Microsoft Lumia 435: Ελλάδα με τιμή 89 ευρώ

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το Microsoft Lumia 435 με τιμή 89 ευρώ και αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της COSMOTE. Έρχεται με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, οθόνη αφής 4 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz, κάμερα 2 Megapixel (χωρίς LED flash), εσωτερική μνήμη 8GB και υποδοχή microSD.

Microsoft Lumia 435 89 ευρώ τιμή, Microsoft Lumia 435: Ελλάδα με τιμή 89 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Τρομερή τιμή για αυτά που προσφέρει. Μοναδικό μειονέκτημα η απουσία led flash.

man7

Τι ακριβώς να το κανεις το led με τα 2mp???

Νάσος

Κώστα καλησπέρα, γνωρίζεις πότε θα έρθει το lumia 532;
Θα χαρώ να του κάνεις και μια παρουσίαση εάν βέβαια μπορείς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιάννης σε λέω

@man7 θυμάμαι το 2005 είχα αγοράσει ένα Nokia με κάμερα 2 mpixel. Σε πληροφορώ πεντακάθαρες ήταν οι φωτογραφίες όταν τις έβλεπα στον υπολογιστή. Μέχρι και το facebook προβάλλει τις φωτογραφίες σου σε ανάλυση 1 mpixel και όπως έχεις διαπιστώσει φαίνονται μια χαρά. Ένα led flash δε θα ήταν άσχημο νομίζω.

παπαροκας tiamat

Το κινητο αυτο βγηκε 2καρτο και δω το φερνουν μονοκαρτο.
Δε θα “τσιμπησουμε” …..

koutsis

Μια χάρα κυκλοφορει και το δικαρτο και σε ολα τα καταστήματα και οχι μονο cosmote οπως αναφερεται.
Εγω που δουλευω σε Media Markt το εχουμε φερει εδω και 10 μερες το δικαρτο στα 89€

koutsis

Ειναι πολύ καλό για τα λεφτά του.
Περιπου στο ίδιο επίπεδο με το 530,μονο που αυτό εχει και 1 GB RAM (απαραίτητο πια για ολα τα microsoft κινητα) και μπροστινη κάμερα με μονο 10€ πάνω απο το 530 !

Agnostos13

Lumia 520 με 1GB ram (οκ, χειροτερη camera) και αρχικη 89Ε? Ωραιο ακουγεται!

παπαροκας tiamat

Thx for the info koutsis!
Συμφωνω οτι ειναι καταπληκτικο κυριως γιατι με 89 ευρω εχεις δικαρτουμπα που θα παρει windows 10…

Νίκος 31

Η διαφορά με το 530 δεν είναι μόνο το 1GB Ram, αλλά το 530 έχει και 4 πυρήνες σε αντίθεση με το 435 που είναι διπύρηνο.

Χθές το βράδυ αργά κυκλοφόρησε και η αναβάθμιση Denim στο Lumia 530 στην Ελλάδα, για όποιον ενδιαφέρεται. Κάμερα δεν χρησιμοποιώ για μπώ σε περισσότερες λεπτομέριες, γενικά μια απο τα ίδια με κάποια εξτρά σίγουρα, τα οποία και δεν με αφορούν, Cortana κτλ.

Νίκος 31

Μια πρόταση πρός την διαχείρηση. Εάν είναι εύκολο κάποια στιγμή και φυσικά θέλετε και εσείς, ενα άρθρο με θέμα τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφορούνε σε όλα τα Stores, να πούμε τις απόψεις μας οι αναγνώστες δεδομένου ότι βγαίνουνε καθημερινά παιχνίδια και τα χάνουμε, επειδή πάνω πάνω είναι αυτά που πληρώνουνε; οι εταιρίες τους για να τα προωθούν. πχ κυκλοφόρησαν πρόσφατα καμιά 25αριά πλατφόρμες για Store και τα πήρα χαμπάρι απο εδώ και απο εκεί σε διάφορα φόρουμ, πχ Grimbo. Στο Store δεν θα μπορούσα να βρώ κανένα απο αυτά και γενικά έχω την εντύπωση ότι χάνουμε καθημερινά διαμαντάκια.

nikmour

Για πιο λόγο να πάρεις το 435 ενώ με 20 (και λιγότερα) ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις το 535?

Gvirginia

@mikmour Ένας λόγος είναι το μέγεθος, γιατί κάποιος που βολεύεται με 4 ίντσες να πρέπει να πάρει 5 ίντσες κινητό?

