Microsoft: Ετοιμάζει μεταλλικό και οικονομικό Windows 10 Mobile smartphone

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Οκτωβρίου η Microsoft έχει προγραμματίσει μεγάλο event για να παρουσιάσει το πρώτο κύμα smartphones με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 Mobile. Ανάμεσα σε αυτά τα Lumia 950, Lumia 950 XL και Lumia 550.

Τα δύο πρώτα Lumia θα είναι hi-end με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά και υψηλή ποιότητα κατασκευής, οθόνη με ανάλυση Quad-HD και κάμερα 20 Megapixel. Από την άλλη το μοντέλο Lumia 550 θα είναι ένα προσιτό μοντέλο με mid-range χαρακτηριστικά. Για αυτά τα τρια μοντέλα ακούγαμε μέχρι σήμερα, φαίνεται όμως ότι υπάρχει ακόμα ένα στα σκαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα παιδιά από την ιστοσελίδα WMpoweruser, η Microsoft ίσως παρουσιάσει και ένα Lumia smartphone με μεταλλική κατασκευή όπως το φημισμένο Lumia 930. Λέγεται ότι δεν θα έχει super τεχνικά χαρακτηριστικά και θα μοιάζει με αυτά του Lumia 830.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν αυτή την Τρίτη στο μεγάλο event της Microsoft και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η διάθεση Windows 10 Mobile συσκευών για να δούμε πως παντρέυεται η εμπειρία χρήσης με τα ομολογουμένως πολύ καλά Windows 10 που ήδη έχουν εγκαταστήσει σε υπολογιστές μας.

Update: Προστέθηκε νέα φωτογραφία που δημοσιέυτηκε σήμερα στο Blοg της Microsoft. Δεν ξέρουμε αν είναι αυτό, θα μπορούσε όμως…
Microsoft: Ετοιμάζει μεταλλικό και οικονομικό Windows 10 Mobile smartphone, Microsoft: Ετοιμάζει μεταλλικό και οικονομικό Windows 10 Mobile smartphone

Microsoft: Ετοιμάζει μεταλλικό και οικονομικό Windows 10 Mobile smartphone, Microsoft: Ετοιμάζει μεταλλικό και οικονομικό Windows 10 Mobile smartphone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Κάποτε θυμάμαι ένας balmer όταν είχαν βγει τα xp κοροιδευε τους πάντες…είχε τους developer με την Microsoft τώρα που δεν τους έχει λογικό είναι να έχει πατωσει…Η όλη δουλειά είναι που δεν τους κόβει κιόλας 5.5 inches με κανονικά windows phablets αλλά όχι μπε mobile έκδοση ε λοιπόν με το μυαλό που έχουν πολύ λογική η τρίτη θέση…και όσο πάει η ψαλίδα θα ανοίγει…Να λένε και ευχαριστώ που η Google δεν φτιάχνει λειτουργικό για pc…

Goal123

Κανετε λαθος οικονομικη μεταλικη ναυαρχιδα θελουν να φτιαξουν.Οχι απλως οικονομικο μεταλλικο κινητο.
@Nick η google εχει το chrome os

Αλέκος

@Nick
Για αυτό έκανε τα W10 να μοιράζονται τον ίδιο κώδικα και (για αρχή) να μπορούν να λειτουργήσουν τις ίδιες εφαρμογές (mobile, για ARM cpus) στο πισι και στο κινητό.
Η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο όπου σε διαστάσεις κινητού μπορείς να έχεις x32 επιδόσεις και οικονομία μπαταρίας, αλλά η MS κινείται προς αυτή την κατεύθυνση..

Μες το 2016 είναι πολύ πιθανό να δούμε το πρώτο κινητό της MS που όταν συνδέεται με οθόνη/ τηλεόραση, θα μπορεί να τρέχει κανονικά/desktop προγράμματα.
(το continuum που θα παρουσιάσει σε 2 μέρες, δεν θα τρέχει desktop προγράμματα σε εξωτερική οθόνη, αλλά εφαρμογές)

Οπότε πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο με τα W10. Αν και έχει όντως αργήσει 3-4 χρόνια να κάνει την κίνηση, με τα W8 απλά κατάφερε να χάσει πολύτιμο χρόνο, τόσο στα κινητά, όσο και στο PC.
Μέχρι τότε, χρειάζεται καινούργιες συσκευές για να κρατήσει το πολύτιμο 3% …
… και να δω αν θα το προτιμήσω!
😛

Αλέξανδρος

@Nick Η google φτιάχνει λογισμικό για Η/Υ αλλα χωρίς επιτυχία για τν απλό λόγο οτι οταν και αν θες να κανεις θα πρέπει o Η/Υ να είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ.

Nikos

Πολυ κριμα που η νοκια δε βγαζει αντροιντ κινητα.

sotos

Η νοκια ρε φιλε βγαζει android!

Kwstas

Η Microsoft πρέπει να δει τι δεν κάνει καλά και το πρόβλημα είναι στο λογισμικό όχι στο hardware. δεν έχω δει τα 10 στα κινητά (δεν ξέρω αν έχουν βγει και όλας) ελπίζω να είναι καλά γιατί τα 8 για μένα ήταν μεγάλη απογοήτευση.

constantine

Eχοντας περασει τα windows 10 preview σε Lumia 630 μπορω ν πω οτι οσο πανε γινονται καλυτερα τα windows, εγινε βελτιωση κυριως στα σημεια, οπως οι καλυτερα κατηγοροποιημενες ρυθμισεις που θυμιζει android, notification bar με πολυ περισσοτερες επιλογες οχι μονο τις 4 που ειχαν τ 8,1 ανανεωμενο store klt, μια χαρα ειναι το λειτουργικο για απλη καθημερικνη χρηση δν κολαει, γρηγορο και ειδικα στα low budget αγορζεις πολυ φτηνο κιν με που τρεχει νερακι και την σιγουρια οτι θ παρεις update για 2 χρονια νομιζω ..τι αλλο θελει κανεις?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.