Meizu MX II, Κινέζος κατακτητής με τετραπύρηνο Exynos 1.6GHz και μνήμη RAM 2GB

Με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Exynos 4412 χρονισμένο στο 1.6GHz, μνήμη RAM 2GB και οθόνη 4.4 ίντσες ανάλυσης 1280×800 pixels (αναλογία πλευρών 16:10) ετοιμάζεται να ανακοινωθεί και να κυκλοφορήσει την πρωτοχρονιά στην Κίνα το Meizu MX II. Το εργαλείο ενσωματώνει μπαταρία 1930 mAh, κάμερα 8 Megapixel και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64GB. Η τιμή του στην Κίνα θα είναι 2999 yan (370 ευρώ!).

, Meizu MX II, Κινέζος κατακτητής με τετραπύρηνο Exynos 1.6GHz και μνήμη RAM 2GB

, Meizu MX II, Κινέζος κατακτητής με τετραπύρηνο Exynos 1.6GHz και μνήμη RAM 2GB

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gian

ποοοοοοοοοοοοοοοοοο κιν κιν ολέ!!!

christos

shut up and take my money!

Chris

Γιατί έχουν βάλει τον γαλαξία του Mountain Lion για φόντο δεν μπορώ να καταλάβω. Apple wanna-be…

και αν ερθει εδω με 500 ευρω θα θεωρηθει φθηνο φανταζομαι , με τα γνωστα ελληνικα “καπελα” :Ρ

ΘΑΝΑΣΗΣ

Πάμε Κίνα!

Teo

Μηπως σου μοιαζει και με iphone Chris 😛

Δεν θα μου φανεί περίεργο αν γίνει μήνυση και στο μηλόξιδο

alex

Ακριβό. Κάτω από 250 euro για κινέζικη μούφο-ντιζαινιά δε δίνω, δε πα νά’χει quad core και 2 GB ram, παραμένει να είναι κινέζικο με τελικό κόστος παραγωγής υπολογίζω γύρω στα 100euro. Παρεπιπτόντως, η άλλη κινεζιά της Apple που μοιάζει σ’αυτό εδωπέρα, το iphone 5, με τα 700 euro ίσα ίσα που πέτυχε τις χειρότερες εκτιμήσεις πωλήσεως με αποτέλεσμα η Apple να χάσει 2% της κεφαλαιοποίησης της (περί τα 12,5 δισ. δολάρια). Μήπως να ξανασκεφτούν το παράγοντα τιμή; Γιατί τις βλέπω αυτές τις εταιρίες λιανικής να συρρικνώνονται όσο δε πάει σε λίγο καιρό. Μόνο στα fanboys θα κάνουν πωλήσεις.

alexator

Κώστα θα έχει Snapdragon S4 Pro APQ8064 το κινητό και οχι Exynos νομίζω.

eddy

Οπα ALEX το iphone και το samsung που τα πληρωνεις 600 και 700 νωμιζεις οτι κοστιζει παραπανω απο 150ευρω. Καιρατιατικα πληρωνουμε και ψευτικα πραγματα………..χρυσο!!!

alex

eddy αυτό λέω και γώ στο post

dimpep

Πάρτε τα υλικά, τους επεξεργαστές, και τις μνήμες με 150 ευρώ και φτιάξτε τηλέφωνο να δουλεύει. Το κόστος των υλικών ΔΕΝ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην τελική τιμή πώλησης όσο:
Το κόστος ανάπτυξης λογισμικού
Τα μεταφορικά από αποθήκη σε αποθήκη
Το φπα 23%
Και το κέρδος του κάθε εμπόρου που στα κινητά παίζει στα περίπου 30%

Γιαυτό πριν λέμε κάτι ας το σκεφτόμαστε και όχι τα εύκολα

LeGend

eddy είσαι άσχετος… τελείως….

