Microsoft, πατεντάρει τεχνολογία που αλλάζει αυτόματα το ζουμ στην οθόνη

Εδώ και αρκετές μέρες φημολογείται ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει την δική της ναυαρχίδα, η οποία έχει το κωδικό όνομα «McLaren». Η συσκευή θα έχει 3D Touch Technology η οποία θα επιτρέπει να την ελέγχεις με έναν παρόμοιο τρόπο με το Kinect, δηλαδή με χειρονομίες χωρίς να χρειάζεται να αγγίζεις την οθόνη.

Επίσης φημολογείται ότι ίσως η συσκευή βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων το φθινόπωρο.

Μια τελευταία πατέντα της Microsoft ίσως δείχνει ότι τελικά η συσκευή θα έρθει με πιο εξελιγμένες touch-free τεχνολογίες από ότι αναμέναμε. Η Microsoft στην συγκεκριμένη πατέντα δείχνει ένα σύστημα με το οποίο η οθόνη αλλάζει το επίπεδο του zoom του περιεχομένου ανάλογα με την απόσταση που έχει η συσκευή από τα μάτια του χρήστη.Η Microsoft αναφέρει ότι θα αισθάνεσαι σαν να κοιτάς από ένα ψηφιακό παράθυρο.

Για παράδειγμα αν κοιτάς έναν χάρτη στη συσκευή σου και θέλεις να κάνεις zoom σε ένα σημείο, θα αρκεί να μετακινείς την συσκευή πιο κοντά ή πιο μακριά σε σένα Το ίδιο θα ισχύει για φωτογραφίες και έγγραφα. Η πατέντα αναφέρει ότι αυτή η κίνηση θα μπορεί να ανιχνευθεί είτε από τον αισθητήρα κίνησης είτε από μια κάμερα αισθητήρα βάθους ώστε να υπολογίζει την απόσταση από τα μάτια με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ως συνήθως οι τεχνολογίες που περιγράφονται στις πατέντες δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν στην κυκλοφορία, αλλά αν η συγκεκριμένη πάρει σάρκα και οστά, πολύ πιθανό να την δούμε στην συσκευή McLaren. Και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το δούμε.

, Microsoft, πατεντάρει τεχνολογία που αλλάζει αυτόματα το ζουμ στην οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Takis

Εντάξει εαν οι τύποι βάλουν σε μια συσκευή (McLaren) αυτά που έχουν διαρρεύσει,συν super camera και αυτονομία,ε τότε νομίζω πως η Microsoft οχι απλά θα είναι σε καλό δρόμο,αλλά θα έχει ξεφύγει σε ένα άλλο μονοπάτι και οι άλλοι θα ψάχνουν να την βρουν..

Λευτέρης

Samsung galaxy s4 το έχει ήδη αυτό με το zoom

tasos

kserete an tha anakoinwthei mesa sto kalokairi h apo fthonopwro?to perimenw me megalh agwnia

Ανδρέας

Λίγο άσχημη σαν ιδέα αυτό το project που αναφέρθηκε. Αν είναι να φέρω στην φάτσα μου το κινητό για να ζουμάρω κάτι θα είναι υπερβολικά γελοίο σε δημόσιο χώρο ειδικά στην Ελλάδα που η τεχνολογία ακόμη πίσω είναι..!

dimitrisdim14

@Λευτερη μάλλον κατάλαβες λάθος … Αυτό με το ζουμ δεν υπάρχει στο σ4 … Όταν ακούτε για μια καινοτομία μην λέτε αμέσως όλοι αυτό υπάρχει και στo Samsung … Αμάν πια …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.