Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Αυτό είναι το Meizu MX4 και βρίσκεται στα γραφεία του Techblog για την σχετική αξιολόγηση και το hands-on video review. Το MX4 ενσωματώνει ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και μια περίεργη σε διαγώνιο όσο και ανάλυση οθόνη τεχνολογίας LCD IPS. Είναι οκταπύρηνο και έχει κάμερα 20.7 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K.

Από την πρώτη επαφή μας με το Meizu MX4 έχουμε να παρατηρήσουμε την ενδιαφέρουσα ποιότητα καταστευή, το ιδιαίτερο φαρδύ σχήμα του (λόγο διάστασης οθόνης) αλλά και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του που μας φαίνεται καλή. Η κάμερα είναι ταχύτητη και όσες φωτογραφίες έχουμε τραβήξει, καλές.

Αυτές τις μέρες δουλεύουμε σαν βασική μας συσκευή το MX4 και τις επόμενες ημέρες θα ετοιμάσουμε το hands-on video με την αναλυτική παρουσίαση και τις απόψεις μας. Το Meizu MX4 16GB θα κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα στην ελληνική αγορά με τιμή 359 ευρώ.

Meizu MX4
Λειτουργικό σύστημα: Flyme OS 4.0.4 (βασίζεται στο Android 4.4.2)
Επεξεργαστής: MediaTek MT6595 οκταπύρηνος (4x Cortex-A17 2.2GHz, 4xCortex-A7 1.7GHz)
GPU: PowerVR Series6
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5.36 ίντσες, LCD IPS, 1920×1152 pixels, 418 ppi
Κάμερα: 20.7 Megapixel, διπλό LED flash, 4K video
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi, GPS/ Glonass, Bluetooth, micro USB (MHL TV-out), USB host
Μπαταρία: 3100 mAh
Διαστάσεις: 144×75.2×8.9 χλστ.
Βάρος: 147 γρ.

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Meizu MX4 hands-on φωτογραφίες Techblog.gr, Meizu MX4 φωτογραφίες hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

H αναλογία της οθόνης προσωπικά μου φαίνεται εξαιρετική. Απορώ πώς σας αρέσουν τόσο στενόμακρα τηλέφωνα όπως όλα αυτά που βγαίνουν…Μακάρι να βγαινε κάτι τέτοιο και σε δίκαρτο…!! Πανέμορφο και πανίσχυρο.

Costas

Άψογο και με πολύ καλή αρχική τιμή! Φαντάσου τώρα με επιδότηση 200€ που έχω πόσο θα μου βγεί. Χεχεχε

Μιχάλης

Εδώ και μερικές μέρες έχει βγει και το κανούργιο international firmware 4.0.4.2i. Αν θες το περνάς πριν κάνεις τα review/hands on. Απο το αρχικό 4.0.4i μου φαίνεται καλύτερο.
Πάντως το Flyme όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερο. Αυτή την στιγμή ήδη τεστάρουν το 4.1.7i που θα έχει και το smarttouch που έχει το pro και είναι πολύ καλό για συσκευές τέτοιου μεγέθους.

Stavros Papageorgopoulos

Που πάει με 2mb ram? (πλακίζω, ξέρω πως είναι τυπογραφικό λάθος)

παπαροκας tiamat

Λεωνιδα, μη το συζητας καν! Ο κοσμος ειναι προβατα!!!! Και αυτο δεν εχει να κανει μονο με τα κινητα φυσικα….! Μακροστενες αηδιες τους δινουν ,τετοιες θελουν και μετα αρχιζουν να αναμασανε π@π@ς τυπου αμα ειναι στενο καθεται καλυτερα στο χερι!
Ναι ρε προβατο Καθεται καλυτερα στο χερι, αλλα την διαφορα που κανει αυτη η αναλογια οθονης και ποσο πιο απολαυστικη και ξεκουραστη κανει την προβολη περιεχομενου και την αναγνωση δε το σκεφτεσαι ?