kostas

@dimpep πρωτον για να εχει αυτη την στιγμη η apple περισσοτερα χρηματα απ ο,τι εχει το κρατος των ΗΠΑ… Μαλλον τελικα τα λεφτα που βγαζει ειναι υπερβολικα… Με την ιδια λογικη τα αμαξια επρεπε να εχουν ολα την τιμη της Ferrari και η Ferrari να ειναι ενα απιαστο ονειρο… Γιατι αυτην την στιγμη αυτο συμβαινει με τα κινητα… Δουλεια του κινητου ειναι να μας κανει την ζωη ευκολοτερη, ειναι ενα αγαθο δεν ειναι πολυτελεια…. Πολυτελεια ηταν το I phone οταν πρωτοβγηκε που τοτε απλα τα κινητα ηταν για να παιρνουν τηλ. και τιποτα αλλο… Τωρα εφοσον υπαρχει τροπος να κανουν τοσα πολλα και εφοσον ολες οι εταιριες ειναι ικανες να πουλανε μοντελα το ιδιο καλης ποιοτητας και αξιας τοτε δεν καταλαβαινω γιατι να εχουν τετοιες τιμες… Οταν βγηκε ο αεροσακος στα αμαξια το ειχαν 5 αμαξια και ηταν πολυτελεια… Τωρα υπαρχει παντου. Απλα ο κοσμος τοτε δεν αγοραζε αμαξια εξαιτιας των χρηματων,ετσι καθε εταιρια εβαλε και κατι παραπανω στα αμαξια και ετσι αρχησαν να πουλανε και να μην ειναι ειδος πολυτελειας. Το προβλημα με τα κινητα ειναι πως ο <> εχει δεν εχει λεφτα θα αγορασει κινητο κανοντας οικονομια, ενω δεν μπορει να αγορασει αντιστοιχα ενα αμαξι, ετσι οι πωλησεις… Συνέχεια »

Μη βελαζων...

Εννοειται πως το κοστος κατασκευης δεν ξεπερνα τα 20 ευρω………οχι τα 150 π λετε….κλαιω μεχρι δακρυων….με μεροκαματα 1 ευρω στις χωρες π τα φτιαχνουν….Οσο για τα υλικα να ξερετε πως τα παιρνουν με το μετρο….τι κοστιζει ρε μαγκες 150 ευρω…?? Το πλαστικο???? Γελαει ο κοσμος….Σιγα μη μπαινουνε κ μεσα….!! Το γυαλι της οθονης ποσο εχει? 100 ευρω? Να ξερετε πως ενα κινητο που το παιρνετε 650 ευρω…εχει κοστος κατασκευης 20 ευρω…
Οσο για τα αμαξια που ανεφερε καποιος…το κοστος της φερραρρι ειναι 10 χιλιαδες ευρω….

dimpep

Φίλε Μη βελάζων…

Η έρευνα κοστίζει. Για κάτσε και συ και φτιάξε επεξεργαστές. Για ζήτα άδειες από την εκάστοτε Qualcomm, nVidia κλπ κλπ. Τόσο εύκολα είναι όλα; Που κάποιοι το παίζετε και εξυπνάκιδες κιόλας

dimitris91

Το πιο ωραίο smartphone ever yet…αν φόραγε και μια μάρκα για τους προκατειλημμένους, θα έκανε θραύση γιατί είναι ένα πραγματικό πιστόλι!

junior

αν ερθει ελλαδα νομιζω οτι 430 ευρω καλα ειναι…. αν και δεν νομιζω να ερθει ποτε αλλα ανννννν θα εχει 500+…. φοβερο κιν

Teo

Αφήστε..εμενα με πήγαν με το πιστόλι στον κρόταφο και μου είπαν να αγοράσω το Galaxy ΣΞ..
Τώρα περιμένω αν κερδίσω το ΤΖΟΚΕΡ τον επόμενο τυπά που θα μου βάλει το πιστόλι και θα μου πει να πάω να αγοράσω το Skyline.Βεβαια εγώ θα του λέω ότι το Skyline δεν κοστίζει πάνω από 10.000€ στη Nissan και ότι εμενα μου το πουλάνε 120 χιλιάρικα.
E λ ε ο ς !!!

Teo

*S3 ηθελα να γραψω 😛

MANOS

@Teo greeklish to greek??? 😉 :p

Καποιος...

Ωραια….δηλαδη τωρα που κατι γκαλαξυ ς2 τ πουλανε 300 ευρω καινουρια…τι νομιζετε..?πως μπαινει η σαμσουνγκ και τα καταστηματα μεσα??Ρε πατε καλα??Εσεις νομιζετε πως το ιφον 5 που θα σας το πουλανε 7 κατοσταρικα θα εχει κοστος κατασκευης 550 ευρω….
Ααα…και επειδη καποιος μιλησε για ερευνα…γιατι π.χ το ιφον 16 γκιγκα το πουλανε 7 κατοσταρικα και το 32 8,5 κατοσταρικα…..???150 ευρω παραπανω για 16 γκιγκα μνημης?? Ειστε σαινια…..

