MediaTek MT6592 2GHz, Οκταπύρηνος επεξεργαστής

Η MediaTek φένεται ότι έχει στα σκαριά τον πρώτο της οκταπύρηνο επεξεργαστή MT6592 που εν αντιθέσει με τον Exynos 5 Octa θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 8 πυρήνες. Χρονισμένος από το 1.7GHz έως και τα 2GHz θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Cortex-A7. Η μαζική παραγωγή του επεξεργαστή αναμένεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Νοέμβριο.

MediaTek MT6592 2GHz, MediaTek MT6592 2GHz, Οκταπύρηνος επεξεργαστής

MediaTek MT6592 2GHz, MediaTek MT6592 2GHz, Οκταπύρηνος επεξεργαστής

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας D.

Διάβασα ότι βγάζει 30000 στο antutu σαν τον octa της samsung τη στιγμή που ο snapdragon 800 τα βγάζει τα 3000+ με 4 πυρήνες. Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης πάνω από 4 πυρήνων στα smartphone. Άντε με το καλό και 32πύρηνους σε 3 χρονάκια όπως το πάνε… Και το 2020 και 64πύρηνους…! Το 2050 να φανταστώ 256πύρηνους…! Χαχαχαχα….! Ούτε στο pc δεν θα έχουμε τόσους…!

Πάνος

Άλλο arm, άλλο x86. Ο,τι και να γίνει, η επεξεργαστική δύναμη των pc θα είναι πολύ μεγαλύτερη…

JohnGR

@Πάνος
Όπως και η κατανάλωσή τους.

karkavelas

αφήστε την τεχνολογία να αναπτυχθεί ρε παιδιά.
Τι είστε εσεις ρε.
Αν πήγαιναν όλοι με τα δικά σας μυαλά θα είχαμε μείνει στους υπολογιστες δωματίου, τότε που τα debuggers ήταν άνθρωποι και όχι πρόγραμματα.

Teo

@Κωστας D..
Άμα “τρέχει” το κινητό σου και πηγαίνει ρολόι τι σε νοιάζει εσένα πόσους πυρήνες έχει ???
Και στην τελική άμα σε ρωτάνε πόσους πυρήνες έχει λεγε εσύ ότι έχει 1..που το κακό ?
Δώστε τεχνολογία στο λαό Ρεεεεεε..και αφήστε τη μουρμούρα στην άκρη..τα ίδια ακούγαμε και με το πρώτο διπύρηνο-το πρώτο τετραπυρινο και πάει λέγοντας..
Χαλαρώστε και απολαύστε την τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας.Και άμα δεν μπορείτε να την ακολουθήσετε,πάρτε κανένα Nokia(Αυτά τα παλιά,έ ?)

Damianos

Και HEVC decoder.. 😉

Κώστας D.

Τι να τους κάνω π.χ 16 πυρήνες σε κινητό? Και 16 πύρηνη gpu game developer είμαι η θα τρεξω autocad η θα καθίσω να παίξω crysis 3 στην οθόνη του κινητού η θα μου αδειάζει την μπαταρία? Καλό το marketing αλλά πόσο πια? Εκτός αν έχουν σκοπό να κάνουν τα smartphones laptops… Τότε πάω πάσο…

Νιο

Εγω ανυπομονω να δω κινητο με επεξεργαστη χ86 κ ας ειναι intel pentium 4…

Πάνος

@Νιο: motorola razr i, zte grand x in, η samsung φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει το s4 με intel… υπάρχουν κινητά με intel cpu.

Pangiotis

Όπως και να έχει αυτό που μετράει επίσης είναι και η τίμη…
Εγώ έχω κινιτό από κίνα με τον mediatek 6589 τετραπύρηνο..
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι κάνει και δε με νοιάζει καν πόσους πυρήνες έχει
απλά ότι είναι σχεδόν υποτριπλάσια η τίμη του από τα αντιστοιχα samsung exynos και λοιπα..
Τώρα το θέμα της ουσιαστική ποιότητας είναι άλλο, εξάλλου για κινιτά μιλάμε όχι για υπολογιστές!

arisgoku

Ρε κοιτάξτε να κάνετε τα κινητά σήμερα να αντέχουν 2-3 μέρες όπως το motorola max και μετά βγάλτε και 12πύρινο. Και εμείς οι καταναλωτές με τις επιλογές μας έχουμε ευθύνη για το που χτυπάνε οι εταιρίες για να εντυπωσιάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.