Τεσπα η συσκευη ειναι αριστη με τα ολα της σε τιμη (καταστηματος)που το συνιστα ως καλυτερη δυνατη επιλογη (με εξαιρεση τη μνημη που δε φτανει βεβαια) .μπραβο που το φερανε!

vkrd

Κινεζιά ακριβή.

Vagelis

@Stavros Papageorgopoulos Δεν είναι τυπογραφικό λάθος.. 2gb ram έχει.. η έκδοση pro έχει 3gb.. 😉

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

το sar του ?

delapo

έχω το 32αρι εδώ και ένα μήνα. ΑΨΟΓΟ για μένα, απόλυτα ικανοποιημένος με ήχο, κάμερα, ισχύ, ποιότητα κατασκευής, διαστάσεις! Λιγότερο ικανοποιημένος από μπαταρία (την ήθελα λίγο καλύτερη).
Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μέσα στο μήνα που το έχω, το flyme έχει αναβαθμιστεί ήδη 2 φορές, κάτι που για μένα λέει πολλά (νιώθεις υποστήριξη από μια εταιρεία που τώρα αναπτύσσεται).
Αν ξεφύγεις λιγο από τον όρο “κινεζιά” και ανοίξεις λίγο τα μάτια σου πέρα από τις γνωστές εταιρείες (βλ. apple – sony – lg – htc…) για μένα προσωπικά είναι η καλύτερη και value for money συσκευή του 2014.
Και μιλάω πάντα έχοντας περάσει προσφάτως από τα χέρια μου iphone 6, samsung s5 και oppo 7.-

Γιάννης σε λέω

Με 16GB ενσωματωμένη μνήμη, χωρίς δυνατότητα επέκτασης δεν πάει πουθενά. Μέγα σφάλμα και ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά του.

Μιχάλης

SAR: 0.895

Μιχάλης

Και εγώ είμαι κάτοχος του απο τον Δεκέμβρη και έχω μόνο καλά λόγια να πω. Στο chat έδωσα και ενα screenshot με το Antutu σκορ που μου έβγαλε με το καινούργιο firmware, αν και αυτό που μετράει είναι η καθημερινή χρήση του που για μένα είναι πολύ καλή.
Τα updates γίνονται συχνά, αν και πρώτα βγάζουν τις ασιατικές εκδόσεις και μετά την διεθνή.
Πάντως αυτοί που το έχουν και όσοι το προτιμήσετε, αν είστε λίγο υπομονετικοί με τους κινέζους με τα firmware και τα updates σε λίγο καιρό θα δείτε μεγάλη διαφορά στο κινητό… π.χ. ένα μικρό παράδειγμα το smarttouch όπως είπα και πιο πάνω που κάνει την χρήση με το 1 χέρι πολύ εύκολη.
Τα παιχνίδια τα παίζει όλα χωρίς κολλήματα, αν και δεν έχει τις επιδόσεις της Adreno στα benchmarks, δεν θα καταλάβετε καμμιά διαφορά ακόμα και σε full details.
Για μένα το design είναι πανέμορφο, όπως και το γεγονός οτι είναι όλο αλουμίνιο εκτός απο το πίσω καπάκι… πράγμα που σου δίνει μια τέλεια αίσθηση όταν το κρατάς… εγώ πάλι σε πλαστικό δεν ξαναγυρνώ μετά απο το ΜΧ4.
Αυτά, αν και θα μπορούσα να γράψω κι’ άλλα.
Miko

odin

Παιδιά πότε θα ανεβάσετε το hands-on; Έχετε σκοπό να κάνετε και για το pro;
Αξίζει λέτε να πάρω το pro με 100€ παραπάνω η όχι;
Επίσης ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο μεταξύ του mx4 και του mi4;
@Μιχάλης το κινητό έχει υπέρυθρες;

