Microsoft Surface Smartphone: Με οθόνη 5.5″ QHD και Intel Atom x3;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε υποθέσεις ότι η Microsoft μπορεί να κυκλοφορήσει ένα Surface smartphone. Για την ακρίβεια οι υποθέσεις αυτές υπάρχουν από τότε που λάνσαρε τα Surface tablets, αλλά η ίδια το είχε αρνηθεί. Από τότε που εξαγόρασε το τμήμα mobile της Nokia, φάνηκε πιο εφικτό να κάνει κάτι τέτοιο μιας και είχε πλέον η ίδια τα μέσα και τα εργαλεία.

Το WMPoweruser επαναφέρει σήμερα τις φήμες μαζί με πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λεγόμενου Surface smartphone. Η συσκευή έχει την κωδική ονομασία Juggernaut Alpha και αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πράγματι αυτά, τότε μοιάζει αρκετά ικανό να μπει απέναντι στα Android.

To Juggernaut Alpha λέγεται ότι θα έχει οθόνη 5.5 ιντσών ClearBlack Gorilla Glass 4 με ανάλυση QHD, επεξεργαστή Intel Atom x3 64-bit, μνήμη RAM 4GB, κάμερα 21 Megapixel PureView Zeiss και δεύτερη κάμερα 8 Megapixel Zeiss.

Θα βγει σε εκδόσεις 64GB ή 128GB ενσωματωμένη μνήμη μαζί με υποδοχή για κάρτες microSD, Surface pen, θύρες USB-C, ασύρματη φόρτιση και κατασκευή από αλουμίνιο και μαγνήσιο

Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο και εμείς κρατάμε πολλές επιφυλάξεις.

Concept

Microsoft Surface Smartphone: Με οθόνη 5.5" QHD και Intel Atom x3;, Microsoft Surface Smartphone: Με οθόνη 5.5″ QHD και Intel Atom x3;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αν Surface εννοεί με full windows 10, έχει να κάνει πωλήσεις, θα πάθουν πλάκα όλοι.

pazzo

με atom επεξεργαστή και τετοια ram θα είναι εφικτό να λειτουργεί και ως κανονικά windows 10 (και όχι μόνο mobile? δηλαδή να του βάζεις από photoshop μέχρι football manager ή διαφορα ελαφρια παιχνίδια οπως κάνω στο wtablet μου? εαν ναι, και 1000 ευρώ να έκανε (οσο τα σαμ και iphone) εγώ θα το επαιρνα με χιλια

Αλέξανδρος

Αν και δεν ξέρω για τον επεξεργαστή, γιατί δεν ”κολλάει” με τα λοιπά χαρακτηρίστηκα, εγώ το φαντάζομαι ότι θα λειτουργεί κανονικά σαν τηλέφωνο και όταν το συνδέσεις με οθόνη/ τηλεόραση μέσω miracast/ hdmi θα τρέχει τα φούλ Windows 10.

Τώρα άμα όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό και μοναδικό που χωρίς αμφιβολία θα αντικαταστήσει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον τους σταθερούς υπολογιστές μας! Σκεφτείτε να χρειαζόμαστε μόνο μία τηλεόραση/ οθόνη και το κινητό που έχουμε στην τσέπη για να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό υπολογιστή.. Για μένα αυτό λέγεται τεχνολογική εξέλιξη 🙂

Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες (π.χ. Xiaomi που είναι και φθηνή) :Ρ

Βαγγέλης

Ωραιο θα ηταν να ενοποιουσε τα appstores για κινητα και pcs για οποιες συσκευες υποστηριζουν την καθε εφαρμογη π.χ. το steam για συσκευες με x86 ή x64 επεξεργαστες θα το εκανε φοριτη κονσολα με ενα καλο gamepad,αλλα δεν νομιζω να το κανει.

Αλέξανδρος

@Βαγγέλη μα αυτό δεν υποτίθεται ότι έκανε στα W10; Αν δεις στο Store κάτω αριστερά όπως κοιτάμε στις εφαρμογές λέει: Υποστηριζόμενοι επεξεργαστές x86, x64, ARM.

Με τα W10 η πλατφόρμα θα είναι κοινή απ΄ ότι έχω καταλάβει και οι εφαρμογές θα είναι και για PC αλλά και για mobile 10 ( αν το θέλει ο dev ).

antonis

Καλα χαλαρωστε.. μην ξεχνάτε την καρτα γραφικών. . Τιποτα δεν θα τρεχει σωστά οπως το φαντάζεστε απο desktop μορφή σε κινητό. . Εδω το κανονικο surface και δεν ειναι για πολλα…..

Βαγγελης

Αλεξανδρε το ειχα ακουσει για τα w10 αλλα δεν ξερω για τη mobile εκδοση.Θα αξιζε αλλα και παλι και δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης ο παραγοντας αφου μια εφαρμογη πρεπει να χρισημοποιησει ολο το hardware του κινητου σωστα και μαλλον ειναι πολυπλοκο για τον καθε developer ξεχωριστα

Ilias

Πιο πολύ για concept μου φαίνεται με αυτά τα χαρακτηριστικά… πολύ καλό για να είναι αληθινό..!!

