Οθόνες 3D χωρίς γυαλιά, 4.3 ίντσες 720p για smartphones και 10.1 ίντσες 1920×1200 για tablets

Η κατασκευάστρια εταιρεία MasterImage 3D ανακοίνωσε ότι ετοίμασε οθόνες 3D τεχνολογίας Parallax Barrier χωρίς γυαλιά και συγκεκριμένα 4.3 ίντσες 720 pixels για smartphones και 10.1 ίντσες 1920×1200 για tablets. Οι οθόνες θα παρουσιαστούν στην επερχόμενη έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας και οι πρωτότυπες συσκευές υπό επίδειξη θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android. Ετοιμαστείτε…!

, Οθόνες 3D χωρίς γυαλιά, 4.3 ίντσες 720p για smartphones και 10.1 ίντσες 1920×1200 για tablets

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης Βασιλειου

δηλαδη θα μπορεσω να βαλο μια τετοια οθονη στο hd2 μου ? :D~

γιαννης

3d χωρις γυαλια… περιμενω ως και πως… ειναι μια αρχη νε μπαινουν σε καθημερινες συσκευες.. αντε με το αλο και στο σαλονι μας!!

O gadgetakias

Εεεε..παιδια,υπαρχει εδω και πολυ καιρο στην αγορα..(LG Optimus 3D-HTC evo 3D)
Ξεχασατε..?

alexandros

Κώστα ο gadgetakias μιλάει για την τεχνολογία αυτή που ήδη υπάρχει.
Τα παραπάνω σχόλια την παρουσίαζαν σαν μια καινούρια τεχνολογία ενώ απλά είναι μια φυσική μετεξέλιξή της.

Κωστας

Και με κάθε αγορά δώρο 10 μπαταρίες

GREG

Το Paralax Barrier είναι φθηνή λύση. Είναι μια μεμβράνη που επικαλύπτει την LCD οθόνη. Έχει και τα μειονεκτήματά του. Πρέπει η θέση των ματιών να είναι σταθερή σε συγκεκριμένο σημείο σε σχέση με την οθόνη, δηλαδή ακριβώς στη μέση και να μην κουνιέσαι. Επίσης, επειδή το κάθε μάτι βλέπει τα μισά πίξελ, μειώνεται στο μισό η ανάλυση της οθόνης που τα μάτια μαζί αντιλαμβάνονται.

bec

Για μένα πάλι είναι απλό,απο εκεί που στη tv των 700 ευρώ έβλεπα ταινίες 2d full hd και στο laptop των 1000 ευρω 720p φέτος θα έχω 1080p με 500 ευρω στη παλαμη μου με internet και κείμενα σε ποιότητα χαρτιού…
Το γνησίο 3d χωρίς γυαλιά απο την αλλη το έχω στο μυαλό μου ως τεχνολογία ανιχνευσης κινησης προσωπου με αναπαραγωγη πολλαπλων εικονων για βασικές οπτικες γωνιές ,απο εκεί όμως που θέλαμε γυαλιά τωρα οχι αρα καλοθεχουμενη η φυσική του εξέλιξη.Αλλά μονο και το dpi θα είναι εμπειρία χρησης στις 10 και 4.3 ιντσες,τα tablet θα γινουν κινητα και οι τηλεοράσεις tablet.

naruto14

Να φανταστώ και αυτά που θα βγουν θα έχουν το ίδιο μειονέκτημα με τις ήδη υπάρχον συσκευές με 3D χωρίς γυαλιά: Θα πρέπει να παρακολουθείς το 3D σε ευθεία απόσταση από την οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Gear 3D IBM Star

Olli: Το πρώτο 3D printed αυτοκινούμενο λεωφορείο

Είναι αρκετές οι εταιρείες όπως η Google, που ασχολούνται με την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, και μια από αυτές δημιουργήθηκε από την συνεργασία της IBM με τη Local Motors. Έτσι προέκυψε το Olli, ένα minibus που θα βγει σύντομα στους δρόμους των ΗΠΑ.