Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

Το Manta 7X είναι ένα 5.5 ιντσών smartphone το οποίο έρχεται χωρίς κανένα φυσικό κουμπί. Η οθόνη έχει ανάλυση 1080p και 401 ppi. Από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι λίγο πιο πίσω από τις σύγχρονες ναυαρχίδες με 2.5 GHz quad-core Snapdragon 801 και 2 GB RAM, 32 GB ενσωματωμένη μνήμη και IP 55 πιστοποίηση που σημαίνει ότι σε κάποιο βαθμό είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Το Manta 7X έχει 13 Megapixel κάμερα με Sony IMX 214 αισθητήρα και στις δυο πλευρές, και οι δύο κάμερες με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και άνοιγμα F/2.0. Η κυρίως κάμερα έχει επικάλυψη από ζαφείρι και dual-tone LED flash ενώ η μπαταρία είναι στα 4,200 mAh.

Όπως είπαμε το smartphone δεν έχει καθόλου φυσικά κουμπιά, και γι αυτό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες στα πλαϊνά bezels και τροποποιημένη έκδοση Android 4.4 που ονομάζεται MO7 OS. Από αυτά που καταλαβαίνουμε, όταν ο χρήστης θα πιάνει το κινητό, το software θα αντιλαμβάνεται ποιο σημείο ακουμπά το δάχτυλο και θα προχωρά στις αντίστοιχες λειτουργίες. Για παράδειγμα όταν κάποιος σας καλεί, η κλήση θα εμφανίζεται σε ένα παραθυράκι δίπλα στο bezel όπου βρίσκεται ο αντίχειρας του χρήστη. Επιπλέον, υπάρχει ένα μοναδικό capacitive button στην κάτω πλευρά που λειτουργεί ως home button και λογικά υποστηρίζει κι άλλες λειτουργίες μέσω χειρονομιών όπως η ένταση του ήχου, sleep, wake κλπ.

Είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες και στη διεθνή αγορά με τιμή στα 650 δολάρια, που μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Θα κυκλοφορήσει και δεύτερη Manta 7L έκδοση που ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά εκτός του ότι θα έχει 5.5 ιντσών οθόνη και μικρότερη μπαταρία 3,610 mAh, ενώ το render δείχνει και φυσικά κουμπιά.

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

Manta 7L

manta 7x, Manta 7X: Επίσημα χωρίς κανένα φυσικό κουμπί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Και προφανώς για να κανει boot του σφύρας…
Όσο για την προτελευταία εικόνα δεν έχει νόημα καν να σχολιάσω!

Αλέξανδρος

@Soto ίσα ίσα την τελευταία εικόνα πρέπει να σχολιάσουμε. Με τη θύρα που έχει μπορείς να κουμπώσεις ένα smart dock station (όπως της samsung αν και εκείνο είναι καλύτερο γιατί έχει κανονική usb και υποστηρίζει 11 pins που μεταφράζεται σε έξοδο hdmi και θύρες usb για περιφερειακές συσκευές) και μετατρέπεις το κινητό σε υπολογιστή, media center, παιχνιδοκοσόλα κ.τ.λ
Τώρα για boot δεν είναι θέμα γιατί ποιά η διαφορά με τα φυσικά κουμπιά αν όταν ακουμπάς το δάχτυλο κλείνει κύκλωμα η συγκεκριμένη επαφή;

Nixname

@Αλέξανδρος αν ομως κολλησει πως θα κανεις hard reset?Ουτε κανενα κουπακι υπαρχει ουτε η δυνατοτητα να βγαλεις την μπαταρια οπως το βλεπω.

Tasos

@Nixname θα συνφωνησω μαζι σου γιατι τοτε μαλλον για καποιους που δεν το θελουν για αλλα πραγματα αλλα μονο για να μιλανε και τους κολλησει και ειναι και ασχετοι τοτε ειναι το θεμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.