Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες

Τα Microsft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL ανακοινώθηκαν επίσημα μέσα στην εβδομάδα και ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ των πρώτων χωρών είναι Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία, και οι τιμές μεταξύ τους είναι αρκετά κοντά.

Μ. Βρετανία: SIM-free, unlocked, οι αποστολές ξεκινούν από Δεκέμβριο
Microsoft Lumia 950 από 640 ευρώ (£474.99)
Microsoft Lumia 950 XL από 715 ευρώ (£529.98)

Γερμανία: Οι αποστολές ξεκινούν 10 Δεκεμβρίου
Microsoft Lumia 950 Dual Sim – 599 ευρώ
Microsoft Lumia 950 XL – 699 ευρώ

Αυστρία: Οι αποστολές ξεκινούν 27 Νοεμβρίου
Microsoft Lumia 950 Dual SIM 32GB – 617 ευρώ
Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM 32GB – 680 ευρώ

Ολλανδία:
Microsoft Lumia 950 32GB – 599 ευρώ
Microsoft Lumia 950 XL 32GB – 699 ευρώ

Ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ που έχουν τα νέα Lumia είναι Microsoft Display Dock το οποίο ενεργοποιεί το Continuum feature που σου επιτρέπει να μετατρέψεις το κινητό σου σε φορητό υπολογιστή. Αρκεί να συνδέσεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο.

Το Microsoft Display Dock στις ΗΠΑ κοστίζει 99 δολάρια, στην Γερμανία η τιμή του είναι 109 ευρώ, στην Αυστρία είναι φθηνότερο στα 97 ευρώ ενώ στην Ολλανδία, όποιος παραγγείλει το Lumia 950 XL μέχρι 29 Νοεμβρίου, θα το πάρει δωρεάν.

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες, Microsoft Lumia 950 και 950 XL:  Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες, Microsoft Lumia 950 και 950 XL:  Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες

Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες, Microsoft Lumia 950 και 950 XL:  Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες

1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Η πλαστικουρα από πίσω με τη κάμερα να προεξέχει 700 ευρώ??

Δηλαδή άμα έβαζαν γυαλί ή μέταλλο ποσο θα ζητούσαν??

Για να μη πω για το λειτουργικο που κανει για PC αλλά για κινητά είναι πολύ πίσω από το Android

Sotiris

Δεν χρειάζεται κάποιος να βιαστεί να τα αγοράσει, οι τιμές τους θα πέσουν πολύ γρήγορα στο μισό λόγω της γενικότερης εμπορικής αποτυχίας ενός πεθαμένου και ανάπηρου λειτουργικού με store παρόμοιο με εκείνο των παρακμιακών site για android εφαρμογές.

Nick

Ότι λέει η κάμερα zeiss το λειτουργικό δεν την παλεύει μια άλλα αν και θα ήθελα πολύ το asphalt και το call of duty heroes να το παίζω στο κινητό αλλά με το save που έχω στο cloud του xbox μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος ????

Alxgiann

Και η Google και η Apple επέλεξαν σοφά και θα συνεργαστούν με την Μicrosoft η οποία από ότι φαίνεται θα πάρει ένα κομάτι της πίτας των φορητών συσκευών, μπορεί και γύρω στο 20% για όλο τον κόσμο εκτός ΗΠΑ, γιατί εκεί η αγορά είναι περίεργη. Πρέπει να βάλουν τα κινητά της στις επιδοτήσεις αλλιώς…δεν έχει. Λίγοι αγοράζουν κινητά εκτός συμβολαίου. Αυτά που γράφουν οι ..αποπάνω είναι ασχολίαστα. Όποιοι επιλέγουν WP το κάνουν για συγκεκριμένους λόγους.

Antonia

πραγματικά, τόσα ξερετε…. τόσα λέτε… Δοκίμαστε πρώτα το λειτουργικό και μετ΄αρχίστε να κράζετε…. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε, πως τα Samsung ας πούμε, αξ΄΄ιζουν τα 700 ευρώ επειδή έχουν Android?

Να ξέρουμε και τι λέμε, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από αντίστοιχο κινητό με άλλο λειτουργικό, και όσο για το store το οποίο κράζετε συνεχώς, να ενημερώσω πως επειδή έχω Windows Phone σχεδόν 1 χρόνο τώρα, πλέον έχει το 80% των εφαρμογών που έχουν και τα υπόλοιπα λειτουργικά… Σταματήστε να μένετε κολλημένοι σε εποχές προ 8 ετών που μόλις είχε κυκλοφορήσει το λειτουργικό και ήταν ημιτελές…

DODOS

Μόνο που δείχνει το σωστό επαγγελματισμό της και τη σωστή διατήρηση της εικόνας της είναι σημαντικό. Γι’αυτό, αξίζει η προσπάθεια και η αφοσίωση σε ότι κάνουν και δείχνουν για όλους μας. Άμα δε γνωρίζετε τι σημαίνει επαγγελματισμός δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πιθανόν.

rose

@antonia Εχω και τα δυο λειτουργικα και αυτο που λες δεν στεκει. Εκτος του οτι πολλες εφαρμογες δεν υπαρχουν καν, στα windows ειναι σχεδον νεκρες και παιρνουν αναβαθμιση μια φορα τον χρονο οποτε οι 3rd party ειναι μονοδρομος.
Οσο για το λειτουργικο ειναι παρα πολυ καλο .

