Microsoft, δεν θα δούμε ναυαρχίδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015

Η Microsoft πριν από λίγο καιρό ξεφορτώθηκε και επίσημα το brand της Nokia με το low-end Microsoft Lumia 535 το οποίο είχε θερμή υποδοχή λόγω της οικονομικής τιμής του. Οι περισσότερες πληροφορίες που συνεχίζουν να διαρρέουν μας δείχνουν low-end συσκευές όπως το Microsoft Lumia 435 που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με το επόμενο μεγάλο βήμα της Microsoft.

Οι νέες πληροφορίες λένε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει αποφασίσει να κινηθεί στις οικονομικές συσκευές και δεν θα κυκλοφορήσει ναυαρχίδα μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι κάτι που είχε ακουστεί πριν από λίγες μέρες και φαίνεται να επιβεβαιώνεται από δυο διαφορετικές πηγές.

Η Microsoft θα παρευρεθεί στην MWC 2015 που θα γίνει τον Μάρτιο στην Βαρκελώνη, όμως περιμένουμε να δείξει μόνο οικονομικές συσκευές.

Όσο για τον διάδοχο του Nokia Lumia 1020 που έχουμε δει πολλές φορές με την κωδική ονομασία McLaren, λέγεται ότι έχει ακυρωθεί και δεν θα κυκλοφορήσει (τουλάχιστον όχι μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο). Αυτό σημαίνει ότι το Nokia Lumia 930 που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2014 και το Nokia Lumia 1520 (Νοέμβριος 2013) παραμένουν στη θέση της ναυαρχίδας για σχεδόν 2 χρόνια.

Ωστόσο, αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες ότι δεν θα κυκλοφορήσει ναυαρχίδα μέχρι του χρόνου το φθινόπωρο, είναι δύσκολο να πούμε αν θα καταφέρει να φέρει εις πέρας τα πλάνα που έχει για την επέκταση της Windows Phone πλατφόρμας αν δεν βγάλει κάτι δυνατό. Εκτός βέβαια αν έχει αποφασίσει να εδραιωθεί στις mid και low end συσκευές.

microsoft no flagship september 2015, Microsoft, δεν θα δούμε ναυαρχίδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015

microsoft no flagship september 2015, Microsoft, δεν θα δούμε ναυαρχίδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Καλύτερα. δεν ειναι καιρός για ξόδεμα και επιπλέον, τα WP ειναι άψογα σε κάθε συσκευη.

thanoik

@forneverarrow σιγα ρε που ειναι αψογα μονο καλη καμερα εχουνε στα υπόλοιπα υστερούν σε ολα….και παλι νυχτα αν τραβηξεις φωτο μετα απο τα δεκα μετρα δε βλεπεις τπτ.ΑΣΕ που απο βαρος τους σε λίγη ωρα σου ξεραινουν το χερι μακριά!!!!!!!!

panoss

Thanoik λυπάμαι που το λέω αλλά μηπως εισαι λιγάκι ασχετος;;;

Darth

καλα κανουν ετσι και αλλιώς στα ακριβά δεν έχουν κατι να προσφέρουν (μπορει camera)

thanoik

@panoss πονάει η αλήθεια δυστυχώς

panoss

thanoik για να ξεκαθαρίσουμε κατι…χρησιμοποιω και τα 3 γνωστά λειτουργικά…δεν ειμαι fan boy καμιας εταιρείας…το μόνο που με ενδιαφέρει ειναι οι ανάγκες μου και φυσικά η τσέπη μου…εσενα αντίθετα κατι σε καίει…και δεν θα έπρεπε γιατι όταν υπάρχει ανταγωνισμός όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι…
Απλα το παραπάνω σχόλιο σου με συγχωρεις αλλα ειναι άκυρο εντελώς…απλα πέταξες μια μπούρδα και νοιώθεις όμορφα…φιλικα παντα αλλα έτσι ειναι…

Agnostos13

@thanoik
Μονο σε Store υστερουν σημαντικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο, σε ολα τα αλλα είναι πολύ κοντα σε σχεση με τον ανταγωνισμο…

‘Οσο για το επιχειρημα για ληψη στα 10M σε σκοταδι νομιζω ουτε το xenon (που μονο σε Lumia υπαρχει πλεον) μπορει να δωσει ικανοποιητικο φωτισμο για κατι τετοιο…πόσο μαλλον τα led flash!

