Ο εφευρέτης του κινητού βρίσκει το iPhone 6s βαρετό

Η Apple έχει δημιουργήσει ένα τόσο ισχυρό brand με τα iPhone, που καταφέρνει να πουλά εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πέρσι έσπασε κάθε ρεκόρ με τα iPhone 6, και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο φέτος με τα iPhone 6s. Ωστόσο το “επίτευγμα” της Apple δεν τους εντυπωσιάζει όλους.

Το όνομα του 86χρονου, Marty Cooper μπορεί να μην σας λέει πολλά, αλλά χάρη σε αυτόν έχουμε στα χέρια μας σήμερα τα smartphones, καθώς θεωρείται ο πατέρας του κινητού. Παρουσίασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο το 1973 και εργάστηκε για την Motorola. Ποια είναι όμως η άποψή του για την σημερινή τεχνολογία και τις συσκευές που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση;

Ερωτώμενος για το νέο iPhone 6s, o Cooper απάντησε απλά ότι το βρίσκει βαρετό. “Πασχίζουν σε κάθε νέα έκδοση να βάλουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι λίγο πιο μεγάλο, έχει περισσότερα pixels, περισσότερα MHz, κάτι που δεν ενδιαφέρει τους χρήστες. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι το software. Πρέπει να βρουν τρόπο να κάνουν το κινητό ουσιαστικό”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, σε φάση παιχνιδιού. “Ακόμη και αν δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς κινητό, δεν έχει ουσιαστικές υπηρεσίες, αλλά περισσότερο για ευκολία”. Λέγοντας ουσιαστικές υπηρεσίες, ο Cooper εννοεί εκείνες που θα ήταν τόσο απαραίτητες που δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Για παράδειγμα ένα gadget που σε προειδοποιεί ότι θα πάθεις καρδιακή προσβολή, είναι ουσιαστικό και θεωρεί ότι προς τα εκεί πηγαίνουν τα smartphones.

Από την άλλη, θεωρεί ότι το Virtual reality είναι το μέλλον και κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι τα smartphones.

Ο εφευρέτης του κινητού βρίσκει το iPhone 6s βαρετό, Ο εφευρέτης του κινητού βρίσκει το iPhone 6s βαρετό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

σαν να ακουγονται αυτα που λέει ο Marty Cooper πολύ σωστά…

Themazerunner

Tα ειπε σχεδον ολα. Απλα respect…!!! Kραταω αυτα που ειπε… «Πασχίζουν σε κάθε νέα έκδοση να βάλουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι λίγο πιο μεγάλο, έχει περισσότερα pixels, περισσότερα MHz, κάτι που δεν ενδιαφέρει τους χρήστες. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι το software. Πρέπει να βρουν τρόπο να κάνουν το κινητό ουσιαστικό». «Ακόμη και αν δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς κινητό, δεν έχει ουσιαστικές υπηρεσίες, αλλά περισσότερο για ευκολία». Λέγοντας ουσιαστικές υπηρεσίες, ο Cooper εννοεί εκείνες που θα ήταν τόσο απαραίτητες που δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Για παράδειγμα ένα gadget που σε προειδοποιεί ότι θα πάθεις καρδιακή προσβολή, είναι ουσιαστικό και θεωρεί ότι προς τα εκεί πηγαίνουν τα smartphones. Σωστος.Εαν γενικα τα επομενα χρονια τα smartphones δεν εχουν κατι να δειξουν ουσιαστικο θα ειναι τοσο μεγαλος ο κορεσμος που θα παμε στην παλια καλη εποχη των απλων κινητων. Πραγματικη καινοτομια σε hardware και software παραλληλα με ζωτικης σημασιας εφαρμογες. Τα social apps κτλ εχουν καταντησει απιστευτα βαρετα.Κορεσμος στο full. Εκεινο που μου αρεσε σαν ενσωματωση επανω σε κινητο ειναι η Samsung που εβαλε τον αισθητηρα μετρησης ΟΞΥΓΟΝΟΥ και ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ,UV κ.α…το εχω στο smart μου και καθε μερα παρακολουθω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την πορεια του οργανισμου μου και το καλοκαιρι αποφευγω τις… Συνέχεια »

azriel84

Στα 86 μου και εμένα θα με ένοιαζε περισσότερο η καρδιά μου αλλά στα 20 σε νοιάζει να μπαίνεις απλά στο fb και το e-mail σου γρηγορότερα και σε καλύτερη οθόνη 😛

Πέρα από την πλάκα, δεν έχει άδικο καθόλου για το σύνολο των smartphones όχι μόνο τα iPhone.