παπαροκάς tiamat

Δεν υπαρχει πλαστικουρα ρε nobaδες! Το πλαστικό ειναι μαγκια! Ειναι αποσπωμενο ,ελαφρυ και χρηστικο εφοσον δε χρειαζεται θηκες !

Ειδικα οι θεικες δημιουργιες της lg με το self healing στο glfelx, το απιστευτα μοντερνο glossy στο g2 και το στυλ μεταλλο στο g3 ειναι από άλλον πλανήτη ….

Το θεμα με τη Microsoft τωρα ειναι οτι οι ναυαρχίδες της μοιαζουν με κινεζικα mid range του 200ρικου! Πως περιμενει να κανει πωλήσεις ετσι με αυτα τα χαλια??

παπαροκάς tiamat

*gflex και ξεχασα να πω και να συμπεριλαβω και το g4 stylus!

Γενικα η lg βγαζει απιστευτα ομορφα πραγματακια

Άκαρδος

Εντάξει ρε παίδες, είναι μάπα το κινητό μην το πάρετε 😛
Εγώ σε λίγους μήνες που θα πέσει η τιμή στα 400 θα πάρω το XL και κάθε φορά που θα βάζω και θα βγάζω την κάρτα SD και την αφαιρούμενη μπαταρία θα σας σκέφτομαι 😉 Όσο για την πλαστικούρα (btw το πολυκαρβονικό πλαστικό κοστίζει παραπάνω απο το χαμηλής ποιότητας γυαλί ή αλουμίνιο που έχετε στα κινητάκια σας).

forneverarrow

Δεν χρειάζεται τόσο κράξιμο πιστεύω. Σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν αγοράζει, και το ίδιο ισχύει και για εμένα. Η MS κινείται σε λάθος κατεύθυνση ή μάλλον αποφεύγει επίμονα να μπει στη σωστή! Καλές συσκευές είχε πάντα το WP από άποψη hardware και επιδόσεων, ενώ το λειτουργικό βελτιώνεται σταδιακά. Αυτό που λείπει και μάλλον δεν πρόκειται να δούμε ποτέ είναι τα APPS!! Ας βάλουν επιτέλους μυαλό εκεί στην MS γιατί στο τέλος θα έχουν την κατάληξη της Blackberry που έφτασε να δίνει τα ρέστα της με μια συσκευή… Και επειδή δεν είμαστε πια στο 2010, απαιτώ, εφόσον πληρώνω είτε 700 είτε 400€, να έχω μια συσκευή που θα με εξυπηρετεί σε κάθε ανάγκη χωρίς ελλείψεις. Στον κόσμο του iOS και του Android αυτό θεωρείται δεδομένο, ανεξαρτήτως κόστους, επειδή όποια συσκευή και να πάρεις (πλην των επιδόσεων βέβαια) θα έχεις πρόσβαση στα ίδια apps, δηλαδή σε ό,τι κυκλοφορεί!! Γιατί όμως να δώσω λεφτά για WP? Για να έχω μια έκδοση τριών ετών παλιά του Instagram BETA?? Για να μη μπορώ στο facebook να έχω βασικές δυνατότητες (αναθεώρηση χρονολογίου, προσθήκη κατάστασης στα posts κλπ.)?? Για να μην έχω κανονικό youtube client?? Για να μην έχω official και free read it later εφαρμογές… Συνέχεια »

Koprodogis

Οι τιμές κατ εμέ αναμενόμενες αλλά δυστυχώς με τέτοια τιμολογιακή πολιτική δε μπορώ να φανταστώ να πουλάει κάπως.
Τα τελευταία 3 κινητά μου είναι WP αλλά το επόμενο ή που θα είναι Nokia 930 ή που θα πάω προς άλλος στρατόπεδο. Blackberry??
Τιμή = αδικαιολόγητα υψηλή
Σχεδιασμός = μέτριος προς καλός με τεράστια bezel

Τα υπόλοιπα είναι ΟΚ αλλά πείτε με γραφικό, θα ήθελα να λέει NOKIA, και να είναι Nokia