Tom

Αχρηστα δεν ειναι ισα ισα απλα εχουν ελλειψεις στο store και επομενως δεν ειναι καλο OS για καποιον που η χρηση του βασιζεται κυριως σε applications και δει σε συγκεκριμενα application. Και επισης αυτα που υπαρχουν πιστευω ειναι λιγο πισω σε σχεση με τις υλοποιησεις του ios και του android. Κατα τα αλλα αψογες συσκευες απροβληματιστες και ενα GIU για μενα ομορφο και διαφορετικο.

Ασε που κατι lumia εχουν υποδειγματικες καμερες που μπορει να μην εχουν τα πιο ρεαλιστικα χρωματα αλλα σε αποτελεσματικοτητα ειναι υπεροπλα αν σκεφτεις ειναι απλες phone cameras.

Ομως να ειμαστε αντικειμενικοι. Καλα χρυσα τα windows OS αλλα δεν ειανι τα καλυτερα οπως λενε καποιοι ειναι τα καλυτερα απο τις λοιπες επιλογες ισως αλλα android/ios ειναι παρα πολυ μπροστα προς το παρον. Και επισης το επιχειρημα “ειναι ακομα ενα νεο λειτουργικο” δεν ισχυει. Παλιωνει και μυαλο δεν βαζει.

Κατα τα αλλα ημουν κοντα αντι για το galaxy να τσιμπαγα ενα lumia 920 καποτε και το 930 που υπαρχει σημερα μου αρεσει παρα πολυ σαν συσκευη.

Giorgos

Κώστα, θα μπορούσες να μας πείς απο που άντλησες την συγκεκριμένη πληροφορία οτι δεν θα υπάρξει WP ναυαρχίδα μέχρι το τέλος του 15? Ρωτάω γιατί είναι κάτι που διάβασα μόνο στο techblog ενώ σε όλα τα άλλα μεγάλα site δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο αντίστοιχο που να το αποδεικνύει, ούτε καν στο windows central που ασχολούνται μόνο με αυτό το λειτουργικό. Απο ότι ξέρω δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση απο την Microsoft οπότε γράφοντας ένα τέτοιο “απόλυτο” άρθρο μου δίνει την εντύπωση οτι θα αποτρέψει πολλούς λάτρες ναυαρχίδων να περιμένουν λίγο ακόμα για το επόμενο flagship καθώς διαβάζοντας το, θα τους προτρέψει να πάνε σε ναυαρχίδα άλλου λειτουργικού μιας και ένα χρόνο τώρα, δεν θα βγάλει τίποτα η MS. Όσο για τον χρήστη Thanoik, δεν θα μπώ σε λεπτομέριες αλλά όποιος είναι 110% άσχετος με κάτι, εύκολα τρολλάρει ή λέει μεγάλες κουβέντες. Το παράδειγμα του, μόλις προχτές το διέψευσα στο ταξίδι μου στην Ρώμη. 12 τα μεσσάνυχτα με το 1020 μου έβγαλα φωτογραφία 50 μέτρα μπροστά απο τον κολλοσέο, χωρίς φλας και χωρίς manual ρυθμίσεις, όλα στο αυτόματο και το κολλοσέο και εγώ φαινόμαστε ολοκάθαρα με λεπτομέρειες ακόμα και στο κτίριο σαν να τραβήχτηκε η φωτογραφία μέρα. Για τους δίσπιστους με ένα… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Giorgos, Από το GSΜArena αναπαράγουμε την πληροφορία. Υπάρχει link με την “Πηγή” σε όλα τα άρθρα μας. Ναυαρχίδα είναι σήμερα το Lumia 930. Δεν νομίζω να προκαλέσει τέτοιο effect το άρθρο όπως περιγράφεις.

thanoik

@panoss και Agnostos13 ο κολλητός μου έχει το lumia 920 και εγώ το nexus 4 και τα συγκρίνουμε κάθε μερα,πουθενά δεν είναι καλύτερο απο το δικο μου

