Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Η Meizu ανακοίνωσε επίσημα το Meizu PRO 5 στο επίσημο event που είχε προγραμματίσει για σήμερα στην Κίνα. Ο Κινέζος αφήνει πίσω την ονομασία “MX” για τις ναυαρχίδες, πήγε σε “Pro” χρησιμοποιώντας μεταλλική κατασκευή όπως κάνει κάθε “σωστή” ναυαρχίδα σήμερα και φυσικά συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Meizu Pro 5 έρχεται με οθόνη 5.7 ιντσών Super AMOLED ανάλυσης 1080p, χρησιμοποιεί 2.5D curved glass, έχει κάμερα 21 Megapixel με Sony IMX230 αισθητήρα 1/2.4″, η μπροστά κάμερα είναι 5 Megapixel.

Μέσα έχει επεξεργαστή Exynos 7420 από την Samsung, μνήμη RAM 3GB και 4GB, ανάλογα αν επιλέξετε το μοντέλο με 32GB ή 64GB ενσωματωμένη μνήμη, αντίστοιχα. Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε επέκταση μνήμης μέσω κάρτας microSD, η μπαταρία είναι 3050mAh με τεχνολογία mCharge fast charging, για να πηγαίνει στο 65% σε μόλις 30 λεπτά, ενώ έχει και θύρα USB type C.

Το νέο Meizu Pro 5 τρέχει Android 5.1 Lollipop μαζί με Flyme 5. Η διαθεσιμότητα ξεκινά από 12 Οκτωβρίου με τιμή περίπου 439 δολάρια για το μοντέλο με 3GB RAM και 32GB χωρητικότητα, ενώ τα 4GB RAM και 64GB ενσωματωμένη μνήμη, κοστίζουν 490 δολάρια.

Πως σας φαίνεται;

Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό, Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό, Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό, Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό, Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό, Meizu PRO 5: Επίσημα με οκταπύρηνο Exynos 7420 και μεταλλικό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

νομίζω το μόνο πλήρη κινητό για το 2015

Ikaria7

Πλήρες κινητό χωρίς ir blaster k Ραδιόφωνο.δεν νομίζω…διαφωνώ.

Techonsider

Το καλύτερο κινητό στον κόσμο αυτή την στιγμή. Μπράβο meizu!

aggelos

παιδια το κινητακι ξεσκισε ε…και ειμαι και κατοχος note 4 και πριν iphone 5

Mary

Ορίστε που λέγατε όλοι ότι με τη θύρα type c δεν μπορείς να έχεις fast charging! Αυτο πως γίνεται και τα έχει και τα 2;

Γιάννης

Που πας ρε Meizu με 1080p οθόνη? Το μόνο καλό ότι είναι σχετικά φτηνό.

NLS

Πολύ καλή υποψηφιότητα.
Με χαλάει η οθόνη “μόνο” 1080, αλλά όχι τρελά.
Δεν έχει fingerprint; Αν όχι, no go. Αλλά μάλλον έχει αν κατάλαβα.
Τιμή καλή. Εννοείται το 4άρι.

Έχει Google Play store;;;
Πως πάει η εταιρία από firmware updates;

Το μόνο που μάλλον “προσπαθεί πραγματικά”.

NLS

Α ξέχασα, με χαλάει και η κάμερα με το χάλια f… που πας με 2.4;

Geo

@Γιάννης το ότι έχει 1080p οθόνη είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα. Ξυπνήστε το λίγο χρήστες. Σπίτι σου στην 55άρα τηλεόραση τι ανάλυση έχεις, ξέρεις; Που θες και μεγαλύτερη στις 5 ίντσες…
Το μόνο κακό για μένα ότι βλέπω ότι ακόμη και οι Κινέζοι άρχισαν να ανεβάζουν τιμές. Δε λέω πως θα πρέπει να κάνουν 100 ευρώ μέγιστο, απλά έφτασε το Note4 ή Nexus5 πλέον ή HTC M8.

NLS

Α δεν είναι το f. Ξέρει κανείς το f;

Είναι σίγουρο ότι παίρνει microSD; Γιατί είναι UFS 2.0 και χτυπιόσασταν ότι δεν πάνε μαζί (εγώ χτυπιόμουν ότι άμα θέλανε πάνε μαζί).

