχειλωμένου από τον κάθε ένα adroit

tech21man

Τι λες ρε φιλε η CLS τα σπαει

b16bkostas

Πολύ καλά τα πάει επιτέλους η Microsoft μετά τα καλά και φθηνά κινητά που κέρδος πολύ κόσμο έστω και για δεύτερο κινητό και φέρνοντας το 930 που άρεσε σε πολυ κόσμο έφτασε σε σεβαστό επίπεδο..

Τώρα πρέπει να πείσει τα μέσα και τους developers
Τους developers για να βγάζουν πιο γρήγορα αναβαθμίσεις και τα μέσα γιατί πάντα τα έχουν σε τρίτη μοίρα ακόμα και όταν παρουσιάζουν πράγματα πρώτη.. Πχ. Να πληρώνεις μέσω PayPal η το πρώτο μαρκετ που υποστήριζε κανονικά την Ελλάδα κλπ κλπ που δεν έγινε ποτέ θέμα και έγινε οταν κάναν το ίδιο πράγμα οι άλλες πλατφόρμες..

Οι developers θα είναι τόσο θερμοί μόνο όταν έχει ίδια νούμερα σε χρηστες..

bromoxitos

φιλε μου @Ioulis μπορω να πω οτι σχεδον μεχρι το τελος εχεις δικιο δεν καταλαβα εαν θες να πεις κατι (κακο) με την λεξη που εδωσες για τα android αλλα εαν εχεις προβλημα το οτι ειναι πλεον open sorce και πριν απο το lolipop το kitkat και ics το εσπαγαν ευκολα οι developers εμενα που ως οπαδος/απλος χρηστης που του αρεσει να σκαλιζει εαν θελει λιγο το os του και να μπορει οταν θελει και εαν θελει να αλλαζει απο εικονες εως και εκδοση, μου αρεσει παρα πολυ κοινος οταν εχεις πολλες επιλογες πανω σε κατι που δουλευεις καθημερινα ειναι πολυ ωραιο. Τα τελευταια δε 2,5χρονια το android εχει δωσει ρεσιταλ και απο θεμα os και απο θεμα support. Τεκ\λος τα wp τα θαυμαζα και τα θαυμαζω ακομα πιο πολυ με καθε νεο update που κανουν και για της lumia συσκευες τους πολυ καλη εμπειρια χρησης με low spects/price αλλα πλεον μετα απο το lg Optimus g E975 που ειχα και πλεον Z1c(καθως σκεφτομουν να παρω το lumia 735) που εχω εδω και ενα μηνα και με την google να λεει πλεον στον κοσμο παιδια το OS 5.0 ειναι opensorce (AOSP) και με της αλλαγες που κανει μπορω να πω… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.