Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

Την Τρίτη η Meizu ανακοίνωσε επίσημα το Meizu Μ1 Note το οποίο είναι το πρώτο από τη νέα σειρά Blue Charm και κοστίζει μόλις 160 δολάρια. Έρχεται με 5.5 ιντσών IGZO οθόνη ανάλυσης 1080p και 403ppi, 64-bit MT6752 chipset με octa-core 1.7GHz Cortex-A53 CPU, Mali-T760 GPU και 2GB RAM. Οι διαστάσεις του είναι 75.2×150.7×8. χλστ. ζυγίζει 145 γραμμάρια και έχει 3,140mAh μπαταρία.

Το Meizu Μ1 Note έχει 13 Megapixel κάμερα από τη Samsung με 1080p video recording, 5 Megapixel δεύτερη κάμερα, πλαστική κατασκευή και βγαίνει σε πράσινο, ροζ, μπλε, κίτρινο και λευκό.

Όσον αφορά στο design όμως η Meizu φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί από το πολύχρωμο iPhone 5c της Apple και υπάρχουν πολλές κοινές λεπτομέρειες όπως φαίνεται και από τις παρακάτω hands on φωτογραφίες.

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

meizu m1 note, Meizu M1 Note, ο “μεγάλος αδερφός” του iPhone 5c, photos δίπλα-δίπλα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Το μόνο “κοινό” είναι το glossy πλαστικό σε φανταχτερά χρώματα, κατά τα άλλα ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή που είχε η Meizu από το Mx2.

Αχιλλέας

Πολύ καλή πρόταση. Όσο για την ομοιότητα πολλά smartphone μοιάζουν μμεταξύ τους.Μας έχετε τρελάνει με μοια Apple.

Costas

Μόνο στο γυαλιστερό πλαστικού είναι η ομοιότητες! Έχουν και τα 2 power κουμπί επάνω όπως και άλλα 100 μοντέλα, διαφορετική θέση κάμερας και φλάς, άλλα έχουν ίδια θέση στο ηχείο! Από κάτω όπως άλλα 20 μοντέλα! Είναι και τα 2 ορθογώνια και έχουν την οθόνη μπροστά!

j

Έχουν κοινά
1)θέση ηχείου
2)θέση βισματος για φορτιστή
3)θέση και σχήμα power button
4)στο ίδιο μέρος (κάτω κάτω στο καπάκι) την ονομασία της εταιρίας
5) ίδιο “Πιττακή” για την sum
6)ίδιο σχήμα ίδια θέση κεντρικού κουμπιού
7)το πλαστικό (glossy όπως προαναφέρθηκε)
8)βγαίνουν και τα δυο σε πολλα χρώματα
9)σχεδόν στην ίδια θέση τα κουμπιά αυξομείωσης ήχου

Έχετε δίκιο τίποτα κοινό…. Εκτος απο την κάμερα (μπρος και πίσω) την θέση για τα ακουστικά και το μέγεθος ειναι ολοιδια

Αχιλλέας

Λίγο πολύ όλα τα smartphone μοιράζουν. Μας έχετε τρελάνει με μια Apple.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

To mx2 ειναι πιο παλια απο το 5c? Αν ναι τοτε “σχηματικα” δεν το αντιγραφει!
Το glossy χρωμα στο πισω μερος το ειδαμε πρωτα στα ΝΟΚΙΑ.
Εεε ναι το ηχειο ειναι ιδιο.
Υπαρχει παρθενογεννηση στο σχεδιασμο κινητων τηλεφωνων? Πλεον?
Τ Ο Θ Ε Λ Ω Ο Μ Ω Σ ! ! !

Stefanos36

Σκασίλα μου με τι μοιάζει η με τι δε μοιάζει. Μου αρέσει και θα το αγοράσω.

steliosGR

Πολυ καλο για να ειναι αληθινο σε αυτην την τιμη…μακαρι βεβαια.. θα ειναι υποψηφιο για επομενο κινητο μου (εαν λειτουργει στην ευρωπη)

Xρηστος Σαμ

ναι εχεις τις ιδιες τρυπες στο σημειου του ηχειου
κατα τ’αλλα σε τι ακριβως ειναι ιδιο?
Ελεος με αυτη τη καραμελα οτι ολοι αντιγραφουν απο την apple κ οτι αυτο ειναι ειδηση

Kostas K.

Για τα λεφτά του που υπάρχει για pre-order (179€/16gb, 199€/32gb) στα γνωστά κινεζομαγαζα μιλάμε για εξαιρετική πρόταση. Προβλέπω λόγω τιμής να είναι και εξαιρετικά δυσεύρετο όμως!