Kostas-DOHA

Οι τιμές ειναι τσιμπημένες
Περίμενα οροφη τα €500
Αν η MS θελει να μπει στο κολπο πρεπει
1). να φτιαξει το store της και να προσφέρει πολλές-πολλές εφαρμογές
2). να προσεξει παρα πολυ τις τιμες
Το XL το βλεπω με θετικο ματι (σε συνδυασμο με το dock) αλλα σε αλλη τιμη
Επισης θα ηθελα το XL να βγει σε dual sim και να συνδυαζεται με surface pen.
Με το καταλληλο marketing θα σαρώσει στις εταιρειες

Nasos

Παιδιά εγώ λέω να σας το δίνουν με ένα android τηλέφωνο μιας και δεν θα το χρησιμοποιήσετε καν!
Για την τιμή αναφέρεται το άρθρο και οι μισοί ξεκίνησαν τα δικά τους.
Όντως υπάρχουν ελλείψεις όμως έχει τάση να το διορθώσει η ms.
Επίσης χρησιμοποιώ και τα 2 λειτουργικά και δεν είμαι κολλημένος για να πω αυτά:
Το Android έχει μεγαλύτερο μεν όχι ποιοτικότερο δε σε όλα.
Στα 8.1, που μάλλον στα 10 το καλύτερο θα γίνει ακόμα καλύτερο, δεν σε προβληματίζει ποτε, ποτέ δεν κολλάει, ποτε δε πρέπει να του βάλεις 10 app για να “σκοτώνεις” αυτά που μόνιμος τρέχουν και σου κάνουν το τηλέφωνο των 500 ευρώ να συμπεριφέρεται μετά από 6 μήνες λες και είναι των 100 ευρώ.
Γενικά με τα windows τα πράγματα γίνονται πραγματικά απλά… Όπως πρέπει!

Darth

χαχαχαχα κλασσικα τημες στην ευροπη (λογου φορου) ειναι τουλαχυστον αστειες

NLS

Λοιπόν, πρώτα από όλα να πούμε δυο πράγματα: 1) Αν κάποιος δεν ξέρει κάτι από προσωπική πείρα, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει. 2) Όποιος συμπεραίνει με τα προσωπικά του κριτήρια ότι κάτι δεν του αρέσει, δεν νομίζω να τον υποχρεώνει κανείς να αγοράσει. Πάμε στο κινητό και την τιμή του. Εγώ την τιμή την βρίσκω στα αναμενόμενα επίπεδα για τα specs και ελαφρώς πιο κάτω μάλιστα. Ελπίζω η Microsoft Hellas να παίξει σωστά το χαρτί της κρίσης και να κρατήσει τις τιμές σχετικά χαμηλά (δηλαδή γιατί θα είναι παράλογο να ζητήσουμε τις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης;…). Όσο αφορά την κατασκευή, ας μη κρίνω τα κριτήρια σας, αλλά το κινητό δείχνει να έχει άριστη ποιότητα κατασκευής (για τα specs δεν το συζητώ, μακράν τα πιο πλήρη top specs από ότι έχει βγει φέτος). Μπροστά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, αφού έχει Gorilla Glass 4 και τα bezel δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μεγάλα (δείτε λίγο το ποσοστό οθόνης/μέγεθος φάτσας). Προσωπικά δεν υπέρ των μηδενικών bezel γιατί ξέρετε τα δάχτυλα όταν κρατάνε το κινητό πρέπει να ενεργοποιούνται πράγματα στην οθόνη. Και καλά, τα κινητά τα κρατάς από τις άκρες (ακουμπάς τα πλαϊνά), αλλά εδώ είδα άνθρωπο να σχολιάζει για μεγάλα bezel σε tablet,… Συνέχεια »

μανος

γκρινια γκρινια και παλη γκρινια οτι και να βγαλει η microsoft παντα θα υπαρχουν οι ιδιοι που θα λενε τα ειδια. προσωπικα εχω το 930 και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενως και μαλον θα παω σαν αναβαθμιση στο 950

