MediaTek,τα νέα chipsets φέρνουν 480fps video και super slow-motion

Εχθές η MediaTek αποκάλυψε τα νέα 64-bit Octa-Core chipsets και ανάμεσα στα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν, δίνουν και τη δυνατότητα λήψης 1080p videos στον εκπληκτικό αριθμό των 480fps. Συγκριτικά, οι τωρινές ναυαρχίδες στην καλύτερη μπορούν να πετύχουν 120fps όταν τραβάνε video 720p.

Στην πράξη λοιπόν η λήψη ενός βίντεο στα 480fps σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε slow motion βίντεο 16 φορές πιο αργό από το πραγματικό.

Φυσικά για να το επιτύχει αυτό το chipset χρειάζεται και τον αντίστοιχο camera sensor που να έχει αντίστοιχες δυνατότητες. Για παράδειγμα ο αισθητήρας της Sony ο IMX220 20.7 megapixel (ο ίδιος που χρησιμοποιείται στο Samsung Galaxy K zoom), είναι ένας αισθητήρας που θα ταίριαζε από άποψη δυνατοτήτων σε αυτό το chipset.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε το Super-Slow motion στην πράξη. Δυστυχώς είναι ένα βίντεο σε reference platform η οποία έχει το MT6795. Αν και δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την ανάλυση, μοιάζει αρκετά smooth η κίνηση του slow motion.

Το Super-Slow motion υποστηρίζεται από τους MT6795 και MT6595. Επίσης μπορούν να τραβήξουν βίντεο στα 2160p με την χρήση του H.265 codec στα 30fps.

mediatek chipset slow motion, MediaTek,τα νέα chipsets φέρνουν 480fps video και super slow-motion

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Φοβερο… Χωρις πλακα.

Χρήστος Σαμ

Πραγματικα εντυπωσιασμένος από τα νέα chip της mediatek,να περνουν κ αναβαθμισεις και να τα δουμε σε mainstream εταιριες ομως,εδω δεν ειμαστε κινα

vasilis

Να μας ζήσει η νύφη και ο γαμπρός! Εμ… Ό ανταγωνισμός θέλω να πω 😊.
Κρίμα που στα desktop έμεινε πίσω η amd και η Intel έχει χαλαρώσει στον θρόνο της με τα τελευταία χρόνια να μην βλέπουμε θεματικές αλλαγές.
Δεν πειράζει, ας αράξουμε στον καναπέ μας και ας δούμε την μάχη των soc προς όφελός μας σε τιμές και απόδοση.
Sbapdragon vs mediatek vs high silikon vs exynos FIGHT!

i love rihanna

Θα τα φαει τα μουτρα της η qualcomm! @vasilis η high silikon και exynos δεν εχουν καμια δουλειά με snapdragon και mediatek!

nikolakis

Παιδια, εχουν βγει τοσα κινητα και δεν εχουμε δει hands on,,,,
χαθηκανε τελειως ………
εχουμε παραπονα!!!!!!!

dimitris

ας φτιαξουν πρωτα να δουλευει κανα gps και κοιτανε και τα frame/sec μετα……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.