MediaTek, ετοιμάζει νέα 64-bit octa-core chipsets, δεν ξεπερνά το 1.7GHz

Πριν από κάποιος μήνες ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής SoC, η MediaTek, προέβλεψε ότι θα αποστείλει διπλάσιο αριθμό 4G-enabled chipsets αν και ακόμη είναι πίσω από τον μεγαλύτερο αντίπαλό της που είναι η Qualcomm και η οποία είναι κυρίαρχη στη αγορά, ιδίως όταν αφορά στις ναυαρχίδες.

Προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον γίγαντα που ονομάζεται Qualcomm, η MediaTek δεν έχει παρά να παράγει νέα chipsets και αυτό θα κάνει για το 2015. Από το παρακάτω roadmap βλέπουμε ότι το 2015 θα φέρει το νέο MediaTek 64-bit MT6753 που θα έρθει στο δεύτερο μισό του έτους.

Είναι ο διάδοχος του top-end octa-core MT6752 SoC με 8 Cortex A53 πυρήνες αλλά είναι χρονισμένοι λίγο πιο κάτω από το 1.7GHz MT6752, οι 4 είναι στο 1.3GHz και οι υπόλοιποι στο 1.5GHz. Εκτός από την διαφορετική ταχύτητα ρολογιού, το νέο chipset είναι σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχό του με ίδια ARM Mali T760 GPU, ISP (Image signal processor) και υποστήριξη για 16 Megapixel κάμερα.

Αυτό που κάνει το MT6753 να διαφέρει από το MT6752 είναι ότι έχει υποστήριξη για περισσότερα 3G/4G bands, CDMA2000 1x και EVDO Rev A.

Επιπλέον, ο MediaTek MT6753 θα έχει μια υποβαθμισμένη έκδοση το MT6753M που υποστηρίζει qHD οθόνες (540×960 pixels) και κάμερα μέχρι και 8 Megapixel. Τα δυο chipsets θα στοχεύουν σε entry-level και mid-range συσκευές στις οποίες η MediaTek έχει σημαντική παρουσία. Ωστόσο, ακόμη δεν γνωρίζουμε αν το Android 5.0 Lollipop θα τρέχει στα νέα chipsets.

mediatek chipset, MediaTek, ετοιμάζει νέα 64-bit octa-core chipsets, δεν ξεπερνά το 1.7GHz

mediatek chipset, MediaTek, ετοιμάζει νέα 64-bit octa-core chipsets, δεν ξεπερνά το 1.7GHz

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ενα δυο octa core εως τωρα mediatek που ετυχε να δω, δεν ξερω τι κανουν στα benchmarks αλλα top end στο πως συνεργαζονται με το software δεν τα λες.

Κατι τετοιες εταιρειες οπως και rockchip amlogic κτλ, ειναι, περιεργες, ακομη και patch απο xda ενσωματωνουν χωρις…”αδεια” των ανθρωπων που τα βγαζουν, κοινως βιαστικη δουλεια μου μυριζει για cheap spec hunters ενα πραγμα. Εκτος και αν ασχοληθουν εταιρειες (google, htc, sony) σοβαρα με τετοια chipset.

Lefteris

Ας φτιάξει σε πρώτη φάση το GPS και μετά ας ασχοληθεί και με τα 64-bit CPU. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.