Νάσος

Μήπως γιατί το 535 έχει θεματάρα με την οθόνη του; και εγώ θα ήθελα το 535 αλλά….
Τέλος πάντων γιαταγάνι λ7 είναι σούπερ το τηλεφωνάκι.

ironmanmark40

Για αυτα που προσφερει ειναι ακριβο. 60 € θα ηταν μια σωστη τιμολογηση. Εχθες ειδα διαφημιση αντιστοιχου σε specs android , στα 59.60…. Πριν απο λιγο σε lumia 930 με 8.1 denim ηρθε update με πιο νεα εκδοση 8.10.14234.375.

Νίκος 31

Για δείξε μας και εμάς το Android με ίδια Specs στα 60 ευρώ, γιατί θα τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.

Επίσης ενα κινητό δεν έχει να κάνει μόνο με τα χαρακτηριστικά του, αλλά και πως με αυτά τρέχει. Έχω 3 Android με ίδια χαρακτηριστικά με τα 530-630 μου και δεν μπορώ να κάνω ούτε …τηλέφωνο απο το Lag. Και μιλάμε για κινητά μαμά, μόνο Shazam, Clean Master, Skype, Viber και 3 Angry Birds μέσα. Χθές μάλιστα έβγαλα και το Antivirus μπάς και καταφέρω να το τρέξω αλλά δεν…

Επίσης μην ξεχνάς, ότι το 435 όπως όλα τα Lumia, παίρνει αποθήκευση εφαρμογών σε κάρτα microSD, πράγμα που δεν έχει το Android που είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις τηλέφωνο με τουλάχιστον 16GB μνήμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη σου.

Γιάννης σε λέω

@Nikos 31

μην τους δίνεις σημασία. Είναι τεχνολογικά (ίσως και ηλικιακά) μωρά παιδιά που δεν έχουν δουλέψει ποτέ windows phone.

Γιώργος

Έχει παραγίνει το κακό με τα Microsoft fanboys , κινητό με 2 MP κάμερα και θέλουν να μας το βγάλουν και σούπερ. To Moto E με 85 ευρώ είναι πολύ καλύτερο , και δεν μπλέκεις και με αποτυχημένα λειτουργικά στα οποία λείπουν τα 2/3 των apps όπως είναι τα windows phone.

Γιάννης σε λέω

@Γιώργος εσύ αγόρι μου χρησιμοποιείς και τις 1.000.000 εφαρμογές του Android? Ή μήπως εγώ χρησιμοποιώ και τις 200.000 εφαρμογές των windows phone? Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας ορισμένοι. Είστε ψυχικά εξαρτημένοι από νούμερα, εκεί είναι το πρόβλημά σας και δεν μπορείτε να δείτε την ουσία. Ότι δηλαδή τα windows phone που έχουν λίγη μνήμη και χαμηλά specs λειτουργούν απροβλημάτιστα, ενώ τα αντίστοιχα Android πεθαίνουν από lag.

panos

well done microsoft βγάλε και άλλη σαβούρα μπορείς… κανένα high end θα βγάλει ποτέ αυτή η εταιρεία???

Gvirginia

@panos Υπάρχει το 930, 7 μηνών κινητό. Δεν είναι high end?

@Γιώργος Εκτός του ότι το άρθρο αναφέρεται σε Windows Phone, δε βλέπω πώς είναι “πολύ καλύτερο” το Moto E όταν έχει τον ίδιο επεξεργαστή και μέγεθος RAM με το 435. Άσε που το 435 έχει 8 GB εσωτερικό χώρο και δέχεται SD έως 128 GB ενώ το Ε 4 GB με SD έως 32 GB.

Επίσης καλό θα ήταν όταν συγκρίνεται τιμές κινητών, να είναι στο ίδιο μαγαζί. Δε γίνεται να λέτε το Α κινητό είναι φθηνότερο από το Β όταν για το Α κοιτάζετε τη μικρότερη τιμή στο skroutz και για το Β τη μεγαλύτερη.