NZ

«Πασχίζουν σε κάθε νέα έκδοση να βάλουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι λίγο πιο μεγάλο, έχει περισσότερα pixels, περισσότερα MHz, κάτι που δεν ενδιαφέρει τους χρήστες. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι το software. Πρέπει να βρουν τρόπο να κάνουν το κινητό ουσιαστικό».

…να με συνγχωρείτε αλλα αυτό δεν ισχύει μόνο για το iPhone – iOS. Ισχύει για όλους!

jimo

ακριβωσ δηλαδη οτι κανουν και ΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΑΑΑΑ τα αντροιντ κινητα καθε 6 μηνεσ !! χχχμμμμμμ πολυ σοφος ο τυποσ !!

Themazerunner

Η καρδια δεν εχει ηλικιες.Χτυπαει υπουλα και φευγουν νεοι ανθρωποι.
Το να δημιουρηθει μια εφαρμογη με εναν σενσορα που να σε προειδοποιει για καποιο εμφραγμα ή προβλημα στην καρδια θα σου σωσει την ζωη.
Η υγεια ειναι πολυ πιο πανω απο το αν μπεις 1 δευτερολεπτο πιο γρηγορα στο facebook(μακρυα απο εμενα)με το κινητο.
Καλως ή κακως το κινητο το εχουμε σχεδον παντα μαζι μας.
Ας γινει στο αμεσο και απωτερο μελλον πραγματικα πολυτιμο.
Ηδη με οτι υπαρχει εχουν φτασει σε κορεσμο ολα τους.

Android & Windows User

Συμφωνώ απόλυτα με τον εφευρέτη του κινητού Marty Cooper !!!!!!
Τα λέει όλα !!!!!!!!
Απλά Respect…………….! στον Marty Cooper !!!

dimitris.krhth

ενημερωτικα αυτο δεν προκειται που λεει ειναι λαθασμενο….για να αναπτυχτει software τετοιο ωστε να παραγει ουσιαστικες υπηρεσιες οπως αυτες η αλλες….χρειαζεται το κινητο να εχει τις δυνατοτητες για να αξιοποιησει το software και για μενα οταν λεμε οτι εχουμε φτασει να εχει ενα κινητο τα χαραχτηριστικα ενος λαπτοπ σε επεξεργαστη μνημη ραμ και αναλυση οθονης η διαρκεια μπαταριας τοτε αυτο που υστερει μπροστα στο υπαρχων hardware ειναι το υπαρχων software. και αυτο λυνεται με ενα τροπο μονο….αντι για τοσα δολλαρια σε διαφημηση σε καμερες αντι τα 12 στα 20 megapixel που δεν τα πιανει το ματι, η αναλυση 4K ανουσια μιας και λεμε οτι στο σπιτι μας δεν θα παρουμε ποτε κατω απο 40 ιντσες τηλεοραση 4κ αλλα απο 48 και πανω για να χαρουμε την ποιοτητα της εικονας ποσο μαλλον σε ενα κινητο με οθονη 5-6 ιντσες. Αρα που καταληγουμε? κινητρα και πολλα λεφτα απο τις εταιριες στα ατομα που φτιαχνουν applications η να κατσουν σε ενα τραπεζι και να πουν φερτε μας οτιδηποτε application μπορειτε να φτιαξετε και τι προυποθεσεις θελετε να εχει το hardware για να το στηριξει. αν σου πει καποιος οτι εχω μια εφαρμογη που θα αλλαξει την καθημερινοτητα του ανθρωπου αρκει να εχει αυτο… Συνέχεια »