Chris

Φίλε NLS 1ον η Qhd είναι η πιο άχρηστη ανάλυση ή 4κ η 1080(και όχι δεν έχω σονυ)
2ον δεν είδες ούτε φώτο ούτε διάβασες το άρθρο γιατι έχει fingerprint scanner
3ον και play store έχει (αλλά και να μην είχε έχει τόσες εναλλακτικές, 1mobile market, aptoid και άλλα πολλά

NLS

…οκ βρήκα αυτά που ρώταγα. 🙂
Το OS με χαλάει (τι έχουν οι Κινέζοι με το app drawer?).

Wrangler10

Τρομερή συσκευή με πολύ καλή τιμή.ΕΥΓΕ.Αυτά να τα βλέπει η “premium”στην τιμή Huawei.

Costas

Γι ακόμη μια φορά μια τίμια πρόταση της meizu. Ανυπομονώ να το δω και αυτό από κοντά στον Γερμανό όπως και τον προκάτοχό του το mx4.

Giannhs

Βλέπω ένα iPhone με android

Cabalerro

Συγνωμη αλλα γιατι καθε σωστη ναυαρχιδα πρεπει να εχει αλουμινιο…απο που προεκυψε αυτο??

NLS

+ AMOLED
+ 2.5D glass (μου αρέσει)
+ 7420 + Mali-T760
+ LPDDR4 + UFS 2.0 + eMMC 5.0 (είναι που δεν γινόταν)
+ microSD (όπως είπα από πάνω) ή dual SIM
+ χωριστά high-end components για ήχο
+ 21MP Sony camera (f/2.2) με laser+phase focus και dual-tone flash
+ μπροστινή κάμερα με f/2.0
+ αρκετά μεγάλη μπαταρία σε σχέση με τις αηδίες του ανταγωνισμού, 3050mAh
+ 64Gb έκδοση με 4GB RAM με ελάχιστη διαφορά τιμής
+ fingerprint με 360 μοίρες αναγνώριση
+ κατάλληλη τιμή

– 1080P
– f/2.2 στην πίσω κάμερα
– όχι IR blaster
– gorilla glass 3 όχι 4
– όχι στέρεο ηχεία
– όχι βαρόμετρο (έλα κάτι έπρεπε να πω)
– αμφιβολία για συχνότητα και διάρκεια των updates (κάνας meizu χρήστης να μας πει?)
– όχι IP rating (θα με έφτιαχνε έστω και το splash-proof)
– ΠΟΛΛΕΣ αμφιβολίες γενικά για το Flyme. Δεν έχει app drawer (γκρρρρρ), έχει Google Play;;

Εγώ ψήνομαι άγρια. Όχι για κάτι που θα μου βγάλει χρόνια, αλλά γιατί δεν βλέπω σοβαρές προσπάθειες το 2015 (αν και μένουν 1-2 ελπίδες μέχρι το τέλος του).

Cabalerro

LG G4 το πιο value for money και all around κινητο αυτη την στιγμη.(προσωπικη αποψη παντα και μην αρχισετε οι κανιβαλλοι και κραζετε παλι λες και σας εβρισε καποιος την εταιρια σας)

Kilplix

Meizu αρχιζει και ανεβαινει επικυνδινα.. τρομερο εργαλιο μαγκες οτι και να λεμε, ισως το f 2,4 το χαλαει λιγο αλλα με καλυπτει με ολα τα αλλα. GG meizu

Cabalerro

(Και ετσι απλα δεν σε νοιαζει ουτε το fast charging ουτε η διαρκεια της μπαταριας,αφου πολυ απλα τελειωνει η μπαταρια ανοιγεις καπακι κουμπωνεις την αλλη!!!χρονος φορτισης 0’…διαρκεια μπαταριας,απειρη)
https://www.skroutz.gr/s/7358292/LG-Battery-Charging-Kit-BCK-4810.html?keyphrase=lg+g4

redtfsi

Τούμπανο, άντε να δούμε και κανένα review. Από το Note μου 4 (το οκταπύρηνο) αλλού κερδίζει (64bit, ίσως πολύ γρηγορότερο, type c) και αλλού χάνει (ir-blaster, πενάκι, 2K οθόνη, Samsung, υποστήριξη, αξεσουάρ). Να επισημάνω ότι το type c (μιας και κατά πάσα πιθανότητα αυτό του Meizu είναι σε USB 2.0 mode) δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από το USB 2.0 που υποστηρίζει το Note 4… αλλά ας με διορθώσει κάποιος

Cabalerro

@Λορενα εχεις δικιο…δεν το παρατηρησα καλα..

