MediaTek MT6795 αφήνει πίσω Snapdragon 810 και ανταγωνίζεται Exynos 7420

H MediaTek ετοιμάζει εδώ και καιρό το νέο της MT6795 chipset και όπως δείχνουν τα πρώτα benchmarks θα έχει να ανταγωνιστεί τον Exynos 7420 της Samsung και όχι τον Snapdragon 810 ο οποίος υστερεί σε σκορ. Και τα τρία chipsets έχουν το ίδιο βασικό CPU setup – big.LITTLE με 4 Cortex-A57 και 4 Cortex-A53 και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα από το Geekbench 3.0.

Πρόκειται για CPU benchmark, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε GPUs (PowerVR G6200 στο MediaTek, Mali-T760 στο Exynos και Adreno 430 στο Snapdragon).

Βλέπουμε ότι ο Exynos της Samsung έχει τα πρωτεία πολύ πιο πάνω από τον Snapdragon 810 τον οποίο όπως λένε οι πληροφορίες η Samsung αποφάσισε να μην βάλει στη φετινή της ναυαρχίδα Samsung Galaxy S6. Το MediaTek MT6795 είναι πολύ πιο κοντά με 4536 πόντους και αφήνει τον Snapdragon πίσω. Ο Snapdragon 810 έχει πολύ μικρή διαφορά από τον Snapdragon 805.

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι MT6795 και Exynos 7420 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και μιλάμε απλά για benchmarks που διαρρέουν, οπότε κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

mediatek mt6795 vs snapdragon 810, MediaTek MT6795 αφήνει πίσω Snapdragon 810 και ανταγωνίζεται Exynos 7420

mediatek mt6795 vs snapdragon 810, MediaTek MT6795 αφήνει πίσω Snapdragon 810 και ανταγωνίζεται Exynos 7420


Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gkoutsos

εντυπωσιακο μεν, αλλα το αρθρο δεν αναφερει οτι το single core score του MT6795, που ειναι 886, ειναι χειροτερο απο ολες τις περσινες, ακομα και καποιες προπερσινες ναυαρχιδες με snapdragon 800/801.

ωστοσο, πιστευω πως για να κρινουμε καλυτερα και τους 3 επεξεργαστες, πρεπει πρωτα να βγουν στην αγορα στην τελικη τους μορφη, αφου μπορει να εχουν διαφορετικα score. το score του exynos 7420 ισως ειναι απο τεσταρισμα μη ολοκληρωμενης συσκευης.
επισης, με βαση τις φημες που ειχαν κυκλοφορησει πριν 2 βδομαδες οτι οι νεες φουρνιες του 810, στις οποιες ολα τα θεματα εχουν διορθωθει, θα ειναι διαθεσιμες απο τον μαρτιο μαζι με τις ναυρχιδες, το g flex 2 που τεσταρε το gsm arena (ειναι το κορεατικο μοντελο, αφου στις υπολοιπες χωρες βγαινει μαρτιο κι αυτο) λογικα φοραει την προηγουμενη εκδοση και ισως εχει διαφορετικα scores.

Miko

Αν δεν το δούμε πάνω σε συσκευή δεν μπορούμε να συγκρίνουμε απο ένα benchmark. π.χ. εδώ δείχνει οτι είναι χρονισμένος στα 2 ενώ μπορεί να πάει στα 2,2.
Το περίεργο πάντως είναι οτι στο site της MediaTek δεν αναφέρει 2 πράγματα σε αυτή τo SoC: 1. τι πυρήνες φοράει και 2. την GPU.
Πάντως πιστεύω οτι αν μη τι άλλο θα είναι ισοδύναμος παίχτης και φέτος με τις άλλες 2 εταιρίες, αν και μπορεί να χάνει στην GPU.

Lefteris

Ωραία όλα αυτά, αλλά το GPS θα δουλεύει; Σε όλα τα τηλέφωνα με mediatek CPU που έχω δοκιμάσει, το GPS είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟ!

δον Φερνάντο Ποντίκης

σε κινητά με SoC MediaTek που εχω πιάσει, εχω παρατηρήσει ότι όσον αφορά την ωμή επεξεργαστική ισχύ ( τι γράφω ο άνθρωπας; ) ,δεν έχουν να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό.

τα SoCs της Qualcomm από την άλλη έχουν καλύτερα υποσυστήματα: GPUs, GPS, ελεγκτές RAM, τηλ. δικτύου, wi-fi, καλύτερη ολοκλήρωση, πως το λένε. χώρια που δίνουν και τους drivers στο κοινό.

ο 810 ενώ είναι ικανότατος, μου αφήνει την εντύπωση ότι τον βγάλαν λίγο “στο πόδι” ενώ είχαν στο μυαλό να σχεδιάσουν το next big thing.

καλά για την Samsung και τους Exynos δεν το συζητώ. έχει φοβερές ικανότητες παραγωγής hardware, αμα το πάρει απόφαση να ξεκουνηθεί από τον πωπό της, τους πήρε σβάρνα όλους.

iknso

Χωρις gps τι να τον κανεις τον mediatek ? Τραγικος απλα

almir

Μην λέτε ανακρίβειες για έλλειψη gps στους mediatek…

Miko

Έχετε μείνει λίγο πίσω, όσοι υποστηρίζετε οτι η ΜediaΤek δεν προσφέρει καλό GPS.
Συμφωνώ οτι στο παρελθόν ήταν τραγική, αλλά απο πέρυσι τα SoC’s της με καλύτερο το ΜΤ6595 δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα SoC της Qcomm, όσον αφορά το GPS.

Εγώ πάντως επιμένω και λέω οτι στο site της MediaTek, δεν γράφει τι GPU έχει αυτό το SoC, και ελπίζω να έχει κάτι καλύτερο απο αυτό που λένε οι φήμες (PowerVR G6200). Εξάλου αυτή την GPU την έχει το ΜΤ6595 (ίσως στο μόνο πράγμα που υστερεί ένα κατά τ’ άλλα πολύ δυνατό SoC) και δεν νομίζω να το βάλουν και στο καινούργιο 64-bit SoC τους. Ειδικά όταν τα πιο χαμηλά 64-bit SoC έχουν Mali (o MT 6752 έχει την Mali-T760).

Το μόνο τραγικό που βρίσκω στην MediaTek είναι οτι δεν δίνει open source, με αποτέλεσμα να μην έχεις custom rom’s ούτε custom kernel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.