Microsoft, «σκοτώνει» τα Nokia X Android phones και απολύει 18,000 υπαλλήλους

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενούς της Microsoft με email ότι τον επόμενο χρόνο θα προβεί σε 18.000 απολύσεις. Επιπλέον ο Stephen Elop, διευθυντής στην Microsoft Devices, ανακοίνωσε ότι το Nokia X Project θα τερματιστεί.

Τα μελλοντικά προϊόντα που θα βασίζονται πάνω στο Nokia X θα τρέχουν Windows Phone. Επίσης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, αλλά οι πωλήσεις και η υποστήριξη θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τα υπάρχοντα Nokia X προϊόντα.

Προς στιγμήν δεν έχουμε παραπάνω πληροφορίες για το μέλλον του πρόσφατα ανακοινωμένου Nokia X2. Είναι ένα προϊόν το οποίο υπάρχει ουσιαστικά, οπότε το να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον είναι το πιο πιθανό, αλλά μετά από αυτές τις κινήσεις θα μπορούσε κάλλιστα να ακυρωθεί.

Αυτό είναι ένα μέρος από το email του Elop:
In addition to the portfolio already planned, we plan to deliver additional lower-cost Lumia devices by shifting select future Nokia X designs and products to Windows Phone devices. We expect to make this shift immediately while continuing to sell and support existing Nokia X products.

Από τις 18.000 θέσεις εργασίας που αναμένεται να χαθούν, η Nokia Devices and Services θα χάσει 12.500 υπαλλήλους. Ο καθένας θα ειδοποιηθεί του επόμενους 6 μήνες από την Microsoft και θα λάβει επίσης την προβλεπόμενη αποζημίωση. Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν εργαζόμενους στα εργοστάσια αλλά και IT επαγγελματίες.

Ο Satya Nadella αναφέρει ότι οι περικοπές στο προσωπικό επιβάλλονται από την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών και τη στρατηγική συμμόρφωση για την ενοποίηση της Microsoft με την Nokia Devices and Services.

microsoft android smartphones, Microsoft, «σκοτώνει» τα Nokia X Android phones και απολύει 18,000 υπαλλήλους

microsoft android smartphones, Microsoft, «σκοτώνει» τα Nokia X Android phones και απολύει 18,000 υπαλλήλους

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antreas

Αφού η microsoft εξαγόρασε την Nokia ,αναμενόμενη κίνηση..
Rip Nokia

edd

Η μοναδική λογική εξήγηση (αν υπάρχει) για να παρουσιάσει NokiaAndroid η Microsoft και μετά από λίγους μήνες να το ακυρώσει είναι για να γραφτεί το άρθρο…

nikos

Ο μόνος λόγος που η ms έβγαλε κινητό με android(και ειδικά με τη συγκεκριμένη πετσοκομμένη έκδοση android,που ήταν φτηνή αντιγραφή των windows phone) ήταν για να προσελκείσει περισσότερο κόσμο στα wp!Νομίζω πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν αποστοματική για τους εξυπνάκιδες που έλεγαν ότι θα παρατήσει τα windows phone για το πράσινο ρομποτάκι…Αναμενόμενο ήταν και δεν μου κάνει καμία εντύπωση.

RigoMS

Όταν τα έλεγα εγω πριν μέρες εκείνος ο π@π@ρ@ς ο Christos το έπαιζε έξυπνος….α ρε @evleaks γατάκι σ έχω κάνει :P:P

lefteris

Περιμενα μια αφορμη για να ξαναγυρισω στη nokia αλλα δεν…

Genesis

όχι ότι είναι καλό αλλά όχι ότι πηγαίνανε και μπροστά τα ΝΟΚΙΑ Χ προσωπικά εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου…

Stathis

Το οτι κανενας σε κανενα σχολιο δεν ασχοληθηκε με τους 18.000 ανθρωπους που ετσι απλα πεταει στο δρομο η ΝΟΚΙΑ, με ξεπερναει….”Μπραβο” στη νοκια λοιπον…Πολυ καλη εταιρεια…Ειρωνευομαι προφανως.

Sot11

Ωραια…

Θεολόγος

αναμενόμενη κίνηση από την Microsoft , όταν αγόρασε την Nokia οι υπάλληλοι της θα έπρεπε να ήξεραν ότι έρχεστε πλέων Nokia και Microsoft είναι μια εταιρία δεν χιάζονται ούτε δύο ομάδες μάρκετινγκ ούτε διπλά διευθυντικά κέντρα, λογικά θα εγκαταλείψει τα κινητά που δεν είναι windows phone (asha).

