Microsoft, αντικαθιστά το brand Lumia στα επόμενα smartphones;

Πολλοί αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί με το brand name των κινητών Nokia Lumia μετά την αγορά του τμήματος από την Microsoft. H συμφωνία λέει ότι η Microsoft μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Nokia σε Lumia συσκευές για 18 μήνες, με το δικαίωμα αυτό να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και γενικά το όνομα Nokia μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια.

Αλλά από ότι φαίνεται η Microsoft θέλει να «ξεφορτωθεί» την επωνυμία με το που θα κυκλοφορήσει το πρώτο Windows Phone το οποίο θα έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά από την ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού @evleaks, το έγγραφο που στάλθηκε στους υπαλλήλους της Nokia σχετικά με την στρατηγική μετάβασης στο νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, αναφέρει ότι το brand της Microsoft θα αντικαταστήσει το brand της Νοkia μόνο όταν η Μicrosoft κυκλοφορήσει ένα νέο δικό της προϊόν στην αγορά.

Μιας και ήδη έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη δική της ναυαρχίδα με κωδική ονομασία McLaren η οποία θα μπορεί να ελεγχθεί μέσω χειρονομιών τύπου Kinect, μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει και το τέλος του Lumia brand.

, Microsoft, αντικαθιστά το brand Lumia στα επόμενα smartphones;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Αυτο ακριβώς εννοούσαν οταν έλεγαν κάποιοι rip Nokia! Δυστυχώς ήρθε η ώρα να χαιρέτησω και εγω την νοκια μετα απο άπειρα χρόνια που αγόραζα συσκευές νοκια.
Υ.Γ Microsoft σου εύχομαι να πατωσεις. Αυτο.

Darth

δεν έλεγα εγω οτι μολις ολοκληρωθεί εξαγορά (πριν κανα μήνα και αν ολοκληρώθηκε) θα τρέξει να το διώξει το όνομα? και το όνομά το αγόρασε καθαρά και μόνο για να εξαφανίσει τελείως την εταιρεία…… τπτ παραπάνω

nikos

Κρίμα γιατί το brand name της nokia είναι πολύ πιο ισχυρό από της microsoft στα κινητά! Έχει φτιάξει ένα όνομα όλα αυτά τα χρόνια και παρά την παρακμή της υπήρχαν πολύ που έπαιρναν windows phone μόνο και μόνο επειδή είναι nokia. Εμένα βέβαια προσωπικά δεν θα μου λείψει εάν η ms ενσωματώσει την τεχνολογία της Nokia στο δικό της smartphone και κρατήσει τη στιβαρή τους κατασκευή. Όπως και να έχει τα windows phone έχουν βελτιωθεί πολύ και με έχουν πείσει να τα ξαναπροτιμήσω στο άμεσο μέλλον…

tasos

Για αυτά μια χαρά ξέρετε να γράφετε άρθρα….τα νέα Windows phones που παρουσιάστηκαν στη Computex ούτε λογος.

Nikos

Τι ώρα εχει λαιβ το σαμσουνγκ? σε ποιο σιτε να το δούμε?

tiamat

η microsoft την εφαγε τη nokia λαχανο…! εξαγοραζοντας την σε εξευτελιστικη τιμη,μικροτερη απ’οσο ειχε αγορασει το skype …
με το που πραγματοποιησε την βρομικη επιδιωξη της αυτη (βλεπε και ellop conspiracy) εχει καταβαλει την μεγιστη προσπαθεια να βελτιωσει το λογισμικο της, να το μεταδωσει παντου και να εξοπλισει τα κινητα nokia με τα καλυτερα χαρακτηριστικα σε soc,oθονες,μνημες,χαρακτηριστικα !

μεχρι και nokia android κυκλοφορησε αμεσως μετα την επιτευξη του στοχου εξαγορας!!!

και αυτο ηταν το σχεδιο εξ’άρχης. σειρα εχει να εξαφανισει και το ονομα ωστε να σβησει καθε ιχνος του βρομικου,υποχθονιου παρασκηνιου που στηθηκε εις βαρων των φινλανδων

ΝΟΚΙΑ RIP (Ας Προσεχε!!)

