iPhone 6, η Meizu λέει ότι η Apple την αντέγραψε- η Oppo σχολιάζει την 1080p οθόνη

Όπως έχουμε ξαναπεί η επίσημη ανακοίνωση του iPhone 6 και iPhone 6 Plus ήταν μια καλή ευκαιρία για τις υπόλοιπες εταιρείες εκτός από το να τρολάρουν την Apple, να διαφημίσουν και τις δικές τους συσκευές. Είδαμε Samsung, Sony και HTC να σχολιάζουν μέσω Twitter, τα 6 βιντεάκια της Samsung και την Asus να μπαίνει στο παιχνίδι.

Σειρά πήραν Meizu και Oppo να σχολιάσουν το πολυσυζητημένο απ όλους τελικά, iPhone 6.

Η Meizu εδώ και καιρό “κατηγορείται” ότι αντιγράφει την Apple στο design των συσκευών της αλλά τώρα ήρθε η σειρά της να απαντήσει. Ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία στην οποία απευθύνεται στην Apple και λέει “nice lines”, αναφερόμενη στις λευκές γραμμές που υπάρχουν και βοηθούν τις κεραίες της συσκευής. Τις ίδιες γραμμές της έχει το Meizu MX4.

meizu and oppo iphone 6, iPhone 6, η Meizu λέει ότι η Apple την αντέγραψε- η Oppo σχολιάζει την 1080p οθόνη

Μετά την Meizu ακολουθεί η Oppo που ανέβασε επίσης φωτογραφία στο Facebook και επέλεξε να τρολάρει την 5.5 ιντσών 1080p οθόνη του iPhone 6 Plus. Η φωτογραφία γράφει “Close… but not quite” με το “not quite” να είναι θολό. Η αναφορά προφανώς γίνεται για την 5.5 ιντσών QHD
οθόνη του Oppo Find 7 που δίνει τα εντυπωσιακά 534 ppi ενώ το iPhone 6 Plus 401 ppi.

meizu and oppo iphone 6, iPhone 6, η Meizu λέει ότι η Apple την αντέγραψε- η Oppo σχολιάζει την 1080p οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stevakos

Νομιζα οτι μονο η Samsung εχει τετοια κολληματα με την Apple αλλα τελικα…

johnkm

τι να πει κανείς……………γνωρίζει κανείς πότε θα έρθει το 6 plus στην Ελλάδα;

giorgos

κ καλα κανουν πουλανε κινητα 1000 ευρω ενω εχουν αξια 200 ευρω αυτο ελειπε να το αφησουν και ασχολιαστο…

jonjon

Λέγεται marketing απλά!

Vagelis

Πολύ έξυπνη η meizu, τώρα πρέπει να κατηγορήσει και την htc

Killmadness

Καλα να παθουνε, γιατι πλεον κοροϊδευουν τον κοσμο !!!!

anergos13

Η ‘καζουρα’ συνεχιζεται …μεχρι κι απ τους κινεζους…
Επειδη καποιοι Χλευασαν την sammy που στην τελικη επανελαβε μια φραση του Jobs…

Alexis

Καλα το Meizu είναι πολύ πιο όμορφο από το 6αρι.

stauros

βλεπω οτι παρα την κριση πολλοι απο εμας ειμαστε διατεθημενοι να δωσουμε 800αρια και 1000αρια ευρω για iphone..samsung..sony κλπ.αλλο να μας ενδιαφερει καθε τεχνολογικη εξελιξη και αλλο να κανουμε σαν τρελοι υπερασπιζοντας την μια μαρκα η την αλλη..αυτα βλεπουν και οι εταιριες και βαρανε στο ψαχνο,ακου λεει κοιμουνται εξω απο τα καταστηματα για να προλαβουν…

Nikos

Ε μα μετα γι αυτο τους λεμε isheeps(μπεεεε…). Χαρη σ αυτους δουλευει ακομη η Apple στο τομεα των κινητων, ειδαλλως θα βασιζοταν στην πωληση των mac και των ipad. Δε φτανει που ναι τεχνολογικα πισω κατα δυο χρονια, εχουν το θρασσος και τα πουλανε 800, 900 και 1000 ευρω. Πανε μετα τα προβατα τα σκανε τα ευρωπουλα και τ αγοραζουν εθελοτυφλως. Sony Xperia T3, 360€, @ eshop.gr. Σαφως το προτιμω απ το iphone.

