MediaTek Helio X20: Ετοιμάζεται 10πύρηνο chipset για το 2015;

Η MediaTek μας έχει συνηθίσει να βάζει τα chips της σε πιο οικονομικά κινητά Κινέζων κατασκευαστών, ενώ ήταν η πρώτη που είχε δώσει rue octa-core chipset το 2013. Τα κινέζικά media αναφέρουν ότι πραγματοποίησε ειδικό event για να δείξει το επόμενο βήμα.

Στην ειδική εκδήλωση λέγεται ότι μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν Xiaomi και Vivo, η MediaTek φέρεται να έδειξε το νέο MediaTek Helio X20 chipset το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με 10 πυρήνες. Αναφέρεται επίσης ότι στο AnTuTu benchmark έδωσε σκορ 70.000, ενώ ο οκταπύρηνος MT-6795 που βρίσκεται στο HTC One M9+ στο ίδιο τεστ είχε δώσει 50.000 πόντους.

Οι πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, λένε ότι η MediaTek θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2015. Η MediaTek έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε high-end μοντέλα για την Ασία, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις δυτικές αγορές. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τον Helio X20 και τις επιδόσεις του, μπορεί να είναι η ευκαιρία της να επεκταθεί.

Μέχρι τότε κρατάμε επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

mediatek helio x20, MediaTek Helio X20: Ετοιμάζεται 10πύρηνο chipset για το 2015;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

10 πυρηνο υπαρχουνε εφαρμογες που τρεχουν με 10 πυρηνες αντι η ετερια κινιτης μαζι με την ετερια που βγαζει CPU να λενε τι θα κανουμε για βελτιωσει μπαταριας αμα θες τουμπανο κινητο LG G4 εδω οι οταπυρινοι θερμενονται 10 πυρινες φωτια πλεον θα χρειαζομαστε οχι μονο παστα που βαζεις πανω στη CPU να κρυωσει θα χρειαζονται ανεμιστιρακια για να ειναι κρυο το κινητο ΕΛΕΟΣ τι αλλο θα ακουσουμε και θα δουμε τουμπανο κινητο LG G4 να εχεις οκταπιρινο 3.0GHZ RAM 4GB DDR4 κομπλε η ραμ πεζει τον πρωτο ρολο

Max91

δωσε πυρηνες στον λαο… επειδη ενα μηχανημα αν τουλαχιστον 100 πυρηνες δεν εχει τοτε ειναι αχρηστο 😛

Lefteris T.

H ram δν παιζει τον πρωτο ρολο! με 2gb ραμ τρεχει αψογα το κινητο! κ δν φταινε οι πυρινες για την υπερθερμανση εχεις ακουσει το s6 να ζεστενετε? η αρχιτεκτονικη του chipset και στα ποσα nm ειναι κατασκευασμενο εχει τους κυριους παραγοντες κ εννοειτε ποση παροχη ενεργειας του δινεις!

KostasB

@Στυλιανός Βασίλης οπως λες… ΕΛΕΟΣ ρε φίλε. Πονάνε τα μάτια μας… τουλάχιστον βάλε σε μια σειρά τις σκέψεις σου πρώτα και μετά γράψε, να καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις. Λεξικό χρειαζόμαστε… με το συμπάθιο κιόλας…

Rizo

@Lefteris T.
Στην RAM θα διαφωνήσω. Το Z3 που έχει 3gb πολύ συχνα μου μένει με 400mb ελεύθερα..
Και μιλάμε για σχεδόν stock android, μιας και η sony είχει απο τα πιο Light ui.
2GB δεν είναι αρκετά και σίγουρα δεν θα είναι αρκετά για το μέλλον.
Πολύ ram σημαίνει λιγότερο lag και πιο πολλές εφαρμογές-υπηρεσίες ταυτόχρονα ανοιχτές.
Όπως λέει και το ρητό “ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ… ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ” 😉

lefteris t.