Νικόλας

Κρίμα για την νοκια. Αλλα κ απο την άλλη σιγά σιγά έπιανε πατο. Οποτε κατά την ταπινη μ γνωμη η ΜΣ εσωσε την νοκια κ κάθε πατέντα που είχε κ έπεσε στα χέρια που έπρεπε να πέσει. Θα μου λείψει το brand name. Αλλα μόνο αυτό. Όλα τα αλλα θα παραμείνουν ως έχουν.

takis

Δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται. Με ενδιαφέρει το προϊόν που θα αγοράσω να με ικανοποιεί.. Έχω Lumia κινητά τα τελευταία 2 χρόνια και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Νομίζω πως η Microsoft κάνει μια καλή προσπάθεια να δώσει στον κόσμο μια συσκευή που θα του κάνει εύκολη την καθημερινότητα του και μέχρι ενός βαθμού το έχει καταφέρει . Γίνονται συνεχώς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις από το πιο φθηνό έως το πιο ακριβό μοντέλο, κάτι που δεν βλέπεις πουθενά αλλού. Έχει την τεχνογνωσία και την δύναμη να κάνει πολύ ωραία πράγματα.

Αρης

Εμενα κυριοι οι συσκευες τησ νοκια δεν μου αρεσουν καθολου αν επαιρνα wp θα προτιμουσα αλλον κατασκευαστη και σιγουρα με ενδιαφερει το λειτουργικο. Και θα μου αρεσε να ειχα ενα microsoft phone η σειρα lumia δεν με απωθει εντελως!

bob

Γιατι ρε παιδιά σας χαλάνε σαν ποιότητα τα surface k Xbox?
Στο κάτω κάτω κ αν αλλαξει το ονομα, νοκια θα είναι οι συσκευές απο πίσω με ότι συνεπάγεται.

Κ μη λέμε ότι θέλουμε δεν εξαγοράστηκε ολόκληρη κ ούτε ξερουμε τιι θα κάνει η νοκια απο 1/1/16.

Εγώ ούτε υπέρ ειμαι ούτε κατά η πορεία θα δειξει..εμεις να ωφεληθουμε.

obi

Άλλα αντ άλλα…

Στα smartphones η Microsoft πρέπει να εγκαταλείψει το όνομα Νοκια σε μερικούς μήνες,
στα feature phones σε έως 10 χρόνια.
Τα brands που αγόρασε η Microsoft είναι τα Lumia και Asha. Μόνο.
Αυτά και θα παραμείνουν ως brand names στις αντίστοιχες σειρές.
Αν είχε αγοράσειι και το brand Nokia, το τίμημα δε θα ήταν εξευτελιστικό.

Το Nokia brand ανήκει στη Nokia, και μόνο δικαιώματα δικαιόχρησης για κάποιο διάστημα αγιλρασε η Microsoft.
Απλά.

υγ: μια χαρά υπέροχα είναι τα Lumia

nikos

@Αρης δεκτή η άποψη σου όμως αν θες πες μου κάποιο άλλο windows phone πιο ποιοτικό από τα lumia?Τα μόνα που θεωρώ ισάξια είναι τα htc 8x & 8s από τα οποία έχω το δεύτερο και το θεωρώ αρκετά καλό από ποιότητα κατασκευής( και ας είναι πλαστικό,είναι σίγουρα καλύτερο από του s5 που κάνει και 750ευρώ)καθώς αφήνει πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι…

gathan

Σιγά ρε παιδιά … και η Ericsson ήταν από τις μεγαλύτερες εταιρίες στις 2 πρώτες για 15 χρόνια και ως εταιρία κινητών εξαφανίστηκε μετά την αγορά από τη Σόνι. Λες και ήταν πένθιμη είδηση. Όσο για τις τιμές αν ήταν εξευτελιστική η τιμή-λες και ξέρουμε τι ακριβώς διέθετε- οφείλεται στο ότι η νόκια είχε πάρει τον κάτω δρόμο εδώ και χρόνια. Αυτά και παρένθεση έχω κινητό Νοκια :):):)

tiamat

#obi
καποιος λαθος κανεις! η microsoft εξαγορασε ονομα nokia για 10 χρονια ,οπως και ολες τις πατεντες της (αυτες για παντα!) στο μονο που μπορει να κανει χρηση η nokia του ονοματος της ειναι στα dumbphones των 30 ευρω!