Άκαρδος

Εντάξει ρε παιδιά, η γκρίνια όμως για το store πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει δεν νομίζεται? Δεν είναι ότι το store έχει σταματήσει να εμπλουτίζεται σε εφαρμογές. Είτε το πιστέυετε είτε όχι γεμίζει με τους ίδιους ρυθμούς που γεμίζουν τα άλλα δύο. Απλά επειδή δημιουργήθηκε τελευταίο είναι λογικό ο συνολικός αριθμός απο apps να είναι πάντα χαμηλότερος απο τα άλλα δύο που υπήρξαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, πραγματικά όσοι κατηγορείτε την Microsoft για την κατάσταση του store, είστε το λιγότερο ανίδεοι. Γιατί αν δεν έιστασταν, θα ξέρατε ότι απο τους τρείς η Microsoft είναι η ΜΟΝΗ που δίνει το πλήρες IDE σε όλους τους χρήστες που θέλουν να προγραμματίσουν apps για το store ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία συνδρομή και χωρίς να λείπει καμία απολύτως λειτουργία. Απλά οι developers ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να στραφούν εκεί. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η MS, αν οι devs είναι τεμπέληδες. Να τους πληρώνει μήπως και απο πάνω για κάθε εφαρμογή που βγάζουν? Αν και είμαι σίγουρος ότι το έχει δοκιμάσει. Όσο για τις εφαρμογές της Google, εκεί είναι που μου βγαίνουν τα μάτια γιατί οι περισσότεροι κράζετε για google apps, youtube, instagram, facebook και τα λοιπά. Πρώτα απο όλα η Google η ίδια… Συνέχεια »

Thodoris

Άσχετα με τις τιμές, όταν λέτε για τα πλαστικά και τα μπεζελς και τα διάφορα τέτοια, χάνετε την ουσία. Το σημαντικό σε αυτή τη συσκευή είναι το dock. Για σκεφτείτε σε λίγο καιρό να μη χρειάζεται να έχεις ξεχωριστό μηχάνημα στο σπίτι ή τη δουλειά και απλώς να κοτσαρεις το τηλέφωνο σε μία βάση. Και για το Ubuntu στα τηλέφωνα λέγανε το ίδιο, αλλά δεν.

Άκαρδος

Εντάξει ρε παιδιά, η γκρίνια όμως για το store πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει δεν νομίζεται? Δεν είναι ότι το store έχει σταματήσει να εμπλουτίζεται σε εφαρμογές. Είτε το πιστέυετε είτε όχι γεμίζει με τους ίδιους ρυθμούς που γεμίζουν τα άλλα δύο. Απλά επειδή δημιουργήθηκε τελευταίο είναι λογικό ο συνολικός αριθμός απο apps να είναι πάντα χαμηλότερος απο τα άλλα δύο που υπήρξαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, πραγματικά όσοι κατηγορείτε την Microsoft για την κατάσταση του store, είστε το λιγότερο ανίδεοι. Γιατί αν δεν έιστασταν, θα ξέρατε ότι απο τους τρείς η Microsoft είναι η ΜΟΝΗ που δίνει το πλήρες IDE σε όλους τους χρήστες που θέλουν να προγραμματίσουν apps για το store ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία συνδρομή και χωρίς να λείπει καμία απολύτως λειτουργία. Απλά οι developers ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να στραφούν εκεί. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η MS, αν οι devs είναι τεμπέληδες. Να τους πληρώνει μήπως και απο πάνω για κάθε εφαρμογή που βγάζουν? Αν και είμαι σίγουρος ότι το έχει δοκιμάσει. Όσο για τις εφαρμογές της Google, εκεί είναι που μου βγαίνουν τα μάτια γιατί οι περισσότεροι κράζετε για google apps, youtube, instagram, facebook και τα λοιπά. Πρώτα απο όλα η Google η ίδια… Συνέχεια »

Nick

Θα μου πει κανείς πως να παίξω τα asphalt 8 και call of duty heroes που έχω σώσει στο Microsoft account μου στο Android smart??? Η στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα;;;;;;;;;

Alexboom

Οι μεγαλύτερες ατάκες των άσχετων τεχνολογικά χρηστών είναι οτι δεν υπάρχουν εφαρμογές στο Windows Store…κι οτι το Λειτουργικό του είναι κατώτερο του Android!!!

Ας μας πει κάποιος πόσα core process errors κατά καιρούς έχει με το ανδροειδές και ποιές εφαρμογές παραπάνω χρησιμοποιεί καθημερινά….ειλικρινά απορία το έχω…ειδικά όταν έχω γεμίσει το δικό μου WP με 30 εφαρμογές και χρησιμοποιώ 2-3….

Όσο για την τιμή…είναι υπερβολική, αλλά θα πέσει…στην Ελλάδα όμως δύσκολα θα πάει κάτω απο 450….