Giorgos

Οκ ευχαριστώ, όσα χρόνια και να διαβάζω το blog σου ομολογώ πως δεν το πρόσεξα ποτέ. Για κάποιον που αντικειμενικά ζητάει την εμπειρία χρήσης μιας ναυαρχίδας ίσως όχι, αλλά για τους κυνηγούς των specs, ειδικά τώρα που είναι η εποχή που βγαίνουν τα καινούργια socs πιστεύω πως ίσως υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Παρ’όλα αυτά σέβομαι απόλυτα την αποψη σου και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

thanoik

Ο κολλητός μου έχει το lumia 920 και εγώ το nexus 4 και τα κοντραρουμε συνεχώς σας πληροφορω ούτε σε θέμα φωτογραφιών δεν είναι καλυτερο ημασταν τις προαλλες σε ενα βουνό και τραβαγαμε καποιες φωτο σε ενα κοπάδι Προβατα μεσά στη νυχτα και απο τις φωτός του μονο τα ματια γυαλιζανε και στις δικές μου φαινότανε πεντακάθαρα ξεφτυλιστικε

Genesis

thanoik άμα δεν σε ενδιαφέρουν η δεν σου αρέσουν τα wp μην κάνεις καν τον κόπο τα σχολιάσεις ο κάθε ένας έχει τη δικιά του γνώμη. και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι μπορεί να σε κάποια πράματα να ύστερη αλλά όχι να ακούω μπούρδες για την κάμερα…..το κατάλαβε τα μι σεις δεν σου αρέσουν τότε μην γράφεις και μην διαβάζεις σχόλια για αυτά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου. δεν σου αρέσει κάτι αλλά το διαβάζεις και μπαίνεις για να κράξεις.

και εγώ μπορώ να πω ότι τράβηξα φωτογραφία με το 630 και με ένα iphone 5s αλλά στο δικό μου ήταν ποιο καθαρά και τώρα εσύ πρέπει να με πιστέψεις…..ότι νάνε.

στο θέμα μας τώρα.
για μένα καλύτερά που το αφήνει για τόσο μετά να βγάλει ναυαρχίδα.

Φίλιππος

@thanoik συνεχίζεις να λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι! Έχω S5 και Lumia 1020 (μεταξύ άλλων) και όταν θέλω να βγάλω φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μάντεψε ποιο χρησιμοποιώ;;;;;;;;
Μπορεί το Android να είναι πιο ολοκληρωμένο σαν λειτουργικό, αλλά όχι να βγάλεις και τις PureView κάμερες άχρηστες…Ειδικά στη σύγκριση της άθλιας κάμερας του Nexus 4 με το 920 γελάει ο κόσμος!!!

Όσο για το θέμα του άρθρου, πιστεύω μικρό το κακό. Όποιος θέλει ναυαρχίδα παίρνει το 930. Εξάλλου τα Windows Phone έχουν παρόμοια απόδοση σε όλες τις κατηγορίες!

Giorgos

Συμφωνώ ρε παίδες, δεν είναι κακό οτι θα κρατήσει την ναυαρχίδα για να την ανακοινώσει μαζί με τα Windows 10 που θα είναι ίσως το μεγαλύτερο μπαμ που θα κάνουν τα WP σαν οικοσύστημα απλά όταν όλοι οι κολοσοί βγάζουν ναυαρχίδες απο κάθε 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο το πολύ, 2 χρόνια φαντάζουν πολύ μακριά λαμβάνοντας υπόψιν πόσο γρήγορα εξελίσεται η τεχνολογία στον συγκεκριμένο τομέα. Μας έχουν κάνει να ζητάμε καινούργιο κινητό κάθε 6 μήνες-1 χρόνο ενώ παλαιότερα κρατούσα το κάθε μου κινητό 2-3 χρόνια.

Darth

@Φίλιππος +100000000 μπορει το λειτουργικό να είναι αρκετά άθλιο αλλά cameres που έχουν μείνει απο nokia είναι παρα πολυ καλές!! και μονο άχρηστες δεν ειναι…….

dimitrisdim14

Έχει γίνει ένα μεγάλο μπαμ … Και πολλές εφαρμογές των αντροιτ κλπ έρχονται κάθε εβδομάδα στα WP … (candy crash , zynga poker ,) κλπ … Και καθημερινά updates σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές της Microsoft … Υπάρχει διάθεση βελτίωσης του στορ !! Αυτό βλέπω εγώ και προσωπικά δε μου λείπει τπτ … Η κάμερα nexus 4 και 920 ειναι μερα με,νύχτα … Το nexus 4 τραβάει σαν,το 630 … Και ίσως λίγο χειρότερα… Δεν,υπάρχει σύγκριση με,το 920 …! Καλύτερα να,μην βγει ναυαρχίδα ακόμα γιατί μια χαρά ειναι το 1520 και,το 930 … Όχι σαν,την Sony που κάθε 6 μήνες βγάζει κ,ένα z και δεν,έχει καμια διαφορα με το προηγούμενο … ! Δώσαμε 400€ και θα έχουμε το,τοπ κινητό της εταιρίας για 1.5 χρόνο ! Μια χαρά …!