Georgos

Η Apple τρώει την σκόνη ακόμη και της Oppo και της Meizu. Sad (for ifans) but true.

Anima mundi

Κουλάρετε κινέζοι(meizu)γιατί πολύ αέρα πήρατε.
Όσο και να απογοήτευσε το iphone εκεί που κλ@σ@ν φυτρώσατε εσείς.

Γιάννης

Και το iphone made in China είναι (κατασκευή Hon Hai Precision Industry).

Panos7GR

Καλά κάνουν! Εκμεταλλεύονται το brand της Apple και διαφημίζονται. Ατόφιο marketing! Βασικά αμερικανίστικο (όχι αμερικάνικο, “αμερικανίστικο” ακούγεται πιο υποτιμητικό 😛 ) marketing που ποτέ δεν μου άρεσε, αλλά πουλάει πολύ στο America και τσιμπάνε πολλοί βλέπω κι εδώ. Κουλάρετε ρε μάγκες… Δεν σας έθιξαν την οικογένεια! Σαφώς και όλοι έχουν κάτι παραπάνω απ το 6αρι και το προμοτάρουν. Και ΝΑΙ ακόμα και οι Κινέζοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν οι συσκευές τους από ΚΑΝΕΝΑΝ πόσο μάλλον από το 2 χρόνια πίσω και πολλά κιλά κόμπλεξ που κουβαλάει τα iPhone 6, 6+.

@Nikos (σχόλιο #10): Εγώ θα προτιμούσα μακράν το Moto G 2014 στα 199€ στο Public. Και στάνταρ άμεσες αναβαθμίσεις στις επόμενες εκδόσεις.

Parastas

Μήπως το έχουμε παραχέ$ει το θέμα;

nikos

Συνονόματε @nikos ατυχές παράδειγμα το xperia t3(290 euro στο bp).Βρίσκεις πολύ μα πολύ καλύτερα κινητά σε αυτά τα λεφτά!

Panagiotis GP

Εγώ που δεν κοιτούσα καθόλου προς ios τελευταία και μ’ αυτά και μ’ αυτά άρχισα να το γλυκοκοιτάζω το 6. Μου φαίνεται πως η Apple πρέπει επίσημα πλέον να αναρτήσει ευχαριστήρια προς όλους αυτούς.

Ioannis

Ανύπαρκτες εταιριουλες τις πλάκας…..όλοι τους η κοσμοθεωρία ειναι τα ppi της οθόνης , πυρήνες , τα φρανκεσταιν της τεχνολογίας….Κινητα με 100€ που έχουν δυο sim τηλεόραση υποδοχή USB και nova sports…. Δεν την φτάνουν την apple.

giannogeorge

Ναι… Διότι η Meizu δεν έχει αντιγράψει καθόλου τον σχεδιασμό του iPhone.

Johnkm

Ξαναρωταω γνωριζει κανεις ποτε έρχεται το 6 plus στην Ελλαδα;; Κατι για Οκτώβριο πήρε το μάτι μου… Άντε και δεν μπορω να περιμένω..

j

Δίχως να θέλω να φανώ κακός αλλά αυτά ειναι κόλπα μπας και καταφέρουν να γίνουν τα κινητά τους διασημοτερα. Οταν το MX4 εχει (στο gsmarena) δημοτικότητα 0.9% και το find 7 είχε 1.7% έναντι του 6+ που είχε 38% και του 6(κανονικού) που είχε 96% (!) κατι πρέπει να κάνουν για να αυξηθουν

Λεωνίδας

Φίλε j, μιας που τα σύγκρινες σε δημοτικότητα στο gsmarena σε δημοτικότητα, να υποθέσω ότι τα σύγκρινες και σε χαρακτηριστικά έτσι? Για πες μας λοιπόν και για τα specs. Ή μήπως όχι? Δηλαδή εσένα το κριτήριό σου για αγορά είναι η δημοτικότητα και όχι οι δυνατότητες και τα “προσόντα” ενός κινητού?!