NLS

Chris
Έχω δικιά μου άποψη περί 1080p. Όπως είπα δεν με τρελαίνει, δεν με χαλάει κιόλας.
Είδα τα στοιχεία, τα παραθέτω πιο πάνω.
Θέλω google play, δεν με ενδιαφέρουν οι εναλλακτικές τις ξέρω.

Giannhs εσύ προφανώς παντού iPhone και αντιγραφές τους βλέπεις. Δεν πειράζει, δεν σε υποχρέωσε κανείς να το αγοράσεις.

Cabalero συμφωνώ μαζί σου.

Kilplix έχει f/2.2 όχι 2.4. Και στην μπροστινή ένα άριστο 2.0.

redtfsi αν πουλήσεις το Note4 να με θυμηθείς (αν η τιμή δεν είναι το αστείο ποσό που βάζουν = δηλ. όσο καινούριο χωρίς το ΦΠΑ… σιγά μη δώσω τόσα)
Δυστυχώς δεν αναφέρουν σε τι mode παίζει το USB port του. Πάντως το chipset της Samsung υποστηρίζει καλύτερο από το 2.0, αλλά δεν αποκλείεται εδώ να μένουν στο 2.0 (το type C δεν σε υποχρεώνει). Όμως τι σημασία έχει; Έτσι κι αλλιώς αφού έχει microSD αν κάποιος θέλει να μεταφέρει μεγάλο όγκο ας την βγάλει και ας την βάλει σε USB 3.0 card reader. Επίσης το charging είναι “off spec” έτσι κι αλλιώς και έχει το αντίστοιχο quick charge της Samsung.

Α στα “πλην” να βάλω και ότι δεν έχει ασύρματο charge ενώ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ NFC!

Χμ…

dark_master

Το θέμα είναι σε τι τιμή θα έρθει Ευρώπη.Σε άλλο site διαβασα ότι οι τιμές αυτές είναι τιμές Κίνας.
Γνωρίζει κανείς αν αυτές είναι και οι τιμές για την Ευρώπη?
Αν οι τιμές αυτές είναι μόνο για την Κίνα τότε Ευρώπη θα έρθει αρκετά παραπάνω…

NLS

Αχ Κινέζοι… στην αγγλική σελίδα της συσκευής γράφουν με μεγάλα γράμματα “not perfect” (κανείς δεν ξέρει τι εννοεί ο ποιητής ή απλά είναι κρίση αυτογνωσίας :D)

Γιάννης σε λέω

@NLS είσαι πολύ καλό troll τελικά 😛

Στο μόνο σημείο που θεωρώ τη συσκευή παγιδούλα, είναι η κάμερα που ναι μεν είναι 21 mpixel, αλλα με f 2.4 σε κάποιες περιπτώσεις οι φωτογραφίες θα υστερούν σε φωτεινότητα.

Κατά τ αλλα η συσκευή είναι πολύ αξιόλογη για όσους επιθυμούν μεγάλες οθόνες σε smartphone. Η ανάλυση των 1080p είναι η ιδανικότερη. Οτιδήποτε μεγαλύτερο θα ήταν υπερβολή και καθαρά για λόγους marketing.

NLS

Γιάννη f/2.2 είναι είπαμε.
Και η μπροστά είναι f/2.0.

