MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

Η νέα γενιά επεξεργαστών ετοιμάζεται να μπει στις μελλοντικές ναυαρχίδες των top ονομάτων που θα κυκλοφορήσουν τη νέα σεζόν. Πριν έρθουν οι νέες ναυαρχίδες όμως, οι διαρροές μας δίνουν μια πρώτη γεύση. Αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή είναι ο δεκαπύρηνος MediaTek Helio X20.

Ο MediaTek Helio X20 έρχεται με Mali-T880 MP4 GPU και πρόσφατα εντοπίστηκε στο μη ανακοινωμένο HTC One A9 στο GeekBench. Συγκρίνεται με το προηγούμενης γενιάς Helio X10, το επίσης πολύ δυνατό Exynos 7420 που φορούν τα Samsung Galaxy S6.

Στο AnTuTu ο Helio X20 ξεπέρασε το σκορ του Helio X10 κατά 40%, στο GeekBench3 που μετρά την απόδοση της CPU, ο Helio X20 έδωσε single-core σκορ 70% πάνω από τον Helio X10. Στο multi-core score είχε 15% βελτίωση.

Συγκρινόμενο με τον Snapdragon 810 της Qualcomm, o MediaTek Helio X20 τον άφησε πίσω σε single και multi-core, το ίδιο κάνει και με τον Exynos 7420. Επιπλέον, ο μη ανακοινωμένος Exynos 8890 που αναμένεται να φορά το Samsung Galaxy S7 έδωσε επίσης χαμηλότερο σκορ από τον Helio X20 με συνολικό σκορ σε single-core 1336 πόντους και 4824 πόντους σε multi-core. Ο Helio X20 στο HTC One A9 είχε δώσει 1835 και 5884 πόντους σε single και multi-core, αντίστοιχα.

Μια ακόμη μεγάλη κυκλοφορία που περιμένουμε μετά τον προβληματικό Snapdragon 810, είναι ο Snapdragon 820, ο οποίος εντοπίστηκε επίσης να δοκιμάζεται μέσα στο Project lucky της Samsung, κωδική ονομασία για το Samsung Galaxy S7. Έδωσε AnTuTu benchmark σκορ 72.355 πόντων, ξεπερνώντας τον Helio X20 στο ίδιο τεστ.

Πέρα από τα αποτελέσματα που δείχνουν τα αρχικά benchmarks, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις νέες ναυαρχίδες του 2016 και τις αποδόσεις τους.

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810, MediaTek Helio X20 vs Helio X10 vs Exynos 7420 vs Snapdragon 810

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ducatijim

Και ……. κλάμα τα samsung fun boys…….. χαχαχα

Consigliere

Και εκεί που παλεύουν τα android με τους 20 πυρήνες, σκάει το iphone και τα ξεφτιλίζει όλα χαχαχα

Antonis

χαχαχαχαχα ναιιι το iphone ειναι το καλυτερο παιδια ολοι αυτο να παρετε αξιζει με τις πρωτοποριακες τεχνολογιες της Apple.

Εγώ

Αν αφήσετε στην άκρη το κόμπλεξ που μερικοί έχετε με τα iPhones, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε πως γίνεται η Apple με 2 πυρήνες να βλέπει στα ίσα 8πύρηνους επεξεργαστές ή ακόμα χειρότερα να αποδίδουν και καλύτερα.
Είναι σαν να βγάζετε από 6000 κυβικά 500 άλογα και από ένα 2λιτρο 400 άλογα. Τι είναι πιο εντυπωσιακό; Ποιο από τα 2 προϋποθέτει την ύπαρξη τεχνογνωσίας ( τουλάχιστον σε μεγαλύτερο επίπεδο )
Μπορεί όπως λέτε εμάς να μας κοροϊδεύει η Apple με τις ” καινοτομίες ” της αλλά και εσείς δεν πάτε πίσω με τους ” αριθμούς “

Panos

Αυτό που σε post για επεξεργαστές που θα μπουν σε Android ναυαρχίδες θα το κάνουμε πάλι μάχη iPhone vs everything, με ξεπερνάει….

ducatijim

Πέρα από την πλάκα του θέματος…. αυτό με τους επεξεργαστές έχει παραγίνει. Ποιός είναι πιο γρήγορος του άλλου κατά ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ποιός ζεματάει λιγότερο κ άλλα τέτοια αστεία τα οποία στην ουσία είναι καθαρά μάρκετινγκ διότι στην πράξη όλοι αυτοί οι επεξεργαστές έχουν τεράστια επεξεργαστική ισχύ κ είναι πολύ δυνατοί για οποιαδήποτε εργασία.