COSTAS

@Λεωνιδα
Ο φίλος j θέλει ένα κινητό για μοστρα και όχι για χρήση. Και ένα iPhone 6 dummy να του δώσεις για το τραπεζάκι της καφετεριας ευχαριστημένος θα είναι. Το μόνο του κριτήριο επιλογής κινητού είναι η δημοτικότητα του.

j

Δεν είπα πως εχω για κριτήριο την δημοτικότητα. Είπα πως οι συγκεκριμένες εταιρίες το κάνουν αυτο για να γίνουν τα κινητά τους διασημοτερα αφού δεν ειναι τόσο. Διαβάστε καλύτερα @Λεωνιδα και @COSTAS. Μήπως θέλετε να σας το ζωγραφίσω κιολας

kelloggs

@j αστο καλυτερα σε πηραν ολοι χαμπαρι τι στον @@ εισαι οποτε μην προσπαθεις βλεπεις καθημερινα 3 4 ατομα να στην λενε ποσο @@ εισαι.

j

@kelloggs δεν σου εχω δώσει κανένα δικαίωμα. Ρε γ@μωτο διαβάστε μια τι λέω. Δεν λέω πως θα πάρω το iphone 6. Είπα πως το κάνουν για να διαφήμισουν τα κινητά τους που δεν ειναι αρκετά γνωστά. @costas vlachakis κανε κατι με τον kelloggs (π.χ. Σβήσε του το σχολειο). Έρχεται και με βρίζει δίχως να με ξέρει για τις επιλογές μου. Και επίσης @kelloggs δεν μου τι λένε 3-4 άτομα. Εσυ έρχεσαι και με βρίζεις επειδή εχω αντίθετη άποψη απο εσενα. Ούτε τα 10χρονα δεν κάνουν έτσι. Εχω iPhone 4s και δεν το πήρα για φιγούρα το πήρα επειδή για 300€ που έδωσα είπε ότι ήθελα. Λειτουργικό που δν κολλάει καθόλου, πολυ όμορφο (για τα γούστα μου) και με πολυ κάμερα (ειναι φοβερή). Επίσης εχει πολλές εφαρμογες

Αποστόλης Ρόδος

Ρε παιδιά πεσατε να τον φάτε τον άνθρωπο…. Και ήταν ξεκάθαρος. Και εγώ δεν γουστάρω τα iPhone αλλά λόγω iOS που ενώ είναι σταθερό και απλό, το θεωρώ λίγο σε σχέση με το Android και αυτών των κολληματων της Apple να περιορίζει τους χρήστες της. Ε ρε μη τρελαθούμε τώρα…. Δεν είναι άσχημες οι συσκευές της Apple…. αντίθετα είναι ωραίες και φινετσατες…. Όπως και Υπετιμημενες…. Τα δε specs τους από την στιγμή που καλύπτουν το απλό αυτό λογισμικό είναι άδικο να τα συγκρίνουμε με τα specs των Android ναυαρχιδων που τα χρειαζονται γιατί είναι διαστημικό το Android μπροστά στο iOS. Αυτά με τις αντιγραφές τα ακούω βερεσέ …. Από τη στιγμή που οι συσκευές είναι κλεισμένες μέσα σε μεταλλικά σώματα, χρειάζονται πλαστικές γραμμές για τις κεραίες. Γραμμές που όπως και αν μπουν όλο και κάτι θα θυμίζουν. Μη σηκώνετε ρε σημαίες εταιριών…. αδικείτε τους εαυτούς σας. Εγώ για κάθε τι νέο και τεχνολογικό χαίρομαι που μπαίνει ένα λιθαράκι για την εξέλιξη, από όπου και αν προέρχεται. Οι δε λεγομενες αντιγραφές …. βοηθούν στο σπασιμο του μονοπωλίου, στην καλυτέρευση των συσκευών και στο ανέβασμα του πήχη. Χαλαρώστε λίγο μπρε ….. Μη ξεχνάτε πως τις περισσότερες ώρες της μέρας εσείς τη βλέπετε… Συνέχεια »

