MediaTek Helio X20: Διέρρευσαν τα specs του 10πύρηνου chipset

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν να εμφανίζονται οι πρώτες πληροφορίες ότι η MediaTek ετοιμάζει νέο chipset το οποίο είναι εξοπλισμένο με 10 πυρήνες. Μάλιστα η εταιρεία έδειξε τον νέο επεξεργαστή MediaTek Helio X20 σε κατασκευαστές όπως Xiaomi και Vivo.

Σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες που αποκαλύπτουν τα χαρακτηριστικά του MT6797 που εμφανίζεται με δυο 2.5GHz Cortex-A72 πυρήνες, 4 πυρήνες 2.0GHz Cortex-A53 και 4 πυρήνες 1.4GHz Cortex-A53. Μια από τις παρακάτω εικόνες δείχνει ότι στο AnTuTu σκόραρε πάνω από 70.000.

Λέγεται ότι η απόδοση του MediaTek Helio X20 θα είναι 40% ενισχυμένη σε σύγκριση με την απόδοση των Helio X10 chips, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το MT6795 που βρίσκεται μέσα στο HTC One M9 Plus.

Ο MT6797 θα έχει Tri-Cluster CPU Αρχιτεκτονική της MediaTek, οι 4+4 A53 πυρήνες θα χρησιμοποιήσουν big.LITTLE αρχιτεκτονική για να δοθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την σωστή διαχείριση της μπαταρίας. Το chip θα παρασκευαστεί με την διαδικασία των 20nm της TSMC και υποστηρίζει LTE-A/Cat. 6 που δίνει ταχύτητες έως και 300Mbps.

Η παραγωγή του νέου chipset αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, οπότε μπορεί να δούμε να χρησιμοποιείται σε συσκευές μέχρι το τέλος του έτους. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν η MediaTek μπορεί να σπάσει την κυριαρχία της Qualcomm, όσον αφορά στις δυτικές αγορές.

mediatek helio x20 10 πυρήνες, MediaTek Helio X20: Διέρρευσαν τα specs του 10πύρηνου chipset

mediatek helio x20 10 πυρήνες, MediaTek Helio X20: Διέρρευσαν τα specs του 10πύρηνου chipset

mediatek helio x20 10 πυρήνες, MediaTek Helio X20: Διέρρευσαν τα specs του 10πύρηνου chipset
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αλιάκμων

εντάξει, θα είναι κτήνος επεξεργαστικά. βλέπω πως κλείνουν και την ψαλίδα στα nm.

αλλά Cat6 LTE, PowerVR GPUs, κτλ κτλ.. σα να έχεις ένα φοβερό άλογο ιπποδρόμου και να του βάζεις έναν μέτριο αναβατη. αλλά πιθανότατα γίνεται επίτηδες για να μείνουν τα κόστη χαμηλά.

Geo

Δεν καταλαβαίνω τη λογική τόσων πυρήνων. 2 πολύ καλοί, 4 μέτριοι και 4 χαμηλής απόδοσης;
Θεωρώ η nvidia, όταν και πρωτοξεκίνησε αυτή η ιστορία με τους πυρήνες ήταν τρομερή σκέψη => άκρως λογική: 4 πυρήνες για όλες τις δουλειές και 1 πυρήνας (ninja, stealth κάπως τον έλεγε στο tegra,tegra2 που ήταν δε θυμάμαι πρώτη φορά) μικρών δυνατοτήτων για οικονομία ενέργειας.
Για ποιο λόγο να έχει ένας επεξεργαστής 4 δυνατούς αλλά και 4 χαμηλούς επεξεργαστές ποτέ δεν το κατάλαβα.
Και τώρα σου λένε 2 + 4 + 4.
Ε ρε παιδιά, απλά ρίξτε την απόδοση των δυνατών ή βάλτε έναν μικρό. Σε λίγο δηλαδή θα έχουμε 2000 πυρήνες, έναν για κάθε mhz και ανάλογα πόσα mhz απαιτεί η κάθε εφαρμογή, θα ξυπνά ο αντίστοιχος πυρήνας;;;

alexis touba

Ερχονται και 16πυρηνα……

Nick

NVIDIA TEGRA X-1 me 256 kepler cores ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΚΟΝΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.