Mediatek Helio X27: Το νέο upper mid-range chipset εμφανίστηκε στην Κίνα

Σύμφωνα με ένα leak από το Κινέζικο site Weibo, η Mediatek ετοιμάζει ένα νέο δεκαπύρηνο chipset, με την ονομασία Helio X27. Το Helio X27 θα είναι βασισμένο στην διαδικασία κατασκευής των 20 nm, με τους πυρήνες να χρονίζουν μέχρι και τα 2.59 GHz.

Με αυτές τις δυνατότητες, το Helio X27 θα έχει μια θέση, όσο αφορά τις επιδόσεις, ανάμεσα στο Helio X25 που βρίσκεται σε κινητά όπως το Meizu Pro 6, και το επερχόμενο Helio X30 το οποίο θα είναι από τα κορυφαία chipset της εταιρείας.

Συνήθως τα δεκαπύρηνα chipset είναι οργανωμένα σε clusters με βάση τις επιδόσεις τους και τις διεργασίες για τις οποίες θα χρησιμοποιούνται. Στην φωτογραφία φαίνεται ότι οι 2 Cortex-A72 πυρήνες έχουν μάξιμουμ ταχύτητα στα 2.59GHz, ενώ υπάρχουν άλλα 2 clusters των τεσσάρων Cortex-A53, χρονισμένοι στα 1.55 GHz.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το πρώτο smartphone που θα έχει το νέο Helio X27 chipset, θα είναι μια συσκευή της LeEco, συνεχίζοντας έτσι την συνεργασία της εταιρείας με την Mediatek.

Mediatek Helio X27 chipset weibo leak, Mediatek Helio X27: Το νέο upper mid-range chipset εμφανίστηκε στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Ωραία πράγματα από τη Mediatek! Ευτυχώς υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις με μικρότερο κόστος από την τα αντίστοιχα της Qualcomm.

Andreas

exynos και ξερο ψωμι!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.