tech21man

Μια και εχει πεσει το φτυαρι ας ριξουμε και εμεις ενα δυο μαλλονο προς την αντιθετη κατευθυνση. Τεμπελια: Το να χρειαζεσαι εφαρμογη για να κανεις αυτο που πρακτικα κανει το browser. Στο mac και στο pc σας, χρειαζεστε ξεχωριστη εφαρμογη για να μπειτε στο techblog, στο skroutz η στο mail? Παω πασσο για οσες προσφερουν το κατι παραπανω, ΟΤΑΝ τις δω M23$@#$ers. Μιλανε ολοι (του android τα οπισθια). Ποσους φιλους εχω με android/ios παρελθον και …μελλον και ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ολη μερα, ολη νυχτα για το ποσο σκουπιδαριο ειναι οι εφαρμογες του android σε σχεση με τις ιδιες στο ios. ΧΑ! Εν τω μεταξει δε μπορουν να απαρνηθουν το android γιατι μισουν το itunes ΧΑ mk II. Και με σοβαρες συσκευες οχι galaxy core… Ο,τι συστημα και να επιλεγεις για τους λογους σου, μπραβο. Μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα παντου. Πρεπει να εισαι διατεθειμενος να δουλεψεις με αυτα. Το να ριχνεις χολη πιθανα γιατι σε ποιανει η ψυχολογια του net και αναπαραγεις την καθε σουπα σχολιο…σημαινει οτι δεν εχεις γκομενα η αν εχεις, στα φοραει. Παρε δρομο. Παρεμπιπτοντως ειναι για γελεια οταν μερικοι απλα γκρινιαζουν για καποιες περιβοητες εφαρμογες που λειπουν και οταν λενε ποιες, …ωχ νεος ορισμος στο γκρινιαρη geek. Gadgets, ειναι αυτα… Συνέχεια »

Kioses

@NLS
Πολλα +++++
Σε ολα οσα ειπες .
Κατοχος πολλων android συσκευων και πολυ επωνυμων και ναυαρχιδων και κάτοχος το LG G4 αυτη ρην στιγμη και η μεταβαση μου στο 950XL ειναι σιγουρη.
Ειναι ολα οσα επιθυμω και πιστευω πως θα μαζεψει και το store της και ολα θα ειναι super.

Texnikos

Ειλικρινά πως νομίζουν μερικοί ότι φταίει η MS που οι περισσότεροι developers δεν γράφουν τις εφαρμογές τους για WP με την αισχρή δικαιολογία του χαμηλού μεριδίου στην αγορά;

gericho

Εδώ σου δίνει η MS τα Project Astoria και Project Islandwood για να κάνουν port τα apps οι developpers με τον ελάχιστο κόπο, και σου λέει ο άλλος δε θέλει.

Ακόμα και τα Windows 10 έδωσε δωρεάν αναβάθμιση στα PC
ακριβώς για να βοηθήσει το Store,
και έχει η MS χασούρα από τα licences των Windows
και χασούρα διαμαρτύρονται οι PC OEMs από τα καινούρια κομπιούτερ που μειώθηκαν οι πωλήσεις γιατί ο κόσμος αναβαθμίζει τα παλιά.

Και πόσα ακόμα να θυμηθείς που έχει προσπαθήσει η MS.

Darth

@NLS για την τημη δεν ευθύνεται ούτε η microsoft hellas ουτε ο ίδιος ο διάολος… απλά εδώ στην Ευρώπη πληρώνουμε τεράστιο φορο τπτ παραπάνω

nikolasx

Τα κινητά είναι πραγματικά εργαλεία και άνετα χτυπάνε τον ανταγωνισμό. τόσο με την σύνδεση τους σε PC όσο και με τα Windows 10 που ήδη έχουν εγκατεστημένα, μιλάμε για επαγγελματική χρήση χωρίς κολλήματα, σταθερά, με όλα τα apps της ίδιας της Microsoft, OneDrive, OneNote, Office κλπ. οι κάμερες τα σπάνε, 20MP Zeiss optics PureView με 3 LED flash. Η τιμή χαλαρά θα πέσει στους επόμενους 3 μήνες από την στιγμή που θα έρθει Ελλάδα, οσο για τον Windows Store καθημερινά βγαίνουν νέες εφαρμογές και σύντομα με τα windows 10 σε όλα τα Lumia όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

tolkien

@Antonia τι λες θα μας τρελανεις τελειως εσυ. Κι εγω καταρχην microsoft user ειμαι, αλλα τωρα λες σε ολους μας οτι εχει πχ το 80% των αντιπαλων store? Δηλαδη αμα ψαξω τις εφαρμογες – παιχνιδια που εχω απο το nexus 7 2013 ή απο το ipad air 2 που εχω θα βρω το 80% στο Microsoft Lumia 640 XL ή ακομη και στο store του full OS Windows 10? ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ οτι εχει 80% (μπορεις να το διαπιστωσει και ο καθενας μονος του αν εχει και τα 3 OS) Ρεαλιστικα να τα βλεπεις και οχι να λεμε οτι θελουμε. Πρωτος εγω θα συμφωνουσα μαζι σου ΑΝ ισχυε κατι τετοιο. (εδω θελω να αγορασω καποιο νεο game ή μια καλη εφαρμογη στο lumia 640 xl και δεν βρισκω καποιο, εστω να πω οτι τους εδωσα money). Ως προς το store για μενα το iOS ειναι μακραν μακραν καλυτερο ολων και γι αυτο φοβαμαι οτι και το lumia 950 xl που θα το αγορασω σιγουρα δεν θα αλλαξει κατι γρηγορα ως προς το store. ΠΑΝΤΩΣ σιγουρα πραματα ειναι το τελευταιο της χαρτι της microsoft τα Windows 10 mobile (μετα την βλεπω με παραμετροποιημενη εκδοση android “ακραιο αλλα κατι τετοιο πιστευω μπορει να… Συνέχεια »

