Microsoft: Νέες Lumia 940 ναυαρχίδες μαζί με Windows 10 το καλοκαίρι;

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα mobile της Nokia και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια ναυαρχίδα, αλλά έχει επικεντρωθεί σε low και mid-range οικονομικές συσκευές. Οι νέες πληροφορίες λένε ότι η ναυαρχίδα θα έρθει μαζί με τα Windows 10 το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Nokia Power User η Microsoft έχει στα σχέδια δυο smartphones επιπέδου ναυαρχίδας και δυο mid-rangers. Οι (ανεπιβεβαίωτες από την ίδια την Microsoft) πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυκλοφορία των νέων smartphones συμπίπτει με την διάθεση των ενοποιημένων Windows 10 το καλοκαίρι, τα οποία θα τρέχουν σε όλες τις οθόνες (desktop, laptop, tablets, smartphones).

Οι δυο πιο ενδιαφέρουσες συσκευές θα είναι τα Microsoft Lumia 940 και Microsoft Lumia 940 XL. Οι φήμες λένε ότι το Lumia 940 θα έχει οθόνη 5 ιντσών, ενώ το 940 XL θα πάει στις 5.7 ίντσες. Και τα δυο θα έχουν δυνατή κάμερα, αναμένεται να πάνε σε αισθητήρες 24-25 Μegapixel ενώ η selfie κάμερα δεν θα είναι μικρότερη από 5 Megapixel.

Επιπλέον, λέγεται ότι θα δούμε καινοτομίες όπως κάποια μορφή 3D-αλληλεπίδρασης, σαρωτή ίριδας και native υποστήριξη γραφίδας.

Μαζί με τις ναυαρχίδες η Microsoft θα κυκλοφορήσει και δυο mid-range smartphones, τους διαδόχους των Lumia 830 και Lumia 730. Οι ονομασίες τους αναφέρεται ότι θα είναι Lumia 840 και Lumia 740, με το πρώτο να έχει 13-14 Megapixel PureView κάμερα και οθόνη 5 ιντσών. Το Lumia 740 λέγεται ότι θα είναι πιο μεγάλο με 5.5 ή 5.7 ιντσών οθόνη.

Προς το παρόν μένουμε μόνο σε φήμες, οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Θα μπορούσε όμως η Microsoft με τις νέες Windows 10 ναυαρχίδες να ανταγωνιστεί ονόματα όπως iPhone 6, Samsung Galaxy S6, HTC One M9 κλπ;

mixrosoft ναυαρχίδες το καλοκαίρι, Microsoft: Νέες Lumia 940 ναυαρχίδες μαζί με Windows 10 το καλοκαίρι;


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

Το lumia 930 ηταν κινητάρα!!!Μπορει αν βγαλει επιπέδου nokia σε ποιότητα άνετα..

Στεφανος

Ακόμα 24-25 MP? Ούτε καν 41!!! Η Nokia έβαλε 42, η Microsoft αντί να κάνει τη διαφορά βάζει 25. Και κάποιοι λεγανε 50 MP camera

tasos

@Στεφανε η 41mp κάμερα θα μπεί στον αντικαταστάτη του 1020…

Στεφανος

@taso Σθγγνωμη το ξέχασα το 1020 και τον αντικαταστάτη του. Πάντως καλή η κάμερα.

johntsia84

Περιμένω πως και πως να βγει νέα ναυαρχίδα της NOKIA και πλέον Microsoft, θα πάω σε win10 αν βγει κάτι καλό, το 920 μου άρεσε αρκετά αλλά το πάχος του και το βάρος του και τέλος η μη υποδοχή για κάρτα επέκτασης με έκανε να μην το ζηλέψω απέναντι από το Ζ1 που έχω τώρα σε ολα τα υπολοιπα ειναι τέλειο, αν και δεν θα το έπαιρνα κιόλας γιατί αλλάζω κινητό κάθε δύο χρόνια, το μόνο που θέλω είναι να βγάλει μια ωραία συσκευή με αυτά που ζητάω, γιατί με κουράσανε θα έλεγα τα android μετά από S2,S4,Z1 στο θέμα αναβαθμίσεων και κολλήματος των τηλεφώνων και κάμερας το τελευταίο, .

mike

Καλα ας καταφερουν να φτιαξουν πρωτα το facebook και να βαλουν ενα YouTube και το σηζηταμε

Δημητρης

εγω πιστευω οτι η microsoft με το lumia 940 και τα Windows 10 θα μπει πολυ δυνατα στο παιχνιδι του ανταγωνισμου

Alex

Επισημο συνθημα για τα Windows Phone:

One step forward, two steps backwards.