panoss

Βρε παιδιά μισό λεπτακι…και απευθύνομαι σε όλους…να μιλήσουμε αντικειμενικα…ας αφήσουμε τις κάμερες στην άκρη…(ασχολίαστο ότι το nexus 4 με την μετριοτατη κάμερα ειναι καλύτερο απο το 920)και να δούμε το λειτουργικο…
Όσοι απο εσάς τα θεωρείται άχρηστα…τα έχετε χρησιμοποιήσει τώρα τελευταία;;Σίγουρα χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις αλλα…εχετε δει πόσες εφαρμογές βγαίνουν τώρα τελευταία;;Πόσο ομαλά λειτουργούν ακομα και μετά απο καιρό….
Επίσης έχω σαν δεύτερο κινητό ένα Lumia 820…σας προκαλώ Όλους να μου βρείτε ένα διπύρηνο android που να λειτουργεί καλύτερα απο αυτο…
Αφου κάποιες φορές τι να είχα αυτο τι το Z2 για καθημερινή χρήση φυσικά έτσι;;;Ειναι μια χαρά…

koutsis

Ειμαι 1000% σιγουρος οτι οσοι λενε οτι τα wp ειναι αθλιο λειτουργικο,το android ειναι καλυτερο στη low end κατηγορια (τι αλλο θα ακουσουμε) κτλ. δεν εχουν χρησιμoποιήσει ΠΟΤΕ windows απο τοτε που ηρθαν τα 8.1

nikmour

@thanoik μήπως ο φίλος σου έχει Parkinson? Τα WP έχουν ελλείψεις ( για όσους εχουν do λιγότερες) αλλά δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν από λίγα χρόνια. Πάντως η έλλειψη flagship είναι χτυπητή αδυναμία. Δεν λέμε να βγάζεις κάθε μήνα (ονόματα δεν λέμε) αλλά ένα smartphone και ένα phablet το χρόνο σίγουρα.

Χρήστος

Μήπως έρχεται η ώρα να σταματήσουμε να αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο? Κάτι αντίστοιχο δεν έγινε και με τα pc, μερικά χρόνια πριν? Θυμάστε που ψάχναμε κάρτες γραφικών , μνήμες, cpu κ.λ.π. κάθε έξι μήνες? Μακάρι να της βγει της Microsoft , θα γλιτώσουμε αρκετά λεφτά και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα λογισμικά.

o.k.man

Έχει δίκιο ο Κώστας ο Βλαχάκης και την περίμενα αυτήν την κίνηση! Επίτηδες δεν βγάζουν ναυαρχίδα η Microsoft πριν το Σεπτέμβριο του 2015. Γιατί μετά από το Σεπτέμβριο του 2015 θα κυκλοφορήσουν επίσημα τα Windows 10 σε όλες τις πλατφόρμες και συσκευές. Με ενιαίο λειτουργικό σύστημα χωρίς απολύτως καμία διαφορά και έκδοση (απ’ ότι λένε!) σε laptops, tablets, smartphones. Που σημαίνει ότι όλα τα προγράμματα που λειτουργούμε εδώ και πολλά χρόνια στον υπολογιστή μας desktops, laptops, tablets(Surface Pro 3 κ.α.) θα λειτουργούνε το ίδιο (ελπίζω απροβλημάτιστα!) και στα νέα smartphones της Microsoft !!! (ελπίζω τα νέα windows 10 σε smartphones να έχουν, άλλο διαφορετικό και καλύτερο user interface!) Και λογικό να τα εμφανίσουν μετά το Σεπτέμβριο του 2015 μαζί με τα νέα super Windows 10 και κινητά ναυαρχίδες smartphones της Microsoft με δυνατά specifications ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο τύπου smartphone άλα Surface Pro 3 !!! Ίσως με 128 GB εσωτερική μνήμη και 4 GB RAM κτλ. (αναμενόμενο, μιάς και του χρόνου θα έχουμε και πιο ανεβασμένα και σε δυνατότητες specifications smartphones, οπότε θα είναι πιό εύκολο για την Microsoft να κάνει αυτήν την κίνηση!) Οπότε καταλαβαίνετε ότι τα νέα super smartphones της Microsoft, θα λειτουργούν σαν… Συνέχεια »