Ας φτιάξουν τις μπαταρίες κ ας αφήσουν τους επεξεργαστές για λίγο…..

Ιωάννης jb

Panos.. Κάτσε ρε φίλε!! Επεξεργαστές δεν είναι και αυτοι που φοράει το iphone??
Δεν έχει άδικο ο φίλος παραπάνω…. τo a9 chipset του 6s παίζει να κάνει τρελά πράγματα!!!!
τη να μας πει τώρα και η mediatec με τον ήλιο χ20!! Γελάνε και οι πέτρες

tech21man

Γινεται οταν η αναλυση της οθονης δεν ξεπερνα το hd, οταν η μνημη υπερκαλυπτει ενα λειτουργικο που πρακτικα κανει αυτο ο,τι θελει (δεν λεω οτι ειναι κακο) στο ποιες εφαρμογες ανοιγουν και ποτε. Ποιο ειναι πιο εντυπωσιακο? Το 6000 και 500 αλογα. Και σαν αριθμος και σαν φυσικη. Τα 2 λιτρα με 400 αλογα προυποθετει τουρμπο. Ενα ακομη ανταλλακτικο που μπορει να χαλασει. Προυποθετει ανακατασκευη ανα καποιες χιλλιαδες χιλιομετρα, συμπιεση αναλογη (ριγμενη). Αν μπορεις να επιλεξεις κινητηρα που ειναι πιο ανετος στην ιδια ιπποδυναμη και εχει μεγαλυτερη συμπιεση απο το συνηθισμενο μπορεις να ξεπερεασεις τις εξτρα απωλειες λογω μεγεθους και εξτρα κυλινδρων θερμοδυναμικα και να κινηθεις ακομη πιο οικονομικα. Κυκλος otto, η ο,τι εκανε η mazda με τον κινητηρα 2.0 ατμοσφαρικο με 128 αλογα στο νεο mazda 3 και συπιεση 17.0 προς 1 αντι για 10 προς 1 που χτυπανε οι μικροι τουρμπο (τα οποια πρακτικα απεφυγε ετσι, αντιθετα π.χ. απο τη ford, VAG, PSA, renault, toyota, nissan). Αν δεν ειχαν φορολογικο και τιμολογιακο πλεονεκτημα τοτε απλα θα επαιρναν ολοι τα πολλα κυβικα και ισως αλογα. Για δες αν η ferrari το εχει γυρισει σε μικρο τουρμπο κινητηρα, προτιμα μεγαλους εστω και με ηλεκτρισμο extra. Aκομη και η audi στο… Συνέχεια »

Bloodmaster

Γιατι δεν εχετε δει iphone να lagαρει.

NLS

Ότι λέει ο tech21man για ότι αφορά… κυβικά και iPhone.

Από εκεί και πέρα επί του θέματος (δηλαδή ΟΧΙ κάτι σχέτικό με ιPhone), καλό θα είναι να πούμε ότι στα τεστ μια χαρά τα λένε, αλλά το HTC m9+ με τον Χ10 έχει ΠΟΛΛΕΣ γκρίνιες για το performance του. Ένα κινητό που το σκεφτόμουν σοβαρά, γι’ αυτό το έψαξα.

Εγώ την φοβάμαι την Mediatek πάντως. Μακάρι (για τον ανταγωνισμό) να πετάει ο X20 και στην πράξη.

Το 2015 πάντως το θεωρώ κάκιστη χρονιά για τα smartphones (γενικώς)… ελάχιστη πρόοδος και αυτή προς λάθος κατεύθυνση.

Costas

Τι να τον κάνει τον επεξεργαστή και την μνήμη το iphone για το multitasking που δεν έχει? Καλά είναι με το τριπυρινο και το 1 gb ram αφού καταφέρνει και σας τα παίρνει χοντρά!

