Meizu MX3, Exynos 5 Octa με 5.1 ίντσες οθόνη

Δεν έχουμε μόνο ανακοινώσεις από την IFA, αλλά και από την μακρινή Κίνα όπου η Meizu, η κύρια αντίπαλος της Xiaomi, παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα το Meizu MX3. Το Meizu MX3 έχει οθόνη 5.1 ιντσών με την περίεργη, ομολογουμένως, ανάλυση 1800×1080 (15:9 αναλογία), το PPI είναι ~411. Γύρω από την οθόνη το bezel φτάνει στα 2.9 χιλιοστά.

Το πάχος του κινητού είναι 9.1 χιλιοστά ενώ ζυγίζει 143 γραμμάρια. Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε και στο Galaxy S4, της σειράς Exynos 5 Octa 5410. Όσον αφορά την κάμερα, η Meizu, χρησιμοποιήσε 8 Megapixel κάμερα σε αντίθεση με την αγορά που κινείτε προς τα 13 Megapixel. Η κάμερα είναι κατασκευής Sony 3ής γενιάς με f/2.0. Η μπροστινή κάμερα είναι μόλις 2 Megapixel.

Όσον αφορά τον ήχο η Meizu δεν έκανε τσιγκουνιές και εφοδίασε την ναυαρχίδα της με ένα Wolfson τσιπάκι για την αναπαραγωγή του ήχου, ενώ υπάρχουν 3 μικρόφωνα για καλύτερη ποιότητα καταγραφής ήχου είτε για κλήσεις είτε για καταγραφή βίντεο. Στην συνδεσιμότητα το MX3 δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι εφοδιασμένο με NFC, dual-band WiFi, Bluetooth 4.0, GPS ενώ σύμφωνα με το CEO Bai Yongxiang, η κεραία ενισχύθηκε ώστε να έχει καλύτερη λήψη ακόμα και από αυτή του iPhone 5.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.400 mAh, παραγωγής Sony, και σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να τροφοδοτήσει το κινητό για 9 ώρες 3G Broswing, 10 ώρες WiFi ή 7 ώρες αναπαραγωγή HD βίντεο κάτι που αμφισβητείται με τα σημερινά δεδομένα. Όσοι ανησυχούν για την θερμοκρασία που αναπτύσσει ο Exynos 5 Octa, ο CEO ανέφερε πως η κατασκευή του Meizu MX3 είναι τέτοια που διαχωρίζει την θερμότητα που παράγει η οθόνη, από αυτή της CPU έτσι το φαινόμενο της αυξημένης θερμοκρασίας θα είναι μικρότερο, μένει να το δούμε στην πράξη. Επιπλέον το κινητό θα υποστηρίζει δίκτυα WCDMA, που αυτομάτως σημαίνει πως θα δουλεύει με τα περισσότερα δίκτυα 3G στο κόσμο, ενδεχομένως και στη χώρα μας.

Τέλος οι τιμές, για τα 16 GB η τιμή είναι 410 δολλάρια ενώ φτάνει έως τα 650 δολλάρια για την έκδοση με τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Όσοι θέλουν να το παραγγείλουν μπορούν από εδώ https://booking.meizu.com/, προσοχή όμως με τα κινέζικα.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Meizu MX3, Meizu MX3, Exynos 5 Octa με 5.1 ίντσες οθόνη

Meizu MX3, Meizu MX3, Exynos 5 Octa με 5.1 ίντσες οθόνη

Meizu MX3, Meizu MX3, Exynos 5 Octa με 5.1 ίντσες οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νio

Ωραιο εργαλειο απο την Meizu. Και με εντυπωσιασε που εκανε αυτη την αρχη για 128 gb κινητα……….

aggelos

Πολύ ωραίο κινητο.Επειδή ψαχνο για κινητό αυτό είναι καλυτερο απο to galaxy s4 και ειδηκα στην κάμερα που με ενδιαφέρει πολύ
?

tech21man

Εδω δεν εχει διαθεσιμοτητα η samsung αυτοι πως βρηκαν?

Τον ηχο δεν τον επιμεληθηκε, το wolfson ειναι μερος του exynos.
Ομως το προβλημα με το ALSA απο jelly bean και πανω σε οσα εχουν μητρα 44.1 khz γινονται 48 αναγκαστικα. Δεν ειναι και η καταστροφη του κοσμου αλλα φανταστειτε κατι σαν upsampling θολωμα πως γινεται με τις χαμηλοτερες αναλυσεις σε video που παιζονται σε HD τηλεορασεις. Σιγουρα δεν ειναι το σωστο.