Το ανδροιδ είναι έτσι το λογισμικό του έτσι ώστε να γεμίζει την Ραμ με εφαρμογές να τις έχει στο προσκήνιο για να ανοίγουν κ κλείνουν πολύ γρήγορα! Το λογισμικό του αδροιδ είναι μαξ 700mb και 1gb τα φάουλ βαριά δν υπάρχει εφαρμογή η οποία να πιάνει παραπανω απο 1 GB ram οποτε αδοαζει την Ραμ απο τις αλλες εφαρμογές κ είσαι κομπλε!
Το g3 2 ram απο το 3 ram έχει αύξηση σε επιδώσεις κατα 4% μιλάμε για αστείο ποσό!
Στο μέλλον μπορεί αλλά όχι στο κοντινό μέλλον σε 2-3 χρόνια ναι δν θα φτάνει αλλά ποιος κρατάει τόσο καιρό κινητό?

giannis13

ο,τι λεει ο λευτερης ..εχω το G2 και ο,τι και να εχω ανοικτο ή και κλειστα να τα εχω ολα ,η ελευθερη μνημη ειναι στα 300-400mb ! ετσι δουλευουν τα αντροιντ και ειναι μια χαρα !

ποτε δεν εχει κολλησει το κινητο !

τωρα για τους πυρηνες δεν ξερω … παντως μας συμφερει να ειναι δυνατη η Mediatek και να εχει χαμηλες τιμες …

chris

Αν ρωτησετε εναν μηχανικο θα σας πει οτι στην αποδοση ελαχιστο ρολο παιζουν οι πυρηνες.Ισα-ισα οι περισσοτεροι πυρηνες ισως να σημαινουν μεγαλυτερη καταναλωση ενεργειας και μαλιστα διχως σοβαρους λογους.Ενα τετραπυρηνο η οκταπυρηνο κινητο ειναι καλα,το θεμα εχει να κανει κυριως με την τροφοδοσια του chipset και την αρχιτεκτονικη του(και καποια αλλα δευτερευοντα θεματα)και δινω και παραδειγματα:
-samsung galaxy s5 και lg g3 εχουν τον ιδιο επεξεργαστη,snapdragon 801.Το lg g3 ειναι μνημειο υπερθερμανσης ενω το s5 θερμαινεται σε φυσιολογικα επιπεδα που σιγουρα δεν επηρρεαζει την λειτουργια του οπως το αλλο.Η διαφορα εγκειται στην τροφοδοσια και στην αρχιτεκτονικη κυριως καθως και στην ”τοποθετηση” του(το λεω πολυ απλα)μεσα στο κινητο,δηλαδη ο τροπος που τοποθετειται στο συστημα του κινητου.
-samsung galaxy s6 vs οποιαδηποτε αλλου κινητου με snapdragon 810.λογω του διαφορετικου επεξεργαστη(o exynos της samsung ειναι οντως αξεπεραστος τουλαχιστον μηχανικα και λειτουργικα)εχουμε περισσοτερη δυναμη χωρις υπερθερμανση ενω ο 810 υπερθερμενεται και εχει χαμηλοτερες αποδοσεις.

Miko

Η πλάκα είναι οτι η Qualcomm κάποτε κορόϊδευε την MediaTek για τα 8πύρηνα αλλά τώρα τα θεωρούμε νορμάλ.
Σε λίγο καιρό θα θεωρούμε νορμάλ και τα 10πύρηνα και παραπάνω, όπως κάναμε και με το μέγεθος στις οθόνες αν θυμάστε αλλά και με την ανάλυσή τους.
Είναι καθαρά ένας αγώνας μεταξύ των εταιριών για το ποιός την έχει…. μεγαλύτερη.

Nick

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ Η NVIDIA EXEI 256 Cores Κepler ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ KAI ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ Ο 10cores ΤΗΣ ΜΕDIATEK??? ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.