Microsoft: Επιβεβαιώνει Lumia συσκευές με Snapdragon 810

Εδώ και καιρό ακούμε ότι ο Snapdragon 810 αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης και αυτό ανάγκασε έναν από του μεγαλύτερους πελάτες της Qualcomm, τη Samsung να μην τον βάλει στη ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S6 (αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μια καλή αφορμή για να στραφεί στο δικό της Exynos).

Όμως η LG ανακοίνωσε ήδη το LG G Flex 2 με Snapdragon 810. Παράλληλα, η Qualcomm έδωσε χθες στη δημοσιότητα μια λίστα όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν τεράστια ονόματα που την εμπιστεύονται, όπως LG, Sony, Motorola, Microsoft και Xiaomi.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Microsoft έχουμε πολύ καιρό να δούμε ναυαρχίδα και ειδικά από τότε που εξαγόρασε το τμήμα συσκευών της Nokia επικεντρώνεται σε low-end συσκευές. Μετά την ανακοίνωση της Qualcomm, ο general manager της Microsoft, Juha Kokkonen επιβεβαίωσε τη συνεργασία και επεσήμανε ότι η Microsoft θα επικεντρωθεί στο να κυκλοφορήσει τις καλύτερες Lumia συσκευές με τον Snapdragon 810.

Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε μέσα στο 2015 να δούμε τι μπορεί να κάνει η Microsoft σε επίπεδο ναυαρχίδας, αλλά ο Kokkonen δεν είπε συγκεκριμένα πόσα Lumia θα κυκλοφορήσουν.

“We look forward to deliver best in class Lumia smartphones, powered by Qualcomm’s Snapdragon 810 processors, and offer an unprecedented combination of processing power, rich multimedia, high-performance graphics and wireless connectivity for our customers”.

Παράλληλα, νέες πληροφορίες θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζει μια πιο λεπτή έκδοση του Nokia Lumia 830 η οποία όμως δεν γνωρίζουμε ποιον επεξεργαστή θα φοράει αλλά λέγεται ότι θα έρθει με Windows 10.

microsoft lumia snapdragon 810, Microsoft: Επιβεβαιώνει Lumia συσκευές με Snapdragon 810

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Το κινητό της Microsoft με τον SD810 είναι το Lumia 1030…

vaskor

Τι παραπάνω θα δώσει ο επεξεργαστής αυτός στο WP Phones? Αφού τρέχει μια χαρά το σύστημα με προηγούμενης γενιάς επεξεργαστές. Κυριολεκτικά μια χαρά. Αντιλαμβάνομαι το μάρκετινγκ όμως το κόστος θα μεγαλώσει πολύ.

Genesis

vaskor

συμφωνώ η ms δεν χρειάζεται τέτοιο επεξεργαστή ακόμη αλλά ίσως με τα 10 να θέλει κάτι παραπάνω αλλά και πάλι ο 810 είναι πολύ. ίσως το κάνει για να θέλει να έχει και μια συσκευή high end που να μπορεί να συγκριθεί σε specs με αλλά κινητά.

tech21man

Η απλα παραπανω ταχυτητα στο ιδιο συστημα και καλυτερα γραφικα στα games σε συνδυασμο με το νεο direct X.

Genesis

ναι αλλά μιλάμε για κινητά xD τώρα μόνο για θέμα παιχνιδιών μου φαίνεται λίγο θα δειξει στην πορεία ας την βγάλει και βλέπουμε της διαφορές.

Δημήτρης

Όποιοι αναρωτιούνται γιατί να βάλουν SD 810, ας δουν τι καλούδια παραπανω έχουν τα 930&1520 λόγω SD 800 στην κάμερα όπως π.χ. 4Κ βίντεο και θα καταλάβουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.