Γιάννης σε λέω

@Gvirginia χάνεις τον καιρό σου με το να προσπαθείς να εξηγείς το αυτονόητο σε ανθρώπους που επιλέγουν κινητό με βάση το τι πουλάει περισσότερο, τι κινητό αγόρασε ο γείτονας, τι διαφημίζει περισσότερο η τηλεόραση. Απευθύνεσαι σε προβατοποιημένο κοινό, το οποίο δεν μελετά την τεχνολογία και απλά βολεύεται με την “μόδα”. Άσε τα windows phone για τους περισσότερο ψαγμένους και τα Android για την λαϊκούρα και την μάζα. Ούτος ή άλλος αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του Android, να απορροφήσει την μάζα και για κάθε εφαρμογή που κατεβάζεις να σου ζητά ο εκάστοτε δημιουργός πλήρη πρόσβαση στις φωτογραφίες σου, στα βίντεό σου και στο ιστορικό του κινητού σου… 😉

Στέφανος

@ironmark40 Φέρνει αλλαγές μόνο στο 535, διότι το 535 έχει προβλήματα με lag.

Gvirginia

@Γιάννης Κοίτα, δε μ’αρέσει να μπαίνω στο τριπάκι “πρόβατα’ κτλ. Το Android καλώς ή κακώς έχει περισσότερες εφαρμογές (όχι απλά τον αριθμό αλλά την ποικιλία), για τηλεοράσεις, λάμπες, τοστιέρες ότι θες. Λογικό, αφού το χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος.
Αυτό που λες (για την πρόσβαση στα στοιχεία σου κτλ) είναι μεγάλη αλήθεια, αλλά ισχύει και στα άλλα λειτουργικά. Δηλαδή και στα Windows Phone έχω δει εφαρμογή φακού να μου ζητάει άδεια των μηνυμάτων κτλ. Γι’αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή και ενημέρωση στον κόσμο που δε ξέρει από αυτά.
Προσωπικά θεωρώ και τα 3 διασημότερα λειτουργικά πάρα πολύ καλά.
Τα Windows υπόσχονται ίδια εμπειρία σε όλες τις συσκευές. με τις πιο ακριβές να διαφέρουν μόνο σε αναλύσεις, κάμερες, άντε και κάποιες καλύτερες λειτουργίες σε κάποιες εφαρμογές.
Το Android έχει το πρόβλημα των χαμηλών ταχυτήτων κινητών, κάτι που πρέπει να φτιάξει η Google άμεσα. Όμως όποιος γνωρίζει μπορεί να κάνει παπάδες με Android, λόγω της ελευθερίας του.
Το iOS δυστυχώς είναι απρόσιτο για τον μέσο καταναλωτή αλλά μέχρι στιγμής συνδυάζει τα περισσότερα προτερήματα των άλλων 2 λειτουργικών.

Γιάννης σε λέω

@Gvirginia επειδή κι εγώ χρησιμοποιούσα Αndroid τα τελευταία 4 χρόνια (Μόλις εδώ και 2 μήνες χρησιμοποιώ μόνιμα windows phone) δεν έχω συναντήσει ακόμα εφαρμογή που να ζητάει πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο. Στο Android ζητούσαν οι περισσότερες. Ίσως απλά στα windows να θέλουν οι εφαρμογές μια μερική πρόσβαση σε κάποια δεδομένα, αλλά το χάλι του Android δεν το έχουν σ αυτό το θέμα (πλήρης πρόσβαση στα πάντα). Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των περισσότερων με τους αριθμούς. Τι θα πει το Android έχει πάνω από 1.000.000 εφαρμογές ενώ τα windows phone μόνο 200.000?

Θυμάμαι όσο χρησιμοποιούσα Android, πάνω από 50 εφαρμογές και παιχνίδια δεν είχα περάσει ποτέ στις συσκευές μου. Ότι χρησιμοποιούσα εκεί το χρησιμοποιώ και τώρα στα windows χωρίς κανένα πρόβλημα. Ποια η διαφορά δηλαδή? Καμία επί του πρακτέου. Όλα στο μυαλό είναι μερικών.