αρα για 10 χρονακια η micro μπορει να τα ονομαζει nokia τα lumia smartphones της αν θελει (που ΔΕΝ θελει..) ,η nokia ομως οχι !

ed

Παιδιά, δεν αγόρασε το όνομα Nokia, αλλά την τεχνογνωσία και τις πατέντες. Όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πατέντες της Nokia και νομίζω ότι είναι και η μοναδική εταιρία που δεν έχασε δικαστική μάχη με την Apple να την έχει πληρώσει παλιότερα και την HTC παραλίγο να μείνει εκτός αγοράς στη Βρετανία. Η Google το ίδιο ήθελε από τη Motorola και φάνηκε πρόσφατα όταν την πούλησε στη Lenovo. Η Sony παλιότερα προσπάθησε να σταθεί μόνη της αλλά επειδή δε τα κατάφερνε αγόρασε την Ericsson.
Οι θεωρίες συνωμοσιών είναι απλά παιδιαρίστικες.
Σκεφτείτε και το άλλο: Από τη στιγμή που ένας γίγαντας σαν τη Microsoft ήθελε να μπει στην αγορά κινητής, θα αγόραζε κάτι λιγότερο από την καλύτερη εταιρία στο κόσμο;
Τέλος, ιστορικά να το κοιτάξετε, μια εταιρία όσο μεγάλη και να είναι, όσες πωλήσεις και να κάνει, μπορεί να εξαφανιστεί από το χάρτη στο άψε σβήσε. Παραθέτω μερικά μόνο παραδείγματα εταιριών που έκλεισαν, αγοράστηκαν ή φτάσανε στο χείλος του γκρεμού:
Apple, Ericsson, Siemens, Philips, GM, Chrysler, Citroen, Compaq, Rover, Maxtor, Hitachi, Motorola, Blackberry και η λίστα δε τελειώνει.

giannogeorge

Είναι αφελές να λέμε ότι εμείς ξέραμε τι θα συμβεί και όχι η Nokia ως εταιρεία. Φυσικά και ήξεραν και τα είχαν συμφωνήσει. Ήταν όλα κανονισμένα. Δυστυχώς για την Nokia, διότι ήταν μια τόσο κορυφαία εταιρεία και κατέληξε ένα τίποτα..

obi

Έχω απαντήσει κ παραπάνω αλλά δε μου το εμφανίζει ακόμα…

Τα πράγματα είναι όπως τα έγγραφα αψά στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Η Microsoft ούτε τις πατέντες δεν αγόρασε όλες, στη συμφωνία τπαλρχουν δικαιώματα royalties για να τα εισπράττει αντί της Nokia από τρίτους, για να κάνει χρήση των πατεντών στις συσκευές της και μάλιστα όλα αυτά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε η ίδια η Nokia έχει βγει τελευταία και κάθε τρεις και λίγο ξεπουλάει εδώ κ εκεί πατέντες που κράτησε.

ed

Ένα σχόλιο για την Ericsson: 1-2 ήταν πάντα Motorola-Nokia. Πρώτα η πρώτη για καμια δεκαετία και μετά η δεύτερη για άλλα 10 χρόνια. Μετά περάσαμε στην Samsung Era.
Προσωπικά μόνο βελτίωση περιμένω με την εξαγορά της Nokia/Lumia/ Microsoft ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Πλέον υπάρχει η τεχνογνωσία και μαζί με το χρήμα που προυπήρχε αναμένω παπάδες. Εδώ και χωρίς την εξαγορά, μόνο με τη χορηγία 1δις το χρόνο, η Nokia παρουσίασε την πιο επαναστατική τεχνολογία της δεκαετίας (τα sites και τα βραβεία το λένε, όχι εγώ).

greg

@nikos το live εινσι στις 2 ωρα ελλαδος στο σιτε της σαμσουνκ

tech21man

Στα τσακιδια και το ονομα αμα ειναι καλο το προιον.

Παρεμπιπτοντως ο evleaks δεν εχει βγει καρτα μονο μια φορα.

