Φορτιστές microUSB για όλα τα κινητά στην Ευρώπη, Τι θα κάνει η Apple με το iPhone 5;

Το 2011 είναι η χρονιά που όσα κινητά θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν κοινό φορτιστή που δεν είναι άλλος από την θύρα microUSB. Αυτή η απόφαση είναι υπέρ των καταναλωτών μιας και θα γίνεται πιο εύκολη η εύρεση φορτιστή σε περίπτωση που δεν έχουν μπαταρία στο κινητό μας ή θα μπορούμε να το φορτίσουμε απευθείας από τον υπολογιστή.

Τα πρώτα μοντέλα κινητών με τον κοινό φορτιστή (μιλάμε για τα απλά κινητά, μιας και τα smartphones χρησιμοποιούν εδώ και πολλούς μήνες τη θύρας microUSB για φόρτιση), θα αρχίσουν να διατίθενται το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η κίνηση της Apple που ως γνωστόν χρησιμοποιεί τη δική της υποδοχή για φόρτιση. Τι θα κάνει; Θα προσφέρει μαζί και έναν αντάπτορα microUSB ή θα προσθέσει την εν λόγο θύρα από το iPhone 5 και μετά;

, Φορτιστές microUSB για όλα τα κινητά στην Ευρώπη, Τι θα κάνει η Apple με το iPhone 5;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Το microUSB δεν είναι λίγο πιό χοντρό από αυτό που δείχνει η φωτογραφία στα αριστερά;

Whiteyez

Η apple πιστεύω θα δίνει αντάπτορα στο επόμενο iPhone τουλάχιστον.

Σταμάτης

Ποιος ο λόγος να κρατήσει την θύρα και να μην την αλλάξει σε mini-usb? Μα γιατί τότε δεν θα ελέγχει, ούτε θα παίρνει χρήματα από αυτούς που φτιάχνουν καλώδια για το iphone!

Alan

Όντως Κώστα. Νόμιζα πως ήταν και αυτό micro. Ποιές εταιρίες έχουν microUSB δηλαδή; Νομίζω μόνο στο Cookie έχω δει παρόμοια…

jimv26

Η HTC εχει κινητα με micro-usb..

Αλέξανδρος

Ολα τα smartphones με micro usb είναι.

Manolis Tzelissis

Moipos auto ginete gia gia tis etereies gia na meiosoun to kostos pou telika h timh tha meinei sta idia epipeda ….. ase pou pisteuo oti tha ton plhronoume pleon afou sto kouti kathe kinhtou den tha yparxei fortisths…;) alloste se kathe spiti uparxoun 2 toulaxiston fortistes etsi kai alios ….

techblog psaxto ligaki….;)

jimv26

Δεν έχουν όλα τα smartphones micro usb…Πολλά έχουν mini usb…

jimv26

Συμφωνώ αλλά εγώ δεν μιλάω μόνο για τα καινούρια μοντέλα..Εξ’άλλου δεν έχουν όλοι καινούρια smartphones..

yiannis pazouros

από την στίγμη που η apple υπόγραψε την συμφωνία αυτή,θα κάνει ότι πρέπει…

Ισίδωρος

Η Apple έχει υπογράψει ήδη αυτή τη συμφωνία.
https://ec.europa.eu/enterprise/sectors/rtte/chargers/index_en.htm

Μαζί με αυτήν και οι: Nokia, Samsung, LG, RIM, Sony Ericsson, Motorola, Huawei, Alcatel, NEC, Emblaze, Qualcomm, Texas Instruments και Atmel.

πετρος γκετσοπουλος

μεχρι και το ν78 μου εχει

Giwrg0sk92

θα χρησιμοποιηθεί μόνο για φόρτιση ή και για δεδομένα?

Αντώνης

Και ειναι τοσο δυσκολο δηλανη να τον χρισημοποιουμε και για θυρα ακουστικων???ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ .. ΝΟΙΚΟΚΙΡΕΜΕΝΑ

kostis

Δηλαδή άμα η Apple ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία που πουλάει κινητά στις χώρες της Ε.Ε. δεν χρησιμοποιήσει microUSB, δεν θα της επιτραπεί να πουλήσει τα κινητά της?

orestis

Γιατί τι είναι η apple και έχει το δικαίωμα να έχει ξεχωριστό φορτιστή? Η θεά εταιρία?! Τι πάει να πει αυτό? Ότι από τη στιγμή που αγοράζεις apple θα αγοράζεις για μια ζωή?! Πρέπει να προσαρμοστεί κι αυτή στη συγκεκριμένη νομοθεσία! Σιγά το τραγικό..

Giwrgos

Αναφερεσται σε iphone 5 το επομενο θα ειναι το iphone 4gs να μου το θυμιθηται!!!!!!!

Γιώργος Τσ.

Ρε παίδες όλα είναι θέμα marketing…! Η Apple βγάζει ΤΟΟΣΑ προϊόντα και καλώδια για τις συσκευές της…π.χ. υπάρχει ένα πραγματάκι που μετατρέπει το iPhone σε τηλεκοντρόλ τηλεόρασης, και άμα βάλει microUSB, τότε όλα τα κινητά θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, εάν υποστηρίζεται το λειτουργικό… +1000 με τον από πάνω, iPhone 4Gs θα είναι το επόμενο…!!

Christos

Υπάρχει αντάπτορας miniUSB σε microUSB? Γτ αγόρασα έναν ηλιακό φορτιστή και έχει για miniUSB(PSP δλδ), αλλά δν έχει microUSB π θέλω γ τ κινητό μ… Ξέρει κανείς π μπορώ ν τν βρώ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.