Gvirginia

@Γιάννης Να σου πω την αλήθεια, αρκετές φορές έχω βρεθεί να λέω “Όχι ρε φίλε, γιατί δε βγάζουνε αυτή την εφαρμογή και για Windows Phone”. Θέλω εφαρμογή της τράπεζάς μου (δεν έχουν όλες), θέλω εφαρμογή να διαχειρίζομαι την κάρτα/σύνδεσή μου, θέλω εφαρμογή να βλέπω τα κανάλια του WiFi…Αυτά είναι τα κακά των Windows Phone αλλά ευτυχώς έχουν φίλοι μου android και μπορώ να κάνω δουλεία με το κινητό τους ή τον υπολογιστή μου (μέχρι να γεννήσει κάποιος λεφτά να πάρω κανά Anroid tablet ή Android κινητό με Windows tablet).
Και εγώ είχα android (xperia mini pro) και όσο το είχα, εκτός από τις βασικές εφαρμογές, μόνο παιχνίδια άλλαζα. Στο 920 μου τώρα απλά μου λείπουν αυτές οι 3-4 εφαρμογές (ίσως με τα 10άρια να ενδιαφερθεί περισσότερος κόσμος/προγραμματιστές).
Πάντως τα WP τα βρίσκω εξαιρετικά για ανθρώπους που δεν έχουν γνώση από smartphone ή μεγάλης ηλικίας. Τους πετάς 5 μεγάλα tile (gps, τηλέφωνο, μηνύματα, κάμερα/φακό, φωτογραφίες) και είναι εντάξει. Ούτε μικρά εικονίδια ούτε ψάξιμο σε άλλες οθόνες/φακέλους κλπ.

Γιάννης σε λέω

Τι να πω? Εγώ μετά από Sony, Samsung, Motorola και Huawei συσκευές που είχα, την έχω καταβρει τώρα με το Lumia 930. Το θεωρώ κινητάρα! Επέτρεψε μου να διαφωνήσω όσον αφορά αυτό που είπες όσοι δεν ξέρουν από smartphone επιλέγουν windows. Πιστεύω ότι όσοι δεν κολλάνε με αριθμούς εφαρμογών, διαφημίσεις στην τηλεόραση ως προς κάτι άλλο (π.χ. Samsung) και αγαπούν την τεχνολογία, οφείλουν να δοκιμάσουν και κάτι άλλο εκτός από Android. Γιατί όχι? Στο μέλλον σκοπεύω να δοκιμάσω και ios και BlackBerry. Αυτό σημαίνει αγαπώ την τεχνολογία, ψάχνω συνεχώς κάτι καινούριο.

Gvirginia

@Γιάννης Δε με κατάλαβες, δε λέω ότι τα Windows Phones τα επιλέγουν όσοι δε ξέρουν από smartphone, αλλά αν π.χ. αύριο μεθαύριο μου έλεγε ο πατέρας μου, μεγάλης ηλίκίας – δε ξέρει γρι από smartphone, “θέλω κινητό” και μόνη μου επιλογή ήταν smartphone, τότε θα του έπαιρνα WP και όχι Android. Σου είπα και εγώ WP έχω (920, ήρθε και η Denim επιτέλους) και δε θα το αλλάξω μέχρι να χαλάσει ή να κερδίσω κάποιο καλύτερο κινητό.

Νίκος 31

Ο Γιάννης είπε μια μεγάλη αλήθεια και δεν βρέθηκε ούτε ένας να κάνει ενα σχόλιο. “Είστε ψυχικά εξαρτημένοι από νούμερα” Όπως τα λέει ο Γιάννης, ακούμε μπαρούφες τόσο καιρό περί εφαρμογών, ότι δεν υπα΄ρχουνε εφαρμογές και όποτε τους ρωτάμε, 1/10 ια απαντήσει για το Youtube (που υπάρχουνε περίπου 100 και μάλιστα καλύτερες απο την σάπια του Android) και του Instagram το οποίο το δουλεύω επίτηδες 35 ημέρες τώρα για να δώ τι ρόλο βαράει και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Έστω μια φορά να με πετάξει, τίποτα, όλα οκ. Επίσης υπάρχει καλύτερη, πολύ καλύτερη εφαρμογή για Instagram, το 6tag του Rudy, προγραμματιστής που του έκανε πρόταση η Google και έφαγε άκυρο πρίν μερικούς μήνες. Κάτι άλλο δεν έχουνε να μας πούνε. Α, λείπει και το Clash Of Clans, 450 περίπου παιχνίδια στρατηγικής έχω μετρήσει με πολύ ψάξιμο, βρήκανε ενα που δεν υπάρχει και θα μας το κοπανάνε για τα επόμενα 5 χρόνια. Για το Candy Crash μας λέγανε τόσους μήνες (βγήκε), λές και δεν υπάρχουνε παιχνίδια του είδους να παίξουμε. Χιλιάδες οι κόπιες και μάλιστα πολύ καλύτερες απο της King που ζητάει 10 ευρώ εξτρά αγορά για να περάσεις μια πίστα. μπέεεεεεεεεεεεεεεεε. Hidden Objects; Εκατοντάδες. Platforms; εκατοντάδες, αμέτρητα παιχνίδια… Συνέχεια »

Νίκος 31

Γιώργο, περιμένουμε το συντομότερο να μας κάνεις ενα “αφιέρωμα” να μάθουμε και εμείς τα 2/3 των εφαρμογών που λείπουνε στα Windows Phone. Περιμένουμε ε.