Πέτρος Π

Αμάν ρε παιδιά, πήξαμε στην παραφιλολογία και τη συνομωσιολογία πάλι εδώ… Δηλαδή έλεος, υπήρχε μαύρο σχέδιο να εξαφανιστεί η Νοκια, καταστροφή, δεν θα ξαναγοράσουμε ποτέ νόκια, η microsoft την έφαγε λάχανο κλπ κλπ… Ούτε πεντάχρονα δεν σκέφτονται έτσι…Δηλαδή όταν κάποιος αγόραζε ένα κινητό νοκια ήταν καταπληκτικό, ενώ τώρα εάν η ίδια συσκευή γράφει επάνω microsoft είναι καταστροφή? Σαχλαμάρες…

Gvirginia

@Tiamat Η Microsoft δεν αγόρασε όλες τις πατέντες της Nokia (αν το έκανε το ποσό θα διπλασιαζότανε στάνταρ) αγόρασε τις σχεδιαστικές πατέντες (για να μη βγάλει άλλος Lumia-like κινητό) και νοίκιασε κάποιες άλλες πατέντες για 10 χρόνια.
Επίσης το όνομα το “αγόρασε” μόνο για τα feature phones (10 χρόνια) η Νokia θα συνεχίσει κανονικά (HERE Maps, δίκτυα κτλ) απλά δε θα φτιάχνει κινητά με το όνομά της για 10 χρόνια.

someone

Microsoft lumia 1030

Αρης

Εγω θα ηθελα να παρω ενα κινητο με λειτουργικο windows γιατι εχω βαρεθει τα κολληματα που τρωει το android εχω s4 mini. Το μονο wp που εχω πιασει στα χερια μ και εντυπωσιαστηκα ηταν το htc 8x ετρεχε καλυτερα απο το I pjone που ειχα

john

Τέλος πάντων οι καιροί αλλάζουν η νοκια έπεσε τώρα να δούμε τι θα κάνει η mc. Αλλά στην αγορά μετράει και το brand πάρα πολύ.

Sh1t

@john Η mc ? Νέα εταιρία;

Panos7GR

@Sh1t: Ναι! Είναι του Eminem. Ζήλεψε που ο Dr.Dre έκανε την Beats Audio και σου λέει εγώ θα μείνω απ έξω; Κι έτσι που λες ίδρυσε την MC Mobile! 😛
(Χαχα το λεξικό του john θα έκανε λάθος κι εμείς τον “φάγαμε” τον κακόμοιρο).

Τώρα όσων αφορά το άρθρο ήταν αναμενόμενο. Σιγά μην η MS έμενε με το brand της Nokia. Απλά ενοικιασε τα brands Nokia, Lumia και Asha για κάποιο διάστημα που θεώρησε η ίδια ότι ήταν αρκετό για να γίνει μια ομαλή μετάβαση. Η Nokia έχει ακόμα μεγάλο ποσοστό οπαδών και αν η μετάβαση ήταν απότομη θα τον έχανε. Κρίμα για την Nokia πάντως. Όταν αργείς να κινηθείς η αγορά σε παραγκωνιζει. Έτσι είναι… Είχε τις εμμονές της και το πλήρωσε. Είχε την δύναμη να παίξει με όλες της πλατφόρμες όπως έκανε η Samsung, αλλά ήθελε να το πάρει μόνη της. Εμμμ… Το Symbian το βαρέθηκαν, το MeeGo το σκότωσαν οι ίδιοι και η σωτήρας MS σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε. Έτσι και με την βοήθεια του Elop η Nokia στηριζόταν μόνο στα Windows Phone και η MS την απορρόφησε σιγά σιγά… Μόνο μην κάνει το λάθος και δώσει και τα apps της!

lefossax

Εγώ δεν πιστεύω πως η Microsoft την αγόρασε για να βγάλει απλά κινητά. Σε έρευνες έχουν γίνει μειώνετε η πωλήσεις τον υπολογιστών αφού θα αντικαθιστούν από ταμπλέτες κινητά παιχνιδομηχαν για αυτό κι τα windows 8 ήταν ποιο κοντά σε tablet & smartphone . Ετσι η Microsoft προσπαθεί να επενδύσεις κι σε άλλες αγορές και η ΝΟΚΙΑ ήταν μια καλή αγορά αυτήν την εποχή.

killbillgr

Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές εταιρείες πλέων ποια στην πρωτιά.
Αντίο ο ένας αντίο ο άλλος.

lefossax

*και μια μεγάλη εταιρεία μόνο με το όνομα κάνει Διαφήμιση εξάλλου τωρα που γράφουμε ολα αυτά ειναι κέρδος για την Microsoft

obi

Ξανά το λέω.
Η Microsoft ‘νοίκιασε’ το brand Nokia για λίγους μήνες στα smartphones και για 10 χρόνια στα feature phones.
Η Microsoft ‘νοίκιασε’ επίσης τη χρήση μερικών πατεντών της Nokia και τα έσοδα από τρίτους για κάποιες πατέντες.

