Microsoft, στοχεύει σε smartphones που φορτίζουν μια φορά την εβδομάδα

Το να φορτίζουμε το κινητό μας 1 ή κα ι 2 φορές μέσα στο 24ωρο έχει γίνει συνήθεια. Παρ’ όλη την πολύ γρήγορη πρόοδο των κινητών τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αποκτήσει δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τετραπύρηνους επεξεργαστές ή QHD οθόνες, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που εξακολουθεί να απογοητεύει και αυτή είναι η μπαταρία.

Η ζωή μας όμως θα γινόταν πολύ πιο εύκολη αν είχαμε τη δυνατότητα να το φορτίζουμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Η Microsoft γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και μάλλον δεν θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον, αποφάσισε να δουλέψει πάνω στη διάρκεια ζωής των μπαταριών για φορητές συσκευές αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που υπάρχουν με έξυπνο τρόπο.

Η Ranveer Chandra, ερευνητής στο Mobility & Networking Research Group της Microsoft, αποκάλυψε μερικές ιδέες που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Microsoft για να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των μπαταριών.

Σύμφωνα λοιπόν με το MIT Technology Review, μία από αυτές τις ιδέες είναι να αναπτύξουν συσκευές οι οποίες αντί για μια Li-Ion μπαταρία να χρησιμοποιεί 2 μικρότερες. Η μία μπαταρία θα παρέχει ενέργεια για «βαριές» δραστηριότητες και η άλλη για απλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και της αναμονής.

Η Microsoft φαίνεται ότι έχει κάποια προσχέδια ήδη και αυτό μπορεί να βελτιώσει την διάρκεια της μπαταρίας κατά 20-50%.

Όμως, βελτιώσεις μπορούν να γίνουν ακόμη και στο software. Η Microsoft ανέπτυξε ένα πρόγραμμα με την ονομασία E-Loupe το οποίο αναγνωρίζει εφαρμογές που καταναλώνουν αρκετή μπαταρία και όταν δεν χρειάζονται τις τερματίζει ή περιορίζει τις δραστηριότητές της.

Κάποια Android Smartphones (όπως το Samsung Galaxy S5 και το HTC One M8) ήδη χρησιμοποιούν «κόλπα» με το λογισμικό για να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
, Microsoft, στοχεύει σε smartphones που φορτίζουν μια φορά την εβδομάδα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixalis

Με το LG l90 που έχω, έχει 2500mha μπαταρία και μου βγάζει άνετα 2 μέρες. Δεν θα ήταν κακό να το φορτίζω και μια φορά την εβδομάδα αλλά είναι νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως η Microsoft κάποια μέρα θα πάρει και την πρωτιά στα κινητά…

ΣΤΕΦΟΣ

και εγω εχω ενα νοκια που κραταει 2 εβδομαδες και με 30 ευρω το πηρα

nikos

Αν το καταφέρει αυτό η Microsoft θα είναι πραγματικά μεγάλη καινοτομία!Πλέον τα κινητά μας είναι ισάξια ή και πιο δυνατά από τους υπολογιστές μας…Δεν θέλουμε να δυναμώσουν άλλο.Όχι τουλάχιστον μέχρι να βρουν λύση για την μπαταρία.Ειναι το μόνο τρωτό σημείο σε όλα τα smartphone

tiamat

οι κινεζοι χρησιμοποιουν μπαραριες 4000mAh . ειναι αλητεια που δεν το κανουν και οι υπολοιποι . μου’ρχεται η htc και τα 2300 του m7 τα κανει 2600 στο m8… η samsung τα 2600 >2800 στο s5 και 3100>3200 στο note ,η apple τα 1500>1570 (λολ..) ,ενω θα μπορουσαν παραλληλα με την πιο εξυπνη λογισμικη διαχειριση να εχουν μια 4000 mah μπαταριαρα και να απολαμβαναμε ηδη 3-4 μερες αυτονομιας !

μακαρι να το πετυχει η microsoft ! το χρειαζομαστε ολοι αυτο απλα οχι το 2050! ,ΤΩΡΑ !!!!

momo

H MS ειναι που μου αδιαζει 2300mAh (Ativ S) σε 5 ωρες κανονικη χρηση και τωρα θελει αυτα?Σοβαρα………

nikos

@momo actually δεν είναι η ms που φταίει για τα mah της μπαταρίας…Ποιος φταίει;ποιος φταίει;ΕΥΡΗΚΑ!Μάλλον η Samsung φταιει που είναι και κατασκευάστρια δεν νομίζεις;

Ιωάννης

Ρε momo τι λες? μπήκε και ο άλλος απο κάτω κ σε έστειλε στο υπερπέραν χαχαχαχαχα

Genesis

γεια σου ρε momo :p ο νικος έχει δίκιο δεν φταίει η ms αν η samsung έβαλε κακή μπαταριά στο κινητό της…..

tech21man

Με το ativ S, βγαζω ανετα μια μερα+. Αν δεν το πολυκυνηγαω με wi-fi και web browsing η παιχνιδια, εχω βγει κοντα στις 3 μερες.

Δεν ξερω πως τα καταφερνετε οι αλλοι να το τελειωνετε 2 φορες. Εκτος και αν βαζετε τα πιτσιρικια να παιζουν asphalt και mame με wi-fi ανοικτο. Ε βαλε και το φορτιστη απο διπλα να τελειωνει!!!

momo

Μα ειχα 7 Samsung 3 Bada,1 Android και 2 WP τα οποια ηταν αυτα που κατεβαζαν την μπαταρια σαν σφηνακια οποτε μην λετε για την samsung….

momo

6 Samsung και γιατι αραγε να αδειαζαν ετσι μονο τα WP?……..

PiXel

@momo: Αν το Android που είχες ήταν κανένα μονοπύρινο των 600MHz της προηγούμενης… 50ετίας, ε λογικό να σου φαίνεται παράξενο πώς κατεβάζουν τη μπαταρία έτσι τα άτιμα τα WP 😛 Κι εγώ WP έχω και τέτοιο battery drain δεν έχω σε κανένα Lumia που έχω. Μάλλον έχεις μόνιμα ανοιχτό το Cellular, δεν εξηγείται αλλιώς…

momo

Gs 3 mini ειχα και τωρα LG L9 ii και κρατανε μπαταρια..τι να πω εμενα τα 2 wp ηταν χαλια σε θεμα μπαταριας ολα τα lumia που ειχαν φιλοι μου ηταν πενα δεν ξερω…

lumia

momo …..ελα πες την αληθεια δεν εχεις ακουμπησει ποτε wp στα χερια σου !!!!!!

Tom

Μακαρι να γινει ετσι. Η αληθεια ειναι κανεις δεν νοιαζεται για την διαρκεια μπαταριας οσο πρεπει. Ναι οκ ολοι εχουν μεγαλωσει τις συσκευες τους ετσι ωστε να χωραει μια μεγαλυτερη μπαταρια (αλλα ειναι και οι ιδιες οι συσκευες μεγαλυτερα) αλλα αυτο δεν εινα λυση. Για να δουμε γιατι αλλο τα λογια και αλλο η πραξη.

momo

Lumia,σοβαρα? οπως ειπα ειχα Omnia W και Ativ S ειμαι μεγαλος φαν των γουιπι αλλα απο μπαταρια θεμα με ειχαν ξεσκισει…(δεν εχω θεμα εγω να το φορτιζω καθε 5 ωρες σοβαρα απλα γελαω οταν λεει 1βδομαδα κλπ…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.