MediaTek, Επενδύει $1 δισεκατομμύριο για την ανάπτυξη chips το 2014

Αν και η MediaTek έχει την φήμη ενός κατασκευαστή φθηνών chips που έχουν θέση μόνο σε χαμηλού κόστους smartphones, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν φέτος πάνω της λόγω της ανακοίνωσης του πρώτου πραγματικού mobile οκταπύρηνου επεξεργαστή στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η MediaTek συνήθως επενδύει το 20% του ετήσιου τζίρου στο R&D.

Φέτος η εταιρεία θα έχει επενδύσει περίπου $884 εκατομμύρια, ωστόσο του χρόνου αναμένεται να επενδύσει περίπου $1,02 δισεκατομμύρια.

Μέσα στο 2014, η MediaTek αναμένεται να ανακοινώσει έξι νέους επεξεργαστές που περιλαμβάνουν δύο οκταπύρηνα chips, δύο τετραπύρηνα, ένα διπύρηνο και ένα μονοπύρηνο chip για να καλύψει διαφορετικά τμήματα της αγοράς. Η εταιρεία όμως έχει την προσοχή της και στα tablets και έτσι αναμένεται να διαθέτει περισσότερους από έξι επεξεργαστές για να καλύψει τόσο τα mid-range και low-end τμήματα της αγοράς, όσο και το high-end τμήμα.

MediaTek, MediaTek, Επενδύει $1 δισεκατομμύριο για την ανάπτυξη chips το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ως τωρα συνενωνε a7 πολλαπλα σε καλη τιμη και σχετικα εξυπνα, τωρα?

alxgiann

…Έχει αγοράσει τα δικαιώματα από την ARM για Α12 και διαπραγματεύεται για Α15. Δεν έχω μάθει αν έκλεισε και η δεύτερη συμφωνία.
Έχει επίσης γραφτεί σε κινέζικα blogs ότι θα παρουσιάσει και chipset με αρχιτεκτονική Big/Little σε βάθος (..ακαθόριστου) χρόνου. Μόνο το ότι Samsung, Sony ,Lenovo αρχίζουν να χρησιμοποιούν MediaTeK chipsets, και αναγκάζεται η Qualcomm να δημοσιεύει βιντεάκια στο youtube για να κοροϊδέψει τον ΜΤ6592 , αυτό που λέει πως κάτι καλό ετοιμάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.