Η Nokia είναι ιδιοκτήτρια του brand Nokia, του Nokia tune, του logo ‘connecting people’ κλπ, αλλά πούλησε στη Microsoft τα brand Lumia και Asha.
Η Nokia είναι ιδιοκτήτρια αρκετών από τις πατέντες, κι άλλες είτε τις πούλησε είτε τις νοίκιασε στη Microsoft.

Αρκετά από αυτά που λέω έχουν δημοσιευθεί στο συνοδευτικό ενημερωτικό της Microsoft που αναφέρεται στο άρθρο, αλλά εδώ η αρθρογράφος δε μεταφέρει σωστά το περιεχόμενό του.
Ο τίτλος του άρθρου είναι εντελώς λάθος.

Αυτά τα έγραψα και πιο πριν αλλά δε δημοσιεύθηκε το σχόλιό μου.
Όποιος θέλει, υπάρχει λινκ.

ironmanmark40

απο την στιγμη που η ms αγορασε το τμημα συσκευων της nokia, λογικο ειναι πως απο εδω και περα οτι κινητο με wp κατασκευαζει η ms να μην εχει το λογοτυπο της nokia. απο την αλλη το λογοτυπο lumia πιστευω πως δεν θα το αλαξει, καθως πολυς κοσμος εχει συνδεσει και εμαθε τα wp με τα lumia της nokia. απο εδω και περα λοιπον τα επομενα κινητα με wp της ms δεν θα λεγονται nokia lumia αλλα microsoft lumia, ms lumia ή κατι τετοιο.

Erevos

Εκτός από το 930 και το 1520 όλα τα άλλα κινητά που κυκλοφορούν με το σήμα της Nokia είναι για τα μπάζα , τουλάχιστον δεν θα βλέπουμε να ξεφτιλίζεται και άλλο η κάποτε κορυφαία εταιρεία.

Μήτσος

Erevos τόσα ξέρεις τόσα λες..κ μη δεις νοκια χολή βγαζεις..
Ίσα ίσα όλα τα μιντ κ λοου WP είναι ανώτερα σε ποιότητα κ λειτουργία απο τα αντίστοιχα ανδροιντ.
Έχεις πιάσει δουλεψει λοου έντ wp να μας πεις δυο πράματα;

killbillgr

@erevos πες μας μερικά μπαζα στοιχεία του lumia 920 και Lumia 1020? Δηλαδή να σε βοηθήσω όπως η κάμερα 🎥 με τεχνολογία pure view που μετά ξυπνήσαν και οι άλλο και κάνανε κάτι αντίστοιχο?,ας πούμε γιατί πολυκαρμπονικο που οι άλλο βάζουν πλαστικά? Ή θα μας πεις ότι το store είναι φτωχό σε εφαρμογές σε έναντι των άλλων ? Το μόνο που μπορείς να πεις αλλά αυτο παίρνει μπάλα ⚽ όλους τους άλλους που κατασκευάζουν windosphone. Μην βγάζεις χολή στο τσάμπα δεν κερδίζει κάτι.

Erevos

Αναφέρομαι στα κινητά που κυκλοφορούν τώρα αλλά μια και τα αναφέρεις και αυτά να σου υπενθυμίσω ότι είναι μοντέλα του 2012 και κατά πολύ ξεπερασμένα. Δεν είναι χολή η πραγματικότητα είναι εκτός και αν είσαι ικανοποιημένος από τις 800×480 οθόνες , 512 RAM και 5 MP camera.

killbillgr

Δηλαδή για αυτό δεν είναι καλά τα κινητά ? Ο λόγος γίνεται για την ανάλυση οθόνης. Ας πούμε εσένα ένα ανδροιδ σε ικανοποιεί με ανάλυση HD? Και ότι μετά από εκεί και ύστερα ξεκινάνε τα τρελα lagarisma εσένα σε πούμε δεν σε ενοχλεί. Ένα κινητό 📱 δεν το κρίνεις στην ανάλυση μόνο. Αλλά ως προς το σύνολο. Θα συμφωνούσα εαν έλεγες ότι η ανάλυση είναι χαμηλή αλλα δεν παύει να είναι ικανοποιητική και ότι έχουν λίγες εφαρμογές. Πάντες εμένα το 920, μου έχει λύσει το θέμα με τα νεύρα μου😠 δεν σκεφτικά να τω πετάξω σε κανένα ντουβάρι οπός είχα κάνει με Galaxy S1 και με κάνα δυο ακομα ανδροιδ λόγω των lag. Αγόρασε ότι νομίζεις αλλά αυτό που αγοράζεις δεν συμενει ότι είναι το καλύτερο από τα αλα απου δεν αγόρασες εσύ γιατί αυτο έχει πουλήσει πολύ.