redtfsi

NLS θα σε έχω υπόψη 🙂 … το έχω προσέξει ότι το Note4 μεταφέρει πολύ πιο γρήγορα από ότι ένας USB 2.0 σκληρός μου…

vladimiros

Σωπα η Meizu…
πολυ καλο και δυνατο κινητο σχεδον τα εχει ολα οσα θελει ο καθενας,αν ξεκινησει απο τα 500 τα αξιζει πραγματικα,οχι οπως για το mate s που ελεγα τις προαλες που ειχε τιμη 649 ευρω, ειχα και διαφωνιες με ενα παληκαρι….πιστευω και εγω αν ειχε οθονη εστω 2Κ καλα θα ηταν επειδη η συσκευη δεν ειναι και μικρη ειναι 5.7 ιντσες,αλλα και 1080 καλα ειναι δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα,τελικα παιδια δεν ξερουμε τι θελουμε παντα,
ρε @NLS εισαι πολυ δυσκολος το αλλο δεν σου αρεσει,το αλλο σου ξινυζει,τουλαχιστον σε αυτο το κινητο σε ειδα ενθουσιαστικες λιγο,δε λεω θες ενα κινητο να τα εχει ολα τα καλα σε μια συσκευη.. πολυ δυσκολο αυτο..ισως το 2020..αλλα μεχρι τοτε παρε και κανενα κινητο..( στα λεω φιλικα ετσι δεν εχω τιποτα μαζι σου )

NLS

Vladimiros ναι είμαι δύσκολος, γιατί δεν ζητάω πράγματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ, ζητάω πράγματα που έχουν βγάλει και κόψανε ή που έχουν βγάλει μόνο σε κάποιο μοντέλο κάποιοι. Εγώ δεν ήθελα καμία πρωτοτυπία.
Έχω ήδη πει τι θα έπαιρνα σε… δευτερόλεπτα. Ας βγάλει η Samsung ένα Note 4 με νέο CPU (7420 ή και 810) και όλα τα άλλα specs ίδια (συν το πιο ελαφρύ launcher που επιτέλους σκέφτηκαν ότι πρέπει να έχουν). Θα περιμένω έξω από το μαγαζί.

spiros

πολύ καλό το κινητό, τρομερά χαρακτηριστικά και ας ελπίσουμε η αναλογία γιεν-δολάριο-ευρώ να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. περιμένουμε reviews και hands-on!

το μόνο που με χαλάει είναι…

REDQUARTZ

Ποσο ειναι ο δεκτης SAR της συσκευης;

φωτης lgg3

Οποιος δεν ειναι κοροιδο να δινει 800€ για s6 κ note5 η 1000€ για iphone 6 χωρις να εχει sd,removable battery,fm,ir κ.α,κατι τετοιο ψαχνει.

Darth

@Γιάννης 1080 πλεονέκτημα ειναι οχι μειονέκτημα

@περνας αλλο launcher και εχει οτι σου λιπει (πχ app drawler κλπ)

κρς

ναυαρχίδα χωρίς οπτικό σταθεροποιητη εικόνας; δε νομίζω. Τι να τα κάνεις τα 21mp κάμερας όταν θα βγαίνουν κουνημενες οι φωτογραφίες τις περισσότερες φορές.

AG. m

Συγνώμη, το μέταλλο είναι το κριτήριο για το premium ή η ποιότητα κατασκευής και η απροβληματιστη λειτουργία? Νισάφι με αυτό το δήθεν premium.

Γιάννης

@Geo @Darth
Όταν μιλάμε για flagship δεν μπορεί να έχει 1080p γιατί αλλιώς βαφτίζουμε ναυαρχίδα και το Meizu M2 Note των 200 ευρώ.
Η διαφορά QHD και FullHD βεβαίως και φαίνεται , όχι τόσο εύκολα αλλά υπάρχει. Όποιος λέει το αντίθετο προφανώς δεν είχε ποτέ κινητό QHD (κάτοχος Galaxy S6 και Note 3).

john

updates κανει κανονικα και ΟΤΑ αλλα εχει και επισημες ROM στο meizufans.eu.
playstore εαν δεν εχει βαζεις κανονικα μεσα απο app του κινητου.

απο MEIZU ειχα τα MX4, MX4 pro, M1 note, M2 note, και τωρα εχω το μικρο m2.
Μολις παει το PRO 5 στα 450ευρω το πηρα !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Meizu

Polestar Phone: Τeaser βίντεο αποκαλύπτει το σχέδιο

Τον Σεπτέμβριο, η Polestar ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα smartphone κατασκευασμένο από τη Meizu.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Meizu

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu.

Smartphones Huawei Meizu Harmony OS

H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

Το οικοσύστημα Huawei Mobile Service (HMS) θα χρησιμοποιήσει η Meizu, εάν αναγκαστεί να παύσει τη χρήση των υπηρεσιών Google.