GeorgePan

Παίδες άπλα είναι τα πράγματα,
λογική οποιασδήποτε κινέζικης εταιρίας χωρίς μεγάλο όνομα:
υλικά 200€ ,το όνομά της στο τηλέφωνο 0€
λογική apple:
υλικά 350€ ,ένα δαγκωμένο μήλο πάνω στη συσκευή 400€

Ειλικρινα απορω πως μπορει καποια ατομα που ασχολουνται με την τεχνολογια να ειναι τοσο κολλημενα. Οι μισοι εδω μεσα αναφερεστε με τα πλεον υποτιμητικα σχολια για μια βιομηχανια επειδη εδρευει στην Κινα. Ηρθε ο καιρος λοιπον να διαχωρισετε τις κινεζικες αντιγραφες iphone με αναλογικη τηλεοραση, απο τους κολοσσους που ομολογουμενως φτιαχνουν κινητα με συγχρονο hardware, αλλα και καλη ποιοτητα κατασκευης και να αφησετε τις εξυπναδες. Οταν εγω πηρα το huawei x5 και τωρα του φοραω ice cream sandwich, με ματ φινιρισμα υψηλης ποιοτητας και συναρμογης στα 200 ευρω, τοτε 200 ευρω ειχε το lg optimus 500 με ουτε τις μισες δυνατοτητες σαν hardware, οθονη κτλ. κι ενα αντιστοιχο σε δυνατοτητες κινητο οπως το samsung galaxy ace, που παλι ειναι πολυ χειροτερο του ηταν σχεδον 100 ευρω πιο ακριβο. Δεν ειμαι fanboy, αλλα χωρις να εχετε εμπειρια χρησης μ ενα κινητο δεν μπορειτε να κρινετε. Σιγουρα υπαρχουν και κινεζικα επωνυμα με κακη ποιοτητα συναρμογης και υλικων, οπως υπαρχουν και σε ολες τις εταιρειες. Βεβαια το κακο ειναι οτι κι αυτοι σιγα σιγα εχουν αλλαξει τιμολογιακη πολιτικη αλλα σ αυτο ευθυνεται και η wind που εχει πολλες αποκλειστικοτητες στην χωρα μας

Μη βελαζων...

350 ευρω κοστος κατασκευης ι-φον λεει ο αλλος………..Αν πιστευετε αυτα που λετε και δεν κανετε πλακα…τοτε καλως εχουμε φτασει εδω που φτασαμε….Καλα να παθουμε… Ρε πατε καλα????

Το γυαλι της οθονης εχει δηλαδη καπου στα 150 ευρω….η λαμαρινα-σασι αλλα 100….και η καθε βιδιτσα κοστιζει στη αππλε ενα 10ευρω..??? Ρε σκεφτειτε λιγο….ειληκρινα……………..

dimpep

Πρώτα απ όλα Μη βελάζων δεν εκφραζόμαστε έτσι. Πάμε μια χαρά και σκεφτόμαστε. Απλά δεν θα ισοπεδώνουμε όλα σαν εσένα

Στο δια ταύτα…η κάθε εταιρία πληρώνει κάποια δικαιώματα χρήσης στις εκάστοτε κατασκευάστριες εταιρίες για να μπορεί να χρησιμοποιεί τις αρχιτεκτονικές τους. Ακόμα και το bluetooth θα πρέπει να χρεωθεί με ένα x ποσό στην εκάστοτε εταιρία (αν δεν κάνω λάθος είναι λίγα $). Το γυαλί της οθόνης δεν είναι να πάρεις άμμο και να το φτιάξεις έτσι απλά. Ούτε είναι φθηνό να χρησιμοποιήσεις CNC για το σασί. Είναι η τεχνογνωσία από πίσω που πληρώνεται. Οκ και το βιβλίο το χαρτί κάνει ούτε 1€, αλλά γιατί δίνεις το 20άρικο; Ακριβώς το ίδιο πράγμα