aineias

Λοιπον,

ας κανει η ms/nokia …

το lumia 1520 οπως ειναι
αλλα
με gorilla glass 3
σε 5,5 ιντσες ,
με 3000 μπαταρια
στο footprint αναλογο του nexus 5,
με βαρος στα 165 γραμμαρια,
και αντοχη σε νερο/σκονη

και δε θ αλλαξει ΚΑΝΕΝΑΣ WP κινητο για τουλαχιστον 3 χρονια…!

Προφανως απιθανο να το κανουν γιατι δε θα τους συμφερει !

Erevos

Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι δεν αγοράζεις android λόγω lag…είναι αυτό που λέμε όσα δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια…σε ενημερώνω ότι ακόμη και φτηνές συσκευές android όπως το Moto G και το LG L90 δεν έχουν καθόλου lag , δεν μιλάω καν για συσκευές όπως το G2 ή το Note 3 που όχι απλά δεν έχουν lag αλλά πετάνε σε ταχύτητα. Απλά έχεις μείνει στο αρχαίο galaxy S1 το οποίο συγκρίνεις με το επίσης αρχαίο 920 ενώ εγώ συγκρίνω φετινά κινητά και όχι μουσειακά εκθέματα.

killbillgr

@Erevos δεν έχεις ιδέα πόσο ανδροιδ έχουν περάσει από τα χέρια μου και όλα root τα έκανα. Σήμερα 2014 έχουν φτηνά κινητά που δεν κολλάνε όπως λες γιατί μην μου λες εμένα ότι δεν κολλάνε φτηνές συσκευές της. Ανδροιδ γιατί βαριέμαι να σου γράψω συσκευές που είχα. Το 920 δεν το έχω κλήση χρόνο ακόμα . Άρα να καταλάβεις ποσά ανδροιδ έχουν περάσει από τα χέρια μου από ναυαρχίδες μέχρι και φτηνές συσκευές. Αλλά μην νομίζεις ότι 920 είναι πίσω από τις σήμερα συσκευές σας επειδή στον κόσμο του ανδροιδ βγάζετε κάθε μήνα κινητό και τρέχετε και δεν φτάνετε αυτο δεν σας κάνει να λέτε ότι τα lumia είναι αρχαία επειδή σας μάθανε στον υπερκαταναλωτισμό. Γιατί έτσι και το iPhone είναι αρχαί γιατί βγάζει κάθε χρόνο κινητό σχεδόν. Εγώ αποφάσισα να πάω στα wp πέρσι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εφαρμογές πολες όπως εσείς αλα αυτό είναι μόνο κακό θα έλεγα στο wp αλλά εντάξει δεν τρέχει και τίποτα. Αλλά να ξέρεις για την ιστορία είχα και στο παρελθόν το lumia 800 και έφυγα με χίλια τότε και ξανά γύρισα στα ανδροιδ. Για αυτο δούλεψε κανένα lumia να δεις ταχύτητα τις προκοπής και όχι να περιμένεις. Ναυαρχίδα 600€ για… Συνέχεια »

Darth

@killbillgr όσα είχες βγάλε απο μέσα συσκευές samsung (αυτός κολλανε και πυρηνικό αντιδραστήρα να τους βαλεις είναι θέμα samsung soft) και βγάλε όσα είχαν κάτω από 1 gb ram

ολα τα αλλα πάνε πάρα πολύ καλά

killbillgr

@Darth δεν καταλαβαίνω τη γράφεις ακριβός άμα δεν βαριέσαι ξανά γράψε το.