Ioannis

j σε όλους μας αρέσει να τρώμε kellogs all ( vlax)

kellogs

@j ελεος πραγματικα καθε μερα σου την λενε ΔΕΣ ΤΑ ΠΟΣΤΣ τηε εβδομαδας μια φορα και ελα πες μου αν εχω λάθος. Το μονο λαθος ειναι οτι πεζει να ειναι περισσότεροι. Στο εχω ξαναγραψει σε παλιοτερο ποστς που σε ειχαν ξαναπαρει χαμπαρι το ιδιο ακριβως. Δεν γινεται να λες ψεμματα απο την στιγμη που υπαρχουν παντου (ελεος κατα τα αλλα εγω ειμαι το 10χρονο ξυπνα appletzi σε πήραν χαμπάρι ολοι)

j

@ioannis το είχε σκεφτεί και εγω αυτο αλλά ας μην ρίξουμε κι αλλο το επίπεδο το ρίχνουν άλλοι @kelloggs εκτός απο αλλες 2-3 φορές που ο @Λεωνιδας άντε και άλλος 1 (δεν κρατάω κακιά δικαίωμα τους να διαφωνήσουν) να έχουν πει κατι κακό, που κακό δεν το λες το λες τέλος πάντων, δεν μου έχουν πει τίποτα κακό. Τωρα γιατι σε αυτο το site ισχύει το παρακάτω δεν ξερω:
Samsung fans= λένε ότι θέλουν και πόλοι λίγοι θα διαφωνήσουν μαζί τους
Apple fans=λένε αυτο που θέλουν (έτσι γουστάρουν και έχουν το δικαίωμα) και πετάγεται οι samsung fans και τους βρίζουν ή τους κοροϊδεύουν. Στο κάτω κάτω θέλουν να έχουν iphone και δεν σου πέφτει κανένας μα κανένας λόγος.

johnkm

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί εδώ μέσα τσακώνεσται για το ποιο κινητό είναι καλύτερο-γρηγορότερο-και-και και και….. προσωπικά δεν έχω μετοχές σε καμμία εταιρία. Πέρασαν απο τα χέρια μου τον τελευταίο χρόνο με τη σειρά iphone5 μετά note 3 μετά nokia lumia 925 μετά galaxy s4 και τελικά κατέληξα να έχω τo iphone 5s και αυτό θα κρατήσω. Δεν είμαι φαν καμμιάς εταιρείας. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Αυτό μου κάθησε στην τελική αυτό με βολεύει και ενοείται όταν δω από κοντά το 6άρι λογικά θα το πάρω και τέλος. Όλες οι εταιρείες έχουν βγάλει τούμπανα όλα είναι σούπερ αλλά το να κράζουμε ο ένας τον άλλο νομίζω αυτούς κάνει μάγκες….αποψή μου φυσικά. Ευχαριστώ το techblog που υπάρχει και βλέπω τα θέματα του συνέχεια και γουστάρω μιας και είμαι γκατζετάκιας μέχρι το κόκκαλο!!

Ioannis

Για καζούρα ΛΕΓΩ !!! Λενε οτι το μέσο μέγεθος των Νοτιοκορεατων ειναι 3,6 εκ….. Αληθεύει ;

Georgos

@Ioannis
Το Meizu έχει οθόνη IPS με πάνω από fullhd ανάλυση (ίδιας τεχνολογίας με το iphone δηλαδή απλά καλύτερης ανάλυσης) και κάμερα 20 MP (αισθητήρας Sony) , εταιρειούλες της πλάκας είναι αυτές που έχουν αναλύσεις 1360×750 και κάμερα ανέκδοτο 8 MP. Κάποια στιγμή ελπίζω να ξυπνήσεις και να δεις την πραγματικότητα.

