Microsoft on{X}, Ένα φιλόδοξο project αυτοματοποίησης των λειτουργιών των Android smartphones

Η ανακοίνωση της Microsoft ότι δουλεύει πάνω σε ένα project σχετικό με το Android προκαλεί έκπληξη αρχικά και σταδιακά δημιουργεί ένα σωρό από ερωτήματα που εύλογα επιζητούν απάντηση. Το on{X} απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους Android χρήστες και έχει ως σκοπό του την “αυτοματοποίηση” της καθημερινής χρήσης του smartphone μας.

To project προέρχεται από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Microsoft στο Ισραήλ και προτείνει τη δημιουργία “συνταγών”, όπως ονομάζει τα διάφορα scripts του χρήστη για την τέλεση ενός πλήθους διαδικασιών με το Android smartphone, η ομάδα εξέλιξης του όλου σχεδίου.

Ο δικτυακός τόπος www.onx.ms αποτελεί το σημείο που ο χρήστης διαλέγει τις “συνταγές”, ενώ το app στο κινητό τις εκτελεί. Είναι σαν να χρησιμοποιεί κανείς τη συλλογική νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια σειρά από εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος των πολλών. Μοιάζει με το στόχο που έχει θέσει η Microsoft να χρησιμοποιήσει το Kinect ως πλατφόρμα διευκόλυνσης της καθημερινής αλληλεπίδρασης με διάφορες συσκευές στο σπίτι.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο για να δείτε μερικά παραδείγματα χρήσης της πλατφόρμας αυτής.

, Microsoft on{X}, Ένα φιλόδοξο project αυτοματοποίησης των λειτουργιών των Android smartphones

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos Vlahopoulos

το έβαλα αλλά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ακόμα καθώς κάνεις login μόνο με την χρήση FB account και δεν έχω Fb…:)…

Christos K.

Τώρα τελευταία όλο και περισσότερες τέτοιου είδους λύσεις βλέπουμε και πολλές απευθείας από τις κατασκευάστριες εταιρίες…

Αυτήν φαίνεται αρκετά δυνατή και με μεγάλο πλήθος παραμετροποίησης, άντε να έρθει και το κινητό να την δοκιμάσω…

md03582

γιατι ειναι μόνο για android?? στο spot απο το 0.10 μεχρι το 0.14 βλέπω και ένα windows phone κινητό, ένα samsung focus της at&t

nik

To πρόγραμμα είναι από μία Ισραηλινή εταιρεία που ασχολείται μόνο με MS. Η έκδοση σε adroid είναι για να πειραματιστούν σε πραγματικούς χρήστες

ορεστης

ναι τι ωραια! θα σου ρχεται απ την κοπελα σου κανα μηνυμα του στυλ «μωρο μου σ αγαπαω κλπ κλπ» και θα στο χει στειλει το on{x} δεν μ αρεσει…. :-/

greeceandroid

1o φάουλ για εμένα το “login” μέσω fb.
Από εκεί και πέρα εγώ για scripting/παραμετροποίηση εγώ χρησιμοποιώ το SL4A https://code.google.com/p/android-scripting/ το οποίο πραγματικά αξίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.