Erevos

Το 920 με τα δεδομένα του 2014 δεν είναι απλά πίσω με Dual core , 4.5 HD οθόνη , 1 GB RAM και 8 MP camera , θεωρείται προϊστορικό. Άλλωστε και το μακρινό 2012 που παρουσιάστηκε δεν το έλεγες και το σούπερ κινητό. Σου συνιστώ αντί να προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο γάιδαρος είναι καλύτερος από το αυτοκίνητο σαν μεταφορικό μέσο να μαζέψεις λεφτά για να αγοράσεις ένα κινητό της προκοπής και να πετάξεις αυτή την αρχαιολογία.

ed

@erevos, ενημερωτικά το 920 είχε OIS, Pureview, Clearblack display, ασύρματη φόρτιση, Super Sensitive Touch, πολυκαρβονικό σασί εντυπωσιακής αντοχής και 3 χρόνια υποστήριξη. Μερικά από αυτά παρουσιάζονταν πρώτη φορά στα smartphones. Δεν ήταν τέλειο και είχε αρκετά μειονεκτήματα, αλλά προσέφερε πολλά νέα πράγματα στο κλάδο. Θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο “αμερόληπτος”. Αν μετράς ακόμα πυρήνες να σου δώσω ένα υπαρκτό παράδειγμα ότι δεν είναι το παν. Σύγκρινε επιδόσεις μεταξύ ενός S3 (x4) και ενός SP (x2). Για να μη πάμε στους Intel και τους Apple επεξεργαστές…

ed

Ποτέ δε κατάλαβα γιατί το android πρέπει να χρησιμοποιεί όση RAM όση ένας υπολογιστής κάνοντας πολύ λιγότερα πράγματα. Το ότι είναι τόσο κακογραμμένο που θέλει 3GB RΑΜ και 8 πυρήνες για να δουλέψει αξιοπρεπώς δεν είναι στα θετικά του.

killbillgr

Ο @Erevos μου συνιστά και άλας! Πες μου.λιγο τα κριτήρια για ένα καλό κινητό για εσένα, γιατί λίγο πολύ κατάλαβα γιατί πρόκειται , γιατι δεν θα το συνεχίσω και άλλο.

Erevos

Αν αποφασίσεις να πετάξεις την αρχαιολογία και θέλεις καλό κινητό κοίτα κάποιο με ελάχιστες προδιαγραφές Full HD οθόνη στις 5″, 13 MP camera , 2 GB RAM , Snapdragon 800/801. Δηλαδή G2 , S5 , Note 3 ή κάτι παρόμοιο. Αν θέλεις κάτι σχετικά καλό και να έχει value for money μπορείς να δεις το Moto G ή το S3 που έχει πέσει πολύ η τιμή του. Αν μπορείς να πάρεις κατ’ ευθείαν απο Κινα τότε το Xiaomi Mi3 μπορείς να το βρεις με κάτω απο 250.

killbillgr

Έχω ανδροιδι από Κίνα Iocean X7 5″ αλλά το έχω παρκάρει στην άκρη. Γιατί για εμένα τα ανδροιδ είναι παρελθόν για πόλους λόγους που άμα παρακολουθεί σεις σε διάφορα αρθο τη γράφω ίσως να καταλάβεις. Για κινητά αναφέρομαι όχι ταμπλέτες. Δεν μου αρέσουν εμένα τα 5”+ προτιμώ 4.5-4,7″ το έχω γράψει και σε αλλά άρθρα. Η κάμερα που έχω είναι πολύ καλή από κάτι 13mpx που λες, άρα καλά ειμαι εδώ που είμαι. Στο θέμα επεξεργαστών και μνήμης ram μην τα ξαναλέμε είπαμε είναι windosphone δεν θέλουνε πάνω 1ghz ram με 524ram δουλεύουν άψογα. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε γιατί οι ανδροιδ συσκευές έχουν πέσει θύμα μιας κατηγορίας , απου έχει ένα ποσοστό % μερίδας και από εκεί επιβιώνουν σε μεγάλο ποσοστό. Μιλάω για το ποσοστό από είναι οι gamers το οποίο αυτο ποσοστό έχει κάνει τα κινητά να ζητούνε συνέχεια νεα specs’ όπως μνήμη ram επεξεργαστές καλούς και πολύ πύρινους και κάρτα γραφικών καλή. Γιατί? Γιατί εκεί πουλάνε τα κινητά σήμερα και άμα ψάξεις σε κάποιο άρθρο εδώ στο Techblog.gr είχε δώσει στατιστικά όπου ποιες είναι οι εφαρμογές που κατεβάζουν σε ποιον τομέα και άμα θυμάμαι καλά τα game ήταν με ποσοστό 30% πράμα που νομίζω ότι πλέων ποια τα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.