NtinosMD

οκ λοιπον αφου υπαρχουν καλως … αυτο που θελουμε να δουμε ειναι εφαρμογες που να γονατιζουν η εστω να τα κανουν να ιδρωνουν αυτα τα λεγομενα επεξεργαστικα θηρια. 10πυρινα και με τετοιους χρονισμους μονο για να ανοιγουν email και να ποσταρουν στα social media δεν ειναι. Αντε να αξιοποιηθουν σιγα σιγα… εδω στη πλειοψηφια του σε καθημερινη χρηση ο 7420 στο edge πχ υπαρχει για να κραταει κλειστη την οθονη και να δειχνει απλα το καλουπι του το κινητο παρα να δειχνει την πραγματικη του αξια σαν επεξεργαστης.

NLS

Ε και τι να κάνουν Ντίνο; Να αναλύουν για το SETI@Home ή να μαζεύουν bitcoins;
Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ενέργεια.

Αν είναι να δουλεύουν συνεχώς στο όριο, κάθε 2 ώρες φόρτιση θα θέλουν όλοι.

nokia_lumia_930

εγω λεω οτι αλλη τεχνολογια εχει η καθε εταιρια και αλλη τεχνογνοσια τωρα θα μου πειτε για το 3D touch και φωτογραφιες με κινηση των νεων iphone και στα samsung ασυρματη φορτιση μαθετε οτι αυτα τα εχει βγαλει πρωτη η Microsoft !!! και δευτερον μην συγκρινεται τεχνολογιες επεξεργαστων αλλη τεχνολογια εχει της καθε εταιριας και προοριζεται για αλλη δουλεια το συμαντικο ειναι στα ποσα nm ειναι κατασκευασμενοι οι επεξεργαστες αν βαλεις 4πυρηνο για παραδειγμα στα 7 nm και εναν 8πυρηνο στα 16 nm ο 4πυρηνος τον εχει για πλακα τον οκταπυρηνο και το αλλο που εχει να κανει σχεση ειναι και ποσα bit ειναι αν ειναι 64bit η 32bit !!! τα iphone τα θεωρω πεταμενα χρηματα ειναι κινητα βιτρινας μονο αυτα που παραδεχομαι οτι ειναι εργαλεια και κανουνε παππαδες ειναι τα samsung s6 αυτη την στιγμη !!! αλλα στην κατοχη μου εχω lumia 930

NLS

Φίλε μου μη το πάρεις στραβά αλλά μέσα σε κάποια σωστά λες και κάποιες κοτσάνες.
Γενικά καλό είναι να μη μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε νομίζω ε.

jojomos

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο μερικά πραγματάκια, διότι μπερδευόμαστε. Η arm αρχιτεκτονική ουδεμία σχέση έχει με την αρχιτεκτονική x86 που έχουμε στα desktop/laptop μας. Προταρχικός στόχος και λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής είναι το κλάσμα επεξεργαστική ισχύς/ κατανάλωση ενέργειας να είναι όλο και μεγαλύτερο. Στην πράξη κάτι τέτοιο σημαίνει οτι θα συναντήσουμε οκταπύρηνους επεξεργαστές οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν είναι θηρία (βλέπουμε ας πούμε περσινούς οκταπύρηνους της mediatek να ξεφτιλίζονται εύκολα απο έναν snap 800 που κυκλοφόρησε τέλη του 13). Άρα οι πυρήνες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, σίγουρα όχι τόσο σημαντικό όσο η τεχνολογία του κάθε επεξεργαστή. Οπότε είναι άτοπο να λέμε οτι είναι θηρία, δεν είναι θηρία απλώς είναι εκπληκτικό το γεγονός οτι μπορούν να κάνουν ό,τι κάνουν σπαταλόντας όλο και λιγότερη ενέργεια (η σύγκριση ενός τετραπύρηνου arm με έναν αντίστοιχο x86 θα σας κάνει να βάλετε τα γέλια αν δείτε την απόδοση και των 2 συγκριτικά.), όπως είναι άτοπο να λέμε οτι ο διπύρηνος της apple δεν είναι δυνατός απλά και μόνο, επειδή είναι διπύρηνος, χωρίς να προκύπτει απο πουθενά κάτι τέτοιο (βλέπε benchmarks). Συμπερασματικά, στόχος μας είναι να τσεκάρουμε αν ο κάθε καινούργιος επεξεργαστής έχει ανεβάσει την ισχύ του, συνδυαστυικά με χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη ψύξη, ασχέτως… Συνέχεια »

KostasB

Όταν μιλάτε για επεξεργαστές διαφόρων εταιρειών και συγκρίνετε 2πύρηνους 4πύρηνους 10πύρηνους κ.ο.κ. να σας υπενθυμίσω ότι ο 810 και οι 8πύρηνοι exynos βγάζουν τα μέγιστα νούμερα σε benchmarks δουλεύοντας με 4 πυρήνες, ο Α9 και ο Helio X20 βγάζει τα μέγιστα δουλεύοντας με 2 πυρήνες. Απλά μία διευκρίνιση για όσους συγκρίνουν τους 2, 4, 8, 10 πυρήνες.

