MediaTek Helio X30: Έρχεται το νέο δεκαπύρηνο τέρας

Η MediaTek ετοιμάζει τον νέο πανίσχυρο επεξεργαστή Helio X30 που θα δούμε σε συσκευές τους επόμενους μήνες. Η εταιρεία έχει μεγάλη απήχηση και ιδιαίτερα στην Κίνα, αφού τα chipsets της είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, κυρίως την Qualcomm, ενώ οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές.

Ο Helio X30 είναι ένα δεκαπύρηνο chip κατασκευασμένο με αρχικεκτονική 10nm. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων της MediaTek Zhu Shangzu, ο επεξεργαστής πιθανότατα θα υποστηρίζει LTE CA, με την κεραία να είναι κατηγορίας από 10 έως 12 (Cat 10-12) LTE.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, ίσως εκείνη να ανήκει στην οικογένεια των PowerVR της Imagination Technologies. Να θυμίσουμε πως κάρτες γραφικών PowerVR χρησιμοποιούν και τα iPhone της Apple.

MediaTek Helio X30, MediaTek Helio X30: Έρχεται το νέο δεκαπύρηνο τέρας

Πέραν των δηλώσεων του Shangzu, οι φήμες θέλουν τον Helio X30 να αποτελείται από δύο μονούς πυρήνες Cortex-A73 και δύο τετραπύρηνους Cortex-A53. Οι πρώτοι δύο θα είναι εκείνοι με την περισσότερη ισχύ, ενώ ένας εκ των δύο τετραπύρηνων θα είναι με την σειρά του ελφρώς ισχυρότερος από τον άλλο. Τέλος, πιθανόν ο νέος επεξεργαστής να υποστηρίζει 8 GB LPDDR4 μνήμη RAM και dual-camera.

Η παρουσίαση του Helio X30 από την MediaTek είναι θέμα χρόνου. Μένει να δούμε αν, εκτός από τα λεγόμενα του Zhu Shangzu, επαληθευτούν οι φήμες και το νέο chipset αποτελέσει έναν υπολογίσιμο ανταγωνιστή των κορυφαίων επεξεργαστών της Qualcomm.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
louti

Αυτο, ναι, ειναι flagship-grade.. Γιατι κατι κουνηστάρια Helio X20 τα παίρνουνε το κεφαλι!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.