Τελος το DAC ειναι μονο ενα μερος της αλυσιδας, αν εχει και το ιδιο κυκλωμα εξοδου για να οδηγει σα το S4 παει και ερχεται, αλλα εκεινο ειναι προβληματικο σε οδηγηση χαμηλων φορτιων και κανει…διακοπες!!!

Παρεμπιπτοντως, το Interface…ριντικιουλους. Γιατι πρεπει να ειναι ολα σαν αποτυχημενο καρτουν των 80-90?

Emmanouel

Aggele αν σε ενδειαφέρει η κάμερα πολύ γιατί δεν χτυπάς το Lumia 1020?

Kostas K.

@tech21man δεν είπε ποτέ η Samsung οτι δεν εχει διαθεσιμοτητα. Αλλοι το υπεθεσαν…Καλός χρυσος ο Octa αλλά εχει πρόβλημα με το 4g και δεν τον έβαλαν στο S4 παρα μονο σε χωρες που δεν υπάρχει 4g δίκτυο..(το Meizu είναι 3G απ οτι καταλαβαινεις)
@ aggelos το οτι είναι καλύτερο απο το s4 και ειδικα στην καμερα απο που το συμπέρανες? Ακόμη δεν το δαμε (άσε που το S4 εχει 13 mpxl κάμερα και αυτο 8).Αν θες καλτερο κινητο απο το S4 στην καμερα παρε ένα Nokia να τελειωνεις
Στο θέμα μας ωραίο το Mx3 αλλά θα περιμένω τις Xiaomi,Oppo πρώτα..Οι Κινεζοι πάντως εκεί που κάποτε ήταν παράδειγμα προς αποφυγή, τείνουν να γίνουν η νέα υπερδύναμη στον χώρο..

aggelos

kostas@ ερώτηση ηταν δεν είπα οτι είναι καλυτερο Ρώτησα αν είναι καλυτερο
ευχαριστώ παντός για την απάντηση

j

Τι σύστημα έχει ;;; Android;; ωραίος σχεδιασμός όμως είναι λίγο αλλα iphone

alxgiann

Συμφωνώ με τον συντάκτη του άρθρου, χρησιμοποιώ κινέζικα κινητά εδώ και 2 χρόνια, αν και δεν είχα ποτέ πρόβλημα λόγω βλάβης, αν τύχει όμως να χρειαστώ service, ξέρω ότι δεν υπάρχει. Από ότι βλέπω όμως σιγά σιγά οι κινέζοι ανοίγουν υποκαταστήματα εντός ΕΕ, αυτό τουλάχιστον δίνει μια κάποια μεγαλύτερη σιγουριά. Πολλά από τα φετινά μοντέλα έχουν μάλιστα και αρκετά ανεβασμένη ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης. Το 2014 θα είναι πολύ ενδιαφέρον πιστεύω, ίσως και τα “επώνυμα” αρχίσουν να διατίθενται σε πιο λογικές τιμές εφόσον έχουν εξαφανιστεί και επιδοτήσεις από τους πάροχους..

Giorgos

Μη κοιτάτε τα Μpixels. Αφορούν το μέγεθος της φωτογραφίας και όχι την ποιότητα της.

jeri

ok

Antonis

To Meizu MX3 πωλείται από σήμερα επίσημα στα online καταστήματα της Kίνας.Προς το παρόν διατίθενται προς πώληση 3 εκδόσεις του κινητού , μία των 16 GB χωρίς NFC, με τιμή 2499 Yuan (300 ευρώ περίπου) , μια των 32 GB στα 2699 Yuan (325 ευρώ) , στα 64 GB η τιμή να φτάνει τα 3099 Yuan ( 375 ευρώ) ενώ η έκδοση των 128GB που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα θα κοστίζει 3999 Yuan (485 ευρώ περίπου).

nikos

Ένα πολύ ωραίο review στα αγγλικά για όποιον ενδιαφέρεται…
https://meizufans.eu/forum/showthread.php?tid=100&pid=280#pid280
Αναμένουμε και το review του techblog, ελπίζω να μην αργήσει 🙂
Επίσης στην παραπάνω σελίδα υπάρχει και ελληνικό thread αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Meizu

Polestar Phone: Τeaser βίντεο αποκαλύπτει το σχέδιο

Τον Σεπτέμβριο, η Polestar ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα smartphone κατασκευασμένο από τη Meizu.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Meizu

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu.

Smartphones Huawei Meizu Harmony OS

H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

Το οικοσύστημα Huawei Mobile Service (HMS) θα χρησιμοποιήσει η Meizu, εάν αναγκαστεί να παύσει τη χρήση των υπηρεσιών Google.