Gvirginia

Η Apple “πατάει” τα 10πύρηνα γιατί έχει ένα λειτουργικό κομμένο και ραμμένο για τον επεξεργαστή της, το πρόβλημα του Android είναι software και όχι hardware.

antonis

ναι παιδιά πάρτε εσείς τις υπερσυσκευές και αφήστε σε εμάς τους άσχετους τα android..μα και η έννοια του funboy νομίζω πρέπει να έχει κάποια όρια..

svkgr

Καλησπέρα σε όλα τα “Lagboys” του Android…
Ποσα GB Ram φαγατε σήμερα???

NLS

Σε τι ακριβώς χρησιμεύει το post σου;

Άντε εσύ να δεις αν έχεις καμιά εφαρμογή από τις χακεμένες του apple store και άσε μας εμάς.

alexis touba

Ερε με τα μυλα τι εχουμε παθει.Καποτε οντως ηταν εξοπραγματικες συσκευες για κεινα τα χρονια.Αλα παλια οχι τωρα.Ισως τα iphone να λαγκαρουν παρα πολυβσπανια αλα τρωνε αλλα κοληματα .να τα λεμε και αυτα .Μπλε οθονες η επανεκηνησεις και αλα τετοια.Και ειναι λογικο να ειναι πιο σταθερα αφου ειναι περιορησμενων δυνατοτητων σε συγκρηση με τα android.Γιαυτο και δε πολυκολανε.Αλα εχει δυο χρονια πανω κατω που αρχησανε και κει τα προβληματακια γιατι βλεπωντας η εταιρια οτι χανει πελατες λογο περιορησμου προσπαθει να κανει ανοιγματα σε διαφορα πραματα και λογικο ειναι να σηνανταει προβληματα.Τι να το κανω εγω ναχω κηνητο 700 και ευρο και να μη μπορω νανταλαξω μια φωτο η καποιο αρχειο με ενα φηλο μου.Να μην μπορω να χω εφαρμογη που να σπαω wifi και να πρεπει να κανω τζεηλ μπρεηκ και να παθαινω αλα προβληματα μετα.Η να παιζω κανα 3d παιχνιδι και να φευγει η μπαταρια σα νερο.Ειχα iphone5 galaxy s5 lg g3 32gb mate7 και τωρα εχω honor6 plus.Τι να συγγρηνω τη μπαταρια με το iphone τη γρηγοραδα τη καμερα το μουλτιτασκ πιο εχει πιο πολλες αντοχες η τη τιμη του.Πολυ πιοβευχαρηστημενος με τα huawei παρα με τα αλα που ανεφερα.Μηλαω μεχρι το iphone6 και 6plus.και οποιος θελει ας… Συνέχεια »

alexis touba

Μεχρι τωρα κατα τη γνωμη μου η apple ειχε απτις χειροτερες διαχηρησεις μπαταριας απο πολα κηνητα.Το θεμα ειναι οτι ειναι δυπηρηνα ειναι γρηγορα αλα δε κανουν σωστη κατανομη ενεργειας οπως αλες συσκευες.Η ουσια ειναι να εξησοροπει και να κατανεμει σωστα την ενεργεια του κηνητου.Δε γηνεται 2 μυαλα να σκεφτονται καλυτερα και πιο σωστα απο 8 και παει λεγωντας.Τα δυο κουραζονται πιο ευκολα η δε βλεπουν οσα βλεπουν τα 8 και παει λεγωντας.Εγω τωρα τελευταια βκεπω πολους να χουν προβλημα και με τα iphone, οχι στο βαθμο των αλονων αλα ειπαμε περιορησμενης ευθηνης

antegia

720p iphone kai 2k android to mpoulo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.