DammyJjm

Τετοια Σκουπιδια συσκευές που ειναι, καλα κανει κα τις κόβει…. Ο κοσμάκης που δουλευε τι φτεει??? Λες και δεν εχει δειξει στο παρελθόν ποσο τους εχει Γραμμενους του εργαζόμενους η εταιρία… οταν ηταν ακομα Ευρωπαϊκή…

Sot11

Η Microsoft ειναι πραγματικά ένα σκουπίδι που το μόνο που κατάφερε ειναι να καταστρέψει την Nokia και μαζί και τόσο κόσμο! Εύχομαι τα χειρότερα!

nikos

@stathis κρίμα για τους ανθρώπους αλλά “πετάει στο δρόμο”? νομίζω το άρθρο λέει ξεκάθαρα ότι θα πάρουν την αποζημίωση που τους αξίζει!Όσο για τη νοκια δεν είναι εκείνη που τους απολύει αλλά η ms.Πάντως για αλλές εταιρείες που απολύουν τόσο κόσμο(ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) δεν λέτε κουβέντα!Μπράβο αντικειμενικότητα…

PiXel

@Stathis: Περίπου $75.000 αποζημίωση θα πάρει ο καθένας. Και δεν τους “πετάει” η Nokia, αλλά η Microsoft.

edd

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Οι απολύσεις αυτές έχουν θετικά κ αρνητικά. Το θετικό είναι ότι η εταιρεία δε θα πέσει έξω λόγω υπεραριθμου προσωπικού (όπως έχει γίνει σε άλλες, ονόματα δε λεμε), το αρνητικό είναι ότι ακόμα κ με τις αποζημιώσεις οι άνθρωποι αυτοί θα βρεθούν πάλι με το άγχος να βρουν δουλειά. Κ δυστυχώς λόγω της πραγματικοτητας του καπιταλισμού δεν υπάρχει εγγύηση ούτε για τον καλό ότι θα βρει.

nikmour

@stathis μην μπερδεύεσε με το Ελλαδιστάν. Στην Αμερική είναι μέρος του παιχνιδιού, όλοι το ξέρουν και επειδή μιλάμε για εξειδικευμένο προσσωπικό και με την ανεργία στο 5,2 % (ανεργία τριβής) δεν θα έχουν πρόβλημα να ξαναβρούν δουλειά. Και μην ξεχνάμε ότι ο μισθός πρωτοδοριζόμενου εκεί είναι ο μισθός 50χρονου με τρία παιδιά εδώ.

tech21man

Εδω αυτοκτονησε τοσος κοσμος στην Ελλαδα επι κρισης χωρις δουλεια, ας ειναι σκληρο, αλλα αμα πηραν και 75000 ο καθενας δεν νομιζω οτι ειναι και προβλημα.

Το nokia X που δοκιμασα τις προαλλες ηταν πολυ καλο παντου εκτος απο το software. Λαγκαριζε και ηταν σε baby steps. Ακομη και wp launcher στο play store καλυτερα τα πηγαιναν.

Νομιζω οτι δεν τα καταφερε και τοσο καλα στα X η nokia.

Τα 520 και η συνομωταξια τους ηταν υπερβολικα ανωτερες συσκευες σε ολα. Ο.τι (ποιο?) καλο ειχαν τα X θα περασει στα wp. Εμενα μου αρεσε το fastlane. Ετσι δεν λεγανε το αριστερο swype?

ironmanmark40

ο “γιγαντας” microsoft αφου αποροφησε 30.000 υπαλληλους της nokia τωρα “τρωει” τους μισους…..

Solon

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν πως ο καπιταλισμός δεν έχει πατρίδα. Λοιπόν αγαπητοί μου έχει και παραέχει και είναι πάντοτε η χώρα-έδρα της μητρικής πολυεθνικής. Έτσι από τους 18.000 υπαλλήλους που θα απολυθούν το 70% θα είναι Φιλανδοί. Αυτά γίνονται όταν μια χώρα δεν προστατεύει τις εταιρίες που έχουν έδρα την ίδια και δίνουν δουλειά και κέρδη στους κατοίκους της. Η Φιλανδία έχασε ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο μέσα από τα χέρια της και τώρα το πληρώνει ακριβά. Ξυπνήστε ρε! Η παγκοσμιοποίηση ισχύει μόνο σε ότι βολεύει τους μεγάλους παίκτες της αγοράς. Τους μικρούς τους σκοτώνει.

Kostas-Doha

ας δωσουμε συγχαρητηρια στους εμπνευστες του project…σε ολα τα ακριβοπληρωμενα στελεχη που πετουν business και ξοδευουν χρυσες βιζες(sic) σε ωραιες vizitoudes….το Χ ηταν απο την αρχη καταδικασμενο…η αγορα εσκασε στα γελια οταν το ανακοινωσαν….αλλωστε οταν η νοκια πεταξε απο την φιλανδια γιατι εμεινε πισω απο τις κουρτινες απολαμβανοντας την μονοξια των προηγουμενων ετων πισω απο τους παγους της χωρας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.