Animamundi

Ηρέμησε παππού!
Το smartphone έγινε ουσιαστικά χρήσιμο από το 2010 και μετά,μέχρι πιο πριν ήταν σε νηπιακό στάδιο!
Εκτός αυτού δεν μπορούμε να κάνουμε τεχνολογικά άλματα σε 1 μέρα!
Με το smartphone τη σήμερον ημέρα μπορώ να κάνω βιντεοκλήση με κάποιον που βρίσκετε στην Αυστραλία σε κλάσματα δευτερολέπτου!
Μπορω ανα πάσα στιγμή με το gps να βρω όποια οδό θέλω!
Ενημερώνομαι για το τι γίνεται στον κόσμο και την χώρα μου με ένα πάτημα της οθόνης.
Βγάζω φωτογραφίες και δημιουργώ αναμνήσεις τις οποίες μπορώ να μοιραστώ με ένα κλικ!
Πληρώνω τους λογαριασμούς μου μέσω web banking χωρίς να κουνηθώ απο τον καναπέ!
Ακούω μουσική και περνάω την ώρα μου παίζοντας παιχνίδια αν το θέλω!
Με το δακτυλικό αποτύπωμα έχω την ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων μου!
Και πολλά ακόμα που μου προσφέρει μια συσκευή ΤΣΕΠΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οσο για το οτι το iphone είναι βαρετό συμφωνώ!

Τάσος

Φαντάζομαι θα εννοεί αυτό που γίνεται με τα smartwatch που έχουν αισθητήρες παρακολούθησης για την υγεια μας.

DODOS

Δεν είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να δείχνουν πάντα κάτι καινούργιο αλλά να είναι αληθινό με τη δική τους όπως έχουν προσωπικότητα τα κινητά που μας εντυπωσιάζουν πάντα. Άμα πρέπει να έχουν τα κινητά εξοπλισμό για να παρακολουθεί ο άνθρωπος σε ότι αφορά την υγεία του πχ. οξυγόνο θα ξεφύγουμε στη σχεδίαση γενικά στα πάντα.

microX

“Είναι λίγο πιο μεγάλο, έχει περισσότερα pixels, περισσότερα MHz, κάτι που δεν ενδιαφέρει τους χρήστες. Θεωρώ ότι το μέλλον είναι το software.”

Μα αυτό που λέει ο Marty Cooper, είναι σαν να “φωτογραφίζει” τα android κινητά. Έτσι δεν είναι; Περισσότερα pixels… βλέπε sony, samsung κτλ. περισσότερα MHz… βλέπε όλα τα smartphones με 8πύρηνους κτλ.
Οι περισσότερες εταιρίες πουλάνε στους καταναλωτές όσο περισσότερους πυρήνες μπορούν, με μεγάλες αναλύσεις οθονών χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και με software… άστα να πάνε.

Η μόνη εταιρία που δεν μπήκε σε αυτόν τον “πόλεμο” των cpu’s & pixels είναι η Apple. Απλά ανεβάζει τα MHz και τα pixels οταν πρέπει και όσο πρέπει, ώστε να δουλεύουν οι συσκευές της άριστα με το δικό της iOS.

Άρα αυτό που λέει για το iPhone είναι λίγο άκυρο… ή μάλλον… πολύ άκυρο!

vasilist

Ok συμφωνώ μαζί του και όχι είναι βαρετό αλλα super βαρετό, πέρα απο αυτό όμως είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο που κάνει αυτό που θέλεις καλά και αυτό αρκεί σε πολούς χρήστες.

Bloodmaster

Καλα τα λεει ο άνθρωπος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Versavel

@Microx, ξέρει πολύ καλά τι απάντησε ο παππούς. Για το iPhone απάντησε αλλά έμμεσα να τα ακούσουν και οι του Android. Γιατί, μήπως το iPhone δεν μπήκε στο τρυπακι των μεγάλων οθονών; Δεν άρχισε και αυτό να πετάει τα μοντέλα στην αγορά κάθε 6 μήνες;
Και στην τελική τι είναι τα smartphone; Ένας αγορασμένος ‘φίλος’ που μας κρατάει συντροφιά επί 24 ώρες, από τις οποίες ζήτημα να είναι ουσιαστικές οι 2-3… Όποιος ασχολείται παραπάνω έχει πρόβλημα μοναξιάς…

Thanos

Ζει ο Bell και δεν το ξέρω;;;; Συνελθετε…!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.