Tony Cool

Ρε παιδια, ενταξει, και εγω τρολλαρω ασχημα τα προβατα που θεωρουν οτι ολα τα τηλεφωνα αντιγραφουν το i phone, αλλα κακα τα ψεμματα, η meizu το ψιλο ξεφτιλισε με αυτο το μοντελο!

j

@Χρηστος Σαμ όντως κανένα κοινό
1)ίδια θέση ηχείου όπως είπες
2)ίδια θέση βισματος φορτιστή
3σχεδον ίδια θέση κουμπιών αυξομείωσης ήχου
4)ίδιο υλικό
5)ίδιο σχήμα για το “παρτάκι”της sim
6)ίδια θέση και ίδιο σχήμα power button
7)βγαίνουν και τα δυο σε πολλα χρώματα
8) έχουν και τα δυο στο κάτω μέρος του καπακιου γραμμένη την εταιρία
9)έχουν το ίδιο σχήμα και θέση κεντρικού κουμπιού

Δεν λέω υπάρχουν πολλα κινητά με κάποια απο αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά εκτος απο το 5c (που κυκλοφόρησε πρώτο) μόνο το M1 note τα έχει ολα αυτά. Άρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια αντιγραφή στο σχέδιο (να μου πεις για αυτο λένε την Meizu, Apple της Κίνας. Επειδή βγάζει ολόιδια κινητά με την apple

vasilis

Άρα έχουμε ένα τηλέφωνο που είναι ίδιο με το mx2 που φτιάχτηκε πριν το iPhone 5c και έχει glosy πλαστικό όπως τα Nokia που φτιάχτηκαν πριν το iPhone 5c αλλά κατά τα άλλα αντέγραψε το iPhone 5c και όχι αυτά που φτιάχτηκαν πριν το iPhone.
Πασχίζει η Apple να πει πως είναι καινοτόμα αλλά δεν της βγαίνει.
Άρα ποιος ξέρει τι λέει θα έλεγε
1. Ίδιο σχήμα με το meizu mx2
2. Ίδιο glossy πλαστικό με τα lumia
3. Ίδια θέσει ηχείου με το xiaomi mi3 /HTC m8
Τώρα τα άλλα περί θέση τροφοδοσίας και πορτάκι δεν τα συζητώ γιατί ντρέπομαι και να τα αναφέρω σαν αντιγραφή, στα εκατομμύρια Android που έχουν βγει με τόσες θέσεις που τα έχουν βάλει δεν υπάρχει χώρος να μην το πεις αντιγραφή.
Και έτσι πληροφοριακά αναφέρω πως και να είχε αντιγράψει δεν με ενοχλεί καθόλου.

Miko

Σίγουρα μια πολύ καλή πρόταση αλλά περιμένετε μέχρι μέσα Γενάρη που θα βγει το m1 mini. Λένε οτι θα έρθει με 4,7″ οθόνη και αν έχει τα ιδια χαρακτηριστικά με την ίδια τιμή τότε μιλάμε για ένα αρκέτα καλό συνδιασμό… και λογικά μικρότερο μέγεθος.
Πάντως όπως έχω ξαναπεί, εγώ σε πλαστικό δεν ξαναγυρνάω 🙂

nikmour

Δεν βλέπω καμία ομοιότητα!

Batel

Το 5C είναι αντίγραφο παλιότερων Nokia…https://www.theverge.com/2013/9/21/4755950/nokia-racks-up-the-retweets-by-poking-fun-at-apples-iphone-5c
Άρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το Meizu είναι “αδερφός” με κάποια Nokia και σίγουρα όχι με τα crapple.

j

@vasilis το mx 2 απο που πήρε το σχήμα του (απο τα iphone. Wow!). Το m8 κυκλοφόρησε μετά το 5c και το mi 3 λίγες μέρες πριν. Ομως η Apple λογικά θα είχε βαλει πριν την κυκλοφορία τα ηχεία εκει και οχι τελευταία στιγμή. Άρα δεν αντέγραψε κανέναν. Το μόνο που είχε ήδη βγει ήταν το πλαστικό. Ομως εγώ δεν ειπα πως μοιάζουν για το πλαστικό ή για τα ηχεία μόνο, αλλά για ολα τα χαρακτηριστικά που προανέφερα που τα είχε ολα αυτά μαζί πρώτα το 5c και μετά το Ν1

Miko

Cool-αρετε… αν κάτσεις και ψάξεις όλα τα κινητά της αγοράς απο την αρχή θα δεις ομοιότητες και αντιγράφες παρα πολλές… και όχι μόνο σε design αλλά και σε λειτουργικά.
Μην τρελένεστε με την Apple, όπως και με καμμιά άλλη εταιρία… δεν υπάρχει παρθενογέννεση σε αυτή την τεχνολογία.
Στο μόνο που μπορώ να πω οτι υπάρχει αρκετή ομοιότητα, και δεν το εκρύψαν κιόλλας απο την εταιρία με διάφορες διαφημίσεις, είναι στην ιδέα να φτιάξουν ένα μοντέλο πιο φτηνό που να απευθύνεται σε άλλους αγοραστές, πιο νέους… εκεί ναι θυμίζει 5c.. όλα τα άλλα που λέτε, σόρρυ αλλά δεν οδηγούν πουθενά.
Όπως έγραψα και σε ένα άλλο post…
“ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ APPLE…ΑΜΗΝ” Ας πάμε παρακάτω μετά τα τροπάρια.