Πραγματικά αυτό που φαίνεται απο τα W10 ως τωρα, ειναι οτι κανουν στροφή 180 μοιρών και απομακρύνονται οριστικά απο τις λειτουργικότατες ”3 τελεις” στο δεξι κατω μέρος, και ΟΛΕΣ οι εφαρμογες της ΜΣ θα εχουν κουμπι στην πανώ αριστερή γωνία της οθόνη, μετατρέποντας τα WP, απο το πιο λειτουργικό λογισμικό, στο πιο κουραστικό.

Εβαλα την πριβιού σε ενα εφεδρικό λούμια και μπορώ να πω οτι η εμπηρία(ευκολία) χρήσης εχει εξαφανιστεί.

‘Ενα υπέροχο παράδειγμα για το ΠΩΣ θα έπρεπε να λειτουργούσαν όλες οι εφαρμογές και τα μενού, ειναι η καινούγρια εφαρμογή outlook mail, όπου τα πιο χρήσιμα ”εργαλεία” βρίσκονται στο μενού με τις 3 τελείες στο κάτω δεξί μερος της οθόνης, και όσο το έχω λειτουργήσει, πραγματικά ειναι απίστευτο. Γρήγορη διαμόρφωση κεινένου, ότι χρειάζεσαι ειναι ακριβώς εκείπου γράφεις και παντα χωρίς να χάνεις το φόκους σου.

Θα λειτουργίσω τα W10 όταν γινει η επίσημη έκδοση για καταναλωτες και αμα δεν έχουν ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ την ίδια χρηστικότητα με τα W8.1 , τοτε πολύ ευκολα παίρνω το κουβαδάκι μου και πάω στην παραλλία της Apple, μέχρι να το διορθωσουνε.

tasos

@mike Εφαρμογή για το Facebook υπάρχει εδώ και καιρό, και είναι αρκετά καλή…..όσο για το YouTube που λες, υπάρχουν ΚΛΆΣΗΣ ανώτερες από τις επίσημες που υπάρχουν στο Android και IOS….Αλλά αφού θες τόσο πολύ την επίσημη, μη ξανά αναφέρεις ότι στο android μπορείς να πάρεις το νέο Lollipop μέσω custom rom, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ

Bill

Την σειρά Lumia 15XX από ότι φαίνεται την έχει ξεχάσει η Microsoft… Κρίμα…

Agnostos13

@mike
Εχουν εφαρμογη και για facebook και για youtube τα windows phone!

nickos

O mike μίλησε για καλές εφαρμογές fb κ YouTube. Για YouTube μπορεί να κατεβάσει το tubecast που είναι υπέροχο και δωρεάν. Είναι ίδιο με των υπόλοιπων λογισμικών. Για fb έχεις ένα δίκιο ότι θέλει βελτίωση για να είμαστε αντικειμενικοί. Εν ολίγης 5/5 tubecast 3.8/5 facebook η γνώμη μου.

Chris

Αν βγάλει μια ναυαρχίδα στο επίπεδο των ανταγωνιστών και με ενοποιημένα W10 πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Η ενοποίηση έχει μεγάλη σημασία: εγώ π.χ. το έχω σκεφτεί αρκετές φορές μήπως πήγαινα προς ανδρόιντ αλλά το να χρειάζεται να εξοικειωθώ με δυο διαφορετικά περιβάλλοντα, εφαρμογές, φιλοσοφία, αισθητική επίδραση κλπ, με σταματάει. Ελπίζω να το υλοποιήσουν καλά για να βγούμε όλοι κερδισμένοι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η εφαρμογή του Facebook είναι όντως κακή

Αντώνης

Ανυπομονώ να παρουσιάσει τις ναυαρχίδες… Λογικά θα ειναι όσο καλες ειναι το 930 και ακόμα καλύτερες + αν τα w10 ειναι πραγματικά όσο τέλεια τα παρουσιάζουν θα αναβαθμίσω χωρις δευτερη σκεψη από 925!

Και εγώ tubecast χρησιμοποιώ και ειναι πραγματικά απίστευτο! Το fb το έχει αναλάβει η Microsoft και γι αυτό δεν ειναι στα επίπεδα του android που το αναπτύσσει το ίδιο το fb. Ελπίζω όμως να αλλάξουν όλα αυτά με την άφιξη των 10

nikmour

@Bill αυτό που κάνει η ms είναι να αντικαταστήσει την σειρά 15xx με την σειρά 9xx XL, όπως αντικατέστησε το 1330 με το 640XL.
@Alex το έχω ακούσει και εγώ αυτό το παράπονο με τα hamburger menus.

Alex

Φιλε nikmour δεν το λες ακριβως παραπονο, αλλα η πιο χαζή αλλαγη που μπορεις να κάνεις, ακόμα και τυφλος να είσουνα θα καταλάβαινες οτι είναι λάθος.