nikolasx

*στις 6/10/2015 στην παρουσίαση της Microsoft ο Mark zuckerberg ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές Facebook, Messenger και Instagram θα γίνουν universal και θα αναβαθμιστούν με νέες δυνατότητες, στανταράκι αυτό.

NLS

Περιμένοντας όχι πολλά από την HTC την άλλη βδομάδα, αν μείνουν έτσι τα πράγματα, εγώ πάω για αλλαγή πλατφόρμας, για να δώσω μια ευκαιρία στην εταιρία που με έβαλε στο χώρο του mobile πριν από 15 χρόνια. Όταν γούσταρα Palm αλλά το πρώτο που αγόρασα ήταν PocketPC.

Ας ελπίσουμε να τα πάνε πιο καλά αυτή τη φορά. Μερικές εταιρίες έχουν το… χάρισμα να “σπρώχνουν” όλες τις άλλες και οι ίδιες, ενώ πρόσφεραν, να μην μπορούν να σπρώξουν τον εαυτό τους.
(για μένα πιο μεγάλο τέτοιο “μπουμ θαύμα” και μετά “μπαμ και κάτω” από την Commodore με την Amiga – που εκεί ο “κακός” ήταν η Microsoft, που εδώ είναι ο… “καλός” – δεν υπάρχει… αλλά ξεφεύγω)

Dapitium

“Αγιε μου αγιοΒασίλη θέλω ένα Lumia 950 XL, δε με νοιάζει χρώμα γιατί θα του βάλω άλλο καπάκι πίσω, οπότε θέλω και ένα από εκείνα τα πρίμιουμ με το μέταλλο και το δέρμα πίσω (μην ανησυχείς για το δέρμα, δεν είναι ταράνδου), και το κουτάκι με τα βύσματα για να το συνδέω σε οθόνη και να γίνεται pc.
Αυτά θέλω αγιοΒασίλη φέτος!
Αλλα επειδή 30 χρόνια τώρα με γράφεις στα γένια σου θα μαζέψω λεφτά να τα πάρω μόνος μου!”

NLS

Πες του καμιά καλή κουβέντα και για μένα. 😀

AnAstAsiA

Θα μιλησω απο προσωπικη πειρα. Πριν 6-7 μηνες ενα ατυχημα του xperia z2 με αναγκασε να ψαχνω αμεσα για κινητο και κατεληξα στο “φτηνο”(€100κατι) lumia 535 εφοσον βρηκα την καλυτερη σχεση specs/τιμης, με σκοπο να το κρατησω μεχρι να πεσει λιγο η τιμη του Ζ4 και να ξαναγυρισω στο android. Κατι που δεν προκειται να συμβει γιατι 1. Δεν εχει κολλησει ποτε. 2. Η μπαταρια μου κραταει 2-3 μερες με κανονικη χρηση (κλησεις, μουσικη, σερφαρισμα κλπ.) 3. Το store ειναι φτωχο οκ. Απλα δεν εχει ολη τη σαβουρα του google play. Οι βασικες εφαρμογες υπαρχουν κι αν σου λειπει καπoιο app υπαρχει και ο browser. Δε χαθηκε ο κοσμος. 4. Μπροστινη ευρυγωνια καμερα απο 5mp πραγματικα ευχαριστιεσαι τις κλησεις στο skype. Το συμπερασμα ειναι οτι εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενη απο τα windows -που πραγματικα δεν το περιμενα- και σκεφτομαι να παω σε ενα απο τα 950 και λογω καμερας ή και μονο απο “ψωνιο” γιατι η συσκευη μου δουλευει τελεια και θα παρει και αναβαθμιση σε win10 τον αλλο μηνα. Επισης κατι που ανεφερε και καποιος παραπανω, οταν δινω πανω απο €500 για μια hi-end συσκευη απαιτω να μη σερνεται και να μην κολλαει μετα απο 2 μηνες. Τι να… Συνέχεια »

NLS

Περιμένω ακόμα να εγκριθεί το μεγάλο post μου!

