MediaTek MT6795, το chip που μπορεί να ρίξει τις τιμές στις ναυαρχίδες

Όταν μιλάμε για Android ναυαρχίδες σίγουρα κυρίαρχη είναι η Qualcomm, αλλά η MediaTek με το νέο MT6795 64-bit True Octa-core SoC που ανακοίνωσε σήμερα επιχειρεί να σπάσει την κυριαρχία της Qualcomm.

Ναυαρχίδες όπως Samsung Galaxy S5, HTC One M8, Sony Xperia Z2, LG G3 ακόμα και το OnePlus One και το Nokia Lumia 930 έχουν Qualcomm.

Η MediaTek ανακοίνωσε επίσημα το MT6795 System on Chip (SoC) για Android το οποίο είναι το «εισιτήριό» της για high-end συσκευές με 64-bit true octa-core επεξεργαστή plus Cat 4 LTE και 2K υποστήριξη οθόνης. Είναι χρονισμένο στα 2.2GHz και έχει την CorePilot τεχνολογία της MediaTek που δίνει multi-processor performance και θερμικό έλεγχο.

Επίσης, το νέο chip έχει dual-channel LPDDR3 που τρέχει στα 933MHz για top-end εύρος μνήμης σε ένα smartphone. Ανοίγει τις πόρτες για Android ναυαρχίδες με πάνω από 4GB RAM και κάποιες πολύ δυνατές εφαρμογές.

Το κλειδί της υπόθεσης είναι ότι το MT6795 αναμένεται να είναι πιο φθηνό από τον Snapdragon 805 της Qualcomm έτσι ώστε να γίνει η MediaTek ελκυστική και ως συνέπεια να πέσουν οι τιμές στις σημερινές ναυαρχίδες.

Σύμφωνα με την MediaTek η πρώτη παρτίδα MT6795 powered smartphone θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2014.

mediatek νέο chip, MediaTek MT6795, το chip που μπορεί να ρίξει τις τιμές στις ναυαρχίδες
• 64-bit True Octa-core™ LTE SoC with clock speed up to 2.2GHz
• MediaTek CorePilot unlocks the full power of all eight cores
• Dual-channel LPDDR3 memory clocked at 933MHz
• 2K on device display (2560×1600)
• 120Hz mobile display with ClearMotion™ and Response Time Enhancement Technology
• 480fps 1080p Full HD Super-Slow Motion video recording and playback
• Integrated, low-power hardware support for H.265 Ultra HD (4K2K) video record & playback, Ultra HD video playback support for H.264 & VP9, as well as for graphics-intensive games and apps
• Support for Rel. 9, Category 4 FDD and TDD LTE (150Mbps/50Mbps), as well as modems for 2G/3G networks
• Support for Wi-Fi 802.11ac/Bluetooth®/FM/GPS/Glonass/Beidou/ANT+
• Multi-mode wireless charging supported by MediaTek’s companion multi-mode wireless power receiver IC

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

A mother chuff of a cpu

lefteris

Φθηνή η mediatek, αλλά πολλά τα προβλήματα. Έχω πολλά τηλέφωνα με mediatek επεξεργαστές και αν και βγάζουν κορυφαία score στο antutu έχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινή χρήση. Έντονο lag (εγώ μπορεί να φταίνε τα υπόλοιπα components του κινητού και το software), χάλια gps και πυξίδα. Χώρια που δεν δίνει εύκολα drivers για αναβαθμίσεις. Στα θετικά βάζω την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που έχει.

guru

Lefteri Προσωπικά χρησιμοποιώ mtk και Είμαι πλήρως ευχαριστημένος χωρίς κανένα Λαγκ και όπως είπες με τρομερή εξοικονόμηση ενέργειας αλλά πραγματικά τα ντραιβερς είναι ένα θεμα…
Πολύ καλή κατά τα άλλα αυτή η κίνηση με την ελπίδα να δούμε προσιτες ναυαρχιδες στο μελλον!

i love rihanna

Νομιζω οτι η mediatek το χει παρει σοβαρα και δεν επαναπαύτηκαι στο οτι πουλουσε φθηνα σε κινεζικες συσκευες αλλα επεκταθηκε και σε ωαυαρχιδες των μεγαλων εταιριων και γιατι οχι να μην δουμε αυτο το τουμπανο chip σε οne m9 xperia z3 gs6 κτλ.

Darth

@lefteris για τα lags ευθύνεται καθαρά και μόνο κατασκευαστής λογισμικού (δεν θα το δεις σε huawei/xiaomi/zte κλπ)
πυξίδα δεν είναι θέμα cpu είναι ξεχωριστο sensor

το μόνο πρόβλημα πραγματικο είναι το gps και άθλια υποστήριξη όσο αφορά τα drivers μεν τα δίνει σωστά αλλα δεν δίνει κώδικα ετσι ξεχνάς τα customs roms για τα καλά και αργεί να δώσει για νέες εκδόσεις android

geraldo.aliai

Μαζι με την mediatek και την σαμσουν θα γινουν τρις οι μεγαλες ετερειες του χρονου μαλον που θα παραγουν ισχυρους επεξεγαρστες. Αυτα ειναι θαυμασια νεα γιατι, αυτο συμενει πως θα τελειωση το μονοπολεο της Qualcomm στους επεξεργαστες για τις αντροοι ναυρκιδες και ετσι θα ριξει τις τιμες τις. Αυτο με λιγα λογια συμενει φτηνες ναυρακιδες=ακομα φτηνοτερα σμαρτοφων καμιλεις κατιγοριας μεκρι 200 και με ακομα δηνατοτερους επεξεργαστες, πραγμα καλο προσωπικα για μενα γιατι οταν αλαξω το moto g που εχω τωρα θα βρω καλα τιλεφωνα στο οριο τον 200€ που εχω θεσει για αγορα τηλεφωνου. Αντε καλοδεκουμενη η mediatek.

Stelios

I love Rihanna, μεχρι το τέλος του ’14 η sony θα βγάλει το Z8 ή και 9…

Leonidas

Oπου υπαρχει μονοπωλειο δημιουργειται ταυτοχρονα και το αισθημα οτι επειδη ειναι μονοι τους ειναι και οι καλυτεροι αρα και γι αυτο ειναι ακριβοι.Αυτο θα αποδειχθει εαν και εφ οσον η MEDIATEK καταφερει ως ενα βαθμο να τους κοντραρει και να μπει σε γνωστα τηλεφωνα.Εξαλλου οι μερες μας πια δεν ειναι για να αγοραζουμε τηλεφωνα των 800 ευρω πια.Ετσι ο ανταγωνισμος οπως λεει και ο φιλος ο Σαμαρας εκει ειναι που ισχυει και οχι στις αηδιες που λενε κατα καιρους.Δωσε ανταγωνιστικο προιον σε ανταγωνιστικη τιμη για να πουλησεις και εσυ και οι αλλοι ετσι ωστε να εχεις καταναλωση.Σε αυτη τη περιπτωση ελπιζω να μη γινουν AMD που βγαζουν 8πυρινους επεξεργαστες στα 5GHZ και τρωνε σκονη απο INTEL 4πυρινους στα 3.3GHZ και τελικα να ειναι μονο νουμερα εντυπωσιακα χωρις ουσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.