Αλλα φυσικά ειναι ξεκάθαρο γιατί το κάνουν.
Θέλουν απλα νεους χρήστες, αδιαφορούν για ΟΛΟΥΣ όσουν αγωρασαν WP επειδη τους άρεσε η εμπηρία χρησης και η ευκολία του.
Τόσο καιρο είμασταν τα πειραματόζωα και τελικά αποδείχθηκε (ενα θεος ξερει πως) οτι το μενού κατω ”ειναι λαθος” και οτι το κουμπι στην γωνια τερμα πανω αριστερα, ειναι οπως θα επρεπε να ηταν απο την αρχη! (φυσικα δεν θα μπορεις να το εμφανισεις α λα αντροϊντ με swype απο το πλαϊ, οποτε εκανα uservoice μπας και ΤΥΧΕΙ να το δουν οι γελοιοι..

https://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions/suggestions/7614336-for-the-love-of-god-make-all-the-hamburger-button

JohnWave

Στο ερώτημα του άρθρου η απάντηση είναι ξεκάθαρη : Όχι δεν θα μπορέσει λόγω app store και παραμετροποίησης. Τέλος.

Πέτρος Π

Σιγά ρε JohnWave, πως είσαι τόσο απόλυτος? Και στο κάτω κάτω, ας μείνουν τα Windows μια μικρή κοινότητα όπως είναι τώρα, με ψαγμένους χρήστες που προτιμούν την λειτουργικότητα των Windows από τα εφέ του Android… Ας μείνουν οι μάζες στο android με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές και τα 4 GB μνήμη και τα λαγκαρίσματα… It’s fine by me! Δεν σας θέλουμε χρήστες του android, πηγαίνετε σε άλλα άρθρα να κράξετε!!

pazzo

Πραγματικά υπερήφανος χρηστης του 930 περιμένω πως και πως το 940. Στους 5 μήνες που το εχω δν είχα ούτε ένα λαγκαρισμα. Φωτογραφική απίστευτη. Μπαταρία που φωρτιζει γρήγορα και διαρκεί για ώρες. Και λειτουργικό που τα σπάει. Και το είχα πάρει με 350 ευρώ. Ελπίζω η Microsoft να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά άρχισε η νοκια και να βγάλει μια τοπ συσκευή γιατί με συσκευές όπως 830 και 930 και τις καταπλικτικες τιμές τις ανέβηκε κατακόρυφα στα μάτια των χρηστών σαν εταιρία και σαν λογισμικό. Αν και προσωπικά το 940 δεν θα το επερνα γιατί ειμαι ακόμα πολύ χαρούμενος με αυτό που έχω. Πραγματικά παιδιά οποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το 930 η το 830 να το κάνει. Δεν λέω ότι το νοτε της σαμσουνγκ και το iPhone είναι κατωτερα, προς θεού πολύ καλές συσκευές, ίσως με ομορφότερο design αλλά αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι αυτό που βλέπεις μες την οθόνη και πάνω απ όλα σε μια συσκευή στην μισή τιμή από του ανταγωνιστές της.

nikmour

@Alex Αυτό ανέβηκε σήμερα στο wpcentral https://www.windowscentral.com/why-microsoft-hamburger-menus-windows-10-phone. Εξηγεί γιατί προχώρησαν στην συγκεκριμένη κίνηση

foivos1k

Ρε παιδιά τι έχει αυτο το tubecast, η παρόμοιες εφαρμογές, που ειναι τόσο γαματο όπως λέτε όλοι;;;

JohnWave

@ Πέτρος Π , καταρχάς θα γράφω όπου θέλω κι ας ενοχλώ τον εκάστοτε φανατικό των Windows, τον φανατικό της Samsung, της Apple κτλ. Η κριτική δεν είναι κακό πράγμα. Ο φανατισμός είναι και πολύ μάλιστα. Πάμε τώρα : 1) Λειτουργικότητα δεν είναι τα εφέ του android. Λειτουργικότητα είναι να βάζω launcher στο κινητό μου και να παραμετροποιώ όπως θέλω εγώ φακέλους, καρτέλες, grid, αρχικές οθόνες και dock για την βέλτιστη βάσει των αναγκών μου χρήση. Λειτουργικότητα είναι επίσης το να διαμορφώνω όπως θέλω εγώ το notification panel. Λειτουργικότητα είναι να χρησιμοποιώ gestures ώστε με άμεσες απευθείας κινήσεις του δαχτύλου μου να έχω απευθείας πρόσβαση σε όποια εφαρμογή θέλω. Λειτουργικότητα είναι για μένα να πληκτρολογώ ελληνικά με swiping με χρήση του καλύτερου πληκτρολογίου swiping στην αγορά, του Swype της Nuance που δημιούργησε εξαρχής το swiping.Λειτουργικότητα είναι ή όσο το δυνατό καλύτερη χρήση του κινητού ασύρματα μέσω του υπολογιστή μου μέσω εφαρμογών τύπου airdroid. Τέτοια θέματα και άλλα τέτοιου τύπου συνιστούν για μένα τη “λειτουργικότητα”. Εσύ όρισέ την όπως εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου και άσε εμένα να την ορίζω όπως εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές μου. 2) Όπως παραπληροφόρηση είναι το να πει ένας πωρωμένος με το android ότι “κανένα android… Συνέχεια »

gericho

JohnWave διαφωνώ με τους υπόλοιπους που σε έκαναν να αισθανθείς πως υποχρεώνεσαι να αγοράσεις WP. Όχι.