Νίκος 31

Σχετικά με τις τράπεζες, υπάρχουνε εφαρμογές, Eurobank, Aplha Bank, Εθνικη τράπεζα National Bank (NBG) κτλ, μόνο η Πειραιώς νομίζω λείπει. Τώρα μην περιμένεις εφαρμογή για ταμιευτήριο, Millenium, ATEbank κτλ, έχουνε συγχωνευτεί εδώ και κάτι χρόνια.

ΥΓ.Μαζέψαμε τα φράγκα, η εφαρμογή μας μάρανε τώρα. Ας είχα εγώ 20.000 και τα έβαζα και στην βαλίτσα 😛

Gvirginia

@Νίκος 31 Με τις τράπεζες ένα παράδειγμα ήταν, για μένα π.χ. πέρυσι που είχα λογαριασμό στην Πειραιώς με πείραζε. Τον άλλο μπορεί να τον πειράξει κάτι άλλο. Αυτό που λέω είναι ότι τα WP δεν υστερούν σε εφαρμογές όπως τα παρουσιάζουν σε σχέση με το Android, απλά ο καθένας ίσως βρει κάποια εφαρμογή που υπάρχει στο Android και όχι στα WP την οποία χρησιμοποιεί πολύ. Το Store ναι είναι πιο καθαρό, αλλά το κακό που έχει (το γράφουν αρκετοί στις κριτικές των παιχνιδιών/εφαρμογών) είναι ότι βλέπεις αρκετά υψηλότερες τιμές σε σχέση με άλλα λειτουργικά. Δες για παράδειγμα τη σειρά “Final Fantasy”, στο android έχει ποικιλία ενώ στα WP είναι 2-3 και συνήθως 3€ παραπάνω. Όπως και ότι χρειάζεται μια ανανέωση, το βρίσκω μουντό. Σε σχέση με το “hardcore” ή όχι, πίστεψέ με είναι όπως το Linux – Windows. Έγραψα ότι πχ με τα WP τώρα δε μπορώ να ελέγξω τα κανάλια του WiFi (δηλαδή το πεδίο συχνοτήτων που εκπέμπει το WiFi). Με το Android μπορώ γιατί σου δίνει την άδεια να πάρεις πληροφορίες από το τσιπάκι του WiFi (ψάξε “wifi channels windows phone” να δεις στο Wcentral). Επίσης ο “Hardcore” θέλει να έχει πρόσβαση σε όλα στη συσκευή του, να… Συνέχεια »

ironmanmark40

@ νικος (σχολιο16) , φιλε μου δε μπορώ να πω, αποτελεί διαφήμιση… παίζει αυτές τις μέρες στη TV από γνωστη αλυσίδα, για κινητο ! Εάν θέλει η Ms να κτυπήσει το αντροιντ πρέπει να εχει πιο σωστή ή ιδια τιμολόγηση με αυτη των αντροιντ στην ιδια κατηγορία, αυτό επισημάνω. Οσο για τα υπόλοιπα που λες, δε διαφωνώ, άλλα και τα φθηνά wp έχουν τις καθυστερήσεις τους! Βέβαια όπως λες και εσύ έχουν πιο απροβλημάτιστη λειτουργία από τα φθηνά αντροιντ.
@ Γιαννης σε λέω ( σχολιο 17) , φίλε πριν σχολιάσεις κανε ένα κόπο να διαβάσεις ένα σχολιο…, για να μη πω τίποτα άλλο… Nokia 808 preview, Nokia Lumia 930 ,( που φαίνεται και από τη επισήμανση για το update) , Acer iconic tab 8 w8.1 οι συσκευές μου. Και είμαι 40 . Μη πορωνεσται , χρησιμοποιήστε το μυαλο σας πριν σχολιάσετε. ( γενικώς) .
Και προς επιβεβαίωση μου υπάρχουν πολλά winphones στα ιδια χρήματα όπως το 435 με καλύτερα σπεκς όπως το Acer που είδαμε στη wmc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.