Μιχάλης

@odin:
αν το προ το φέρουν Ελλάδα με 100 ευρώ διαφορά και φυσικά έχεις τα λεφτά να το πάρεις, για μένα δεν είναι κακή ιδέα. Φυσικά δεν εννοώ ότι το απλό είναι άσχημο απλά το προ έχει αυτά τα λίγα παραπάνω που χρειάζεται μια συσκευή για να είναι flagship. Κανένα από τα 2 δεν έχει υπέρυθρες.
Εγώ προτίμησα το ΜΧ4 σε σχέση με το xiaomi και το 1+1, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Και τα 3 είναι πολύ καλά κινητά και το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.

odin

@Μιχάλης
Από Κίνα που θα αγοράσω έχουν τέτοια διαφορά περίπου στην τιμή.
Κάτι ακόμα μιας και τα ξέρεις καλά όπως βλέπω!
Η έκδοση του mx4 με τα 16gb μνήμης πόσο χώρο αφήνει ελεύθερο στο χρήστη;
Επίσης πέρα από την έλλειψη NFC, τη μη επέκταση της μνήμης και το διαφορετικό UI της meizu σε σχέση με τις μεγάλες εταιρίες υπάρχει κάποιο άλλο σημαντικό αρνητικό στο mx4 κατά τη γνώμη σου;

Μιχάλης

Εγώ έχω το 32αρι οπότε για το 16αρι ξέρω μόνο τι λένε οι άλλοι, και αυτό είναι 12,9GB. Αν σε βολεύει μπορείς να έχεις μαζί σου ένα USB OTG καθώς το ΜΧ4 το υποστηρίζει.

Αρνητικό θα μπορούσε να πει κάποιος το γεγονός οτι δεν έρχεται με ακουστικά, και ενώ έχει πολύ καλό ήχο, χωρίς καλά ακουστικά δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς.. για μένα πολύ καλά και φτηνά ακουστικά είναι τα Xiaomi Pistons 2, αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να βρώ που να με έχει στεναχωρίσει.. απο θέμα GPS, σήμα κτλ είναι άψογο.. η μπαταρία με την δικιά μου χρήση βγάζει 2 μέρες γεμάτες αλλά να, πάλι πιάνω τον εαυτό μου εκτός θέματος και μιλάω για τα καλά του. 😛

Corvus

Φόλα είναι μάγκες.
Δεν ξέρω τι λέτε για τα δικά σας το δικό μου είναι πιο αργό και από το iphone4s που είχα κάποτε και όταν του πιέζεις δυνατά την οθόνη κάνει “νερά”.
Πέταξα τα λεφτά μου σε αυτή τη μούφα.

Μιχάλης

Το μόνο σίγουρο είναι να το στείλεις πίσω. Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα που τους παρουσιάστηκαν προβλήματα.

Απο την μία δεν το θεωρώ σωστό, για μένα πρέπει να τα προσέχουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια πριν τα δώσουν προς πώληση, αλλά απο την άλλη μέσα σε πόσσα εκατομύρια πωλήσεις, είναι “λογικό” να υπάρχουν και μερικές χιλιάδες συσκευές με προβλήματα…

Κρίμα πάντως γιατί είναι πραγματικά καλό τηλέφωνο… και όταν δίνεις χρήματα, ιδιαίτερα τον καιρό που ζούμε, απαιτείται να έχεις και καλή ποιότητα συσκευής/εξυπηρέτηση.

odin

Παρήγγειλα από Κίνα το mx4 και μου έστειλαν την κινέζικη έκδοση χωρίς google playstore. Το έχω κατεβάσει από 10 διαφορετικά σάιτ και ενώ κατεβαίνει κανονικά και κάνω και την εγκατάσταση κανονικά μετά δεν ανοίγει η εφαρμογή.
Ξέρει κανείς τι παίζει;
Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση;
Έχω επιλέξει πάντως να επιτρέπεται η εγκατάσταση από άγνωστες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.