Από εκεί και πέρα η Mozo έβαλε πια στο store της τρεις θήκες για το 950 και τρεις για το 950 XL σε τιμή μια χαρά (μαζί με τη θήκη, είσαι ακόμα κάτω χαλαρά από τα άλλα flagships), ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι έχει πάνω και κεραία NFC και κεραία Qi.
Πολύ ωραίες και αναμένονται και άλλες από άλλους κατασκευαστές.

Άκαρδος

@AnAstAsiA Είμαι και εγώ στην ίδια βάρκα..ξεκίνησα απο iPhone σαν το πρώτο μου smartphone με το που βγήκε, όταν αντιλήφθηκα τους περιορισμούς του παλιού iOS έκανα την μετάβασε σε Android και τότε ήταν που ένιωσα τι θα πεί lagfest. Lag μέχρι και στον dialer πατώντας τους αριθμούς για να κάνω κλήση. Και αυτό από ναυαρχίδα Android αξίας 650€. Επειδή μου αρέσει όμως να τραβάω φωτογραφίες, κυρίως στις διακοπές που κάνω κάθε χρόνο, αποφάσησα να δώσω μια ευκαιρία στα WP μιας και τα Nokia τότε είχαν ακόμα τα σκήπτρα της καλύτερης κάμερας σε smartphone και γενικά επειδή μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα πήγα σε ένα Lumia κατηγορίας ναυαρχίδας πάλι. Ομολογώ ότι είναι το κινητό με το οποίο έχω κάνει τους λιγότερους συμβιβασμούς, είτε το πιστεύετε, είτε όχι. Κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, αλλά έχοντας δοκιμάσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες σας το λέω με σιγουριά ότι με βάση την χρήση που κάνω τουλάχιστον, οι λιγότερο σημαντικές είναι στα WP. Για αυτόν ακριβώς τον λόγω ανταμίβω τα WP, ψηφίζω και εγώ με το πορτοφόλι μου όπως λέει και ο NLS και προσπαθώ να ανεβάσω τον ανταγωνισμό αγοράζοντας πάλι για δεύτερη συνεχόμενη φορά WP, το… Συνέχεια »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Όπως έχω ξαναγράψει έχω στην κατοχή μου πολλά κινητά και Android ( note 3, sgs4,xperia ray του 2011, core κ.τ.λ) και δύο Windows Phone ( lumia 925, lumia 640 xl ) και το nokia 808 του 2012 μοντέλο. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και φίλων μου άλλα μοντέλα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όλα τα κινητά έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Για παράδειγμα δοκίμασα εχθές σε τηλεόραση 40 ιντσών τη ανάλυση όλων των παραπάνω κινητών που ανέφερα. Ε λοιπόν έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Το 808 ύστερα από 3 χρόνια μακράν το καλύτερο. Εάν λοιπόν κάποιος του αρέσουν οι φωτογραφίες πάει σε ανάλογο κινητό. Το note για παράδειγμα είναι εκπληκτικό το πόσο πλήρες και γρήγορο είναι σε οτιδήποτε και εάν του βάλεις να κάνει αλλά το σήμα του είναι με διαφορά το χειρότερο που έχω δει σε κινητό. Το ίδιο και η ποιότητα κατασκευής. Έγραψα δύο παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ. Τώρα οι συσκευές της Microsoft και το λειτουργικό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα δύο το μόνο πρόβλημα της είναι η ποιότητα των εφαρμογών και τίποτα άλλο. Για παράδειγμα κάντε μία σύγκριση μεταξύ των 10 πιο διαδεδομένων εφαρμογών και θα καταλάβετε. Εάν… Συνέχεια »

gericho

H Microsoft να επενδύσει και να φτιάξει εφαρμογές της Google δε γίνεται.
Το είχε δοκιμάσει κάποτε με καλή εφαρμογή για το Youtube
και απαίτησε η Google να αποσυρθεί.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα
και δεν έχει το δικαίωμα η κάθε Microsoft να ξεκινά και να φτιάχνει εφαρμογές με τα λογότυπα και τα δικαιώματα χρήσης των άλλων, χωρίς τη ρητή συναίνεση των τελευταίων.

