Microsoft, 200 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την email startup Acompli

Τον Οκτώβριο η Google επιχείρησε να επανασχεδιάσει το email app λανσάροντας το Inbox που φέρνει σημαντικές αλλαγές. Όπως φαίνεται η Microsoft είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει και ανακοίνωσε ότι απέκτησε την email startup Acompli. Οι πληροφορίες λένε ότι για να κλείσει το deal χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη δίνοντας το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Acompli ιδρύθηκε από βετεράνους των Zendesk και VMWare και δημιουργούσε apps για Android και iOS τα οποία έδιναν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά emails, ενώ όπως και άλλες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου του Mailbox, επιτρέπει να προγραμματίσεις τα email στα οποία θέλεις να επανέλθεις αργότερα.

Το Acompli app επιτρέπει την διαχείριση του ημερολογίου και την επισύναψη αρχείων από Google Drive, Dropbox και το OneDrive της Microsoft. Επίσης, περιλαμβάνει έξυπνη αναζήτηση και θέλει να προσδιορίσει τα πιο σημαντικά άτομα που στέλνουν email.

Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι Exchange και Office 365 της Microsoft ήταν τα πρώτα στην λίστα των supported accounts του Acompli πριν ακόμη γίνει η εξαγορά, ενώ υποστηρίζει επίσης Outlook.com και Hotmail. Μεταξύ των υπηρεσιών που υποστηρίζει είναι Google Apps, Gmail, iCloud και Yahoo.

Η Microsoft αναφέρει ότι τα apps της Acompli θα ενσωματωθούν στην ομάδα του Outlook ενώ ο CEO της Acompli υποστηρίζει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν υπηρεσίες που δεν ανήκουν στη Microsoft.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft πήρε στην κατοχή της έναν ισχυρό email client για iPhone και Android. Μια ακόμη κίνηση από τον CEO Satya Nadella ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει να επικεντρωθεί σε cross-platform τεχνολογίες. Τώρα μένει να δούμε τελικά τι θα κάνει η Microsoft με την νέα απόκτηση.

microsoft acompli, Microsoft, 200 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την email startup Acompli

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Archaic

Καλά το πάει το έργο η Microsoft τα τελευταία χρόνια. Επόμενο βήμα ελπίζω να είναι : Windows 10 δωρεάν.

Γιαάννης

@Archaic σωστός.. αλλά τι θα τρώνε εκεί στη microsoft? Το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων τους προέρχεται από το λογισμικό.

Kostas

@Archaic προσωπικά και εγω περιμένω τέτοια εκπληξουλα ,φαντάζει δυσκολο για τα 10 ,πιστευω ομως οτι θα ειναι χωμα η τιμη!
Σε μελλοντική εκδοση ομως ναι και εγω εχω τετοια αισθηση…ειδικά αν αρχίσει να κινείται και το chromeOs απειλητικά…
Και μην κοροϊδευόμαστε κιόλας το -δωρεάν- την έφερε εκεί που είναι την MS και εξαπλώθηκαν τα windows τόσο που να μην μπορουν να αντισταθούν ούτε οι haters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.