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους όμως πως τρολάρεις. Γράφεις για να γράφεις υπέρ του Abdroid σε άσχετο θέμα. Αυτό δείχνεις με τα ποστ.

Και απλά θα σου πω πως το πολύ αν δεν αγοράσεις WP, αρκεί να αγοράσει πολύς άλλος κόσμος με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκει εξαιρετικά τα WP. Θα είσαι ένας λιγότερος απλά.

JohnWave

@gericho, στο τέλος του άρθρου τίθεται το ερώτημα :

“Θα μπορούσε όμως η Microsoft με τις νέες Windows 10 ναυαρχίδες να ανταγωνιστεί ονόματα όπως iPhone 6, Samsung Galaxy S6, HTC One M9 κλπ;”.

Απαντώ πως όχι δεν θα μπορέσει γιατί υστερεί στο λογισμικό της και στη συνέχεια αναφέρω συγκεκριμένους τομείς στους οποίους υστερεί.

Μου δίνεις μια απάντηση ειρωνική χωρίς κανένα αντεπιχείρημα και μιλάς για τρολάρισμα. Ε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος τρολάρει και ποιος όχι. Μακάρι η Microsoft να μη δίνει σημασία σε χρήστες με το δικό σου σκεπτικό ώστε να βελτιώσει το λογισμικό της και το appstore της και να καταφέρει να ξεφύγει από τον πάτο.

Dimitris77

@John Wave Φιλε, μια απλη ερωτηση. Στο ετος 2015 που βρισκομαστε, θα επελεγες κινητο Android με 512MB RAM και 4GB ROM; Εγω παντως σε αυτα τα χαρακτηριστικα θα επελεγα Windows phone με κλειστα τα ματια. Οταν εχω δει με τα ιδια μου τα ματια LG G3 να Lagαρει σε απλη πλοηγηση στο μενου (ουτε καν σε εφαρμογη ή βιντεο), κατι που δεν εχω δει π.χ. σε Lumia 530, τοτε ασ’το να παει στην ευχη λεω. Αρα οι αποψεις επι του θεματος ειναι καθαρα υποκειμενικες. Εσυ θες παραμετροποιηση και χρωματιστες γραμματοσειρες, καποιος αλλος θελει λειτουργικοτητα. Οσο για το τι θεωρεις παραμετροποιηση, σε πληροφορω οτι ολα αυτα που γραφεις υπαρχουνε εδω και καιρο διαθεσιμα για Windows phone. Launchers, παραμετροποιηση φακελων και tiles, αλλαγες στο notification panel, gestures, wordflow πληκτρολογηση. Για ασυρματη επικοινωνια με υπολογιστη, μαλλον ιεροσυλια να το αναφερεις, ειδικα οταν αναμενουμε ενοποιηση λειτουργικων απο τη MS. Για το Windows store τουλαχιστον νομιζω πως συμφωνουμε ολοι, ανεξαρτητως τεχνολογικων προτιμησεων αν και η MS ειναι η τελευταια που ευθυνεται σε αυτο το θεμα. Σημερα θα μιλουσαμε διαφορετικα αν το παιχνιδι παιζοταν επι ισοις οροις. Γενικως θεωρω πως το Windows store δεν υστερει τοσο σε εφαρμογες, οσο στην επισημοτητα των εφαρμογων. Και οι 3rd… Συνέχεια »

Sotiris

Ο JohnWave σας έγραψε τα αυτονόητα και σας ξεφτίλισε για άλλη μια φορά. Πάλι οι wp users γράφουν ΨΕΜΑΤΑ για να προσηλυτίσουν κορόιδα που θα πάνε να αγοράσουν wp. Το βλέπουμε και στα σχόλια σε εφαρμογές του windows market που είναι ανοικτό στον καθένα για να τα δει.

ΥΓ. Τα Here Maps δεν ανήκουν στην Ms για να τα μοιραστεί αλλά στην Nokia.

nikolas

μια χαρα ειναι τα Windows κινητα, οικονομικα μινιμαλ σε σχεδιασμο γρηγορα χωρις κολληματα και λειτουργικα στην χρηση τους και φυσικα υποστηριξη με αναβαθμισεις κανονικοτατα, πληρωνεις λιγα δινει πολλα απλα η Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.