Σαν το Snapchat που εμ δεν έχει κι αρνείται να φτιάξει επίσημη εφαρμογή, εμ απαίτησε να κατέβουν οι τρίτες εφαρμογές από το Store.
Εκεί τί περιθώρια δηλαδή να υπάρχουν όταν ο άλλος για δικούς του λόγους επιλέγει το μποικοτάζ; Μόνον οι καταναλωτές μπορούν να στείλουν μηνύματα μποικοτάροντας τέτοιους developers, αντί να στρέφονται ενάντια το Store το ίδιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σε συνέχεια των παραπάνω που έχω γράψει θα ήθελα να αναφέρω εδώ και έναν άλλο σημαντικό παράγοντα την τιμή. Το 640 XL αυτή την στιγμή κοστίζει περίπου 200 ευρώ επίσημη τιμή όταν οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία των 5,7 ιντσών και πάνω κοστίζει από 400 ευρώ το λιγότερο. Άραγε αξίζει να δώσεις τόσα παραπάνω ώστε να έχεις καλύτερες και περισσότερες εφαρμογές;;; ειδικά σήμερα που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα;;;;

ironmanmark40

– iPhone 6s τιμή,
• iPhone 6s 16GB τιμή 789 ευρώ.
• iPhone 6s 64GB τιμή 899 ευρώ.
• iPhone 6s 128GB τιμή 999 ευρώ, μη επεκτασιμα….
-samsung galaxy s6 32gb 769 ευρω , μη επεκτασιμα…
-lg g4 32 gb 769 ευρω….
-Sony Xperia Z5 στην Ελλάδα με τιμή 769 ευρώ….
….και σας φαινονται ακριβα τα νεα lumia… μαλιστα. εγω λεω το 950 με 3gb ram , 32 gb αποθυκευτικο χωρο 20mp καμερα με 1.8f και 5ης γενιας ois , 3πλο led, QHD 564ppi οθονη , μεχρι 2tb καρτα μνημης, snap 808, χαρακτηριστικα δηλαδη ισαξια και καλυτερα απο τα παραπανω κινητα επειδη εχουν λειτουργικο wp , να σας τα δωσουν τζαμπα… ασχολιαστο πραγματικα… τα wp 10 ειναι ενα πληρες λειτουργικο, εχουν διορθωθει οι ομολογουμενως παθογενειες των προηγουμενων εκδοσεων, και επισημες εφαρμογες οπως ανακοινωθηκε στην παρουσιαση , ερχονται με τα wp 10 (π.χ. facebook, instagram), και η λειτουργια του store ειναι πλεον λειτουργικη και οχι προβληματικη σε μερικες περιπτωσεις , οπως στα wp 8.1.

ironmanmark40

επισης ανακοινωθηκε η υποστηριξη των google apps στα wp10 και η ιδια η ms με τα δυο project που εχει δωσει σε developers android – ios κανει ευκολη τη μεταφορα apps τους στα wp. ” τι αλλο θελετε κυριοι ; ” που εχει πει και μια ψυχη! 🙂

John

Εχτές είδα το lumia 950 από κοντά δεν μπορώ να περιγράψω πόσο όμορφο ήταν!!

sotiris vas

Το πλαστικό της Microsoft(Nokia) είναι ανώτερο από το “μέταλλο” της Apple που λυγίζει.

ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει να φτιάξει το προιόν του οπως θέλει. Οποιος θέλει το αγοράζει όποιος θέλει δεν το αγοράζει. Ο καθέναςεχει τα κριτήρια του.
Τώρα το κριτήριο είναι το κουτσομπολιό για το πλαστικό , το μεταλικό … αφήστε. Εδω και η θειά από το χωριό κυκλοφορεί με παντόφλα των 800€ και επαγγλματίες δεν έχουν τέτοια κινητα… γιατί άραγε;

Για να πούμε και μερικές αλήθειες…
1.
Στην πραγματικότητα τα smartphones όπως λανσάρονται, είναι υπολογιστές. Πρόκειται περι υπολογιστών με τηλέφωνο και όχι για τηλέφωνα με δυνατότητες υπολογιστή – arm…
2.
Μου άρεσε πολύ το 1ο σχόλιο. Η ημιμάθεια εώς αμάθεια ακόμη και από ανθρώπους επαγγελματίες της πληροφορικής είναι πολύ κακό πράγματα τελικά.
Προσωπικά ως προγραμματιστής πολλά χρόνια τώρα δεν τολμώ να κριτηκάρω τεχνογνωσία και δουλειά τόσων χρόνων για οποιοδήποτε λειτουργικό με τέτοια άνεση. Ακόμη και για οπιοδήποτε προιόν λογισμικού.
Αλλά με τέτοια ευκολία που μπορεί κάποιος να κριτικάρει λειτουργικα συστήματα επειδή απλά ξέρει να κάνει εγκατάσταση κλεμένου λειτουργικού δειχνει για το τι ποιότητας χρήστες είμαστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Lumia 950 XL Microsoft Lumia 950 XL Windows 10X

Windows 10X: Το νέο λειτουργικό σύστημα τρέχει στο Lumia 950XL

Μπορεί να μη το έχουμε δει ακόμα σε PC, όμως έχουμε τις πρώτες εικόνες τoυ νέου λειτουργικού Windows 10X να τρέχει στο Lumia 950XL.

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.