steliosGR

Κατ αρχας κι εγω πιστευω οτι μοιαζει αρκετα με το iphone5c, το οποιο κανει μπαμ οτι εμπνευστηκε απο τα lumia, με τη σειρα του. ομως το ερωτημα δεν ειναι αυτο.. το ερωτημα ειναι “ε, και???” . κοιταξτε γυρω μας, ολα τα αυτοκινητα, οι ηλεκτρικες συσκευες και οτιδηποτε, ειναι σχεδον ολοιδιο. οι διαφορες ειναι στις λεπτομερειες. αραξτε λιγακι. ειναι λογικο ο ενας να παιρνει στοιχεια απο τον αλλο, εφοσον αυτα εχουν απηχηση…

vasilis

Ναι σωστά για το m8 αλλά όχι για το πρώτο HTC one m7, όσο για το iPhone μην κάνεις και πολύ wow γιατί το iPhone πήρε το σχήμα του από το lg prada που φτιάχτηκε πριν το iPhone. wow! όπως και να έχει δεν υπάρχει πλέον παρθένο γένεση όπως είπαν πιο πάνω με τόσα εκατομμύρια Android μοντέλα είναι αδύνατο πλέον. Και γιατί μιλάμε για αντιγραφή απλά πληροφοριακά σας αναφέρω ότι το iPhone πήρε το σχήμα του από το lg prada , το multi touch είχε βγει πριν σε άλλες συσκευές (όχι τηλέφωνα ), το ios είναι αντιγραφή σαν όνομα από το Cisco ios που ξέρουμε εμείς οι τεχνικοί εδώ και δεκαετίες, βέβαια δεν θεωρώ ότι είναι κλοπή γιατί η Apple πλήρωσε για να χρησιμοποιεί το όνομα όπως και με το όνομα iPhone που το κατέχει βραζιλιάνικο τηλέφωνο από το 2000, και το ios και Mac OS X είναι βασισμένα σε Unix μετά από την αποτυχία της Apple να φτιάξει ένα δικό της λειτουργικό της προκοπής αν και είχε δικό της μέχρι νομίζω το Mac OS 8 η 9 αλλά ήταν τόσο κακό γραμμένο και μάπα που δεν άξιζε μία. Και αυτό τι σημαίνει? ότι η Apple δεν εφεύρεσε τίποτα απλά… Συνέχεια »

j

Για τα αλλά δεν ξέρω, ομως το πρώτο Pravda βγήκε το 2008 και το πρώτο iphone το 2007…

vasilis

Lg prada Μάρτης του 2007 μήνες πριν το iPhone , multi touch από το 1980 και πιο πρόσφατα 2004 γαλλική εταιρεία σε χειριστήριο.
Τα βρίσκεις όλα στο ίντερνετ εγώ τα ξέρω λόγο της δουλειάς μου, και αυτό δεν λέει πολλά , η Apple μπορεί να μην έχει εφεύρει τίποτα αλλά είναι από τις πιο καινοτόμες στην χρησιμότητα και συνδυασμό των τεχνολογιών αυτών.
Το μόνο που μου την δίνει στην Apple είναι ότι ψάχνει να βρει τι δεν έχουν πατεντάρει οι αλλοι για να το κάνει δικό της.
Πχ την σύνδεση του φορτιστή με μαγνήτες στο Mac book pro ενώ χρησιμοποιείται στην Ασία από το 1960 απλά δεν το πατένταρε κανένας γιατί το θεωρούσαν λογικό αν σκοντάψεις να βγει το βύσμα.
Και ενώ στην Ασία δεν δέχονται την πατέντα σε Ευρώπη και Αμερική δεν μπορείς να την εφαρμόσεις πλέον γιατί το πατένταρε η Apple έλεος…
Δεν λέω ωραία και ποιοτικά τηλέφωνα και συσκευές αν και υπερτιμολογιμένα αλλά αυτό πλιάτσικο είναι γελοίο.

sotos

ποτε θα ειναι διαθεσιμο στην αγορα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Meizu

Polestar Phone: Τeaser βίντεο αποκαλύπτει το σχέδιο

Τον Σεπτέμβριο, η Polestar ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα smartphone κατασκευασμένο από τη Meizu.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Meizu

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu.

Smartphones Huawei Meizu Harmony OS

H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

Το οικοσύστημα Huawei Mobile Service (HMS) θα χρησιμοποιήσει η Meizu, εάν αναγκαστεί να παύσει τη χρήση των υπηρεσιών Google.