Λευτερης

Επειδη ο καθένας λέει οτι θέλει εδω μέσα ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ( γι αυτούς που διαβάζουν λίγο και ξέρουν να ψάχνουν είναι γνωστα ). Το πιο ακριβό κινητό μαζικής παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν το HTC Evo 4G ( στοίχησε στην HTC 214 δολλάρια !!!! ). Το iPhone 4s στοίχιζε στην Apple 188 δολλάρια όσα ακριβώς και το 4 ( οποιος δεν πιστευει αυτά που λέω υπάρχει κάτι που λέγεται Google ). Το iphone 5 αν αναλογιστούμε ότι δεν παρουσίασε καμια καινουργια τεχνολογια κάπου τόσο θα στοιχίζει ( το LTE είναι παλιά νέα για τους υπόλοιπους, nfc δεν έχει και το λογισμικό δεν έχει αλλάξει και ιδιαιτερα αν εξαιρέσουμε την επιπλέον σειρά με εικονίτσες και τους καινούργιους “εξαιρετικούς” χαρτες οι οποιοι έχουν γίνει αφορμή για να την δουλεύουν οι πάντες στη βιομηχανία. Μάλλον τα λεφτά αντι να πηγαίνουν στο R&D πάνε στους δικηγόρους ). Όσο αφορά το Meizu MX II πιστεύω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό κινητό ειδικά για την τιμή του. Τα σχόλια “κινεζια” και “απομίμηση” μάλλον προέρχονται είτε από τυφλούς και πικραμένους οπαδούς του μήλου είτε από άσχετους με την τεχνολογία. Παρακολουθήστε κανενα βιντεο και καμια κριτική για τα προηγούμενα Meizu και μετά τα λέμε… Αν δεν… Συνέχεια »

Panos7GR

+1 στα λεγόμενα του Μερκούριου Μπαϊράμη, ειδικά στην πρώτη πρόταση ” Ειλικρινα απορω πως μπορει καποια ατομα που ασχολουνται με την τεχνολογια να ειναι τοσο κολλημενα.” (Και δεν το τονίζω υποτιμητικά, απλώς το τονίζω για να το δουν κάποιοι κάποιοι και να κάτσουν να σκεφτούν λίγο παραπέρα.)

+1 επίσης σε αυτά που είπαν οι dimpep και Λευτέρης.

Τέλος για να μην γράψω ένα μακροσκελές σχόλιο για το θέμα που ανοίξατε, θα πω κάτι απλό και λιτό. Άλλο κόστος κατασκευής και άλλο κόστος υλικών κατασκευής! Μάλλον αυτό το μπερδεψατε. Επίσης κάτι τελευταίο, τα υλικά μην τα υποτιμάτε τόσο. Όταν μια εταιρία έχει γυαλί στην οθόνη τύπου Gorilla Glass αυτό το παίρνουν πιο λογικά πιο ακριβά απ ότι ένα απλό γυαλί. Ο λόγος; Τον ξέρετε, μην εθελοτυφλείτε! Βεβαίως στον τελικό καταναλωτή φορτώνονται όλα τα “φέσια” των τρίτων, όμως καλό θα ήταν να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

babinos

Υπάρχουν σιτε στην Κίνα που τα αγοραζουν απευθείας από τα εργοστασια.. Τα στέλνουν Ελλάδα με ταχυδρομείο σαν δεμα και δεν περνάνε τελωνειο. Ενασ φίλος μου με αυτόν τον τρόπο είχε πάρει το huawei p1 με 270 ευρ. Και τα μεταφορικά… Φαντάζομαι το ιδιο θα μπορεί να γίνει και για αυτό το κινητό. χαχα άλλοι το περιμενουν στην Ελλάδα να έρθει και νε 500 ευρώ !

Αποστόλης

Από μπροστά μοιάζει με iPhone 4/4s στις αναλογίες του Samsung Galaχy S2 και πίσω θυμίζει iPhone 3GS … 😛
(Και με πρωτοπόρο wallpaper που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ… 😀 )
Εχουν να πέσουν μηνύσεις (ειδικα αν πουλήσει καλά) … που θα κλαίμε απο τα γέλια 😀

Κατα τα αλλα από γενικά και τεχνικα χαρακτηριστικά πολύ καλό εξίσου με τις ναυαρχιδες των μεγάλων παικτών… Αλλα στην Ελλάδα δεν βλέπω πολυ φως λόγω ονόματος και προέλευσης… 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.