MediaTek MT6588, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής θα φέρει οικονομικά Quad-core smartphones

Τους επεξεργαστές του ταιβανέζου κατασκευαστή MediaTek τους έχουμε γνωρίσει μέσα από no-name οικονομικές Android συσκευές smartphones και tablets κυρίως προερχόμενες από την Κίνα. H MediaTek δεν επαναπαύεται και προχωράει στην ανάπτυξη ενός νέου ισχυρού τετραπύρηνου επεξεργαστή χρονισμένου στο 1.5GHz που αναμένεται να διατεθεί μαζικά μέσα στο επόμενο έτος. Ο λόγος για τον MT6588 (ARM Cortex-A7) κατασκευής 28nm με υποστήριξη σε οθόνες ανάλυσης 1280×800 pixels, κάμερα 13 Megapixel και κάμερα με video 1080p.

, MediaTek MT6588, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής θα φέρει οικονομικά Quad-core smartphones

, MediaTek MT6588, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής θα φέρει οικονομικά Quad-core smartphones

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε φθηνά τετραπυρηνα… Τι να κάνει τα ο μέσος χρήστης (που συνήθως είναι αυτός που αγοράζει τα οικονομικά μοντέλα) τα τετραπυρηνα smartphones; Για να το παίζει στην καφετέρια πως έχει τετραπυρηνο πχ με 400€, ενώ οι υπόλοιποι φραγκατοι της παρέας πήραν ένα τετραπυρηνο εκ των Samsung / HTC / iPhone κτλ με ένα κάρο λεφτά;;; Ας κρατήσουν προς το παρών για πάρτη τους αμφιβόλου ποιότητας επεξεργαστές. Το “νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής θα φέρει οικονομικά Quad-core smartphones” μου φέρνει στο μυαλό ένα “κινέζικο” smartphone με τετραπυρινο επεξεργαστή που στα benchmark θα δυσκολεύεται να περάσει ακόμα και τα διπύρηνα, που θα θερμαίνεται “στο μπαμ”, θα ρουφάει την μπαταρία σαν νεράκι κτλ.

Δεν χρειαζόμαστε προς το παρόν οικονομικά τετραπυρηνα smartphones. Χίλιες φορές καλύτερα να εξελίξουν τους ήδη υπάρχοντες διπύρηνους επεξεργαστές που κατ’επέκταση θα ειναι και ακόμα πιο οικονομικοί από τους οποιουσδήποτε τετραπυρηνους!

pk

σιγουρα ειναι CORTEX-A7 και δεν ειναι τυπογραφικο λαθος?γιατι αν ισχυει θα ειναι πιο αδυναμος και απο CORTEX-A9 μονοπυρηνο.να μην μιλησω για A-15..

Solon

@pk
Μάλλον έχει κάνει λάθος ο Κώστας γιατί στο διάγραμμα δείχνει τα ποιο αδύνατα μοντέλα με CA9. Λίγο δύσκολο το βλέπω να βγάζουν μονοπύρηνο στα 40 nm Α9 και τετραπύρηνο στα 28 με Α7. Η αρχιτεκτονική του πάντως δεν αναφέρετε στο διάγραμμα.

pk

δεν εχει κανει λαθος ο κωστας.με A7 θα ειναι.δες και εδω https://www.androidauthority.com/mediatek-quad-core-mt6588-smartphone-soc-release-date-105722/

ton

που το βαζεις το 720p max ,σαν mi-two κανενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.