Ze_rive

Για κατστε ρε μάγκες γιατί το πολύ το κύριε ελέγχονται το βαριεται και ο Πάπας! Μας τα ζαλισατε με τα σπεκς δηλαδή τι παραπάνω κάνουν τα δίκα σας κινητά και δεν τα κάνει το 6; Φτιάχνουν φαΐ η κάνετε φτοσοπ η μήπως σχεδιάζεται με οτοκαντ; Και όπως είναι την δουλειά του κάνει απσογα! Και σας κοντραρει στα ίσια με δυο πυρήνες αν βάλει 4 θα τα πέταξε τα όλοι μετα

Γιάννης

Κάθε κινητό κρίνεται με βάση την τιμή του και για 800 ευρώ που κοστίζει το iphone δεν έχει ανάλογες επιδόσεις και υστερεί κατά πολύ σε κάμερα και οθόνη. ΥΓ. Αυτό το “απσογα” όταν το είδα έπεσα κάτω από τα γέλια.

xristos

Με αυτά που διαβάζω στα σχόλια κοιτάξτε που μας φτάσανε.

https://techblog.gr/mobile/sidewalk-for-cellphone-users-9876/

Ηρεμία παιδιά, καμία εταιρεία δεν είναι δική σας ώστε να μπαίνετε στον πόλεμο μαζί τους. Όλα τα κινητά είναι καλά… Και είναι απλά κινητά.

kelloggs

@j ελεος μονο αυτοι οι δυο ειναι τελος παντων. Ξυπνα ηρεμησε γινε αντικειμενικος γιατι μας τα πρηξες με την apple σε πειραν χαμπαρι μεχρι στιγμης που τα διαβασα θα σου στειλω λινκς και απο τα αλλα αρθρα εκτος και αν υπάρχει και αλλος @j φανατικος isheep. Τοτε οκ ναι μονο αυτοι οι δυο αλλα αν εισαι ο ιδιος 9 μετρησα :p λιγοι

mike

Παιδακια παρτε τα πλαστικα σαμσουνγκ κ αφηστε σε καναν αλλον τα iphone!!!

mike

Παιδακια παρτε κανα πλαστικο samsung κ αφηστε τα iphone σε κανεναν αλλο.

mike

Απο s5 σας μιλαω πλαστικο με μονιμα την ram 1,26 με 1,3

tiamat

Kellogs είσαι πολύ noobas ρε φιλαράκι. Ο j μπορεί να είναι υπερfunboy, αλλά τουλάχιστον προσπαθει να είναι τεκμηριωμένος. Εσύ είσαι απλώς nobbas. Τέλος!

harris

1. Σας έβαλε κανείς να το πάρετε με το ζόρι; Απλά κουβέντα κάνουμε.
2. Αν το iphone 6 είχε specs όπως τα τελευταία κινέζικα κινητά με 8 πυρήνες κτλ κτλ ο κόσμος δεν θα χρειαζόταν να αγοραζει το iphone 7,8,9
3. Οι άλλες εταιρίες που βγάζουν 8πυρηνα κινητά άν βγάζαν 4πυρηνα με 800 ευρώ θα είχαν κλείσει.
4. Όσο αναφορά iOS και Android, η μέρα και η νύχτα. Νικητής το iOS και να μην λέμε ότι θέλουμε.
5. Από θέμα κατασκευής, είχα το iphone4 και τα παιδιά μου το είχαν κάνει μπάλα ποδοσφαίρου και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα έχω Galaxy 4 mini και έχουν φαγωθεί οι γωνίες, ξέβαψε το καπάκι, ζεσταίνεται αμέσως κτλ κτλ βεβαίως βεβαίως.
6. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.