JohnWave

Καλή είδηση για τους κατόχους του 930 ( θα παραμείνει το καλύτερο windows κινητό για αρκετό χρονικό διάστημα ), κακή είδηση για όσους περιμένουν πως και πως μια microsoft ναυαρχίδα. Επίσης καλή είδηση για όσους θέλουν πολύ οικονομικά smartphones αλλά από την άλλη πλευρά δεν ξέρω το αν είναι καλό το να συνδεθεί επί ένα χρόνο το όνομα της Microsoft με φθηνές συσκευές. Όσο για την κάμερα του 930 για την οποία συζητάτε σε προηγούμενα σχόλια, την τέσταρα βράδυ σε χώρο με εσωτερικό καλό φωτισμό φωτογραφίζοντας αντικείμενα πάνω στο τραπέζι και έκανα το ίδιο με το G2 ενός άλλου φίλου και το P6 το δικό μου ( έχει πολύ καλό macro ). Όλα τα κλικς τα έκανα πάνω σε ίδια αντικείμενα και από ίδια απόσταση και με τα κινητά ακουμπισμένα σταθερά στο τραπέζι για να μην τρέμει το χέρι. Σε αυτό το συγκεκριμένο test το G2 έβγαλε καλύτερες φωτό με λιγότερο θόρυβο. Μετά το 930 και ακολούθως το δικό μου. Έβγαλα και με φλας αλλά και στα 3 κινητά έπεφτε πολύ φως στα αντικείμενα και άφηνε σκοτάδι γύρω γύρω. Χωρίς φλας λοιπόν , χωρίς ζοομ και χωρίς πείραγμα ρυθμίσεων στο nokia camera ( αν θυμάμαι καλά το όνομα της εφαρμογής)… Συνέχεια »

dimitrisdim14

@John wave
Τι g2 έχει καλή κάμερα … Έχω κάνει κ εγώ αντίστοιχη σύγκριση με το 930 μου και το g2 φθλου … Στα φουλ αυτόματο …,τραβάει καλύτερα το g2 … Αν όμως βάλεις χειροκίνητες ρυθμίσεις τότε το 930 σκοτώνει το g2 στο σκοτάδι … ! Δοκίμασε τα 4seconds στην ταχύτητα κλείστρου του 930 στερέωσε το κάπου και τράβα σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι να δεις!κΑι έρχεται βελτίωση με το νέο update…Το g2 πάντως έχει πολύ καλή κάμερα ! Δεν,το περίμενα !

Νίκος

Πραγματικά διαβάζω κάποια σχόλια εδώ μέσα και με κάνει να αναρωτιέμαι, αν μερικοί έχουνε δεί Windows Phone απο κοντά ή όχι. Έστω απο βιτρίνα ρε παιδί μου ή φωτογραφία απο φυλλάδιο που πετάει ο Κοτσό έξω απο την πόρτα του σπιτιού μας. Καταρχήν κάποιος είπε ότι τράβηξε καλύτερη φωτογραφία σε Nexus την νύχτα απο το Lumia. Επειδή δεν ξέρω ακριβώς με ποιό Nexus είχαμε κάνει πρίν απο μήνες την σύγκριση δεν θα πάρω θέση, αλλά στην δική μου περίπτωση τα πράγματα ήτανε διαφορετικά. Αναφέρθηκε σαν μοναδικό πλεονέκτημα για τα Windows Phone η κάμερα. Ο 4πύρηνος Snapdragon που φοράνε δεν είναι πλεονέκτημα; Πόσα θέλεις για να πάρεις 4πύρηνο σε άλλα λειτουργικά και δή τα Samsung; 250 – 300; Η διαχείρηση μνήμης δεν είναι πλεονέκτημα; Με το πιο απλό και φθηνιάρικο Nokia των 512MB μπορείς να τρέξεις στην κυριολεξία τα ΠΑΝΤΑ, πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις σε ενα Android. Η αποθήκευση των παιχνιδιών – εφαρμογών (πλήν ενός, του Escape The Mansion) στην εξωτερική κάρτα SD ΔΕΝ είναι πλεονέκτημα; Είναι καλύτερα τα Android που αποθηκεύουνε όλες τις εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου την οποία θα καταναλώσεις τους επόμενους μήνες μόνο με τα ….Updates των προεγκατεστημένων εφαρμογών; Η ταχύτητα και το Smooth… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.