Panos7GR

Αυτό που λείπει από την αγορά και μπορεί άνετα η MS να το προσπαθήσει με τα νέα της Windows είναι έναν σοβαρό αντίπαλο της σειράς Note. Ένα phablet με πενάκι με δυνατότητες αλά S Pen, για επαγγελματίες και γενικότερα για power users ή τέρμα οργανωτικούς τύπους. Μια τέτοια συσκευή με το brand του Surface νομιζω θα είναι ότι πρέπει. Σκεφτείτε να προσθέσει και εξτρα δυνατότητες σε συνδιασμό με ένα Surface tablet, μιλάμε χτυπάει κορυφή!
Αλλά… προτιμούν την πεπατημένη πλέον. Δεν ρισκάρει κανείς. Βγάζουν μεταλλικές και δήθεν premium συσκευές, τους βάζουν ότι hi-end hardware κυκλοφορεί την εκάστοτε χρόνια και τέλος.

gericho

Στο nokiapoweruser
– που παρεμπιπτόντως είναι πολύ εγκυρότερο και πιο υπεύθυνο από το wmpoweruser –
αναφέρει πως στόχος ως το λανσάρισμα του Surface phone
είναι το Windows 10 Mobile να μπορεί να υποστηρίζει
(δοθέντος του hardware, και μάλιστα όχι μόνο για τα Intel socs)
όλους τους τύπους των Windows apps συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως τα Win32 apps.

Σε συνδυασμό με UI σε πλήρες landscape mode,
θα αποτελεί το απόλυτο φορητό smartphone PC.

nikos pop

just Gamato !!!!

Nio

Με αυτό το λογισμικό δεν πάει πουθενά. Για αυτό πήγε σε ένα χρόνο από τα Windows 7 στα Windows 10. Εδώ θέλουμε Android στα pc. Άλλωστε τα κινητά έχουν γίνει τόσο mainstream που pc θα έχουν μόνο οι επαγγελματίες σε λίγο.

Ιωάννης jb

Αντε ρε microsoft ένας χρόνος πέρασε από το 930 τι σκοπεύετε να κάνετε? Πανίβλακες!!!!
15 κινητά κυκλοφόρησες αλλά όλα είναι μετριότητες!!
Ένα κορυφαίο μηχάνημα για να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους, επειγόντως!!!!! τελειώνετε!!!!!!
Ας είναι surfase, ας είναι lumia, ας είναι και σερφ δε με νοιάζει καθόλου!!!! Αποφασίστε!!!!!!
Και με αυτά τα 10 τι θα γίνει πότε θα τα κυκλοφορήσετε? Μας είχατε πει αρχες 15, κοντευει να τελειώσει το 15 και εσείς ακόμα τίποτα!! Τραγικοί είστε!!!!

παπαροκάς tiamat

Κακα τα ψεματα αν βγει θα ειναι το πλεον business gadget θα εχει κανα 1000ρικο αλλα Ισως να μπορεις να βγαλεις και 6ετια χωρις να ξαναπαρεις κινητο. Σιγουρα θα το βαλω στο ματι οσο και αν κανει !

Μεχρι τοτε μονο note για τους serious businessmen..

Giorgos

Καλά έτσι και βγεί συσκευή που να μοιάζει έστω και λίγο στα χαρακτηριστικά και design με το concept, έχει να πέσει πολύ κλάμα στις άλλες εταιρίες..θα έχει ήδη κυριεύσει, όλη την business κατηγορία απο τις πρώτες κιόλας μέρες..κάτι Note και κάτι άλλα phablet θα σταματήσουν να υπάρχουν..Αν και δεν πιστεύω ποτε σε concepts, κάτι άκουσα όντως και εγώ για τέτοια συσκευή αρχές ή μέσα του 2016..

vasilist

Εδώ τρέχει windows 10 το zenfone 2 Μου φαντάσου αυτό με καλύτερο επεξεργαστή.
Για την ιστορία τα έβγαλα τα 10 και γύρισα στο android γιατί δεν έχει ακόμα driver για την κάρτα γραφικών και το line age το έτρεχε με 8 με 15 fps δεν παίζονταν,
Το photoshop πάντως μια χαρά το έτρεχε.

Solon

Η μικρομαλακή βγάζει μόνη της τα μάτια της. Αν είχαν λίγο περισσότερο μυαλό αυτή που σχεδιάζουν τις συσκευές της τώρα θα τους είχε σβήσει όλους στην αγορά. Από τότε που κυκλοφόρησαν οι BayTrail και έκαναν εφικτή την δημιουργία οικονομικών tablet που να τρέχουν full windows περιμένω να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο στις 10΄ που να εχει πάνω ότι και ένα πλήρες Android tablet. Αμ δε! Δεν το κάνουν. Επίτηδες αφήνουν πάντα κάτι από έξω. Στο Surface 3 δεν βάλαν GPS! Αν είχαν βάλει τώρα θα είχε κάνει ήδη τρελές πωλήσεις καθώς θα είχε πάνω τα πάντα, με όλα τα + των Windows. Η Microsoft μας αναγκάζει να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε Android με αυτά που κάνει. Προσωπικά πιστεύω πως τα έχουνε βρει μεταξύ τους και κατευθύνουν εμάς τους καταναλωτές όπου γουστάρουν.

DODOS

Η Microsoft μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά σας αρκεί να τη στηρίξετε όσο μπορείτε γιατί αξίζει περισσότερα από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.